חני כהן :)
משתמש מקצוען
לאחרונה עלו כאן כמה שיתופים על לייקים ומטרתם... אז חשבתי על הסקר הזה....
על השאלה האחרונה אתם יכולים לענות כאן.
על השאלה האחרונה אתם יכולים לענות כאן.
מה לעשות שהביקורת לא תמיד מתקבלת טוב?אם אין הרשאות כתיבה לייקים זה אינדיקציה טובה לדעת כמה טוב היה הקטע, במיוחד לעומת קטעים אחרים. לא תמיד, אבל ברוב המקרים.
חיפשתי עוד אופציה בסקר ולא מצאתי, הדבר הכי חשוב בעיני זה ביקורת. ואם יש אותה אני מוותרת על הלייקים בשמחה.
המטרה המוגדרת של הפורום היא לשתף בחומרים משלך, להמתקצע בכתיבה, לתת ולקבל ביקורת. תכלס הקטע של הביקורת פחות קורה. ולא שאין על מה לתת ביקורת.
אולי אפשר לחלק את השיתופים בפורום לשלושה סוגים:
1. קטע כל כך טוב, שהתגובות בו נעות על הסקאלה המקורית במיוחד של וואו, מדהים, וסימני קריאה מודגשים. ואם אין מה לבקר, אז בטח אין עניין לחזור על התגובות של אחרים.
2. קטע כל כך גרוע, שהביקורת הכי עדינה תהיה: למחוק הכול ולכתוב מחדש, ואז הכי פשוט זה להתעלם ממנו באלגנטיות.
3. כל מה שביניהם.
בפועל, הקצוות, כמו בשאר הדברים בחיים די נדירים.
גם בקטעים מצוינים יש על מי להעיר, וגם בקטעים לא משהו יש הרבה חלקים טובים שאפשר להחמיא עליהם וביקורת לתת כדי להשתפר.
אז למה אין כל כך ביקורת?
כי אין כוח, מה לעשות. ואלו שעסוקים בכתיבה באופן מקצועי יותר מעדיפים ובצדק להתעסק בכתיבה שלהם, והשאר עסוקים בכללי, ובכלל עדיף לא לומר כי אולי יפגעו או לא יקבלו את זה יפה...
יש פתרון? לא יודעת, אולי כן, אולי לא. אבל בסופו של דבר הרבה מהכוח של פורום כזה יורד אם אין בו באמת ביקורת אמיתית.
כללתי אותה בלשפר את רמת הכתיבה שלי. מבחינתי ביקורת זה המתנה הגדולה שמישהו יכול לתת לי בפורום כזה. יותר מלייקים ואפילו יותר ממחמאות. לייקים זה נחמד. מחמאות זה כיף. אבל עם נחמד וכיף לא קונים שום דבר במכולת.חיפשתי עוד אופציה בסקר ולא מצאתי, הדבר הכי חשוב בעיני זה ביקורת.
אולי כדאי שמי שיש לו בעיה לקבל ביקורת שיציין את זה בתחילת הקטע, (ואגב, היו כאן כאלו שכתבו שהם רגישים ואם אפשר להיות עדינים בתגובות) לשיתופים כאלו אני יודעת שלא אכתוב מילה אחת שעלולה להשתמע כביקורת.אבל פעם אחת הביקורת התקבלה לא טוב והפסקתי יחסית.
נכון, לפעמים באמת אני מעדיפה לוותר כי אני חוששת שזה יצא אחרת ממה שאני מתכוונת.מה לעשות שהביקורת לא תמיד מתקבלת טוב?
בהתחלה הייתי נותנת ביקורת עדינה, אבל פעם אחת הביקורת התקבלה לא טוב והפסקתי יחסית.
משתדלת, תודהודווקא את משולש נותנת תמיד ביקורת מצוינת, תודה!
זה ממש נכון. אבל בפעמים שכן נותנים זה כל כך עוזר.גם אני שמתי לב שבפועל הניקים בפורום הזה לא מעוניינים בנתינת ביקורת. הם יעדיפו לתת מחמאות או לא להגיב בכלל... וזה באמת חבל. כי מה שבאמת מעלה את רמת הטקסט זו דווקא הביקורת.
לגמרי!זה ממש נכון. אבל בפעמים שכן נותנים זה כל כך עוזר.
אני אתן דוגמא מהפאנפיק שאני כותבת בפורום.
כשהתחלתי לשתף העירו לי כמה וכמה ניקים שיש בעיה עם הפיסוק. הם אגב צדקו ממש, במבט לאחור הפיסוק בפרקים הראשונים גרוע.
אבל דווקא בזכות הביקורת הזאת התחלתי לשים לב לזה הרבה יותר, למדתי איך כדאי לעשות את זה בצורה נכונה וניסתי להשתפר.
להגיד שזה כבר מעולה? עדיין לא. אבל בלעדי הביקורת הזאת, כנראה שאפילו לא הייתי שמה לב שיש בעיה...
התגובה שלי היא לא כלפי הערה שלך שהיא צודקת למדי אלא חשבתי על זה שבאמת כמו שאי אפשר לבוא לבית של מישהו ולהכתיב לו את הכללים ככה אי אפשר לבוא לבמה ציבורית ולהכתיב כללים משלי.@שוקו תות בננה אני יענה לך כאן, כי באשכול השני הנושא הוא סיפור ולא דיון.
לדעתי הכל תלוי ברמת הביטחון.
ברגע שאותו ניק/ית בטוחים בעצמם שהכתיבה שלהם טובה ויש אפילו מי שמוכן לשלם כסף בעבורה, אז שום דבר לא ימנע מהם להרגיש מעולה עם השיתוף שלהם, גם אם לא קיבל את מספר הלייקים שציפו לו....
אין דבר כזה מקום לא מתאים - זה פורום פתוח לכולם.כך שאתכם הסליחה אם ניסיתי להשפיע במקום לא מתאים.
לא אחדש אם אומר שלהביא משהו לציבור - מצריך אומץ לא מבוטל. לי אין את האומץ הזה, ולמרות זאת אני כותבת.אין דבר כזה מקום לא מתאים - זה פורום פתוח לכולם.
הערתי לגבי מה שכתבת לעיל, המשתמשים כאן שולחים חומרים בשביל לקבל חוות דעת נוספת על הקטעים שלהם, ואם רמת הביטחון שלהם באמת גבוהה, אף אחד לא יצליח לשכנע אותם שהקטע שלהם רדוד והכתיבה חלשה. זה מה שהתכוונתי לומר... (כמובן שזה מעולה לקבל חוות דעת נוספת. לכל כותב יש את הרגע הזה שהוא בטוח שאין תחליף למה שכתב. וכדאי לרדת מהעץ הזה כי תמיד יש איפה לשפר. תקראו עוד כמה שנים את הקטעים שלכם ותבינו על מה אני מדברת...
קחי בחשבון שסביר להניח שמישהו שכן מכיר אותך יודע. לא כזה מורכב לקשר, ואנשים משאירים אחריהם עקבות כל הזמן.זה מקום שאני יכולה לכתוב בלי שידעו מי אני- גם על נושאים רגישים
אני יודעת, אבל בכל זאת, עצם זה שזה אנונימי, גם אם יזהו, זה כבר טובקחי בחשבון שסביר להניח שמישהו שכן מכיר אותך יודע. לא כזה מורכב לקשר, ואנשים משאירים אחריהם עקבות כל הזמן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: