דרוש מידע מטריד אתכם היום, איפה הילדים שלכם יגורו?

וחי בהם!!!!

כל זמן מלעבט זאל זיין גלעבט!!!!
מנוי פרימיום
תמים תהיה עם ה"א וברש"י התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות.........

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שמעתי לא מזמן על מחקר כלכלי שחקר את החיים בציבור החרדי ונאמר שם בין השאר שיש הרבה דברים שהם מעבר להיגיון באיך שהחברה הזאת חיה (אם למישהו יש יותר פרטים על המחקר אשמח שיביא לי)

בכל מקרה מה שכתוב בתורה ובהרבה ספרים זה בדיוק זה, יש לנו את צנצנת המן ואנחנו חיים מידיו של הקב"ה וצריך פשוט לתת לו לנהל.

מכירה סיפורים מכלי ראשון על כאלו שהתחתנו עם צפי להרבה כסף ובסוף ה' רצה אחרת, או כאלו שהתחתנו בלי לקבל כלום והייתה להם סיעתא דשמיא גדולה והם חיים בטוב עם דירה ועוד

אתרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אני נשואה 5 שנים, לא "שמו עלינו" שום סכום לדירה,
אולי לא הכי כיף, אבל יותר כיף מלחיות על חשבון כסף שאין להורים שלך

עובדים קשה ורוצים להגיע לדירה בעז"ה.

לתכנן עכשיו את הדירות של הילדים?
גדול עלי.

כי אנו עמך

משתמש רשום
מתי מתי מתי
הציבור יתעורר וישברו את המוסכמה על הדירות?????????????
בציבור החסידי ב"ה אין מוסכמה, אני שמעתי על בת שאמרה לאבא שלה אחרי שחיתן 2 בנות, שהיא לא מוכנה לקבור אותו, ולכן, עשו חתונה צנועה בבית כנסת עם אוכל ביתי.
אני לא חושב שצריך ללכת כ"כ רחוק, אבל בהחלט להסתפק בחתונות צנועות, ולתת לזוג הצעיר להשיג דירה לעצמם, בס"ד כולם מצליחים.
אגב, במדינת ישראל רק 5% מהאנשים מעל גיל 60 אין להם דירה משלהם.

כי אנו עמך

משתמש רשום
אני נשואה 5 שנים, לא "שמו עלינו" שום סכום לדירה,
אולי לא הכי כיף, אבל יותר כיף מלחיות על חשבון כסף שאין להורים שלך

עובדים קשה ורוצים להגיע לדירה בעז"ה.

לתכנן עכשיו את הדירות של הילדים?
גדול עלי.
בעז"ה תקנו בקרוב, אבל כל אחד היה שמח להעניק לילדיו דירה או לפחות סכום לא מבוטל לצורך כך,
לדעתי אם בן אדם משקיע נכון, הוא בהחלט יכול לעשות כך(כמובן עם קצת השקעה והבנה שחתונה זו הוצאה שהולכת להיות)

אתרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אין ספק שהמצב האידיאלי להגיע לגיל עם עודפים וחסכונות שמספיקים לחתן בכבוד וברווח.

כוונתי היא שבדור שחלק נכבד ממנו עוד אוחז בשלב של קניית דירה לעצמו או תשלומי משכנתא גבוהים,
קצת קשה להצליח להפריש גם לזה מהשוטף.

כי אנו עמך

משתמש רשום
אין ספק שהמצב האידיאלי להגיע לגיל עם עודפים וחסכונות שמספיקים לחתן בכבוד וברווח.

כוונתי היא שבדור שחלק נכבד ממנו עוד אוחז בשלב של קניית דירה לעצמו או תשלומי משכנתא גבוהים,
אתם צודקים, אבל בכל זאת זה כדאי, תחשבו על זה שאם תגיעו לחתונה עם 10,000 זה עדיין יותר מ0

כי אנו עמך

משתמש רשום

מצורף קובץ עם טבלה של השקעות, שמראה שגם מסכומים קטנים אפשר בס"ד להגיע לחתונה עם סכום שגדול יותר
מהספרה 0.

עובד על זה

משתמש רשום
מתי מתי מתי
הציבור יתעורר וישברו את המוסכמה על הדירות?????????????
ההורים יכולים לדרוש או להיכנע לדרישות אבל בסופו של דבר הכל תלוי בבחורה, אם היא תקום תדפוק על השולחן ותגיד עד כאן! לא מוכנה לשמוע על בחור שדורש "כופר נפש" בשביל להיפגש אז השערורייה תיפסק

לורנס

משתמש מקצוען
שום דבר לא הגיוני
לא זה ולא זה .
למה לא הגיוני שזוג דואג לעצמו לדירה?
זה דרך העולם. רק מי צריך לדאוג להם? אבא ואומא? סבא וסבתא? שכנים? מכרים?
כל אחד דואג לעצמו. ועשירים נותנים גם לילדים.
הלוואי שלא
רק עלה למליון...
מה לעשות, צמוד למדד, גם מחירי הדירות עולים;)

100לפת

משתמש פעיל
מקסימום יעשו מה שעושים בכל העולם גרים בשכירות
ולילדים לא תהיה ירושה...
מחירי השכירות מזנקים בצורה לא פרופורציונלית.
כמה נקודות שהעלו מאוד את דמי השכירות:
1- מכיוון שמחירי הדירות עלו בצורה משמעותית,
הרבה מאוד אנשים לא קונים דירה וגרים בשכירות, מה שיוצר ביקוש מטורף.
והמשכירים כמובן מנצלים את זה ומשכירים את הדירה לכל המרבה במחיר.
2- עקב עליית הריבית הרבה אנשים לא עומדים בתשלומי המשכנתא ומשכירים במחירים גבוהים מאוד.

י.גלינסקי.

משתמש צעיר
כמתעסקת בתחום זה לא נכון
באמת היום בחורה שמסודרות בעבודה בהייטק גם עם 400 יכול ללכת מעולה
זה יותר משחק היום אצל הבחורים
מה לומדת ועובדת מאשר אם נותנים 400 או 700
ובלי קשר , הסכומים היום ירדו כי באמת איו לאנשים!!
איך אמרה לי אשה מבוגרת מהמגזר החסידי, אתם הליטאים מחפיצים נשים יותר מכל מגזר בעולם...
השאלה הראשונה שבחור ממוצע ישאל... זה מה היא עובדת? במילים אחרות קודם כל פרמטר כלכלי...

מחירי השכירות מזנקים בצורה לא פרופורציונלית.
כמה נקודות שהעלו מאוד את דמי השכירות:
1- מכיוון שמחירי הדירות עלו בצורה משמעותית,
הרבה מאוד אנשים לא קונים דירה וגרים בשכירות, מה שיוצר ביקוש מטורף.
והמשכירים כמובן מנצלים את זה ומשכירים את הדירה לכל המרבה במחיר.
2- עקב עליית הריבית הרבה אנשים לא עומדים בתשלומי המשכנתא ומשכירים במחירים גבוהים מאוד.
הסיבה המרכזית היא, שחסר פועלים, מה שיוצר לחץ אדיר על השוק.
תוכלו ראות מידי יום בתחנות ובשטיבלאך מודעות של דרוש בדחיפות יחי"ד לזוג שמתחתן בקרוב, בשבוע הבא, היום ואפילו אתמול;).

אשכרה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא מזמן עברו לידי כמה זוגות מבוגרים (לטאים) שכבר חיתנו ילדים נעבאך היו צריכים למכור את הדירה שלהם בשביל לשלם את המשכנתא שלקחו לילדים שלהם
למה נעבך תאמיני לי הם מאושרים.
אין משהי שאני שומעת שנותנת לילדים שלה ולא שמחה מזה .
אם משהו לא שמח -- כמו שאומרים מוחל טובות ...

עובד על זה

משתמש רשום
איך אמרה לי אשה מבוגרת מהמגזר החסידי, אתם הליטאים מחפיצים נשים יותר מכל מגזר בעולם...
השאלה הראשונה שבחור ממוצע ישאל... זה מה היא עובדת? במילים אחרות קודם כל פרמטר כלכלי...
מה היא עובדת זה לא רק כלכלי הרי ברור שיש הבדל מהותי בין הייטקיסטית לגננת זה מעיד על חכמה כישורים אופי וכולי

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
למה נעבך תאמיני לי הם מאושרים.
אין משהי שאני שומעת שנותנת לילדים שלה ולא שמחה מזה .
אם משהו לא שמח -- כמו שאומרים מוחל טובות ...
כן מכיר אישית יותר מכמה שמאוד לא שמחים
אבל אין להם ברירה צריכים לחתן את הילדים

אשכרה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נערך לאחרונה ב:

י.גלינסקי.

משתמש צעיר
לדאוג על העתיד הרחוק זה ממש לא בגדר 'השתדלות'
אם חיים בפזרנות וקונים 'מותרות' אז אכן כדאי לחסוך.
אבל אם חיים נורמלי [כך נשמע מהשאלה] אז וודאי לא כדאי לחשוב ולדאוג על העתידות.
מהיכן שנושא זה יטריד אתכם עוד 20 שנה ?

כך שלא כדאי לדאוג יותר מידי ...
אמת מסכים עם כל מילה...
סתם רציתי לוודא שאין איזה נוסחת קסם שכולם עושים ואני מפספס :rolleyes:
אבא שלי טוען שהוא מעדיף לתת לילדים כסף לדירה כי הוא יותר יכול להסתדר מאשר זוג בן 20
יש לי חברה ספרדיה שאבא שלה עובד שנים בהייטק והוא נותן לילדים 100K לחתונה והיא לא מבינה איך אבא שלי יכול ואבא שלה לא
א. אבא שלי אברך
ב. ההורים שלי חיים בפשטות ככה יכלו לחסוך כל החיים והתמורה שלהם על זה שרואים איך הילדים מסודרים בדירות ולא עוברים דירה כל שנה וחיים בלחץ אינסופי
לא חושב שהיום יש ממה לחסוך...
אני מניח שגם אם ההורים שלך היו חוסכים 60% מההכנסות שלהם כל ה20 שנה הם לא היו יכולים לקנות דירת שלושה חדרים ואני מדגיש נכון להיום במודיעין עילית/בית שמש

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  77  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה