דרוש מידע מיומנו של משגיח כשרות - כנסו וגלו מה אתם אוכלים!!

הבט

משתמש פעיל
מה שהביאו כאן בהקשר של הרסק העגבניות זה מפחיד אני לא מאמין איזה גואל נפש למה אין על זה ריקול
ולא הבנתי איך בדץ העדה שזה הכשר הכי טוב נותן לזה הכשר על סמך קולות
באמת גואל נפש
איך זה יכול להיות???
 

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שוב כמה שקופצים על האשכול החשוב הזה ומסיטים את הנושא

איך בדיוק יביאו כאן סיפורים מאומתים ולא משמועות...

כל אחד כאן יכול להמציא איזה סיפור שהוא רוצה ולומר שזה מאומת

ישנם כבר אשכולות בפרוג שיש בהם לכלוכים מכל הבא ליד על ההכשרים המהודרים ביותר

שכל אחד יעשה כפי הבנתו והוראת רבותיו

ומספיק עם הרכילות והוצאת ש"ר [על הבדצים כמובן] שאינה מועילה לאף אחד
 

הבט

משתמש פעיל
איך בדיוק יביאו כאן סיפורים מאומתים ולא משמועות...
מחברים קרובים ויר"ש
ישנם כבר אשכולות בפרוג שיש בהם לכלוכים מכל הבא ליד על ההכשרים המהודרים ביותר
אני רוצה לדעת מה הרמה של ההכשרים למיניהם ואני כל הזמן מנסה לברר מה קורה בתוכם,

ולדעתי עדיף להחליט איזה הכשרים לאכול ע"פ מציאות הדברים,
מאשר להסתמך על סטיגמות ישנות מה רע ומה טוב ושמה שנקרא רע לא לאכול ומה שנקרא טוב לאכול בעיניים עצומות בלי לברר מה הולך שם כיום.
 

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
יש לי חבר טוב בכולל שיש לו כמה אחים ששוחטים באחד מההכשרים הכי טובים בציבור
והם אומרים לאח שלהם במפורש אל תיגע בשחיטות של ההכשר שלנו !!!
די לספר ולהאמין לסיפורי ספתא. השחיטות המוכרות כטובות הן באמת טובות.
ואם הם אומרים לא לאכול כנראה זה בגלל שהם עובדים שם וראוי שיפרשו משם מהר.
חמי היה נאמן כשרות באחת מחנויות הפאלאפל בהכשר מצויין שמקובל על כולם.
הוא העיר למשגיח שהחומוס מתולע ממש, והמשגיח ענה לו שטוחנים גם ככה...
הוא ראה תולעים בפלאפל או בחומוס? אם זה בחומוס זה לפני ברירה ואם המשגיח יראה שמתולע באופן שהוא ודאי איסור באמת לא יאשר לטחון.
כל הכשר גם הכי טוב שתחשבו עושה בדיקה מדגמית של החומוס כעשר אחוז ואם יצא נקי, מכיון שזה הולך לטחינה מותר לבטל ספק איסור לכתחילה.
 

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מחברים קרובים ויר"ש

אני רוצה לדעת מה הרמה של ההכשרים למיניהם ואני כל הזמן מנסה לברר מה קורה בתוכם,

ולדעתי עדיף להחליט איזה הכשרים לאכול ע"פ מציאות הדברים,
מאשר להסתמך על סטיגמות ישנות מה רע ומה טוב ושמה שנקרא רע לא לאכול ומה שנקרא טוב לאכול בעיניים עצומות בלי לברר מה הולך שם כיום.
נו באמת...

את הבירור הזה אתה חושב לעשות בפרוג???

בודאי כולם כאן רק דוברי אמת ומביאים את מציאות הדברים ואין כאן לאף אחד דעות קדומות וסטיגמות.

די לנאיביות ולתמימות
 
נערך לאחרונה ב:

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש לי חבר טוב בכולל שיש לו כמה אחים ששוחטים באחד מההכשרים הכי טובים בציבור
והם אומרים לאח שלהם במפורש אל תיגע בשחיטות של ההכשר שלנו !!!
ולי יש חבר טוב בבית כנסת שיש לו בן דוד ששוחט באחד מההכשרים הכי טובים והוא אומר במפורש שאפשר לאכול מהשחיטה של ההכשר שלו!!!

אז מה לעשות???

התבלבלתי לגמרי
 

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
משני מפגשים עם בדץ עדה חרדית התרשמתי מאוד לטובה.
במקרה אחד נכנסתי למאפייה ושמעתי את אחת המוכרות אומרת שהיא שמה בתנור שניצל סויה כי היא לא יכולה לחמם בבית.
הגיוני שהשניצל היה עד"ח... אבל זה בעיה של נהלים.
פניתי לעדה החרדית, אחרי שעתיים התקשר אלי המשגיח של המאפייה שהוא בשטח וביקש לברר על מי בדיוק הוא אמור לצעוק.
ברקע היה נשמע שבאמת הוא עשה שם בלאגן...

במקרה שני נכנסתי לחנות פיצוחים וראיתי שאין את התעודה הקבועה על הקיר, שאלתי את בעל החנות והוא אמר לי תרוצים ואח"כ נתן לי את מספר של המשגיח.
התקשרתי, המשגיח אמר: "הם בסדר , רק על פי הנהלים של החנות הזו (שיש בה מוצרים שונים, שלא כולם עד"ח) כל דבר שאין עליו עד"ח חייב להיות מסומן במדבקה עם ההכשר, וכשהגעתי השבוע ראיתי שהם כתבו בכתב יד את ההכשר ולא עם מדבקה אז נתתי להם עונש קטן כמה ימים בלי תעודה."
חזרתי לבעל החנות והוא אמר לי "הם (העד"ח) קשים, הם קשים".
אמרתי לו - אתה משמח אותי, אני צריך אותם קשים....
 

הכריש!

משתמש מקצוען
המסקנא שלי היא שבכל מקרה יש בעיות בכל ההכשרים אם כן עדיף לאכול מכולם ולא להצטמצם
ממש לא! תאכל רק מה שאתה יודע בברור שזה בסדר, הרי אתה יודע מה ההשלכות של מאכלות אסורות...
משני מפגשים עם בדץ עדה חרדית התרשמתי מאוד לטובה.
במקרה אחד נכנסתי למאפייה ושמעתי את אחת המוכרות אומרת שהיא שמה בתנור שניצל סויה כי היא לא יכולה לחמם בבית.
הגיוני שהשניצל היה עד"ח... אבל זה בעיה של נהלים.
פניתי לעדה החרדית, אחרי שעתיים התקשר אלי המשגיח של המאפייה שהוא בשטח וביקש לברר על מי בדיוק הוא אמור לצעוק.
ברקע היה נשמע שבאמת הוא עשה שם בלאגן...

במקרה שני נכנסתי לחנות פיצוחים וראיתי שאין את התעודה הקבועה על הקיר, שאלתי את בעל החנות והוא אמר לי תרוצים ואח"כ נתן לי את מספר של המשגיח.
התקשרתי, המשגיח אמר: "הם בסדר , רק על פי הנהלים של החנות הזו (שיש בה מוצרים שונים, שלא כולם עד"ח) כל דבר שאין עליו עד"ח חייב להיות מסומן במדבקה עם ההכשר, וכשהגעתי השבוע ראיתי שהם כתבו בכתב יד את ההכשר ולא עם מדבקה אז נתתי להם עונש קטן כמה ימים בלי תעודה."
חזרתי לבעל החנות והוא אמר לי "הם (העד"ח) קשים, הם קשים".
אמרתי לו - אתה משמח אותי, אני צריך אותם קשים....
יש הבדל מאד קריטי בין הרבנות לבין הבדצ"ים, בבדצ"ים המשגיח מקבל משכורת מהבד"ץ, ככה שהוא לא חושש מבעל הבית,
ברבנות המשגיח מקבל משכורת מבעל הבית, ולכן הקשרים ביניהם יותר טובים...
 

lotr

משתמש מקצוען
ממש לא! תאכל רק מה שאתה יודע בברור שזה בסדר, הרי אתה יודע מה ההשלכות של מאכלות אסורות...
אז אל תאכל כלום כי יש בעיות בכל ההכשרים
נראה לי שמבחינה הלכתית אפשר לסמוך על כל ההכשרים
 

הכריש!

משתמש מקצוען
אז אל תאכל כלום כי יש בעיות בכל ההכשרים
נראה לי שמבחינה הלכתית אפשר לסמוך על כל ההכשרים
כנראה לא הבנת את ההודעה הראשונה באשכול... יש הכשרים עם איסורי דאורייתא!!!!
ופשוט מה שצריך זה לברר קודם עם המשגיח!!
 

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אז אל תאכל כלום כי יש בעיות בכל ההכשרים
נראה לי שמבחינה הלכתית אפשר לסמוך על כל ההכשרים
כשר? הכל כשר. לא פגשתי רב שאמר להגעיל כלי שבישלו בו רבנות.
אבל מהודר? ודאי שלא.
 

lotr

משתמש מקצוען
כנראה לא הבנת את ההודעה הראשונה באשכול... יש הכשרים עם איסורי דאורייתא!!!!
ופשוט מה שצריך זה לברר קודם עם המשגיח!!
הבנתי מצויין
ובכל ההכשרים יש בעיות איסור דאורייתא
אני אומר שמצד הדין של עד אחד נאמן באיסורים, כל שאני לא יודע אם יש בעיא הוא נאמן
 

הכריש!

משתמש מקצוען
הבנתי מצויין
ובכל ההכשרים יש בעיות איסור דאורייתא
אני אומר שמצד הדין של עד אחד נאמן באיסורים, כל שאני לא יודע אם יש בעיא הוא נאמן
פתחתי את האשכול בכדי שהציבור יותר ייזהר בנושא, מקווה שלא ייצא מזה מכשול ובגללי אנשים יתחילו לאכול את כל הכשרויות, ה"י.
 

רעיון טוב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אני גם משמש כמשגיח כשרות במטבח רבנות רגילה, כמעט כל הטבחים בנידודים, הרמה של הכשרות לדעתי מאוד גבוהה.
אציין שמגיעים הרבה מאוד חרדים מכל הגוונים (בד''כ אחרי שמתקשרים לברר איתי).

לגבי הכבד, אני שם את התנור על מצב שבת ואז הוא דולק גם כשהדלת פתוחה. אע''פ שבררתי עם ת''ח ואמר לי שלא חייב דלת פתוחה. אני גם מקפיד איתם על בישול ישראל לפי מרן הבית יוסף.

כמובן שלהיות משגיח צריך הרבה ס''ד, יש אינספור בעיות והתחכמויות, וכמובן שצריך גם חוש בלשות..
 

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
חמור מאוד
ועצוב
היתי לפני תקופה במלון
ושם בחדר אוכל הטבח הכין חביתות
ואני רואה שהוא לא בודק דם
פניתי למשגיח והוא אמר לו שיבדוק ואחרי דקה נעלם ולבנתים הטבח לא בודק
והמשגיח אומר שהכל בסדר ויוצא
קיצור עד שעוד כמה שמו לב
ומה שגילו.......,
צריך לשים לב איפה אוכלים



....
הינו בבית קפה מוכר , בכשרות טובה
ואז עם הקפה הביאו לנו שוקולד חלב נוכרי
אמרנו מאיפה הגיע אסור לכם להביא זה לא כשר
התעלמו עובדים לא חרדים
יש ברחתי משם ולא חוזרת
לך תדעי מה ישימו שם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה