עשיתי את המיונז הזה עם בלנדר רגיל יצא מעולההה!!! טעים!!!! פעם ראשונה שאני עושה מיונז. הכל נגמר כמובן צריכה לעשות שוב!! ישר כוח!2 ביצים
1 כפית מלח
3 כפות סוכר
קורט פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
2 כוסות שמן אגוזים
שמים בבלנדר ביצים ומפעילים במהירות גבוהה לבערך 2 דקות. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל שחור, מיץ לימון וחומץ תוך כדי פעולה של הבלנדר.
מתחילים להוסיף שמן בהדרגה ובאטיות. כל פעם קצת. וממשיכים את פעולת הבלנדר למשך עוד כ-10-12 דקות.
ביצים מפוסטרות. מה הבעיה?איך החברות שמייצרות מיונז משתמשות בביצים לא מבושלות?
אף פעם לא התקלקל לי (יכול להיות גם למעלה משבועיים)כמה זמן המיונז מחזיק במקרר?
הרבה יותר טעםאיך האיכות והטעם? כמו של החברות המוכרות? למשל כמו של טעמן?
יש לך אותו?רשמתי את המתכון, כדי להכין בפסח, ואוי ואבוי אם לא יצליח
שנה אחת היה לי מתכון למיונז עם תפוח אדמה מבושל, זה היה טעים מאד אבל הכמות שלו מדי גדולה, אז העפתי את המתכון...
מתכון!אני מכינה מיונז בפסח משקדים - הוא יוצא טעים מאוד, אולי קצת פחות מוצק - אבל בטוח לשימוש.
אין לי את המתכון, בכל מקרה חוץ מתפו"א כן היה שם ביצה חיה.יש לך אותו?
כי ביצה חיה זה סופר לא בריא
לא לגמרי יודע, אבל זה נשמע לי לא נכוןלהיזהר שלא יכנס מים. טיפת מים יכולה לגרום למיונז לא לתפוס.
נכוןלא לגמרי יודע, אבל זה נשמע לי לא נכון
הביצה עצמה מורכבת ממים, והפעולה שבעצם עושה את המיונז נקראת 'אמולסיה'
מה זה אמולסיה?
הלכתי לויקפדיה בשביל לעשות את החיים קלים, וזה מה שהוא נתן לי:
תַּחְלִיב, מלועזית: אֵמוּלְסִיָּה, הוא קולואיד (תערובת) של נוזל בנוזל שאינם מתערבבים או ממסים זה בזה, למשל מים ושמן. תחליבים מתאפשרים הודות להמצאות חומר מתחלב, המאפשר להם ערבוב ללא היפרדות. מיונז הוא דוגמה לתחליב, שבו מים מעורבבים בכמות רבה של שמן - עד פי 20 ויותר מכמות המים - ונראים יחד כחומר הומוגני הודות לחומר מתחלב שמצמיד את פרודות המים והשמן זו לזו, ושמגיע מחלמון ביצה שאתו עורבבו. גם חלב וחמאה הם תחליבים. שומן החלב (שמהווה כ-3.5% בחלב וכ-80% בחמאה) מעורבב במים הודות לחומרים מתחלבים שמצויים בחלב באופן טבעי.
אז מיונז זה בעצם תחליב שנוצר ממים ושמן
ולכן לא נראה לי הגיוני שטיפת מים אמורה לפגוע עד כדי כך בתהליך.
אולי למים ולביצה יש מקדם התחלבות שונה?
בטוח שכן
אבל עדיין זה שמן ומים, שהם חומרי הגלם העיקריים של האמולסיה, ולכן הייתי מצפה שטיפת מים לא תהרוס מיונז שלם..
אם למישהו יש ידע יותר מבוסס על הנושא, אשמח שהוא יגיב כאן.
זה לא סופר לא בריא, אלא בריא עם סיכון לסלמונלה.כי ביצה חיה זה סופר לא בריא
ולעוד שלל חיידקים שמתרבים במהירות אדירה מהרגע שהמיונז יוצא מהמקרר.אלא בריא עם סיכון לסלמונלה.
שקדים קלופים?
כמה שמן יוצא לכוס שקדים?
לא חובה שקדים קלופים, אם מקלפים המראה נראה ממש כמו מיונזשקדים קלופים?
כמה שמן יוצא לכוס שקדים?
יכולה לענות על המתכון שלי. שבועייםכמה זמן המיונז מחזיק במקרר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: