קבלתי במייל, אני כבר ניסיתי כמה פעמים וזה יוצא מדהים,
מיונז טעים ויציב, מומלץ בחום!!!
מיונז לפסח
לכל מי שזוכר איך אמא/סבתא הייתה מכינה מיונז לפסח בעבודה זהירה וממושכת לזלף את השמן שהבלילה "תתפוס" ולא תיפול ולא תמיד זה היה מצליח.
ובכן, הימים האלו עברו.
לפניכם מתכון בצירוף סירטון להכנת המיונז בכמה שניות בלבד. דרך אגב, אני מכין את המיונז כל השנה. טבעי ובלי חומרים משמרים (ולטעמי הרבה יותר טעים)
המתכון:
ביצה
כוס חד פעמית שמן אגוזים (קנולה/סויה לאוכלי קטניות. לא זית!)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף וחצי מיץ לימון (בשום פנים ואופן לא משומר מבקבוק. רק לימון טרי! הבדל עצום בטעם)
לשים הכל בכלי, להכניס בלנדר מקל (רק מקל. לא שום דבר אחר זה סוד המתכון! שששש לא לגלות)
להפעיל ותוך כמה שניות יש מיונז מוכן.
להשקיע ולהמשיך לערבב טוב טוב עם הבלנדר וכך זה עושה אותו יותר קשה.
להיזהר שלא יכנס מים. טיפת מים יכולה לגרום למיונז לא לתפוס.
להניח את הבלנדר עמוק בכלי, הערבוב הראשוני של השמן והביצה הוא זה שגורם לו לתפוס.
אם המיונז לא תפס, לא נורא, אל תזרקו. הכינו בכלי נפרד מיונז חדש ולאחר שהוא יתפוס הוסיפו לו את הקודם.
ניתן לשנות את הטעם לפי טעמכם.
בבקשה תפיצו כמה שיותר הלאה