חגים מיונז ביתי בקלי קלות, מדהים!!!

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
סליחה שאני מורידה את מצב הרוח...
בשנה שעברה גיסתי וכל... ילדיה אכלו בפסח מוס מביצה לא מפוסטרת
והושבתו לשבועיים עם כאבי בטן איומים, הקאות ועירויים בגלל סלמונלה.
לא נראה לי שזה שווה
למרות שגם אצלי טוענים שהמיונז הביתי הרבה יותר טעים.
אני מכינה מיונז בפסח משקדים - הוא יוצא טעים מאוד, אולי קצת פחות מוצק - אבל בטוח לשימוש.
אפשר מתכון?
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
בשמחה!
שופכים לכוס שקדים ומים ביחס שווה (עדיף קצת יותר שקדים ממים) וטוחנים היטב עם בלנדר יד.
כשנוצר מרקם כמו חלב מוסיפים בתנועות הורדה והעלאה של הבלנדר בזרם דק מאוד שמן (לא דקלים!!! כל סוגי המיונז מתפרקים בשמן דקלים) עד שנוצר מרקם של מיונז.
אח"כ אפשר לתבל לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, מיץ לימון וכו') ביום חול, לא פסח - אפשר להוסיף מעט חרדל.
 

טובה ע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
סליחה שאני מורידה את מצב הרוח...
בשנה שעברה גיסתי וכל... ילדיה אכלו בפסח מוס מביצה לא מפוסטרת
והושבתו לשבועיים עם כאבי בטן איומים, הקאות ועירויים בגלל סלמונלה.
לא נראה לי שזה שווה
למרות שגם אצלי טוענים שהמיונז הביתי הרבה יותר טעים.
אני מכינה מיונז בפסח משקדים - הוא יוצא טעים מאוד, אולי קצת פחות מוצק - אבל בטוח לשימוש.
אפשר מתכון?
עריכה: סליחה, רק עכשיו אני רואה שכבר פרסמת מתכון
 

רוטב שום

משתמש מקצוען
מרגישה שחייבת להתריע-
אז נכון אין כמו מיונז ביתי בפסח עם געפילאטע פיש וחריין

אבל לפני שנתיים הכנתי אחד כזה והביצה היתה מקולקלת-
כמעט שהזמינו לי אמבולנס בליל החג לא רוצה לספר אפילו איך הרגשתי
בחילות, סחרחורות, כאבי ראש איומים ברמה שלא הצלחתי לזוז במיטה מחשש לסחרחורת הקאה ונפילה.

ממליצה להזהר מאוד!
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
שימו לב, שמי שיש לה מדחום לבישול, יכולה לפסטר בקלות ביצים בבית.

מכניסים את הביצים השלמות (עם הקליפה) שרוצים לפסטר לסיר עם מי ברז קרים.
מחממים על הגז לשישים מעלות - לא יותר, אחרת החלבון ייקרש.
ביצים לארג' - 3 דקות ב60 מעלות, ביצים אקסטרה-לארג' 5 דקות. משגיחים על הטמפרטורה כל הזמן.
מוציאים את הביצים ומיד מעבירים אותן לכלי עם מי קרח לשלוש דקות - כדי להפסיק את הבישול.
הביצים נשארות נוזליות.
 

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
מה אתן עושות עם גלידות? גם מפסטרות ביצים? אף פעם לא עשיתי את זה.
מקפידה לקנות ביצים חתומות, ולא להגיע לתפוגה.
אשמח לדעת מה לעשות.
 

שולמית אור

משתמש מקצוען
אני מכינה כל השנה מיונז ביתי (בכלל לא משתמשת בקנוי ממש לא טעים לנו)
מכינה ממש כמו המתכון הנ"ל רק עם כפית חרדל.
בפסח, משמיטה את החרדל.
בשביל לקבל ממרח משגע מוסיפים 2 שיני שום, ואז יוצא מיונז שום מדהים מדהים.
לתיבול סלטים, מיונז ביתי הכי טעים!!!

גם אמא שלי עושה מיונז על בסיס שבועי, בכמויות... (לא סובלים מיונז קנוי)
מעולם לא נתקלנו בסלמונלה ב"ה, למעלה מארבעים שנה.
 

ליקי ;)

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אני עושה את המתכון שבראש האשכול אבל במעבד מזון עם החלק של הסכין והעיקר:
את הכוס החד פעמית של השמן לתקוע בפתח של המעבד (במקום שמכניסים את הדברים)
עם השמן ואז עם סכין לחורר חור קטן בכוס ולתת לה לטפטף באיטיות למעבד תוך כדי שהוא עובד.
בינתיים לאכול בננה ;)
 

Queenit

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
שמן דקלים גם עובד?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר להוסיף משהו?
טיפ שיכול לשפר את המיונז בכמה דרגות.
הטיפ הוא לשנות את הסדר.
מוזגים לכוס של הבלנדר שמן ומיץ לימון, מקציפים את השמן עם מיץ הלימון, מוציאים את הבלנדר, מוסיפים את הביצה והתבלינים, ואז מערבלים מלמטה ללמעלה.
ההקצפה של הלימון עם השמן גורמת לאמולסיה מוקדמת, ובעצם התהליך שבו שמן הופך למיונז, מתחיל עוד לפני שהוספנו את הביצה.
בהצלחה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ועוד טיפ:
שמן אגוזים טעים פי כמה משמנים אנמיים כמו קנולה וסויה, ובריא וטעים בהרבה משמן דקלים, תנצלו את ההזדמנות שיש בחנויות שמן אגוזים, זה נותן למיונז טעם מיוחד ואגוזי.
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
יש מה לנסות עם שמן זית?
לא משתמשים בשמן אגוזים.
תודה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
קבלתי במייל, אני כבר ניסיתי כמה פעמים וזה יוצא מדהים,
מיונז טעים ויציב, מומלץ בחום!!!


מיונז לפסח
לכל מי שזוכר איך אמא/סבתא הייתה מכינה מיונז לפסח בעבודה זהירה וממושכת לזלף את השמן שהבלילה "תתפוס" ולא תיפול ולא תמיד זה היה מצליח.
ובכן, הימים האלו עברו.
לפניכם מתכון בצירוף סירטון להכנת המיונז בכמה שניות בלבד. דרך אגב, אני מכין את המיונז כל השנה. טבעי ובלי חומרים משמרים (ולטעמי הרבה יותר טעים)

המתכון:
ביצה
כוס חד פעמית שמן אגוזים (קנולה/סויה לאוכלי קטניות. לא זית!)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף וחצי מיץ לימון (בשום פנים ואופן לא משומר מבקבוק. רק לימון טרי! הבדל עצום בטעם)
לשים הכל בכלי, להכניס בלנדר מקל (רק מקל. לא שום דבר אחר זה סוד המתכון! שששש לא לגלות)
להפעיל ותוך כמה שניות יש מיונז מוכן.
להשקיע ולהמשיך לערבב טוב טוב עם הבלנדר וכך זה עושה אותו יותר קשה.

להיזהר שלא יכנס מים. טיפת מים יכולה לגרום למיונז לא לתפוס.
להניח את הבלנדר עמוק בכלי, הערבוב הראשוני של השמן והביצה הוא זה שגורם לו לתפוס.
אם המיונז לא תפס, לא נורא, אל תזרקו. הכינו בכלי נפרד מיונז חדש ולאחר שהוא יתפוס הוסיפו לו את הקודם.
ניתן לשנות את הטעם לפי טעמכם.
בבקשה תפיצו כמה שיותר הלאה
אני מכינה מיונז בבלנדר רגיל- יוצא פצצה. סמיך מאוד כמו מיונז טומי השוויצרי.
2 שכנות שלי "הזמינו" שאכין להם נגלה אחרי ששלחתי להן שנה שעברה....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה