דגים מחפשת מתכון טעים במיוחד של סלמון עם רוטב.

מוריה שיטרית

מוריה עיצובים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מאמרים כללי מתכוני בישול ואפייה דג סלומון אפוי
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מנסיוני ראיתי שהסלמון לא יוצא טוב עם הרבה נוזלים
הוא מאבד את הטעם ולכן לא עושה לו רוטב אלא רק תיבול.

סלמון עם גריל דג וטריאקי-
לצקת מעל הדג
מעט שמן ורוטב קריאקי
ולפזר מעל:
מלח, שום גבישי וגריל דג.
ולתנור ל-20-30 דק'
יוצא טעים ועסיסי.

מתכון נוסף:
רוטב בצי'לי ושומשום
להכין בלילה בקערה קטנה של:
רוטב סויה, צ'ילי מתוק, מעט קטשופ
מלח, סוכר וטיפה שמן.
למרוח על הדג היטב
ולפזר מעל שומשום.
לאפות 20-30 דקות

יש כאלו שכן מצליחים להוציא סלמון טעים ברוטב
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כוס מיונז
כוס קטשופ
כפית חרדל או 2 שיני שום

להטביל את הסלמון
כמובן אחרי מלח או לימון

ולתנור ל-15 דק' (לא יותר)
או אפילו על הפלטה לשעה שעה וחצי תלוי לפי הפלטה
תיקון טעות
התנור צריך להיות מחומם מראש ל-200 מעלות
במידה ומכסים את הדג עם כל הרוטב
יש לאפות כ25 דק'
 

קול תורה

משתמש פעיל
  • חצי כוס שמן
  • קצת פחות מרבע כוס מים
  • כפית אבקת מרק
  • כפית וחצי דבש
  • חצי כפית אבקת שום
  • כף קטשופ
  • קצת סוכר
  • קמצוץ מלח


זה מה שאני עושה ל3 פרוסות סלמון
  • למלוח היטב את הסלמון (עם מלחייה), כ20 דקות לפני האפייה
  • לערבב את כל הנ"ל ולטבול את הדג להכניס לתבנית קטנה (A5 נראה לי) כדי שהרוטב יכסה את הסלמון ולא יתפזר בתבנית (עם נייר אפייה)
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל210 ,לאפות מכוסה בנייר כסף כ 35 דקות
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שני מתכוני סלמון מעולים, ברוטב שכיף 'לנגב' (ללא רוטב יש עוד המוני מתכונים):

סלמון בתפוזים ועשבי תיבול
תבנית תנור / חפ"מ ענקית

12 מנות פילה סלמון
1/2- 1/3 כוס שמן (נשמע המווון, אבל זה לא כ"כ הרבה לתבנית גדולה)
1/2 1 כוס מיץ תפוזים
4-6 שיני שום
1 כפית חרדל
1 כף מיונז
צרור גבעולי פטרוזיליה
צרור גבעולי כוסברה
קורט פלפל שחור גרוס

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות)
מניחים את מנות הסלמון בתבנית וממליחים אותן.
טוחנים בבלנדר-מוט את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל המנות.
אופים בתבנית מכוסה בנייר אלומיניום במשך כ-15 דקות, מסירים את הנייר האלומיניום ואופים עוד כ-8 דקות.


סלמון בירקות
תבנית תנור / חפ"מ ענקית
כ- 12 מנות פילה סלמון

מאדים בסיר (סדר ההוספה לסיר - לפי הסדר הבא):
2 בצלים קצוצים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום / צהוב חתוך לרצועות דקות
1 קישוא חתוך לרצועות דקות
חופן של צ'יפס קפוא
מתבלים במלח וב-4 כפות קטשופ
מוסיפים כוס מים ומבשלים במשך מספר דקות

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות)
מניחים את מנות הסלמון בתבנית משומנת קלות וממליחים אותן.
יוצקים את הרוטב מעל המנות.
מפזרים מעל המנות שום פרוס וכוסברה קצוצה דק.
אופים בתבנית מכוסה בנייר אלומיניום במשך כ-15 דקות, מסירים את הנייר האלומיניום ואופים עוד כ-10 דקות.
 

קפה קפה

משתמש מקצוען
סלמון בירקות
תבנית תנור / חפ"מ ענקית
כ- 12 מנות פילה סלמון

מאדים בסיר (סדר ההוספה לסיר - לפי הסדר הבא):
2 בצלים קצוצים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום / צהוב חתוך לרצועות דקות
1 קישוא חתוך לרצועות דקות
חופן של צ'יפס קפוא
מתבלים במלח וב-4 כפות קטשופ
מוסיפים כוס מים ומבשלים במשך מספר דקות

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות)
מניחים את מנות הסלמון בתבנית משומנת קלות וממליחים אותן.
יוצקים את הרוטב מעל המנות.
אופים בתבנית מכוסה בנייר אלומיניום במשך כ-15 דקות, מסירים את הנייר האלומיניום ואופים עוד כ-10 דקות.
אני עושה אותו הדבר עם מושט. מעדןןןןן
 

המלמד מבני ברק

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הכי פשוט ולדעתי הכי טעים:
לערבב כמות שווה של מיונז, קטשופ, חרדל וצ'ילי מתוק.
'לפנק' את הסלמון, למרוח את הרוטב מכל הכיוונים.
לצפות בכמון, פפריקה מרוקאית ושומשום עם הזלפות של שמן זית.
זמן בתנור כחצי שעה על 210 מע'.
טיפ חשוב שלמדתי עם השנים: לא לחמם את הסלמון עד כדי הרתחה!! הוא מתפורר ולא טעים.
לחמם על פלטה על תבנית הפוכה חצי שעה לפני הסעודה...
אני אוהב אותו גם קר מהמקרר, מרקם הבשר שלו טעים הרבה יותר...
 

מ. י.

משתמש מקצוען
סלמון קפוא- איזה מתכון מוצלח יש כדי לטשטש את הטעם לוואי?
 

שופרא

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מתכון מוזר- מפתיע- טעים - למי שאוהב טעמים חזקים
נשאר מלא רוטב מסביב.. סוג של סלט נוסף..
העתקתי מאנשהוא ולא זוכרת את המקור (חבל..)

פילה סלמון במרינדה אסיאתית:
מצרכים:

6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי
למרינדה
1/4 כוס טריאקי
1/3 כוס סילאן
1/4 כוס מייפל טבעי
6 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מעושנת
3 כפות ממרח בוטנים
2 כפות בזיליקום קצוץ
מיץ וזסט מלימון אחד
1/3 כוס שמן קנולה
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
6 כפות ומשום בצבעים

אופן ההכנה:
מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול
מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים
מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות
אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה