יש לי סייר תפוחים-חומץ תפוחים, נראה לך ילך?שימו לב שנדובר בביצה לא מפוסטרת!
נשים במצב מיוחד וכן אנשים רגישים צריכים להזהר. ככלל לא מומלץ להשתמש כלל בביצים לא מפוסטרות, עם כל ההנאה ממיונז ביתי משובח - הייתם מעדיפים לותר עליו מלגלות שהיתה סלמונלה על אחת הביצים.
ואחרי שמילאתי את תפקיד הדודה המרגיזה והמעצבנת הנה השנקל שלי:
כל מיונז שתרצו לעשות אותו משובח יותר, תוסיפו לו כמה שיותר חומצים משובחים. חומץ בן יין, חומץ הדרים וכו'
אתם יכולים להגיע ככה לטעם של מיונז טומי! למי שמכירה
יש לך אותו זמין? אשמח לקבל!לא חובה שקדים קלופים, אם מקלפים המראה נראה ממש כמו מיונז
כמה שמן? לא זוכרת להגיד, כתוב לי במתכונים של ערב פסח אבל זה לא זמין, פשוט לשפוך בזרם דק עד שנוצר המרקם הרצוי.
וסתם ככה - שנה שעברה ישראל דודק בבתוך המשפחה פרסם מתכון של מיונז מפירה, אין דברים כאלה!
אמנם אין לי את המתכון מדוייק (כנ"ל - במתכונים של פסח), אבל הבסיס היה פירה מעוך היטב ואז עם בלנדר מוט מעבדים ומוסיפים בזרזוף דק שמן מתבלים במלח ופלפל. משמין זוועות (לכן טמנתי את המתכון במתכונים של פסח בלבד...) אבל טעים ברמות!
אבי ניזון מאנשור. חמי ז"ל ניזון מאנשור. מעולם לא ראיתי ולא שמעתי ששמים אנשור במקרר. אולי בשביל טעם.זו גם הסיבה שהאנשור (תרכובת הזנה לחולים שניתנת דרך הפה או בזונדה) מוגשת קרה בלבד ומקפידים על כך מאד.
שאלתי אחות בבית חולים והיא אמרה לי על כך.אבי ניזון מאנשור. חמי ז"ל ניזון מאנשור. מעולם לא ראיתי ולא שמעתי ששמים אנשור במקרר. אולי בשביל טעם.
שמת את השמן בהדרגה?עשיתי, שמן אגוזחם, ביצה, קצת מלח, וחומץ תפוחים, יצא מצויין בטעם, אבל המרקם נוזלי מידי לטעמי-את המיונז של אמא שלי ממש צריך למרוח, שלי יצא כמו מעדן, מה ניתן לעשות?
שמתי הכל יחד ועשיתי עם בלנדר מוטשמת את השמן בהדרגה?
אצלי זה מה שפישל
פעם שניה הוספתי בזרם דק-ויצא פצצה!
בשמחה!יש לך אותו זמין? אשמח לקבל!
פירה מ2 תפוא, נכון?בשמחה!
אתמול הכנתי והבת שלי שטעמה אמרה שיצא מעולה,
טוחנים כ-2 תפו"א בינוניים במוט בלנדר, ותוך כדי העלאה והורדה של המוט מזלפים בזרם דק שמן (רק לא שמן דקלים!)
מעבדים מס' דקות ומתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל)
בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא
תודה על המתכון. כתוב לך אולי כמה שמן?בשמחה!
אתמול הכנתי והבת שלי שטעמה אמרה שיצא מעולה,
טוחנים כ-2 תפו"א בינוניים במוט בלנדר, ותוך כדי העלאה והורדה של המוט מזלפים בזרם דק שמן (רק לא שמן דקלים!)
מעבדים מס' דקות ומתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל)
בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא
בערך כוסתודה על המתכון. כתוב לך אולי כמה שמן?
כן, אבל הכמויות לא מדוייקות מאוד,פירה מ2 תפוא, נכון?
הכנתי לפי ההוראות (להקציף קודם את הביצה ואח"כ שמתי כוס חד פעמית עם שמן שעשיתי בתחתיתה חור קטנטן והשמן נזל ממש באיטיות) ויצא לי נוזלי
יש מה לעשות? הקצפתי את זה די הרבה והוספתי עוד בערך חצי כוס שמן (אגוזים) אבל חבל לי על השמן כי לא נראה לי שמשהו זז...
במקום השמן? ולהוסיף עוד שמן חדש? כי זה כבר יכיל 2 ביצים על כוס וחצי שמןתקציפי שוב ביצה ותוסיפי את הנוזל שנאשר לך מהנסיון הקודם. (משמש במקום שמן חדש)
על ביצה אחת אני שמה חצי בקבוקבמקום השמן? ולהוסיף עוד שמן חדש? כי זה כבר יכיל 2 ביצים על כוס וחצי שמן
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: