וראיתי דםדוגמא לחוסר הבנה בסיסי בכשרות במטבח מוסדי, אף הכשר לא בודק דם בביצים לא במפעל ולא במלון ולא במסעדה, כולל העדה החרדית
הרבה ממוצאי שם רע על הכשרים לא מבינים בדיני כשרות ובמציאות בשטח וחושבים שמה שהם נוהגים בבית זה מה שנעשה כם במטבח מוסדי
וראיתי דםדוגמא לחוסר הבנה בסיסי בכשרות במטבח מוסדי, אף הכשר לא בודק דם בביצים לא במפעל ולא במלון ולא במסעדה, כולל העדה החרדית
הרבה ממוצאי שם רע על הכשרים לא מבינים בדיני כשרות ובמציאות בשטח וחושבים שמה שהם נוהגים בבית זה מה שנעשה כם במטבח מוסדי
ביצים קשות אתם בודקים לפני שאוכלים?וראיתי דם
אבל דברנו אם ההנהלה והם אמרו שיבדקו לעומקוראיתי דם
מה שראית דם, זה לא אומר שהיה צריך לבדוקוראיתי דם
זה אומר שמהיום לא צריך לבדוק לחביתה?!ביצים קשות אתם בודקים לפני שאוכלים?
או לפני שמרסקים?
אנחנו ספרדיםמה שראית דם, זה לא אומר שהיה צריך לבדוק
כמו שלא צריך לבדוק תפוח למרות שיכולים להיות תולעים בתפוח באחוזים מאוד נמוכים
את צריכה לשאול פוסק הלכה שאתם הולכים לפיו, אבל בעיקרון הביצים היום הם מלולים של תרנגולות בלבד, בלי תרנגולים ולכן גם כשיש ד, הדין שלהם שונה...זה אומר שמהיום לא צריך לבדוק לחביתה?!
מה הקשר ספרדים לנושא?אנחנו ספרדים
אבל נגיד יש חסדיות שכן מחמירים וזה מטעה
לגבי ביצים קשות, יש הנוהגים לבשל 3 ביצים ביחד כך שאם יש דם באחת מהן זה בטל ברוב.ביצים קשות אתם בודקים לפני שאוכלים?
או לפני שמרסקים?
דם בביצים היום זה מיעוט שלא מצוי, נדיר מאד למצוא דם בביצה.חמור מאוד
ועצוב
היתי לפני תקופה במלון
ושם בחדר אוכל הטבח הכין חביתות
ואני רואה שהוא לא בודק דם
פניתי למשגיח והוא אמר לו שיבדוק ואחרי דקה נעלם ולבנתים הטבח לא בודק
והמשגיח אומר שהכל בסדר ויוצא
קיצור עד שעוד כמה שמו לב
ומה שגילו.......,
צריך לשים לב איפה אוכלים
הביטול ברוב הוא כדי לא להטריף את הסיר, ולא כדי להכשיר את הביצה.לגבי ביצים קשות, יש הנוהגים לבשל 3 ביצים ביחד כך שאם יש דם באחת מהן זה בטל ברוב.
ובכמה ביצים באמת מצאתם דם?ממש לא נכון!
אני הייתי בנופש בהכשר שארית ישראל
והמשגיח גייס אותי ועוד כמה חברים לבדוק ביצה ביצה
לא מזמן היה יבוא ממזרח אירופה כלשהו ובאמת היתה כמות עצומה של דם בביצים, פחות או יותר אחת לשלוש - דם.או שזה נקנה טחון מגויים
לא ממש שום צורך
כמו שכתבו זה בעיקר בביצים מופרות שהדם מלמד שכל הביצה טריפה מדין נבלה.לגבי ביצים קשות, יש הנוהגים לבשל 3 ביצים ביחד כך שאם יש דם באחת מהן זה בטל ברוב.
אשמח אם תוכל לכתוב לי בפרטי. ואם אתה יודע בבירור על בעיות חובה גמורה לפרסם כמובן.לדוגמא יש לי חבר טוב בכולל שיש לו כמה אחים ששוחטים באחד מההכשרים הכי טובים בציבור
והם אומרים לאח שלהם במפורש אל תיגע בשחיטות של ההכשר שלנו !!!
למה סתם לכתוב?בכלל במקומות המסחריים משתמשים בנוזל ביצים (בד''ץ) ששם ודאי אף אחד לא בדק אותו...
עריכה: בהודעה הבאה הבאתי הודעה מהאשכול ההוא של משגיח של בד"ץ.בבד"ץ לפי ששמעתי ההוראה לבדוק
המון מקומות משתמשים בנוזל מוכן ושם במפעל בודקים אחד אחד
דרך מכשיר שפותחת ביצים והמשגיח יושב על הליין ורואה כל חלמון שעובר לנגד עיניו
וההנחייה היא שדרך כלל אם יש דם זה עולה למעלה ולכן אפשר להסתכל רק מצד אחד ולא צריך להפוך - כך שמעתי
מקוה שלא טועה ומטעה
מדבר כאן משגיח כשרות של העדה החרדית:
ברובם ככולם של המאפיות והקייטרינגים משתמשים עם הבקבוקים המוכנים כבר זה של חברת צאם' ליד מירון הבדיקה (נוחכתי במקום) במפעל צאם נעשה ע"י משגיח שיושב ליד הליין שפותחים את הביצים ואם רואה דם נותן לחיצה על הקערית והביצה נשפכת לביוב ובנוסף כל רבע שעה (בערך) או שמתחלף משגיח או שעוצרים את הליין
אלו שלא משתמשים ופותחים לבד ההוראה לבדוק כל ביצה גם מאות ביצים ביום או ע"י נאמן כשרות או ע"י משגיח.
נ.ב. לגבי מה שכתבו שאין היום איסור דם, הטעם מכיון כשהביצים יוצאים הם נופלים מיד ואין מצב שהתרנגול דוגרת עליהם ואין חשש לתרנגול שהתחיל להיבראות - זה דעת הגר"י בלויא זצ"ל - ובכל זאת היתה הוראותו כנ"ל
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: