דגים מחפשת מתכון טעים במיוחד של סלמון עם רוטב.

saralulu

משתמש מקצוען
אם יש לך מתכון של סלמון ממש טעים עם רוטב לנגב עם החלה... אני ממש אשמח לקבל בזמן הקרוב.
תודה מראש!
 

יאט

משתמש פעיל
לערבב סוכר חום , חרדל , מיונז, קצת מלח וקצת !! מים . לשפוך מעל הסלמון לפזר פלפל שחור גרוס ולתנור.
אני מוסיפה תפוא פרוסית דק דק מסבים לסלמון בצורה רודפת (מדרגות) יוצא אסטתי ונקי.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אם יש לך מתכון של סלמון ממש טעים עם רוטב לנגב עם החלה... אני ממש אשמח לקבל בזמן הקרוב.
תודה מראש!
בשביל רוטב בכמות לטבול חלה -
מוגנים בשמן בצל גדול ושום
כשזהוב מוסיפים עגבניות בשלות פלפל אדום רצועות ופלפל חריף אם אוהבים
מתבלים מלח, פפריקה,פלפל שחור
אפשר כף רסק אם אוהבים או רוטב צ'ילי מתוק/חריף
כשהכל רך מניחים את הדג (אחרי השרייה בלימון) מלמעלה
אם אוהבים מוסיפים צרור כוסברה
מבשלים עד 20 דקות באש בינות בסיר מכוסה
 

א ס

משתמש פעיל
המכון המקורי הוא כך:
4 פרוסות פילה סלומון טרי (חתוך לקוביות - שיפודים)

לרוטב:
מיץ לימון (ממש קצת)
3 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט מלח
2 כפות דבש
* 1/2 כוס שומשום לפיזור לפני האפייה.

להשרות כ- 30 דקות (עדיף לילה)
לשים שומשום ולאפות 220 מעלות שש דקות.

מאד טעים
 

א ס

משתמש פעיל
המכון המקורי הוא כך:
4 פרוסות פילה סלומון טרי (חתוך לקוביות - שיפודים)

לרוטב:
מיץ לימון (ממש קצת)
3 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט מלח
2 כפות דבש
* 1/2 כוס שומשום לפיזור לפני האפייה.

להשרות כ- 30 דקות (עדיף לילה)
לשים שומשום ולאפות 220 מעלות שש דקות.

מאד טעים
זה עושים אצל דודים שלי.
אנחנו עושים קצת שינויים:
קודם כל פרוסות ולא שיפודים
6 כפות רוטב צ'ילי (במקום 3 ו-3 כי לא אוהבים רוטב סויה).
שמים שום כתוש (מעצלות)
מוסיפים קצת צ'ילי גרוס (אוהבים חריף)
ללא שומשום.
בהצלחה!!

הכנה קלה מאד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

המתכון מיועד לאוהבי רוטב צ'ילי בלבד;)
 

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
פשוט וקל- טעים במיוחד:

שום גבישי / שום כתוש
רוטב טריאקי

אפשר להוסיף מעט רוטב סויה ורוטב צילי
לעטוף את הדג ברוטב
ולהכניס לתנור חם לרבע שעה
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כוס מיונז
כוס קטשופ
כפית חרדל או 2 שיני שום

להטביל את הסלמון
כמובן אחרי מלח או לימון

ולתנור ל-15 דק' (לא יותר)
או אפילו על הפלטה לשעה שעה וחצי תלוי לפי הפלטה
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
פעם טעמתי סלמון עם המון בצל מטוגן מלמעלה, ורוטב מתוק
היה ממש מעולה
ניסיתי לאלתר אבל לא יצא אותו דבר...
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
למרות כל המתכונים הנהדרים שמעלים כאן
את הסלמון ''הטוב בעולם'' מכינה אימא שלי..
היא קונה דג טרי טרי
מפזרת מלח ושוטפת במים
על תבנית ונייר אפייה היא מניחה את הנתחים, שמן זית טוב ופלפל גרוס וזהו,
15 דקות אפייה וזה הכל
לסלמון בעצמו יש טעם עשיר ועדין ותיבול עדין לא משתלט עליו אלה מדגיש אותו
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
למרות כל המתכונים הנהדרים שמעלים כאן
את הסלמון ''הטוב בעולם'' מכינה אימא שלי..
היא קונה דג טרי טרי
מפזרת מלח ושוטפת במים
על תבנית ונייר אפייה היא מניחה את הנתחים, שמן זית טוב ופלפל גרוס וזהו,
15 דקות אפייה וזה הכל
לסלמון בעצמו יש טעם עשיר ועדין ותיבול עדין לא משתלט עליו אלה מדגיש אותו
שים לב למילה רוטב

קח טוויסט קטן שיקפיץ את המנה בכמה רמות
פלפל ארבע עונות גרוס במקום פלפל שחור גרוס
אפשר גם רצת מלח אימליה גרוס
 

רחל רבין

משתמש פעיל
חוץ משמן זית (אבל מעולה ואיכותי) אפשר להוסיף גרעינים. שקדים מולבנים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, עדיף קלויים. זה נותן קצת קראנצ'יות, הולך גם עם רוטב צילי טריאקי וכמובן שום...
 

HennyS

משתמש מקצוען
מרינדה טובה לסלמון:
יין, שמן זית, חרדל דיז'ון גרגירים, דבש ושום כתוש
מיום שישי בבוקר הדג במרינדה במקרר, לפני שבת נכנס לתנור לרבע שעה- ולפלטה.
יוצא מהמם
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
שים לב למילה רוטב

קח טוויסט קטן שיקפיץ את המנה בכמה רמות
פלפל ארבע עונות גרוס במקום פלפל שחור גרוס
אפשר גם רצת מלח אימליה גרוס
בשביל רוטב בכמות לטבול חלה -
מוגנים בשמן בצל גדול ושום
כשזהוב מוסיפים עגבניות בשלות פלפל אדום רצועות ופלפל חריף אם אוהבים
מתבלים מלח, פפריקה,פלפל שחור
אפשר כף רסק אם אוהבים או רוטב צ'ילי מתוק/חריף
כשהכל רך מניחים את הדג (אחרי השרייה בלימון) מלמעלה
אם אוהבים מוסיפים צרור כוסברה
מבשלים עד 20 דקות באש בינות בסיר מכוסה
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מנסיוני ראיתי שהסלמון לא יוצא טוב עם הרבה נוזלים
הוא מאבד את הטעם ולכן לא עושה לו רוטב אלא רק תיבול.

סלמון עם גריל דג וטריאקי-
לצקת מעל הדג
מעט שמן ורוטב קריאקי
ולפזר מעל:
מלח, שום גבישי וגריל דג.
ולתנור ל-20-30 דק'
יוצא טעים ועסיסי.

מתכון נוסף:
רוטב בצי'לי ושומשום
להכין בלילה בקערה קטנה של:
רוטב סויה, צ'ילי מתוק, מעט קטשופ
מלח, סוכר וטיפה שמן.
למרוח על הדג היטב
ולפזר מעל שומשום.
לאפות 20-30 דקות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה