אידישע מאמע
משתמש מקצוען
גם מדל"ן וגם אתר הנדל"ן הממשלתי מביאים גם דירות מקבלניםשימי לב שהנתונים הם רק מהדירות ביד השנייה, ולא של הדירות מקבלנים.
גם מדל"ן וגם אתר הנדל"ן הממשלתי מביאים גם דירות מקבלניםשימי לב שהנתונים הם רק מהדירות ביד השנייה, ולא של הדירות מקבלנים.
נכון, אבל תסתכלי בגרף שהבאתי ותראי שמדובר רק בדירות יש שנייה.גם מדל"ן וגם אתר הנדל"ן הממשלתי מביאים גם דירות מקבלנים
וברור בגרף שיש פה איזה שהוא השפעה של פרויקט מסוים/עסקה מסוימת, כל העליה והירידה קרתה ב9 חודשים (וסתם לידיעתך הנתונים במדל"ן לוקים בחסר ולא מסתמכים עליהם)נכון, אבל תסתכלי בגרף שהבאתי ותראי שמדובר רק בדירות יש שנייה.
הקורונה החלה עוד קודם 2020 והתפשטה בחודשיים שלושה הראשונים.שוב, הנתונים הם עוד טרום הקורונה
בשביל לבדוק מדד של דירות צריך לבדוק באתר הנדלן הממשלתי ולראות את גודל הדירה במטרים, המיקום וכו'נכון, אבל תסתכלי בגרף שהבאתי ותראי שמדובר רק בדירות יש שנייה.
הקורונה בארץ התחילה בחודש השני של 2020, וממש לא לפני.הקורונה החלה עוד קודם 2020 והתפשטה בחודשיים שלושה הראשונים.
(ואת אמינות אתר מדל"ן תבדקו על הדירה שלכם - אצלינו הם לא צדקו)
רק כשהיו עליות אז הגרפים שם היו בסדר?ג. מזמן ידוע שאתר מדל"ן אינו אינדיקציה, דווקא משום שהוא חכם, הוא מכניס מידי הרבה נתונים שמציגים בסוף תמונה לא נכונה.
מדלן יודעים את זה ועובדים על זה
אין פה שום הוכחה, יש פה נתונים למתעניינים.א. כפי שכבר הגיבו מעליי, אי אפשר להביא ראייה מתופעה של טווח זמן קצר, כי למשל גם שוק ההון בנפילה בכמה שנים אחרונות, זה ראיה?
לטענתך בכל הגרפים שהבאתי, פשוט נמכרו בחצי שנה האחרונה רק דירות 4 חדרים קטנות??????בשביל לבדוק מדד של דירות צריך לבדוק באתר הנדלן הממשלתי ולראות את גודל הדירה במטרים, המיקום וכו'
הרי לא דומה דירת 4 חדרים של 79 מ"ר (אפשר בכלל להכניס 4 חדרים בגודל הזה?)
לדירת 4 חדרים של 110 מ"ר
שם גם אפשר לראות את העליות האמיתיות
אז זו ההשוואה האמיתית לדירות 4 חדרים בירושלים, לפי אתר הנדלן הממשלתי.
שימו לב גם שרוב הדירות הן יד 2,
הדירות מקבלן יש להן סמל כחול של קבלן בצד, והן מועטות ממש.
שנת 2020
צפה בקובץ המצורף 685357
שנת 2019
צפה בקובץ המצורף 685358
שנת 2018
צפה בקובץ המצורף 685363
מי שמתמצא רואה מיד שבשנת 2020 רוב המכירות הן של דירות קטנות(4 חדרים ב62 מ"ר!!!) , באזורים הישנים
ובשנת 2018 רוב המכירות הן של דירות הרבה יותר גדולות, (רוב הדירות מעל 93 מ"ר, כשחלק ניכר מהן מעל 100 מ"ר)
ובאזורים היקרים.
לא פלא שיש כאן ירידת מחירים דרסטית...
בקיצור מי שרוצה להסתמך על מדל"ן ולפי זה לקבוע
שיהיה לו בהצלחה
כאחת שנמצאת בשטח
יש כל הזמן עליה, עליה ועליה.
אני לא טוענת שרקלטענתך בכל הגרפים שהבאתי, פשוט נמכרו בחצי שנה האחרונה רק דירות 4 חדרים קטנות??????
אני מקווה שאת לא במת טוענת את זה.
מדל"ן מסתמך על הנתונים שמופיעים באתר הנדל"ן הממשלתי ככה שאולי נמכרו 100 דירות אבל "הנתון" על ירידת מחירים מקורה במכירת 4 דירות שיכוניםלטענתך בכל הגרפים שהבאתי, פשוט נמכרו בחצי שנה האחרונה רק דירות 4 חדרים קטנות??????
אני מקווה שאת לא במת טוענת את זה.
נכון, בכל תל אביב יש למדל"ן נתונים רק על 4 דירות...מדל"ן מסתמך על הנתונים שמופיעים באתר הנדל"ן הממשלתי ככה שאולי נמכרו 100 דירות אבל "הנתון" על ירידת מחירים מקורה במכירת 4 דירות שיכונים
בואי נמשיך לדבר על רוממה כי אין לי זמן עכשיו לעבור לתל אביבנכון, בכל תל אביב יש למדל"ן נתונים רק על 4 דירות...
אין לי שום עניין ברוממה, ואין לי שום בעיה שתגידי שהנתונים לא נכונים, אני הבאתי נתונים למתעניינים, וזה דברים שאפשר בקלות לבדוק.בואי נמשיך לדבר על רוממה כי אין לי זמן עכשיו לעבור לתל אביב
1. הנתונים נכוניםאין לי שום עניין ברוממה, ואין לי שום בעיה שתגידי שהנתונים לא נכונים, אני הבאתי נתונים למתעניינים, וזה דברים שאפשר בקלות לבדוק.
[ולא לבדוק מה היו המחירים של הדירות האלו לפני עשור, אלא לפני שנה שנתיים, לעומת היום]
בכל אופן, במדל"ן לא נותנים גרף כשאין להם מספיק דירות לבנות עליו את הגרף.
נכון, ושוב אני לא טוענת שהגרף מראה נתונים מדויקים, אבל יש בו בהחלט להראות קצת את המצב בשטח. [ולא רק את מה שהמתווכים מספרים לכם]הנתונים נכונים
אבל מדלן לא בודק את האזור דירה דירה
הוא בונה גרף מתמטי
ע"פ המידע ברשות המיסים.
מי שמתמצא ונמצא בשוק קורא את הנתונים בצורה אחרת.
בודק את המיקום, הגודל, וכו' וכו'
ולפעמים יש גם עוד נתונים נסתרים (לדוגמא בנין מסוים שאין בו טאבו מסודר- ולכן הדירות נמכרות במחיר זול יותר וכדומה)
את המצב בשטח לומדים מהשטח.נכון, ושוב אני לא טוענת שהגרף מראה נתונים מדויקים, אבל יש בו בהחלט להראות קצת את המצב בשטח. [ולא רק את מה שהמתווכים מספרים לכם]
מכיון שיש באתר שלהם כמה כתבות על כך שזה הזמן לרכוש דירות, שאר הממדים אמורים לאשרר את הרעיון הזה.נכון, ושוב אני לא טוענת שהגרף מראה נתונים מדויקים, אבל יש בו בהחלט להראות קצת את המצב בשטח. [ולא רק את מה שהמתווכים מספרים לכם]
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: