דיון מחירי הדירות לאן?

עוד ירושלמי

משתמש פעיל

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
כידוע, 'כלכליסט' ו'דה מרקר' עומדים שניהם בראש החץ של מנגנון ההסתה נגד הממשלה הנוכחית ונגד הציבור החרדי, עד כדי אנטישמיות ממש, ושניהם פשוט מנסים להשחיר כמה שיותר את המצב, ולהמאיס את החיים בארץ על הקוראים שלהם, תוך עידוד תמידי לשקול רילוקיישן עקב המצב הקשה.
כנראה רק שיש ויכוח ביניהם מה גורם יותר להמאסת המצב על הקוראים שלהם, האם שפל בנדל"ן ומיתון חריף במשק (כלכליסט), או שמא מחירי דיור גבוהים ואינפלציה משתוללת (דה מרקר). אבל שניהם כאמור מכוונים לאותה נקודה...

ר' יהונתן

משתמש פעיל
המגמה מתוך כל שלל הנתונים שפורסמו היום לאנשים כבר אין כסף לקנות דירות במרכז ולכן הם עוברים לדרום ולצפון
ויכול להיות שאדרבה שמהמשבר הזה נצא מחוזקים שהדרום והצפון מאוד יתחזקו וזה יוריד את הלחץ לקנות במרכז וממילא נראה ירידת מחירים במרכז ומאידך התחזקות בפריפריה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
המגמה מתוך כל שלל הנתונים שפורסמו היום לאנשים כבר אין כסף לקנות דירות במרכז ולכן הם עוברים לדרום ולצפון
ויכול להיות שאדרבה שמהמשבר הזה נצא מחוזקים שהדרום והצפון מאוד יתחזקו וזה יוריד את הלחץ לקנות במרכז וממילא נראה ירידת מחירים במרכז ומאידך התחזקות בפריפריה
זה נכון בוודאי שזה יהיה התהליך
רק אם נסתכל אחורה להיסטוריה
תמיד "במלחמה"
בין שלל הפרייפריות

תהיה פרייפריה אחת שתצליח ותיכנס לתחרות של "הערים הנחשבות"

וכו'

אין הבדל מהותי בין בית שמש למשל שבעבר לא נחשבה
והיום נחשבת למיינסטריים של ממש במגזר
ככה יהיה עוד איזה פרייפריה(שעדיין אף אחד לא יודע בדיוק מיהי)

די

משתמש סופר מקצוען
זה נכון בוודאי שזה יהיה התהליך
רק אם נסתכל אחורה להיסטוריה
תמיד "במלחמה"
בין שלל הפרייפריות

תהיה פרייפריה אחת שתצליח ותיכנס לתחרות של "הערים הנחשבות"

וכו'

אין הבדל מהותי בין בית שמש למשל שבעבר לא נחשבה
והיום נחשבת למיינסטריים של ממש במגזר
ככה יהיה עוד איזה פרייפריה(שעדיין אף אחד לא יודע בדיוק מיהי)
בית שמש אף פעם לא הייתה פריפריה, זה שהיא הייתה יחסית זולה זה כמו שתגיד שפעם רמת שלמה הייתה פריפריה והיום היא מרכז.

לא הבנתי מה בדיוק אתה בא להגיד? שרק אחת הערים בפריפריה תתפתח? למה לא יכול להיות שגם הר יונה גם כסיף גם קריית גת וגם עכו יתפתחו (בהנחה ובאמת יבנו בכולם). נראה לי יש מספיק חרדים למלאות את כולם...

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
@בית שמשניק
זה גאוני
אתה יכול להכין ע"ז שיעור כללי ?
כו"ע לא פליגי .... מר סבר.... ומר סבר....
@משכיל אל דל,
אחדשה"ט, מכתבך הגיעני היום, ומה מאד עלז ליבי בראותי כי הדברים נתקבלו אצלכם בכל עומקם.
הנה מתחילה עלה במחשבה להאריך בענין עוד כהנה וכהנה, ולולי דמסתפינא דח"ו לא אכוון בזה לאמיתה של תורה, הייתי עושה כן, אבל הנראה לענ"ד כתבתי, אחר בירור הדברים בי"ג נפה אחר נפה, ודו"ק היטב בכל המהלך, דניכרים דברי אמת, ובעז"ה עוד חזון למועד, ואכמ"ל...

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בית שמש אף פעם לא הייתה פריפריה, זה שהיא הייתה יחסית זולה זה כמו שתגיד שפעם רמת שלמה הייתה פריפריה והיום היא מרכז.
יש הבדל בין שכונה לעיר
אבל אכן בגדול על אותו רעיון..

לא הבנתי מה בדיוק אתה בא להגיד? שרק אחת הערים בפריפריה תתפתח? למה לא יכול להיות שגם הר יונה גם כסיף גם קריית גת וגם עכו יתפתחו (בהנחה ובאמת יבנו בכולם). נראה לי יש מספיק חרדים למלאות את כולם...
אני בא להגיד שדברי של ר' יונתן נכונים ויש אפילו צמצום בכמות הכיתות בתל אביב
אבל אני בא לומר שזה לא כמו שזה נשמע
שעכשיו המרכז ייפול

והצפון והדרום הולכים לפרוח בטירוף

אז לא!

מה שיקרה זה שיהיה איזה פרייפריה אחת שתצליח לדעתי (נניח זה יהיה חריש או עפולה ,רק נניח ולא ניכנס לדוגמאות)
ואז מה שיקרה שבמקום שבשוק השידוכים רק הערים בני ברק ירושלים בית שמש
תתוסף עיר נוספת מבוקשת לרשימה

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

ברור שרמת שלמה הייתה פעם פריפריה
והאמת, שגם היום היא ממש לא מרכז

בית שמש הייתה גם הייתה פריפריה (זכור לי הזעזוע והרתיעה של אנשי הדור הקודם מלקנות דירה על הנייר בבית שמש, זה היה כמו לקנות דירה בגוש 80, כשהיא הייתה רק עפר וטרשים, מעבר להרי החושך, גאוגרפית וחברתית)

משכיל אל דל

משתמש מקצוען
מתוך דו"ח של דירוג אשראי פיץ'

האטת האינפלציה: החברה צופה שהאינפלציה תמשיך להאט עד סוף השנה כאשר מחירי היבוא ירדו והאינפלציה המקומית תאט עם התמתנות הצריכה וההשקעה. ההאטה תתבסס על הנחיתה הרכה של המשק הישראלי, עם התקררות סקטור ההייטק המשגשג והתמתנות עליית מחירי הנדל"ן, אם כי ירידה חדה בהתחלות הבנייה בתחילת 2023 עשויה להוביל לעליית מחירי הדיור בטווח הבינוני. החברה מציינת כי לבנקים בישראל קיים הון מספק והם בעמדה טובה לספוג עלייה בשיעור ההלוואות הבלתי מתפקדות (NPLs).

מה אומרים?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
בית שמש כבר יותר יקרה מבני ברק, לפי מה שאני רואה ביתד (לא מכירה באמת את ב"ב)
היא לא יקרה יותר פר מטר, פשוט הדירות בבית שמש גדולות יותר, ולכן 3 חד' בבית שמש עולה לפעמים יותר מ3 חד' בבני ברק. אבל יחי ההבדל ה"קטן": בבית שמש מדובר על דירת 80-90 מטר חדשה, מול דירת 60-70 מטר ישנה בבני ברק...

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
מידע אחרי הבחירות יש מקום במרכז שסגר על כמה אלפי דירות לחרדים וראש העיר לא רוצה עדין לפרסם את זה שזה לא יזיק
אולי בני ברק?

אחרי המגמה הזו...
האם זה נכון שבני ברק נהיית פחות אטרקטיבית [אין צעירים מחוץ לבני ברק] ויש מגמה של צעירים לעזוב את בני ברק והאם יש סיכוי שבית שמש תיהיה יותר יקרה מבני ברק

גולש בנט

משתמש מקצוען
האם זה נכון שבני ברק נהיית פחות אטרקטיבית [אין צעירים מחוץ לבני ברק] ויש מגמה של צעירים לעזוב את בני ברק והאם יש סיכוי שבית שמש תיהיה יותר יקרה מבני ברק
בני ברק אף פעם לא הייתה אטרקטיבית ואין צורך לנמק את הסיבות הרבות לכך.
החוציניקים שימו תמיד על בני ברק איקס אחד גדול ובצדק.
בבית שמש יש המון חוצניקים ויש להם כסף, כך שמחיר בבית שמש יותר גבוה מבני ברק זו אופציה.
אגב מחירי הדירות כיום בקרית ספר, ביתר ואלעד די דומים לבני ברק, מה שאומר שהמחירים בהם עלו בשנים האחרונות הרבה יותר מבני ברק.

די

משתמש סופר מקצוען
מה שיקרה זה שיהיה איזה פרייפריה אחת שתצליח לדעתי (נניח זה יהיה חריש או עפולה ,רק נניח ולא ניכנס לדוגמאות)
ואז מה שיקרה שבמקום שבשוק השידוכים רק הערים בני ברק ירושלים בית שמש
תתוסף עיר נוספת מבוקשת לרשימה
אני בכלל לא מדבר בכיוון הזה.
הבעיה היא שאין דוגמא לזה ולכן קשה להסביר.
אתה מתכוון שלדוגמא חריש או רכסים תהפוך לעיר החרדית הבאה והמחירים יהיו כמו הערים החרדיות.

אני מתכוון שיהיו מקומות בפריפריה זולים ומוצלחים והמחירים יישארו זולים בגלל שיהיה בהם היצע גדול של דירות, לדוגמא יהיו 10,000 דירות בעכו, 10,000 דירות בקריית גת 10,000 דירות בכסיף וכו'. כל השכונות החרדיות האלו יהיו שכונות חדשות ויפות עם פארקים ענקיים, המון חנויות למגזר החרדי וכו'.

בקיצור אתה מדבר בעיניים של משקיע איפה המחיר יעלה הכי הרבה, ואני מדבר בעיניים של זו"צ שמחפש מקום מוצלח וזול לגור.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אתם מפספסים את זה שבני ברק בגוש דן ויש הרבה חרדים שעובדים בגוש דן וצריכים לגור בגוש דן
מלבד כל הביסוס של בני ברק כעיר חרדית ותיקה וממוסדת
כיום לקנות בבני ברק זה ממש קשה אבל יש מלא ששוכרים וזה ישאר כך לדעתי הרבה מאד שנים

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה