באמת גואל נפשמה שהביאו כאן בהקשר של הרסק העגבניות זה מפחיד אני לא מאמין איזה גואל נפש למה אין על זה ריקול
ולא הבנתי איך בדץ העדה שזה הכשר הכי טוב נותן לזה הכשר על סמך קולות
איך זה יכול להיות???
באמת גואל נפשמה שהביאו כאן בהקשר של הרסק העגבניות זה מפחיד אני לא מאמין איזה גואל נפש למה אין על זה ריקול
ולא הבנתי איך בדץ העדה שזה הכשר הכי טוב נותן לזה הכשר על סמך קולות
מחברים קרובים ויר"שאיך בדיוק יביאו כאן סיפורים מאומתים ולא משמועות...
אני רוצה לדעת מה הרמה של ההכשרים למיניהם ואני כל הזמן מנסה לברר מה קורה בתוכם,ישנם כבר אשכולות בפרוג שיש בהם לכלוכים מכל הבא ליד על ההכשרים המהודרים ביותר
די לספר ולהאמין לסיפורי ספתא. השחיטות המוכרות כטובות הן באמת טובות.יש לי חבר טוב בכולל שיש לו כמה אחים ששוחטים באחד מההכשרים הכי טובים בציבור
והם אומרים לאח שלהם במפורש אל תיגע בשחיטות של ההכשר שלנו !!!
הוא ראה תולעים בפלאפל או בחומוס? אם זה בחומוס זה לפני ברירה ואם המשגיח יראה שמתולע באופן שהוא ודאי איסור באמת לא יאשר לטחון.חמי היה נאמן כשרות באחת מחנויות הפאלאפל בהכשר מצויין שמקובל על כולם.
הוא העיר למשגיח שהחומוס מתולע ממש, והמשגיח ענה לו שטוחנים גם ככה...
נו באמת...מחברים קרובים ויר"ש
אני רוצה לדעת מה הרמה של ההכשרים למיניהם ואני כל הזמן מנסה לברר מה קורה בתוכם,
ולדעתי עדיף להחליט איזה הכשרים לאכול ע"פ מציאות הדברים,
מאשר להסתמך על סטיגמות ישנות מה רע ומה טוב ושמה שנקרא רע לא לאכול ומה שנקרא טוב לאכול בעיניים עצומות בלי לברר מה הולך שם כיום.
ולי יש חבר טוב בבית כנסת שיש לו בן דוד ששוחט באחד מההכשרים הכי טובים והוא אומר במפורש שאפשר לאכול מהשחיטה של ההכשר שלו!!!יש לי חבר טוב בכולל שיש לו כמה אחים ששוחטים באחד מההכשרים הכי טובים בציבור
והם אומרים לאח שלהם במפורש אל תיגע בשחיטות של ההכשר שלנו !!!
הפוך הוא צריך להישאר, מי יודע מה יכול לקרוא אם מישהו אחר יבוא להחליף אותואבל אתם מבחינתכם, איך אתם ממשיכים להשגיח ולתת כשרות אחרי שאתם נתקלים בכאלו מקרים?
ממש לא! תאכל רק מה שאתה יודע בברור שזה בסדר, הרי אתה יודע מה ההשלכות של מאכלות אסורות...המסקנא שלי היא שבכל מקרה יש בעיות בכל ההכשרים אם כן עדיף לאכול מכולם ולא להצטמצם
יש הבדל מאד קריטי בין הרבנות לבין הבדצ"ים, בבדצ"ים המשגיח מקבל משכורת מהבד"ץ, ככה שהוא לא חושש מבעל הבית,משני מפגשים עם בדץ עדה חרדית התרשמתי מאוד לטובה.
במקרה אחד נכנסתי למאפייה ושמעתי את אחת המוכרות אומרת שהיא שמה בתנור שניצל סויה כי היא לא יכולה לחמם בבית.
הגיוני שהשניצל היה עד"ח... אבל זה בעיה של נהלים.
פניתי לעדה החרדית, אחרי שעתיים התקשר אלי המשגיח של המאפייה שהוא בשטח וביקש לברר על מי בדיוק הוא אמור לצעוק.
ברקע היה נשמע שבאמת הוא עשה שם בלאגן...
במקרה שני נכנסתי לחנות פיצוחים וראיתי שאין את התעודה הקבועה על הקיר, שאלתי את בעל החנות והוא אמר לי תרוצים ואח"כ נתן לי את מספר של המשגיח.
התקשרתי, המשגיח אמר: "הם בסדר , רק על פי הנהלים של החנות הזו (שיש בה מוצרים שונים, שלא כולם עד"ח) כל דבר שאין עליו עד"ח חייב להיות מסומן במדבקה עם ההכשר, וכשהגעתי השבוע ראיתי שהם כתבו בכתב יד את ההכשר ולא עם מדבקה אז נתתי להם עונש קטן כמה ימים בלי תעודה."
חזרתי לבעל החנות והוא אמר לי "הם (העד"ח) קשים, הם קשים".
אמרתי לו - אתה משמח אותי, אני צריך אותם קשים....
אז אל תאכל כלום כי יש בעיות בכל ההכשריםממש לא! תאכל רק מה שאתה יודע בברור שזה בסדר, הרי אתה יודע מה ההשלכות של מאכלות אסורות...
כנראה לא הבנת את ההודעה הראשונה באשכול... יש הכשרים עם איסורי דאורייתא!!!!אז אל תאכל כלום כי יש בעיות בכל ההכשרים
נראה לי שמבחינה הלכתית אפשר לסמוך על כל ההכשרים
כשר? הכל כשר. לא פגשתי רב שאמר להגעיל כלי שבישלו בו רבנות.אז אל תאכל כלום כי יש בעיות בכל ההכשרים
נראה לי שמבחינה הלכתית אפשר לסמוך על כל ההכשרים
הבנתי מצוייןכנראה לא הבנת את ההודעה הראשונה באשכול... יש הכשרים עם איסורי דאורייתא!!!!
ופשוט מה שצריך זה לברר קודם עם המשגיח!!
לא דברתי על רבנות, שמה הם מקילים מלכתחילהכשר? הכל כשר. לא פגשתי רב שאמר להגעיל כלי שבישלו בו רבנות.
פתחתי את האשכול בכדי שהציבור יותר ייזהר בנושא, מקווה שלא ייצא מזה מכשול ובגללי אנשים יתחילו לאכול את כל הכשרויות, ה"י.הבנתי מצויין
ובכל ההכשרים יש בעיות איסור דאורייתא
אני אומר שמצד הדין של עד אחד נאמן באיסורים, כל שאני לא יודע אם יש בעיא הוא נאמן
רוב הציבור לא נחשף לזה.אם נכנסתם לענייני כשרות, תעיינו במסמכים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: