טור דעה מזל טוב לשר השיכון ולציבור החרדי: שכונה חדשה (בגודל עיר וחצי) נולדה !

002

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
עריכה תורנית

פנרס

משתמש מקצוען
למה צריך לצטט את האנטישמים האלו
מבחינתם כנראה הארץ כולה שייכת לראשי הערים החילונים,
וכמובן מאליו שהם לא אמורים לאפשר לחרדים לגור,
ואם איזה ראש עיר חילוני מואיל בטובו לאפשר
אז הם זועקים גם על זה
מבחינתם כנראה החרדים צריכים לא לגור בשום מקום

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
למה צריך לצטט את האנטישמים האלו
שאלו פעם יהודי חכם
מה אתה עושה שאין לך מצב רוח

אז הוא ענה -שהוא קורא עיתון אנטישימי

*בכל אופן מציע לך למחוק את המילה אנטישמי מחשש לתביעות דיבה וכדומה(לא מאמין שמישהו יתבע אותך
אבל תמיד כדאי להיזהר)

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אין 150 אלף מתמודדים.
מתוכם חרדים לדעתי פחות מרבבה.
מתוכם צפויים לזכות כאלף וחמש מאות בהגרלה הנוכחית.
חלק מהחרדים לא ירצו לקנות דירה במיליון פלוס (הלוואי).
מכאן חשבון פשוט ומסקנא לחיים: לא לזלזל במתנות.
נתון שגוי:
במידעון של משרד השיכון על דירה בהנחה המתעדכן מידי שבוע

יש רק בערים החרדיות (בני ברק, בית שמש, אלעד, צפת, מו"ע, ביתר, עמנואל, וכולי בלי ירושלים ומלא ערים מעורבות (אשדוד ועוד) ,30אלף!!!!!!!!!!!! חרדים בעלי תעודת זכאות!!!!, ועם הערים המעורבות יש לפחות עוד 10 אלף בחשבון פשוט יש כ40 אלף מחוסרי דיור חרדים בעלי תעודת זכאות.

סי 2

משתמש פעיל
לא ברור כמה שוק חופשי יהיה שם
ובכלל את השיווק לשוק חופשי הקבלנים קובעים, והאינטרס שלהם הוא מי מוכן לשלם יותר.

את זה בעיקר העירייה קובעת, עירייה חילונית [שתיבחר עוד חצי שנה] האינטרס שלה לפרסם ולקבוע עובדות בשטח [הקצאות, שינויי תב"ע ועוד] לשכונה חילונית.
מה הקשקוש הזה ברור שזה בהתאם להסכם הגג
אין דבר כזה שהעיריה תשנה את זה

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נתון שגוי:

יש רק בערים החרדיות (בני ברק, בית שמש, אלעד, צפת, מו"ע, ביתר, עמנואל, וכולי בלי ירושלים ומלא ערים מעורבות (אשדוד ועוד) ,30אלף!!!!!!!!!!!! חרדים בעלי תעודת זכאות!!!!, ועם הערים המעורבות יש לפחות עוד 10 אלף בחשבון פשוט יש כ40 אלף מחוסרי דיור חרדים בעלי תעודת זכאות.
אפשר קישור?

ר. המוסד

משתמש מקצוען
תאמת שזה קצת מצחיק אותי
דירות לעוד 7-10 שנים
מאמינה ש5000 לא בכיוון להשפיע על הלחץ
ממש מוקצן
אני גר בדירה במחיר למשתכן
ונכנסתי לדירה 4 שנים וחודש מהיום שהקבלן זכה במכרז

וחוצמזה
כל פרויקט לחרדים יהיה בהרבה יותר מהר מכל יד שניה בפריפריה
שמה לעשות אחרי כל אהדה של עסקנים מסויימים ל"יד שניה" זה לא הוכיח את עצמו משום צורה
למשל עפולה שנחשבת להצלחה הביאה כ600 משפחות לדירה יד שניה ב14 שנה
שזה אומר 42 משפחות לשנה...
וכנ"ל טבריה חריש ירוחם קריית מלאכי כרמיאל...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
נתון שגוי:

טוב. אני מקווה שאתה נותן לי קרדיט שאני מכיר את הנתונים הבסיסיים הללו, ואת קבצי האקסל של משרד השיכון.

אם אני מבין נכון, הנתונים שהבאת מתייחסים לכלל הזכאים, כולל אלו שזכו כבר וכולל אלו שיצאו בינתיים ורכשו דירה, (אחרת יש לנו למעלה משלוש מאות אלף נרשמים להגרלה, וזה כמובן לא מתחיל להיות. לא בטוח שנעבור את המאה אלף).

מכיון שכך, אני עדיין עומד על דעתי שהציבור החרדי אינו מגיע לעשרת אלפים זכאים להירשם להגרלות.

נתון אחד שיכול לשנות את זה, זה המאורסים, נכון לעכשיו אנחנו על קרובים לאלפיים (זוגות מאורסים, שלא יכלו להירשם עד לפני שבועיים ותודות למה שנעשה נרשמו עכשיו - מזמור לתודה) וזה עולה כל הזמן, עד סוף השבוע נדע בדיוק כמה יש.

ח.י.ג

משתמש רשום
טוב. אני מקווה שאתה נותן לי קרדיט שאני מכיר את הנתונים הבסיסיים הללו, ואת קבצי האקסל של משרד השיכון.

אם אני מבין נכון, הנתונים שהבאת מתייחסים לכלל הזכאים, כולל אלו שזכו כבר וכולל אלו שיצאו בינתיים ורכשו דירה, (אחרת יש לנו למעלה משלוש מאות אלף נרשמים להגרלה, וזה כמובן לא מתחיל להיות. לא בטוח שנעבור את המאה אלף).

מכיון שכך, אני עדיין עומד על דעתי שהציבור החרדי אינו מגיע לעשרת אלפים זכאים להירשם להגרלות.

נתון אחד שיכול לשנות את זה, זה המאורסים, נכון לעכשיו אנחנו על קרובים לאלפיים (זוגות מאורסים, שלא יכלו להירשם עד לפני שבועיים ותודות למה שנעשה נרשמו עכשיו - מזמור לתודה) וזה עולה כל הזמן, עד סוף השבוע נדע בדיוק כמה יש.
מטורף 2000 מאורסים בכזאת תקופה
ואתה אומר שזה יסיים את המצוקה?

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מטורף 2000 מאורסים בכזאת תקופה
ואתה אומר שזה יסיים את המצוקה?
הרבה מהנרשמים עם יכולת לקנות דירה בעיר מגוריהם...
הם מנסים ואם הם לא זוכים הם יקנו בבני ברק / ירושלים / מודיעין עלית

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הוא כנראה איזה ליטאי שלא קלט שבני ברק זה לא המילה האחרונה היום יש גם איזשוהי עיר בשם ירושלים שלידה ישנו כפר בשם בית שמש
ע"פ התחזית
בעתיד הלא רחוק בכלל
שנת 2025 אם אני לא טועה
סדר הערים החרדיות בגודלן
ירושלים
בית שמש
בני ברק

בית שמש עוקפת את בני ברק בגודלה
אם נחלק את זה ונחשב רק את החרדים
אז תחכו לשנת 2030 אם אני לא טועה

ממש מוקצן
אני גר בדירה במחיר למשתכן
ונכנסתי לדירה 4 שנים וחודש מהיום שהקבלן זכה במכרז

וחוצמזה
כל פרויקט לחרדים יהיה בהרבה יותר מהר מכל יד שניה בפריפריה
שמה לעשות אחרי כל אהדה של עסקנים מסויימים ל"יד שניה" זה לא הוכיח את עצמו משום צורה
למשל עפולה שנחשבת להצלחה הביאה כ600 משפחות לדירה יד שניה ב14 שנה
שזה אומר 42 משפחות לשנה...
וכנ"ל טבריה חריש ירוחם קריית מלאכי כרמיאל...
4 שנים מאז שהקבלן זכה

כמה שנים עבר מאז שזה אושר בותמ"ל לפרסום
עד שהקבלן זכה

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
כמה שנים עבר מאז שזה אושר בותמ"ל לפרסום
כל מכרז יוצא רק כשיש תבע מאושרת, ולכן לא רלוונטי כמה זמן לקח לותמל, ואגב הם מריצים בקצב הזוי.

למעשה קרית גת כבר אושר בותמל לפני כמה חודשים, וכעת נשאר לעשות מכרז, פיתוח ולהוציא היתרים.

שומר הסף

משתמש רשום
כל מכרז יוצא רק כשיש תבע מאושרת, ולכן לא רלוונטי כמה זמן לקח לותמל, ואגב הם מריצים בקצב הזוי.

למעשה קרית גת כבר אושר בותמל לפני כמה חודשים, וכעת נשאר לעשות מכרז, פיתוח ולהוציא היתרים.
עד כמה שהספקתי להבין אתה די מתמצה בנעשה בקרית גת, נוסף על הבנתך בדיור ותכנון, מתבקש שתתן סקירה מורחבת לטובת חברי הפרום על המכרז הנ"ל, לו"ז, מחירים, כדאיות, וכו'

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום

אוקיי. אני נתן קרדיט למי שמגיע, ומגיע לכם בד"כ.

אך כעת באמת בא נעיין בזכאי סדרה ג' (דהיינו לא המחיר למשתכן סדרה א' וב' אלא רק מבערך 2019 ועד להיום לפי הערים בני ברק, בית שמש, אלעד מודיעין עילית, ומירושלים ניקח למען ההגינות 33% לפחות חרדים, וביתר ועמנואל וצפת, מוכן?)

הנה הנתונים : בני ברק 11.896 בית שמש 7382 ירושלים (שליש): 10000 -(הסכום הכולל הינו מעל 30000)
אלעד כ3000 ביתר כ3500 מו"ע מעל 3000 צפת מעל 1000 רכסים כ800 ועוד אלפים בערים מעורבות דוגמת אשדוד ועוד. סה"כ מעל 40.000

ומה שכבודו טוען שצריך להגיע ליותר נרשמים התשובה הוא שמלא מלא לא נרשמים להגרלות וזה ידוע לפי המסמך הנ"ל יש מעל 200000 אלף זכאים פעילים שלא זכו עדיין בדירות

אז ברור שיש יותר מעשרת אלפים חרדים שמתמודדים בהגרלות, בד"כ בכל הערים החרדיות מתמודדים כ15000 איש, וכמו שאמרתם נוספו עוד הרבה מאורסים לדעתי יש מינימום 20,000 אלף חרדים שמתמודדים.

מצורף הקובץ.

קבצים מצורפים

• נתוני זכאים נכון ל23042023.xlsx
    1.6 MB · צפיות: 1,170

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
עד כמה שהספקתי להבין אתה די מתמצה בנעשה בקרית גת, נוסף על הבנתך בדיור ותכנון, מתבקש שתתן סקירה מורחבת לטובת חברי הפרום על המכרז הנ"ל, לו"ז, מחירים, כדאיות, וכו'
כל עוד לא פורסמה חוברת המכרז אין דרך לדעת לו''ז או מחירים וכדאיות.

מה שכבר כתבתי לעיל זה על סמך נתונים בשטח כמה זמן לוקח הפיתוח והיתרים
וכן כמה המחירים כיום

LO

משתמש פעיל
כל הדירות יהיו רק לחסרי דירה בהגרלה של מחיר למשתכן?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה