טור דעה מזל טוב לשר השיכון ולציבור החרדי: שכונה חדשה (בגודל עיר וחצי) נולדה !

יעקב 11

משתמש פעיל
כל הדירות יהיו רק לחסרי דירה בהגרלה של מחיר למשתכן?
המכרז הוא לחסרי דיור
אבל היום בדרך ככל יזם מקבל 20% מתוך כלל היח"ד לשיווק חופשי (שעם זה הוא מכסה הפסדים של השיווק של מחיר מטרה:))
צריך להמתין לחוברת המכרז לדעת את כל הפרטים

אחינו כל בית ישראל

משתמש מקצוען
אני עכשיו אחרי עיון בתב''ע ואני לא מבין יש בשכונה הרבה בניינים של 14 קומות וכן של 22 קומות איך זה יכול להיות שכונה חרדית
ובדקתי זה לא בצד של השכונה זה במרכז השכונה אז מקסימום תהיה פה שכונה מעורבת
מצורף נתונים אשמח שמישהו יפריך אותי
1682246614915.png
1682246700391.png
1682246751553.png
1682247144642.png

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מה ששמעתי מבנצי ראקוב שההצעה היא שהתכנון יהיה גמיש, כלומר עם יהיה יותר זוכים חרדים זה יותאם לצרכי החרדים וכן להיפך.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
מה ששמעתי מבנצי ראקוב שההצעה היא שהתכנון יהיה גמיש, כלומר עם יהיה יותר זוכים חרדים זה יותאם לצרכי החרדים וכן להיפך.
אז זה יהיה הרבה פחות מ5,000 דירות....
ב. איך אפשר אחרי זכייה לשנות תכנון - מי ייגש למכרז? וכמה דירות יוציאו למכרז?

מישמשית

משתמש מקצוען
הזיההההההה
פשוט אין מילה אחרת............
גם מה שכבר נתנו זה רק בהתאמה עתידית..............
מה מפריע כבר עכשיו לתכנן רק לחרדים?
בדיוק כמו שאת מזרח קריית גת תכננו כבר עכשיו רק ורק לחילונים
בושההההההההה

@אחינו כל בית ישראל זה פשוט פצצה מה שהטלת פה עכשיו
צריך לשלוח את זה לכל האתרים והעיתונאים שיצאו בקול תרועה על הקמת השכונה החדשה לחרדים.......

די

משתמש סופר מקצוען
אני עכשיו אחרי עיון בתב''ע ואני לא מבין יש בשכונה הרבה בניינים של 14 קומות וכן של 22 קומות איך זה יכול להיות שכונה חרדית
גם אני חשבתי על זה והאפשרויות שעלו לי הם
1. כנ"ל יעשו בניינים יותר נמוכים אבל יתנו יותר זכויות בניה ובס"ה יהיו אותם שטחי בניה.
2. יעשו משרדים למעלה ודירות למטה.
3. מעלית שבת החדשה שפורסמה ביתד נאמן.
4. בקומות הגבוהות יגורו חרדים מודרנים.
אם יש למישהו אפשרויות אחרות אשמח שיכתוב.

מישמשית

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 1358615צפה בקובץ המצורף 1358617צפה בקובץ המצורף 1358618 צפה בקובץ המצורף 1358625
לפי צילום התכנון זה נראה שזה הולך להיות אחת השכונות היפות בציבור החרדי
די דומה לרמה ד' בבית שמש
משקיעים תחטפו את הדירות............

אחינו כל בית ישראל

משתמש מקצוען
אז זה יהיה הרבה פחות מ5,000 דירות....
ב. איך אפשר אחרי זכייה לשנות תכנון - מי ייגש למכרז? וכמה דירות יוציאו למכרז?
השכונה מתוכננת ל9360 יח''ד כך שלא חייב להיות שיוציאו עכשיו את המגרשים האלו לשיווק יכול להיות שיוציאו עכשיו רק את הבניינים הנמוכים ובגבעים ישנו בינתיים את התב''ע

אחינו כל בית ישראל

משתמש מקצוען
1. כנ"ל יעשו בניינים יותר נמוכים אבל יתנו יותר זכויות בניה ובס"ה יהיו אותם שטחי בניה.
1 לא אפשרי מבחינת גודל המגרשים
2 זה גם שינוי תב''ע כי בתב''ע הקיים אפשר לעשות רק קומה 1 מסחר וכדו' וגם זה צריך להיות למטה
3 לא הפתרון הכי מומלץ כי רוב הציבור עדיין לא ירצה לקנות שם והקבלנים ימכרו לחילונים
4 יכול להיות אבל זה גם מאד מסובך מבחינת מרפסות סוכה

evi03

משתמש מקצוען
יש אופציה נוספת
אם לדוג'
יש מגרש שעליו רשום בנין של 14 קומות ובאותו מספר מגרש יש עוד 3 בניינים של 5 קומות
ניתן לקצץ מהבניין הגבוהה נניח 6 קומות
ולהעביר אותם לבניינים הנמוכים שיגדלו ל 7 קומות

אחינו כל בית ישראל

משתמש מקצוען
יש אופציה נוספת
אם לדוג'
יש מגרש שעליו רשום בנין של 14 קומות ובאותו מספר מגרש יש עוד 3 בניינים של 5 קומות
ניתן לקצץ מהבניין הגבוהה נניח 6 קומות
ולהעביר אותם לבניינים הנמוכים שיגדלו ל 7 קומות
אין מגרשים כאלו בתב''ע ואם רוצים להעביר למגרש אחר צריך שינוי תב''ע ואם עושים את זה זה פותר את כל הבעיות אבל זה מעכב בכמה שנים

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אגב, 14 קומות זה לא הרבה
היום מתכננים כמעט בכל מקום בארץ יותר מ-20 קומות
כדי לנצל את הקרקע למקסימון

יעקב 11

משתמש פעיל
צפה בקובץ המצורף 1358615צפה בקובץ המצורף 1358617צפה בקובץ המצורף 1358618 צפה בקובץ המצורף 1358625
ננעשה לעשות סדר
במערב קריית גת יש 2 תוכניות
1. תמ"ל/ 1011 https://mavat.iplan.gov.il/SV4/1/6000330985/310
2. תמ"ל/ 1011/ א https://mavat.iplan.gov.il/SV4/1/99005103892/310
המכרז המדובר זה תמ"ל /1011 /א (שיושב על חלק של תמ"ל 1011) ואתה העתקתה את התוכניות של תמ"ל 1011 ששם באמת בשדרה המרכזית יש 14 קומות
וזה שאלתי פה https://www.prog.co.il/threads/מזל-...דשה-בגודל-עיר-וחצי-נולדה.867314/post-12062401

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
הבעיה שבעצם מישהו במשרד השיכון טמן פח לשכונה החרדית,
בדמות מגדלים גבוהים שאולי ייתכן ויסדרו את זה בהמשך,
אבל מה יקרה אם תהיה ממשלה אחרת ואיזה אלקין יחזור למשרד השיכון?
הוא יוריד את הגובה של המגדל?
אסור לסמוך על אחרים ולהשאיר קצוות לא פתוחים...

איש אכפתי

משתמש רשום
מצטרף לכל הברכות לשר השיכון. קרית גת היא אכן בשורה גדולה ולו מהסיבה שלראשונה מזה עשרות שנים תוקם שכונה בכזה סדר גודל לציבור החרדי מה שלא היה עד עכשיו, נראה לי שבזה אין חולק.

עוד מעלה גדולה יש בפרויקט הזה שלראשונה מוצעת כאן אפשרות מגורים לציבור החרדי בכזה סדר גודל באזור המרכז. עד היום האפשרויות היו בעיקר בפריפריה הרחוקה, והם לא התפתחו בצורה משמעותית מה שמוכיח שלציבור החרדי קשה מאוד לוותר על המרכז והקרבה לערים החרדיות. וכאן לראשונה ישנו פתרון סמוך למרכז וזה בשורה גדולה. מה שכן כנראה שזה יגרום לאי – התפתחות הקהילות בפריפריה שעד עכשיו נהנו מהעובדה שהם האופציה היחידה.

הבעיה היא בכל הסיפור הוא המחיר. דירות חדשות בקריית גת הם בערך מיליון שבע מאות או שמונה מאות, עם מחיר למשתכן זה יהיה בין מיליון 400 למיליון 500, וזה בעיה קשה למי שלא מחזיק בהון עצמי של 500 אלף (שגם אז יצטרך לקחת משכנתא של מיליון) רבים מהמחוסרי דיור המשתתפים בהגרלה אין להם הון עצמי שכזה והם לא יכולים לקחת משכנתא של מיליון 300. ואני לא מדבר על דירות 5 חדרים שיעלו הרבה יותר. אז האם באמת יהיו 5,300 משפחות מחוסרי דיור שיוכלו לקנות שם דירות?

ובאמת חבל שהודיעו על זה בעיצומם של ההגרלות דירה בהנחה, זה יכול לגרום להרבה אנשים לשבת על הגדר ולחכות למועד לא ידוע במקום לקנות דירה עכשיו במחיר יותר זול.

א ש א

משתמש צעיר
עוד מעלה גדולה יש בפרויקט הזה שלראשונה מוצעת כאן אפשרות מגורים לציבור החרדי בכזה סדר גודל באזור המרכז. עד היום האפשרויות היו בעיקר בפריפריה הרחוקה, והם לא התפתחו בצורה משמעותית מה שמוכיח שלציבור החרדי קשה מאוד לוותר על המרכז והקרבה לערים החרדיות. וכאן לראשונה ישנו פתרון סמוך למרכז וזה בשורה גדולה. מה שכן כנראה שזה יגרום לאי – התפתחות הקהילות בפריפריה שעד עכשיו נהנו מהעובדה שהם האופציה היחידה.

הבעיה היא בכל הסיפור הוא המחיר. דירות חדשות בקריית גת הם בערך מיליון שבע מאות או שמונה מאות, עם מחיר למשתכן זה יהיה בין מיליון 400 למיליון 500, וזה בעיה קשה למי שלא מחזיק בהון עצמי של 500 אלף (שגם אז יצטרך לקחת משכנתא של מיליון) רבים מהמחוסרי דיור המשתתפים בהגרלה אין להם הון עצמי שכזה והם לא יכולים לקחת משכנתא של מיליון 300.
ולכן אין ספק שזה לא יהיה תחליף לפריפריה, אלא פתרון נוסף לאלו שיש להם אפשרות, שודאי יעצור קצת את עליית המחירים במרכז החרדי

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ולכן אין ספק שזה לא יהיה תחליף לפריפריה, אלא פתרון נוסף לאלו שיש להם אפשרות, שודאי יעצור קצת את עליית המחירים במרכז החרדי
עוד דבר,
שקרית גת אחרי הכל קצת יותר קרובה לפריפריה הדרומית,
כגון אופקים נתיבות ערד וכו',
כך שאם היא תהפוך למרכז חרדי גם הן יהו יותר קרובות למרכז...

GBSA

משתמש סופר מקצוען
ננעשה לעשות סדר
המכרז המדובר זה תמ"ל /1011 /א (שיושב על חלק של תמ"ל 1011) ואתה העתקתה את התוכניות של תמ"ל 1011 ששם באמת בשדרה המרכזית יש 14 קומות
וזה שאלתי פה https://www.prog.co.il/threads/מזל-טוב-לשר-השיכון-ולציבור-החרדי-שכונה-חדשה-בגודל-עיר-וחצי-נולדה.867314/post-12062401
לא הבנתי,
גם בתוכנית השנייה מדובר על 15 קומות ברוב הבניינים,
או שאני לא יודע לקרוא את התוכניות....

אחינו כל בית ישראל

משתמש מקצוען
ננעשה לעשות סדר
וזה שאלתי פה https://www.prog.co.il/threads/מזל-טוב-לשר-השיכון-ולציבור-החרדי-שכונה-חדשה-בגודל-עיר-וחצי-נולדה.867314/post-12062401
קודם כל אתה צודק
מדובר כאן על תמ''ל 1011/א
טעות שלי
תודה שהארת את עיני
לא הבנתי,
גם בתוכנית השנייה מדובר על 15 קומות ברוב הבניינים,
או שאני לא יודע לקרוא את התוכניות....
יש כמה בניינים של 15 קומות אבל ברוב השכונה הם בין 8 ל10 קומות
גם הבניינים של 15 הם רק9 קומות למגורים והשאר למסחר ומשרדים כך שכנראה יהיה קומה אחת למטה למסחר ואז 9 קומות מגורים ואז 5 קומות משרדים
1682260877743.png

1682260827556.png

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה