פריפריה מידע על הר יונה

עזרתי

משתמש חדש
עברו מאז שנתיים ולמה לא הלכו עם הפסק דין לבית משפט ולחילופין למה הם לא מוציאים כרגע צו מניעה לחברת אפי קפיטל למכור בפרויקט הנ"ל?
התשובה כי גם הבי"ד קיבלו תשובה שכיוון שהנושא הוא התחייבות כספית בין חברת רוני הנדסה לקבוצת רוכשים שחברת רוני הנדסה מכרה להם מצג שווא שיש להם קרקע בהר יונה, כיוון שחברת רוני הנדסה לא השלימה רכישת הקרקע והיא נמכרה לחברת אבו עייש שרצה להביא לשם ערבים והיא מכרה אותה בהמשך לחברת אפי קפיטל ולכן אפי קפיטל לא צד שויכוח הכספי בין משקיעי רוני הנדסה לחברת רוני הנדסה
א. אם אפי שקדי/אפי קפיטל כל כך בטוח בצדקתו, מדוע הוא לא טרח להופיע בבית הדין ולהשיב? אלא שהוא פשוט מבין שהוא לא צודק. אגב. הוא יכול עדיין להתמודד עם הטענות בבי"ד. ב. לגבי השהות , אין התיישנות לפי ההלכה. ובכלל, אתה יכול לטעון שמאז ועד היום עברו 8 שנים ולמה לא עשו עם זה כלום... האם לדעתך זו הוכחה שאין כאן עושק ומרמה?

אַ ווינקל

משתמש רשום
חברי הפורום היקר!
לא נסחפתם קצת עם כל העתיד שאתם צופים להר יונה
הרי אתם יודעים איפה זה ממוקם? וכמה שזה רחוק מהמרכז!
אז כמו בית שמש היא לא תהיה!!!!!!!
כבר כתבו כאן קודם למי ניתנה נבואה... אך לפי המצב בשטח המקום מתפתח בצעדי ענק,
אורחים שמגעים למקום לנופש וכו' נדהמים כל פעם מחדש מהיקף ההתפתחות,
ניתן לומר כי כמעט ואין מה להשוות בכלל מידי יום את היום למה שהיה אמש

m-blum

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הרי אתם יודעים איפה זה ממוקם? וכמה שזה רחוק מהמרכז!
אחרי הכול יש גם את העניין של החלום לדירה משלך
ואת זה אתה לא יכול להשיג בהרבה מקומות אחרות..

הנדלניסט

משתמש פעיל
א. אם אפי שקדי/אפי קפיטל כל כך בטוח בצדקתו, מדוע הוא לא טרח להופיע בבית הדין ולהשיב? אלא שהוא פשוט מבין שהוא לא צודק. אגב. הוא יכול עדיין להתמודד עם הטענות בבי"ד. ב. לגבי השהות , אין התיישנות לפי ההלכה. ובכלל, אתה יכול לטעון שמאז ועד היום עברו 8 שנים ולמה לא עשו עם זה כלום... האם לדעתך זו הוכחה שאין כאן עושק ומרמה?
א. אתה באמת חושב שהוא צריך לבוא לכל פניה מבי"ד בדברים שלא קשורים אליו
ב. שיתבעו לבית משפט
ג. החברה משאירה לעצמה את האפשרות לתבוע דיבה כל אחד שמפיץ את השמועות האלה.

קול תורה

משתמש פעיל
ג. החברה משאירה לעצמה את האפשרות לתבוע דיבה כל אחד שמפיץ את השמועות האלה.
אין לי מושג בכל הסוגיה וזה גם לא מענין אותי, אך התגובה הזאת ממש נראית כמו תגובה רשמית של חברה...לא באמת :rolleyes:
אולי באמת כדאי שכל הפינג פונג הזה יעבור לפרטי, ושלום על ישראל

יוסיK

משתמש מקצוען
לא נראה לי נכון לכתוב שרוני הנדסה לא השלימו את הרכישה כי עד כמה שידוע לי הם מעולם לא התחילו, רוני הנדסה לא יכלו לגשת למכרז כי המכרז היה רק לקבלנים ולכן הגשה הצעה ע"י קבלן שזכה ורכש את הקרקע [בלי להיכנס לסוגיית המימון] בפועל לא הצליחו לקבל היתרי בניה למה שרצו לבנות שם והאפשרות להגשים את הציפיות מהקרקע שם לא היתה מציאותית והרוכשים רצו לקבל את הכסף שלהם חזרה מה שהצריך הזרמת כסף מבחוץ...

נערך לאחרונה ב:

סומך

משתמש רשום
לא נראה לי נכון לכתוב שרוני הנדסה לא השלימו את הרכישה כי עד כמה שידוע לי הם מעולם לא התחילו, רוני הנדסה לא יכלו לגשת למכרז כי המכרז היה רק לקבלנים ולכן הגשה הצעה ע"י קבלן שזכה ורכש את הקרקע [בלי להיכנס לסוגיית המימון] בפועל לא הצליחו לקבל היתרי בניה למה שרצו לבנות שם והאפשרות להגשים את הציפיות מהקרקע שם לא היתה מציאותית והרוכשים רצו לקבל את הכסף שלהם חזרה מה שהצריך הזרמת כסף מבחוץ...
נראה שהיית מעורב היטב במה שקרה שם.

רוני הנדסה הוא היה יזם, הוא רשום כיזם בכל המסמכים של הוועדות, והוא לקח חברה קבלנית, במקרה שלנו "גליר פיתוח טכני", שלוקחת סך הכול עמלה על זכייה במכרז.
זה מקובל מאוד בעולם הבנייה. ברור שרוני הנדסה עשה הסכם מחייב עם החברה הקבלנית, ככה עובדים כל היזמים בקרקעות של רמ"י.
גם אתה יודע ש"גליר פיתוח טכני" הוא לא צד בסיפור הזה.
הקרקע עליה אנחנו מדברים התייקרה במאות אחוזים! מי הרוויח פה את ההפרש?
אין בעיה. אתם מוכרים את הקרקע ויש רווחים עצומים, תחלקו את הרווחים לרוכשים, למה לגזול את כבשת הרש???.
אם הזרימו כסף מבחוץ, אז מי שהזרים גם ירוויח לפי חלקו. (ביחס לכספי הרוכשים מדובר בסכום מינורי).

יוסיK

משתמש מקצוען
נראה שהיית מעורב היטב במה שקרה שם.
לצערי הייתי מעורב
המלצתי לחבר לקנות שם, ביררתי על המבנה של הקבוצה וכו' הרעיון היה נשמע ממש טוב, את התוצאה אנחנו מכירים.
כיוון שזה היה בהמלצתי ניסיתי קצת לקחת אחריות ועזרתי לו להוציא את הכסף.

הקרקע עליה אנחנו מדברים התייקרה במאות אחוזים! מי הרוויח פה את ההפרש?
אין בעיה. אתם מוכרים את הקרקע ויש רווחים עצומים, תחלקו את הרווחים לרוכשים, למה לגזול את כבשת הרש???.
לפי מה שהבנתי ואני לא בטוח שזה נכון לא נשארו רווחים מהסיפור הזה, כלומר הכסף שנכנס מהיזם החדש בא לכסות הוצאות שהיו מעבר לכסף שהרוכשים הכניסו וכמובן לשלם לרוכשים.
שלא תבין אותי לא נכון אני לא חושב לרגע שמישהו עבד כאן נטו לשם שמים בלי להרוויח כלום, יתכן שבתחשיב הוצאות הכניסו גם שכר יזמי שמי יודע מה גובהו.
אם הזרימו כסף מבחוץ, אז מי שהזרים גם ירוויח לפי חלקו. (ביחס לכספי הרוכשים מדובר בסכום מינורי).
אגב, אפשר לנגן על המצפון הדתי בטענה שהרי אם הרוכשים הוגדרו כלווים אז יש איסור ריבית לתת להם מהרווחים.
אבל דבר ראשון היה שם היתר עסקה וחוץ מזה שסביר להניח שכמעט כל מי שנכנס לזה לא ידע שזו ההגדרה כך שהלכתית אולי זו לא הלוואה שאסור לקחת עליה ריבית...
סיפור כאוב מאוד

סומך

משתמש רשום
לפי מה שהבנתי ואני לא בטוח שזה נכון לא נשארו רווחים מהסיפור הזה, כלומר הכסף שנכנס מהיזם החדש בא לכסות הוצאות שהיו מעבר לכסף שהרוכשים הכניסו וכמובן לשלם לרוכשים.
תמימות או תמימות מעושה?

מדובר בקרקע שהשתבחה במאות אחוזים, הקרקעות נסקו מלפני 9 שנים במאות אחוזים (!) עם עליית מחירי הדיור, מה גם שכיום אפשר לבנות על הקרקע המדוברת הרבה יותר יחידות דיור ממה שהיה מאושר בשעת הזכייה של המכרז.
מדובר כאן בעיסקת זהב, עם רווחים של עשרות מליונים.
ההוצאות שהיו מעבר למה שהרוכשים שילמו, במידה ויש, הוא לא כסף שהלך לפח, אלא כסף שהושקע בקרקע ובהיתרי בנייה, זה כסף שהניב רווחים גדולים.
(הכסף שהלך להוצאות המשרדיות/פרסומיות, וכדומה, וכדומה הוא סכום קטן וזניח ביחס לרווחים העצומים, וזה סכום יותר קטן ממה שכל יזם משלם).

שוב, אני שואל ברצינות, תמימות או תמימות מעושה?
תעשה חשבון לבד, גם חשבון שטחי, שב עם עיפרון ודף עם מחשבון, ותגיע לרווחים של עשרות מליונים.

יוסיK

משתמש מקצוען
תמימות או תמימות מעושה?
לא תמימות ולא מעושה
מדובר בקרקע שהשתבחה במאות אחוזים, הקרקעות נסקו מלפני 9 שנים במאות אחוזים (!) עם עליית מחירי הדיור, מה גם שכיום אפשר לבנות על הקרקע המדוברת הרבה יותר יחידות דיור ממה שהיה מאושר בשעת הזכייה של המכרז.
מדובר כאן בעיסקת זהב, עם רווחים של עשרות מליונים.
אם היה מדובר למכור היום את הקרקע היית אולי צודק, בפועל זה קרה לפני הרבה זמן לא זוכר כמה, אבל המחירים שם עדיין היו פחות מהיום, כך שהרווחים לא בהכרח כ"כ גבוהים.
אין לי כח לבדוק עכשיו בהיסטוריית מכרזים מה היה שם, אבל עד כמה שזכור לי, מראש בתחשיב שלהם הם תכננו לבנות יותר ממה שהיה במכרז וגם יותר ממה שתוספת שבס מאפשרת, אתה יודע שהיום אפשר לבנות אפילו יותר מזה?
ההוצאות שהיו מעבר למה שהרוכשים שילמו, במידה ויש, הוא לא כסף שהלך לפח, אלא כסף שהושקע בקרקע ובהיתרי בנייה, זה כסף שהניב רווחים גדולים.
הושקע הרבה מאוד כסף בתוכניות שלא התאפשר בפועל להשתמש בהם ונראה לי שהם ניסו להגיש יותר מתוכנית אחת כזו.
אם נוסיף את השכר טרחה שאולי היו שגזרו לעצמם ונצא מנקודת הנחה שלא מדובר על שכר מינימום.... אז בהחלט יתכן שלא נשארו רווחים.
(הכסף שהלך להוצאות המשרדיות/פרסומיות, וכדומה, וכדומה הוא סכום קטן וזניח ביחס לרווחים העצומים, וזה סכום יותר קטן ממה שכל יזם משלם).
סתם מעניין מאיפה הגיע הכסף לקהילה שפתחו בזמנו במרכז קליטה בנצרת עילית? ולכולל שהפעילו במקום? וכל מיני יוזמות נוספות שניסו להפעיל שם?

סומך

משתמש רשום
אם היה מדובר למכור היום את הקרקע היית אולי צודק, בפועל זה קרה לפני הרבה זמן לא זוכר כמה, אבל המחירים שם עדיין היו פחות מהיום, כך שהרווחים לא בהכרח כ"כ גבוהים.
לא ברור למי בדיוק שייך היום הקרקע, והאם יש עדיין הסכמים בין רוני אלישע לחברה הקבלנית אבו עייאש.
גם אם זה לפני כמה שנים, הקרקע השביחה בגלל עליית מחירי הדיור מלפני 9 שנים, ובעיקר בגלל שיש היתרי בנייה על הקרקע. הכסף שהושקע בין אם על ידי הרוכשים, ובין אם היה גם כסף שהושקע על ידי היזם, לא הלך לפח!
זה הניב רווחים גדולים.
היזם לא עשה את זה לחינם.
לא היה כאן הוצאות יותר מכל יזם אחר, ומה שהשקיעו זה בשביל להשביח את הקרקע ליותר יחידות דיור, שגם הניב תוצאות.
אין לי כח לבדוק עכשיו בהיסטוריית מכרזים מה היה שם, אבל עד כמה שזכור לי, מראש בתחשיב שלהם הם תכננו לבנות יותר ממה שהיה במכרז וגם יותר ממה שתוספת שבס מאפשרת, אתה יודע שהיום אפשר לבנות אפילו יותר מזה?
הם לא קנו קרקע במחירי הפסד, גם לפי מספר היחידות שהיו מאושרים אז במכרז, מקסימום בערך השווי האמיתי של הקרקע.
הם כמובן רצו להשביח את הקרקע יותר ויותר, והם הצליחו בגדול.
לפי הפרסום ביתד נאמן אפשר לבנות 240 יח"ד...
סתם מעניין מאיפה הגיע הכסף לקהילה שפתחו בזמנו במרכז קליטה בנצרת עילית? ולכולל שהפעילו במקום? וכל מיני יוזמות נוספות שניסו להפעיל שם?
אני לא חושב שאני אמור לענות על זה...
לא כל כך משנה מי מעל בכספי הרוכשים.

סומך

משתמש רשום
לפי מה שבדקתי הם קיבלו היתרי בנייה ב2018 על 150 יחידות דיור ב5 בניינים.
זוהי הגדלה של 128% לבניינים האלה.
התוכנית ההתחלתית הייתה עבור 150 יחידות דיור.
(לפי איך שאני מבין, לא כל השטח נוצל ויש שם עוד שטחים שאפשר לבנות. אלו 5 בניינים הראשונים שקיבלו היתר, יש שם מקום לעוד בניינים.)

הרב משה ג.

משתמש חדש
המחירים שיש עכשיו באפי קפיטל הם מחירים גבוהים ממה שיש עכשיו בשוק ביד 2 בערך של כ- 2,000 עד 3,000 ש"ח למ"ר
טיפש מי שקונה עכשיו שם במחירים כמעט כאלו אפשר לקנות בבית שמש
ומי שרוצה דווקא יכול לחפש יד 2 במחירים הרבה יותר זולים ולא לשלם יותר ולחכות לדירה שלו שנה וחצי לפחות

הנדלניסט

משתמש פעיל
המחירים שיש עכשיו באפי קפיטל הם מחירים גבוהים ממה שיש עכשיו בשוק ביד 2 בערך של כ- 2,000 עד 3,000 ש"ח למ"ר
טיפש מי שקונה עכשיו שם במחירים כמעט כאלו אפשר לקנות בבית שמש
ומי שרוצה דווקא יכול לחפש יד 2 במחירים הרבה יותר זולים ולא לשלם יותר ולחכות לדירה שלו שנה וחצי לפחות
מחיר דירת 4 חדרים 93 מ"ר + מרפסת 12.5 מ"ר באפי קפיטל הוא 1,310,000 ש"ח מעניין בכמה פחות מוכרים בהר יונה דירות כאלה ביד 2 שכולנו יודעים מה האיכות שלהם?
לגבי בית שמש נתיב מוכר דירות 3 חדרים החל מ2,050,000 ש"ח

ניק 109814

משתמש פעיל
מחיר 4 חדרים
הר יונה 1,300,000
עפולה 1,350,000
חריש 1,600,000
בחריש זה ירד כבר ל1,400,000 ונראה שזה ממשיך לרדת
Screenshot from 2023-11-21 18-33-10.png
Screenshot from 2023-11-21 18-27-07.png

ניק 109814

משתמש פעיל
מחיר דירת 4 חדרים 93 מ"ר + מרפסת 12.5 מ"ר באפי קפיטל הוא 1,310,000 ש"ח מעניין בכמה פחות מוכרים בהר יונה דירות כאלה ביד 2 שכולנו יודעים מה האיכות שלהם?
לגבי בית שמש נתיב מוכר דירות 3 חדרים החל מ2,050,000 ש"ח
בבית שמש בפועל זה 4 חדרים וגם ככה נראה שהוא הצליח למכור רק כ20 דירות מתוך יותר מ600 דירות.
Screenshot from 2023-11-21 18-36-57.png

עזרתי

משתמש חדש
ב. שיתבעו לבית משפט
ג. החברה משאירה לעצמה את האפשרות לתבוע דיבה כל אחד שמפיץ את השמועות האלה
התשובה: בודאי. צריך לבוא להגיב. אם לדעתו זה לא קשור שיבוא ויטען את טענותיו.
ב. שיתבעו לבית משפט
ואז הוא יבוא גם אם זה "לא קשור אליו" ?
ג. החברה משאירה לעצמה את האפשרות לתבוע דיבה כל אחד שמפיץ את השמועות האלה
לאיזו חברה אתה מתכוין ? רוני הנדסה? גליר ? אבו עיאש? אפי קפיטל? ומה אתה מתכוין "השמועות האלה"?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה