דיון מחירי הדירות לאן?

3040*

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
כל הדיבורים ה-על העיר החרדית הבאה הם מגוחכים ותלושים
אין תחליף לבני ברק בפן התעסוקתי (הקהילתי גם אבל זה לא נושא שמורגש בכיס וחלק יכולים להתמודד בלעדיו תלוי כל אחד והאופי שלו) שווה לשלם שכירות בבני ברק ולהשתכר ב 7-9K יותר מהפריפריה, בני ברק זה לעבור את הכביש ולהיות בלב התעסוקה הפועם של מדינת ישראל
ירושלים כמובן שאין תחליף לסגנון של העיר
אז כל הדיבורים על העיר החרדית הבאה הם נכונים חלקית יהיה אפשר לשכפל את ביתר ובית שמש כמה פעמים אבל אף פעם זה לא ישתווה לבירות בני ברק וירושלים משום צומת ובשום זמן

די

משתמש סופר מקצוען
אין תחליף לבני ברק בפן התעסוקתי (הקהילתי גם אבל זה לא נושא שמורגש בכיס וחלק יכולים להתמודד בלעדיו תלוי כל אחד והאופי שלו) שווה לשלם שכירות בבני ברק ולהשתכר ב 7-9K יותר מהפריפריה, בני ברק זה לעבור את הכביש ולהיות בלב התעסוקה הפועם של מדינת ישראל
אז כל הדיבורים על העיר החרדית הבאה הם נכונים חלקית יהיה אפשר לשכפל את ביתר ובית שמש כמה פעמים אבל אף פעם זה לא ישתווה לבירות בני ברק וירושלים משום צומת ובשום זמן
אם בציבור החרדי יש ביקוש לירושלים הרבה יותר מבני ברק, ובציבור החילוני יש ביקוש לגוש דן הרבה יותר מירושלים אז כנראה בציבור החרדי ההייטק/תעסוקה הוא פקטור הרבה פחות משמעותי.

מה זה "הסגנון של ירושלים" שאין לו תחליף? הכותל המערבי? ואם יהיה יותר מהר לנסוע לכותל המערבי מביתר או בית שמש משכונה בירושלים אז כן יהיה תחליף?

3040*

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
מה זה "הסגנון של ירושלים" שאין לו תחליף? הכותל המערבי? ואם יהיה יותר מהר לנסוע לכותל המערבי מביתר או בית שמש משכונה בירושלים אז כן יהיה תחליף?
זה מתחלק לשניים
הסגנון של העיר העתיקה שמדבר יותר לתושבי חו"ל
והסגנון והאוירה של העיר שזה גם הקהילות החצרות מאה שערים גאולה
זה דברים שהתווצרו ב 250 שנה וגם קצת הכותל המערבי תורם
אי אפשר לשכפל את זה

שמש!

משתמש מקצוען
משקיעים לא נסים על נפשם
אף אחד לא ממהר למכור
יש משקיעים שממש לחוצים למכור
וכבר הורידו מאה אלף ויותר ועדיין אין קונים
בעיקר אלה שקנו דירה להשקעה בשנתיים האחרונות
ולקחו משכנתא הזויה שהתייקרה עוד יותר
לפעמים השכירות לא משלמת אפילו חצי מהמשכנתא

3040*

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
אם בציבור החרדי יש ביקוש לירושלים הרבה יותר מבני ברק, ובציבור החילוני יש ביקוש לגוש דן הרבה יותר מירושלים אז כנראה בציבור החרדי ההייטק/תעסוקה הוא פקטור הרבה פחות משמעותי.
זה לא חד משמעי
ירושלים היא עיר עניה מאוד במגזר הכללי ואין מקומות תעסוקה בשפע בוודאי לא בהיטק אבל גם לא בראיית חשבון אדריכלות הוראה (בבני ברק יש את כל בתי הספר באיזור המרכז של שובו ועוד שהמורות מבני ברק)
באופן כללי משפחות שהאשה עובדת בצורה משמעותית יש עדיפות גדולה לבני ברק יותר מירושלים

די

משתמש סופר מקצוען
זה מתחלק לשניים
הסגנון של העיר העתיקה שמדבר יותר לתושבי חו"ל
והסגנון והאוירה של העיר שזה גם הקהילות החצרות מאה שערים גאולה
זה דברים שהתווצרו ב 250 שנה וגם קצת הכותל המערבי תורם
אי אפשר לשכפל את זה
אז בא נסכם שמי שרוצה לגור בעיר העתיקה בירושלים או קרוב לחצרות אדמו"רים באמת יש לו עדיפות מיוחדת לירושלים, ולכל שאר הציבור לא.

די

משתמש סופר מקצוען
זה לא חד משמעי
ירושלים היא עיר עניה מאוד במגזר הכללי ואין מקומות תעסוקה בשפע בוודאי לא בהיטק אבל גם לא בראיית חשבון אדריכלות הוראה (בבני ברק יש את כל בתי הספר באיזור המרכז של שובו ועוד שהמורות מבני ברק)
באופן כללי משפחות שהאשה עובדת בצורה משמעותית יש עדיפות גדולה לבני ברק יותר מירושלים
זה בדיוק מה שאני אומר, שאם למרות העדיפות המשמעותית של בני ברק על ירושלים מבחינת תעסוקה-עדיין ירושלים הרבה יותר מבוקשת גם לציבור ישראלי, כנראה שהתעסוקה במגזר החרדי הוא קריטריון פחות משמעותי.

המצפה לרחמיו

משתמש פעיל
בואו נאמר שאמנם רוב הציבור לא צריך את ירושלים ובני ברק ואפשר היה אולי להקים עיר חדש
אבל צריך לקחת בחשבון שמרכז לציבור יהיה אחד ואם ישיבת פונוביז' תהיה בבני ברק ביחד עם ראשיה ובוגריה שם יהיה המרכז של אנשים בסגנון הזה ואם ירושלים על קהילותיה ישיבותיה רבניה ישארו שם גם אם תוקם עיר עם 1000000 יח"ד היא תשאר משהו בסגנון בית שמש ולא יותר
ובואו נאמר שבאיזשהו מקום אני קצת צןחק על עצמי שאני מתכתב כאן על זה כאילו יש לנו השפעה כציבור על זה
ולפי מה שנראה יש לשר השיכון (מי נתן לו את הקולות זוכרים?) כמה עניינים יותר חשובים מזה (לא התכוונתי לחוק הגיוס או ליוקר המחיה)
אבל אל תדאגו עוד לא הרבה שנים יהיו עוד פעם בחירות ואז הוא יזכר במחירי הדירות (ואולי גם תחלחל ההבנה לדעתו שכסיף ותילה טינם פיתרון שמספיק במיוחד שלא מדובר על משהו בשנה הקרובה)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בקיצור אתה מדבר בעיניים של משקיע איפה המחיר יעלה הכי הרבה, ואני מדבר בעיניים של זו"צ שמחפש מקום מוצלח וזול לגור.
זוצ לא מחפש מקום זול.
זוצ מחפש קהילה חברה מוסדות תעסוקה ועוד ועוד

ובסוף שגם המחיר יהיה כמה שיותר זול.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
יש משקיעים שממש לחוצים למכור
וכבר הורידו מאה אלף ויותר ועדיין אין קונים
בעיקר אלה שקנו דירה להשקעה בשנתיים האחרונות
ולקחו משכנתא הזויה שהתייקרה עוד יותר
לפעמים השכירות לא משלמת אפילו חצי מהמשכנתא
אלה לא רוב המשקיעים

רוב המשקיעים קנו את הדירות הרבה לפני העלייה הגדולה
המשכנתאות שלהם בסדר
והשכירות עוד יותר

זה שיש כמה לחוצים לא הופך את השוק לתיאורי הזוועה שמנסים לצייר.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בואו נאמר שאמנם רוב הציבור לא צריך את ירושלים ובני ברק ואפשר היה אולי להקים עיר חדש
אבל צריך לקחת בחשבון שמרכז לציבור יהיה אחד ואם ישיבת פונוביז' תהיה בבני ברק ביחד עם ראשיה ובוגריה שם יהיה המרכז של אנשים בסגנון הזה ואם ירושלים על קהילותיה ישיבותיה רבניה ישארו שם גם אם תוקם עיר עם 1000000 יח"ד היא תשאר משהו בסגנון בית שמש ולא יותר
ובואו נאמר שבאיזשהו מקום אני קצת צןחק על עצמי שאני מתכתב כאן על זה כאילו יש לנו השפעה כציבור על זה
ולפי מה שנראה יש לשר השיכון (מי נתן לו את הקולות זוכרים?) כמה עניינים יותר חשובים מזה (לא התכוונתי לחוק הגיוס או ליוקר המחיה)
אבל אל תדאגו עוד לא הרבה שנים יהיו עוד פעם בחירות ואז הוא יזכר במחירי הדירות (ואולי גם תחלחל ההבנה לדעתו שכסיף ותילה טינם פיתרון שמספיק במיוחד שלא מדובר על משהו בשנה הקרובה)

לחרדים אין שום השפעה
פעם האשמתי את החכים שלא מעניין אותם

היום אני מבין שהם פשוט לא יכולים

יש כוחות עליונים וחזקים הרבה יותר מהם
ושתי הסיבות היחידות שהולכים להצביע
א.גדולי ישראל אמרו
ב.אם לא היה את החרדים המצב היה גרוע עשרת מונים

מי שמצפה לשינוי שישכח מיזה

מקסימום קצת תלושי מזון...

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
רק בני ברקי יכול לחשוב ככה
אני לא מגיעה לגור בבני ברק אפילו אם נותנים לי דירה מפוארת בלי עכברים בחינם!

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
המחיר של דירת 3 חדרים נורמלית בתוך ב"ב הוא לפחות 2200000
במודעות ביתד זה יכול להיות דירה מוזנחת בפרדס כץ בקומה 4 בלי מעלית עם סודנים וכו'
גם בבית שמש

ודרך אגב - לפני שנתיים דירה בהר יונה 3 חדרים עלה 600,000 ש"ח
והיום מעל מיליון............

המצפה לרחמיו

משתמש פעיל
יש כוחות עליונים וחזקים הרבה יותר מהם
אין כוחות עליונים וחזקים מחברים בקואלציה שלהם יש הכי קצת מה להפסיד מפירוקה
ובנוסף לכך שבאופן תיאורטי הם היחידים שיכולים לחבור לממשלה אחרת
וכשאני רואה את כל המפלגות מביאות השגים לבוחרים שלהם ואותם לא אני שואל את עצמי האם הם כ"כ לא מוצלחים או שזה פשוט לא מעניין אותם
א.גדולי ישראל אמרו
אני לא רוצה לומר את דעתי בנושא מחשש שמא יסגר הפורום (גם ככה אני מפחד מזה)
ב.אם לא היה את החרדים המצב היה גרוע עשרת מונים
לא בטוח כי אם לא המפלגות החרדיות וודאי איזו מפלגה הייתה שמחה לעשות את הקופה של הקולות שלנו בתמורה לעניינים בסיסיים אלו (ולא רק) עיין ערך ראשי ערים בערים המעורבות

די

משתמש סופר מקצוען
זוצ לא מחפש מקום זול.
זוצ מחפש קהילה חברה מוסדות תעסוקה ועוד ועוד

ובסוף שגם המחיר יהיה כמה שיותר זול.
ברור שזו"צ לא ילך לפריפריה נידחת בגלל שהיא זולה.
אבל אם תהיה שכונה חרדית גדולה חדשה עם קהילה חברה ומוסדות, ותעסוקה במרחק נסיעה סביר, לא יישארו דירות ריקות.

כמובן אם יבנו שכונה כזו, יהיו את כל אלו שיסבירו למה זה לא מוצלח ולא שווה לקנות שם דירה וכו' אבל מי שילך לשם ייהנה בגדול מכל הבחינות. לדוגמא חריש של לפני עשר שנים, אם באמת זה היה נהיה חרדי לגמרי ואנשים היו מקבלים שם דירות ב600 אל"ש בעיר חרדית זה היה מוצלח מאוד למרות שאז כולם הסבירו למה זה לא שווה.

אני צופה בעתיד את טיולי בין הזמנים של תושבי בני ברק שייסעו לפארק הגדול של כסיף...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ברור שזו"צ לא ילך לפריפריה נידחת בגלל שהיא זולה.
אבל אם תהיה שכונה חרדית גדולה חדשה עם קהילה חברה ומוסדות, ותעסוקה במרחק נסיעה סביר, לא יישארו דירות ריקות.

כמובן אם יבנו שכונה כזו, יהיו את כל אלו שיסבירו למה זה לא מוצלח ולא שווה לקנות שם דירה וכו' אבל מי שילך לשם ייהנה בגדול מכל הבחינות. לדוגמא חריש של לפני עשר שנים, אם באמת זה היה נהיה חרדי לגמרי ואנשים היו מקבלים שם דירות ב600 אל"ש בעיר חרדית זה היה מוצלח מאוד למרות שאז כולם הסבירו למה זה לא שווה.

אני צופה בעתיד את טיולי בין הזמנים של תושבי בני ברק שייסעו לפארק הגדול של כסיף...
כ50 אחוז מהבנות בסמינרים הליטאים היום לומדות הנדסת תוכנה,
לכל אלו מבחינה כלכלית משתלם בהרבה להתגורר במרכז (בני ברק, פתח תקוה ואפילו אלעד) מאשר בפריפריה.
ולא רק לאלו,
גם לרו"ח אדריכליות וכל מי שלא מורה או גננת...

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לפני שלוש שנים...
בטוח?
כמה שזכור לי בררנו לפני שנתיים - שנתיים וחצי
יכול להיות שאני טועה....

בכל אופן זה לא כ"כ משנה,
לחשוב שב3 שנים המחיר הכפיל את עצמו כמעט!

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בטוח?
כמה שזכור לי בררנו לפני שנתיים - שנתיים וחצי
יכול להיות שאני טועה....

בכל אופן זה לא כ"כ משנה,
לחשוב שב3 שנים המחיר הכפיל את עצמו כמעט!
אכן ברוב הארץ בשנתיים שאחרי תקופת המיתון של הקורונה במחירים קפצו ב40 אחוז.
20 אחוז בכל שנה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה