תמים תהיה עם ה"א וברש"י התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות.........
תוך שבעים שמונים שנה נוכל לחייךזה הקלאסי. וגם 500 הולך מצוין
פעם הקלאסי היה 700-800
בציבור החסידי ב"ה אין מוסכמה, אני שמעתי על בת שאמרה לאבא שלה אחרי שחיתן 2 בנות, שהיא לא מוכנה לקבור אותו, ולכן, עשו חתונה צנועה בבית כנסת עם אוכל ביתי.מתי מתי מתי
הציבור יתעורר וישברו את המוסכמה על הדירות?????????????
אני נשואה 5 שנים, לא "שמו עלינו" שום סכום לדירה,
בעז"ה תקנו בקרוב, אבל כל אחד היה שמח להעניק לילדיו דירה או לפחות סכום לא מבוטל לצורך כך,אולי לא הכי כיף, אבל יותר כיף מלחיות על חשבון כסף שאין להורים שלך
עובדים קשה ורוצים להגיע לדירה בעז"ה.
לתכנן עכשיו את הדירות של הילדים?
גדול עלי.
אתם צודקים, אבל בכל זאת זה כדאי, תחשבו על זה שאם תגיעו לחתונה עם 10,000 זה עדיין יותר מ0אין ספק שהמצב האידיאלי להגיע לגיל עם עודפים וחסכונות שמספיקים לחתן בכבוד וברווח.
כוונתי היא שבדור שחלק נכבד ממנו עוד אוחז בשלב של קניית דירה לעצמו או תשלומי משכנתא גבוהים,
קצת קשה להצליח להפריש גם לזה מהשוטף.
מצורף קובץ עם טבלה של השקעות, שמראה שגם מסכומים קטנים אפשר בס"ד להגיע לחתונה עם סכום שגדול יותראין ספק שהמצב האידיאלי להגיע לגיל עם עודפים וחסכונות שמספיקים לחתן בכבוד וברווח.
כוונתי היא שבדור שחלק נכבד ממנו עוד אוחז בשלב של קניית דירה לעצמו או תשלומי משכנתא גבוהים,
קצת קשה להצליח להפריש גם לזה מהשוטף.
ההורים יכולים לדרוש או להיכנע לדרישות אבל בסופו של דבר הכל תלוי בבחורה, אם היא תקום תדפוק על השולחן ותגיד עד כאן! לא מוכנה לשמוע על בחור שדורש "כופר נפש" בשביל להיפגש אז השערורייה תיפסקמתי מתי מתי
הציבור יתעורר וישברו את המוסכמה על הדירות?????????????
למה לא הגיוני שזוג דואג לעצמו לדירה?שום דבר לא הגיוני
לא זה ולא זה .
מה לעשות, צמוד למדד, גם מחירי הדירות עוליםהלוואי שלא
רק עלה למליון...
מחירי השכירות מזנקים בצורה לא פרופורציונלית.מקסימום יעשו מה שעושים בכל העולם גרים בשכירות
ולילדים לא תהיה ירושה...
איך אמרה לי אשה מבוגרת מהמגזר החסידי, אתם הליטאים מחפיצים נשים יותר מכל מגזר בעולם...כמתעסקת בתחום זה לא נכון
באמת היום בחורה שמסודרות בעבודה בהייטק גם עם 400 יכול ללכת מעולה
זה יותר משחק היום אצל הבחורים
מה לומדת ועובדת מאשר אם נותנים 400 או 700
ובלי קשר , הסכומים היום ירדו כי באמת איו לאנשים!!
הסיבה המרכזית היא, שחסר פועלים, מה שיוצר לחץ אדיר על השוק.מחירי השכירות מזנקים בצורה לא פרופורציונלית.
כמה נקודות שהעלו מאוד את דמי השכירות:
1- מכיוון שמחירי הדירות עלו בצורה משמעותית,
הרבה מאוד אנשים לא קונים דירה וגרים בשכירות, מה שיוצר ביקוש מטורף.
והמשכירים כמובן מנצלים את זה ומשכירים את הדירה לכל המרבה במחיר.
2- עקב עליית הריבית הרבה אנשים לא עומדים בתשלומי המשכנתא ומשכירים במחירים גבוהים מאוד.
למה נעבך תאמיני לי הם מאושרים.לא מזמן עברו לידי כמה זוגות מבוגרים (לטאים) שכבר חיתנו ילדים נעבאך היו צריכים למכור את הדירה שלהם בשביל לשלם את המשכנתא שלקחו לילדים שלהם
מה היא עובדת זה לא רק כלכלי הרי ברור שיש הבדל מהותי בין הייטקיסטית לגננת זה מעיד על חכמה כישורים אופי וכוליאיך אמרה לי אשה מבוגרת מהמגזר החסידי, אתם הליטאים מחפיצים נשים יותר מכל מגזר בעולם...
השאלה הראשונה שבחור ממוצע ישאל... זה מה היא עובדת? במילים אחרות קודם כל פרמטר כלכלי...
כן מכיר אישית יותר מכמה שמאוד לא שמחיםלמה נעבך תאמיני לי הם מאושרים.
אין משהי שאני שומעת שנותנת לילדים שלה ולא שמחה מזה .
אם משהו לא שמח -- כמו שאומרים מוחל טובות ...
ולכן רוב החסידים עובדים הרבה יותר באחוזים מאשר בציבור הלטאי .תכלס אין על החסידים אצלם מאה חמישים אלף זה כבר לארג'
אמת מסכים עם כל מילה...לדאוג על העתיד הרחוק זה ממש לא בגדר 'השתדלות'
אם חיים בפזרנות וקונים 'מותרות' אז אכן כדאי לחסוך.
אבל אם חיים נורמלי [כך נשמע מהשאלה] אז וודאי לא כדאי לחשוב ולדאוג על העתידות.
מהיכן שנושא זה יטריד אתכם עוד 20 שנה ?
כך שלא כדאי לדאוג יותר מידי ...
לא חושב שהיום יש ממה לחסוך...אבא שלי טוען שהוא מעדיף לתת לילדים כסף לדירה כי הוא יותר יכול להסתדר מאשר זוג בן 20
יש לי חברה ספרדיה שאבא שלה עובד שנים בהייטק והוא נותן לילדים 100K לחתונה והיא לא מבינה איך אבא שלי יכול ואבא שלה לא
א. אבא שלי אברך
ב. ההורים שלי חיים בפשטות ככה יכלו לחסוך כל החיים והתמורה שלהם על זה שרואים איך הילדים מסודרים בדירות ולא עוברים דירה כל שנה וחיים בלחץ אינסופי
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: