מיזופוניה - רגישות יתר לרעשים

פ. גינזבורג

זוצית ירושלמית לשעבר...
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים

גרפיקאית לשעבר

משתמש מקצוען
הסיליקון הכי פחות טוב באטימת רעשים. בספוג יש דרגות מה שאני הבאתי בקישור זה עם הרמה הכי גבוהה ועדיין זה רק הנמכת עוצמה... מה שכן, לקח לי זמן עד שלמדתי להכניס אותם לאוזן נכון ומהר...

חנה שכטר

משתמש רשום
הסיליקון הכי פחות טוב באטימת רעשים. בספוג יש דרגות מה שאני הבאתי בקישור זה עם הרמה הכי גבוהה ועדיין זה רק הנמכת עוצמה... מה שכן, לקח לי זמן עד שלמדתי להכניס אותם לאוזן נכון ומהר...
גם אני משתמשת עם הספוג,
ובאמת צריך לקךוט איך להכניס את זה לאוזן
בהתחלה חשבתי שזה לא עוזר כלום עד שקלטתי איך להכניס נכון

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אפרת-efrat

משתמש רשום
משהי שאלה ממש מזמן בקשר לתורשתי. אני לא חושבת שזה תורשתי, מה שכן- אני מגיל אפפפפפס התרגלתי שלועסים בשקט, פה סגור, בחיים אסור לשמוע שאני שותה וכו וכו... כי אמא שלי מאד רגישה לזה והיא פשוט הכניסה לנו את זה מאד חזק ברמה שאח שלי כשהוא היה בן שנתיים וחצי היה מודע לענין שאוכלים בשקט!! ועכשיו זה מפריע גם לי ולרוב האחים והאחיות שלי...
אני ממש לא בקטע הממש קיצוני שצלצול טלפון מפריע לי, אבל נגיד אם אני עולה לאוטובוס ושומעת שמשהו לידי לועס מסטיק בקול אני מתיישבת הכי רחוק שאפשר ותוקעת אוזניות שחלילה אני לא אשמע את זה...
הבעיה הגדולה היא באמת האנשים שסביבך... יש לי חברה ממש טובה שלועסת בקול והיא אפילו לא מבינה על מה אני מדברת כשאני מבקשת שתלעס בשקט...
ועוד שאלה קריטיייייייית: איך מעירים לאנשים שסביבך בלי שהם יפגעו???? אמרתי פעם לחברה בצורה מה זה יפה, והיא נורא נעלבה כי היא חשבה שהתכוונתי שהיא לא אוכלת בנימוס... מה עושים בכזה מצב??????
ותודה שהעליתם את הנושא!!!!! הוא קריטייייי

נועה noa

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
וואווו לגמרי מזדהה עם השאלה שלך.
הרבה פעמים אנשים נפגעים כי הם מבינים את זה שונה,מרגישים מותקפים וכו' אז צריך לבקש בעדינות ממש.
תכלס מי שלא חווה את זה על בשרו מתקשה להבין את זה.

משתמש אנונימי

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אגב, מעניין אותי אם יש קשר- יש עוד כאלו שיש להם גם רגישות לריחות? ששוטפים ידיים המון, ואחרי שהיד נוגעת במשהו מרחרחים בלי סוף? (בנוסף למיסופוניה)

אין שמות פנוים

משתמש רשום
אפשר להשיג את זה בירושלים? אני פחות מתמצאת בלקנות באתרים (אולי יש פה איזה אשכול שמסביר איך עושים את זה?) ולפני שאני קונה כמות אני רוצה לנסות.

מדבקאות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
אפשר להשיג את זה בירושלים? אני פחות מתמצאת בלקנות באתרים (אולי יש פה איזה אשכול שמסביר איך עושים את זה?) ולפני שאני קונה כמות אני רוצה לנסות.
מוכרים את זה בסופרפארם.

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יכולה לומר שאני סובלת מזה קשותת מאז שאני זוכרת את עצמי... ברמה מאוד גבוהה..
ביום שהתפרסם המאמר הראשון על זה ונתנו לזה אפילו שם- לא היתה מרוגשת ממני.. שמסתבר שיש עוד כאלה :)
חקרתי על זה הרבה ואין באמת מה לעשות עם זה כל כך.. יש הממליצים על אטמים, או על יצירת רעש בו זמנים וכדו' (שיטות שכל מיסופוניסט מתחיל המציא עוד לפני המחקרים העמוקים בארה"ב...) , התייעצות עם פסיכיאטר (לשלול אפשרות שזה נובע מחרדות/הפרעות אחרות)..
בעיקרון מה שבסוף רובם מפנים זה לCBT. לא ניסיתי אז לא יכולה לחוות דעה :)
משתתפת בכאב הבלתי נסבל הזה:( רק תפילות..
זה קשור להפרעה נפשית?

כותבת הרבה

משתמש פעיל
האשכול ה פשוט נותן כח! אני אוטוטו "חוגגת" עשור למיזופוניה הקשה שלי, בזבזתי בשנים האלו ים כסף על טיפולים שונים ומשונים והרבה דמעות ועצבים! והאשכול הזה הוא מנחם בבחינת "צרת רבים חצי נחמה"
ממש אשמח לשמוע אם ניסית את נוירומוטוריקה
כי הם טוענים שהם מבצעים איזון שמיעתי ובדיוק זה ההתמחות שלהם
אבל לא ראיתי מספיק ביסוס לשיטה ואני מתלבטת אם לקחת את הבת שלי לטיפול הזה (מרחק, זמן, כסף ואנרגיה...)

חומה בצורה

משתמש רשום
מזדהה מאוד !!!|
ברור שיש בזה רמות
אבל שימו לב
כל הענין הזה זו בעצם רגישות תחושתית לענין שמיעה
יש כזאת גם בראיה -ילדים/אנשים שאוסף של קשקושים צבעוניים על הלוח או אורות מורידים אותם מדעתם
ריטלין ! כן ריטלין יכול מאוד לווסת את כל הענין הזה
שאלו נויורולוגים
יכול להיות שיש התייחסות בתחילת האשכול...אין לי זמן לקרוא את כולו....
אישית ילד שלי היה רגיש מאוד עד גיל 5 בערך וחשבתי שאולי הוא ממש לא תקין.....
גם אם מישהו שאב עם שואב או הפעיל מיקסר בבנין ליד.....
ב"ה הסתדר והתווסת בלי שום טיפול ואח"כ להיפך היה נהנה לשחק במשחקים מרעישים ולקדוח במקדחה......

פ. גינזבורג

זוצית ירושלמית לשעבר...
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
שתדעו לכם שאני כבר כמה שעות עם 'רעש לבן' באוזניים.
לא חשבתי שזה כ"כ עוזר ומווסת.
באמת!
שווה לנסות!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה