טור דעה מזל טוב לשר השיכון ולציבור החרדי: שכונה חדשה (בגודל עיר וחצי) נולדה !

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
זה מה שאמרתי שצריך להתייחס יותר לכמה יש שם להגרלות!
גם.

זה שכעת יש שר במשרד השיכון שבשלבי תכנון שונים של כ40,000 יח"ד לציבור. וחלק מהם ממש בטווח הקרוב זה בשורה אדירה.

אני נח שהמחירים לפחות במרכז לא ירדו אומנם (משמעותית לפחות), אך עצם זה שמתכננים לציבור שלנו בכזה היקף זה הצלה.
 

avi media

משתמש מקצוען
גם קריית גת התיכנון החל לפני 7-8 שנים לפחות
כך שעדיף לתכנן גם עיר חדשה במיקום נסבל, לטווח ארוך,

והוא עדיין מחפש רעיונות איפה אפשר שכונות חדשות בערים חילוניות קיימות, יש לך רעיון?
אם התכנון של ק"ג כ"כ ישן, אז הקרדיט לא שייך כלל לשר השיכון החדש, זה שייך לקודמיו.
רעיונות לשכונות חדשות כל אחד יכול למצוא, ואפילו ליד ערים חרדיות, השאלה בנכונות של רמ"י להפשיר קרקעות.
אפילו בדרך לאלעד וראש העין, או לקי"ס יש הרבה שטחים ריקים ומבוזבזים, כ"ש ליד ב"ש ו ירושלים או אופקים ונתיבות, ומי שנוסע לצפון רואה שטחים ענקיים ריקים, אם המדינה תרצה אפשר להרחיב כל עיר חרדית כמעט חוץ מבני ברק שמוקפת בפ"ת ר"ג, ות"א.
 

ר. המוסד

משתמש מקצוען
אם התכנון של ק"ג כ"כ ישן, אז הקרדיט לא שייך כלל לשר השיכון החדש, זה שייך לקודמיו
לתכנן זה לא חכמה
הקושי האמיתי זה לקבל הסכמה ולהוציא את המכרזים הלכה לפועל
ואת זה הצליח לעשות רק גולדנופף
כמו עוד הרבה מכרזים שהוא הוציא ועומד להוציא

אשריו!
הלוואי שכל נציגי הציבור החרדי היו בולדוזרים כמו גולדקנופף.
 

צבי1

משתמש פעיל
אם התכנון של ק"ג כ"כ ישן, אז הקרדיט לא שייך כלל לשר השיכון החדש, זה שייך לקודמיו.
ק"ג מתוכננת כחילונית למרות כל הדיבורים של ה15 שנה האחרונה
השר הנוכחי מקווה להצליח במה שקודמיו נכשלו, עדיין לא הוכרע
אם אתה לא יודע, כנראה אתה לא מכיר דרך התכנון והתכחים של הנדלן, גם יעקב אשר ניסה להתעסק אם זה לפני 6 שנים ונכשל
מתחת לפני השטח התנהל מלחמה, ויומיים לפני ההודעה על מערב ק"ג, העיסקה כמעט התפוצצה,
גם אחרי הסיכום ראש העיר מנסה לחבל
רעיונות לשכונות חדשות כל אחד יכול למצוא, ואפילו ליד ערים חרדיות, השאלה בנכונות של רמ"י להפשיר קרקעות.
אפילו בדרך לאלעד וראש העין, או לקי"ס יש הרבה שטחים ריקים ומבוזבזים, כ"ש ליד ב"ש ו ירושלים או אופקים ונתיבות, ומי שנוסע לצפון רואה שטחים ענקיים ריקים, אם המדינה תרצה אפשר להרחיב כל עיר חרדית כמעט חוץ מבני ברק שמוקפת בפ"ת ר"ג, ות"א.
מתנצל שאני ככה עונה לך
אבל אתה אפילו לא בכיוון, אין לך שמץ בהליכי התכנון
 
נערך לאחרונה ב:

צבי1

משתמש פעיל
לכמות הדירות אין להם שום ערך כי מי שמוכן לשלם יכול לקנות היום בכל עיר בארץ.
סליחה
אבל אתה מדבר מבורות
יש שתי בעיות לציבור החרדי בדיור
1.כמות הדירות, הציבור החרדי צורך כ10,000 דירות חדשות שמותאמות לצרכים של הציבור החרדי לשנה
2.מחיר הדירות
הם שתי בעיות, שלמרות שהם משפיעים אחת על השנייה הם בעיות נפרדות
לדוגמא אם מחר יבוא מליארדר שישלם כל כסף שידרש וירצה לבנות 10,000 דירות חדשות לציבור החרדי
אין לו, כי אין תכנון ושיווק כזה

בשנים 2017-2021 שיווקו קצת פחות מ10,000 דירות לציבור החרדי, כלומר 2,500 לשנה, בלי שום קשר לאיזה מחיר
אתה לא יכול לבוא לעיר חילונית ולקנות קרקע
לדוגמא באחיסמך קבוצת רכישה קנתה קרקע שמתוכנן עליה בניינים בני 12 קומות, ולכן זה לקח עשור
גם כשמדובר בבנינים בני 6 קומות אתה מקבל היתר בנייה מעירייה חילונית רק למרפסות שמש וללא סוכה
 

צבי1

משתמש פעיל
השאלה כמובן הפוכה, מי אמר שרק 5 שנים? האם הולכים שם לשינוי תב"ע וכו'?
התשובה היא פשוטה
אם זה קבלן, הוא רוצה להרוויח כסף אז כנראה לא יעשה שינוי תב"ע אולי על מגרש קטן מתוך המתחם
אם מדובר בקבוצת רכישה אז יכול להיות שינוי תב"ע, מי שמפסיד זה הרוכשים ולא היזמים הם משקיעים מראש את הכסף
בדיוק כמו שהיה באחסימך, שייזמים צדיקים/נוכלים קנו קרקע למגרש של 12 קומת וראשת העיר אמרה מראש שלא תאשר ניוד מטרים לבנינים הנמוכים, והלכו לטיול ארוך דרך שינוי תב"ע, על חשבון הקונים התמימים
 

צבי1

משתמש פעיל
על פי מה קבעת את הלו"ז בעכו?
עניתי לו על המלצותו לשר הבינוי לא לתכנן לטווח ארוך אלא לנסות להצליח רק בטווח הקצר (שזה אפשרי רק על מה שתוכנן כבר בעשור האחרון)

בקשר לעכו לא הבנתי את השאלה
 

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען

local_offer
התחדשות עירונית


"כשבאר שבע לא הסכימה לבנות שכונה לחרדים – החלטנו להקים עיר חדשה"​

יו"ר מטה התכנון הלאומי חשף בפורום ליזמים חרדים שנערך בבני ברק: "אם היו לנו 15 אלף יח"ד בערי צפון הנגב - היינו מוותרים על העיר החדשה". שר השיכון גולדקנופף: "יש שיח רכיל נגד הציבור החרדי". יו"ר ועדת הפנים אשר: "אנו מתקשים להגיע להבנות עם ראשי הערים, ייתכן שתידרש חקיקה". מנהל הרשות להתחדשות במברגר: "מעלית השבת היא כבר לא החסם המרכזי להתחדשות במגזר, אלא הצורך ב-100% הסכמה"​



מאת דרור ניר קסטל- כתב
04.09.23 | 12:38 עודכן לאחרונה: 04.09.23 | 14:10

נתן אלנתן (אקליפס מדיה)
נתן אלנתן (אקליפס מדיה)
"אני לא רוצה להקים ערים חדשות, זה לא נכון כלכלית בכלל. צריך היה לקחת ערים קיימות ולהגדיל אותן, וכך לתת שירות יותר טוב לתושב. אבל אין ברירה. אמרתי לראש העיר באר שבע, 'נקים שכונה חדשה של 5,000 יח"ד לציבור החרדי'. הם לא רוצים. אז נאלצנו להקים את העיר תילה". כך חשף אתמול (א') יו"ר מטה התכנון הלאומי נתן אלנתן בפורום ליזמים חרדים, בנושא יזמות, בנייה ונדל"ן שנערך בבני ברק, ביוזמת מרכז הנדל"ן ו"מרכז אחים ליזמות ועסקים", המעודד תעסוקה בחברה החרדית.
עוד לדברי אלנתן, "אם היו לנו 15 אלף יח"ד בערי צפון הנגב – באר שבע, נתיבות, אופקים, היינו מוותרים על העיר החדשה. יש צדיקים שמסכימים, יש למשל תוכנית חדשה בקריית מלאכי, 6,000 יחידות דיור, הכוללות דירות לציבור החרדי".
בהתכנסות לקחו חלק שורה של בכירים בחברה החרדית, בתחום התכנון והבנייה וענף המימון, בהם שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף, יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה ח"כ יעקב אשר, מנהל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית אלעזר במברגר, ראש אגף הפיתוח העסקי בחטיבת המשכנתאות של בנק לאומי משה פלדמר, מנכ"ל ושותף בחברת המימון רובי קפיטל יעקב ניצן, מהנדס העיר בני ברק ערן וקסלר ורבים נוספים.


יעקב אשר (מרכז הנדל''ן)
יעקב אשר (מרכז הנדל''ן)

באופן טבעי, הייתה מצוקת הדיור בחברה החרדית אחד הנושאים המרכזיים שנדונו. לדברי ח"כ אשר, יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, "כשנכנס ראש מטה הדיור הראשון אביגדור יצחקי, באתי להיפגש איתו, אמרתי לו שצריך לבנות גם לחרדים והוא נפגע ואמר 'אנחנו בונים לכולם, כל אחד יכול לקנות'. אמרתי לו 'אתה לא מבין, כדי שחרדים יוכלו לגור במקומות יש פרוגרמה איך לבנות שכונה לחרדים, צריך יותר שטחי ציבור, מסופי תחבורה, שלא לדבר על אלמנטים לסוכה'. המטרה שלנו היא לדאוג לכולם ולדאוג גם לציבור שלנו".
אשר התייחס לשאלה על הפתרונות המועדפים לציבור החרדי - שכונות חרדיות, יישובים חרדיים או פתרון אחר: "הסיסטם הנכון הוא ביזור של אוכלוסייה חרדית בשכונות עם מינימום 3,000-2,000 יחידות דיור, כמו אחיסמך בעיר גדולה (לוד),שאתה משולב שם בתעסוקה. אני רואה את החזון שיהיו שכונות חרדיות באופי חרדי בתוך ערים ואני מוכן לוותר על המקומות הכי יפים, לא ארבעה כיווני אוויר ולא ליד הנחל, כי יש אורחות חיים שונים.
"קחו עיר כמו באר שבע שיש בה 60 אלף יחידות דיור. מה יקרה אם בבאר שבע תהיה שכונה חרדית אחת או שתיים עם 3,000 יחידות דיור? זה ישנה את באר שבע? לא. אבל מה עם ראשי ערים? לא רוצים. אני חושב שצריך להקים ערים חדשות ורבעים קיימים בערים שיש בהן ציבור חרדי ובמקביל שכונות חרדיות שיודעות לחיות בשכונה שלהם עם מינימום חיכוך. אני לא רואה חיכוך בין אחיסמך ללוד. אני לא רואה בעיה עם הרבעים באשדוד. אני רציתי להכניס חובה בחקיקה לתכנן עד אחוז מסוים לחרדים, אבל כרגע אנחנו מבקשים להגיע להבנות עם ראשי ערים. יש לנו כמה צדיקים: נוף הגליל, ועכו שנכנסה ללופ, אבל בעיר נורמטיבית רגילה זה קשה מאוד. אנחנו בקונפליקט בעניין הזה".

האירוע של מרכז הנדל''ן בבני ברק (מרכז הנדל''ן)
האירוע של מרכז הנדל''ן בבני ברק (מרכז הנדל''ן)

אלנתן הוסיף כי "המדיניות הקיימת מכוונת לכך ש-50% מהיח"ד לציבור החרדי יהיו בשכונות וערים לא חרדיות, לצד ציבורים אחרים. האם זה ריאלי? לדעתי 50% זה לא ריאלי, ואם המדינה רוצה לעודד השתלבות היא צריכה לקבל החלטות שיעודדו את הציבור החרדי להתגורר בשכונות כלליות, כמו בניית מרפסות סוכה והקצאת שטחי ציבור. לגבי מרפסות הסוכה יש שיח עם העיריות ובקרוב נציג את ההחלטה שאנחנו מקדמים בנושא".
אלנתן סיפק גם הצצה למספר שינויים שצפויים להתרחש בעולם התכנון בשנים הקרובות, "בנובמבר 24 רישוי עצמי נכנס כחובה לכלל הרשויות. בתוך שנתיים-שלוש אדריכל יוכל להוציא היתר בנייה. דבר נוסף שאנחנו עובדים עליו - נפסיק להבחין בין שטח עיקרי לשטח שירות ונתייחס לשטח כולל. זה יחסוך המון זמן של בדיקות. אנחנו עובדים על מערכת חדשה, גם תכנון ורישוי במערכת אחרת בתלת ממד, לא תתעסק במטרים בכלל, אתה מוציא את ההיתר בתוך המחשב".
שר השיכון: "המטרה- חצי מיליון דירות חדשות עד סוף דצמבר"
שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף סיפר בדבריו באירוע כי שבועיים בלבד לאחר כניסתו לתפקיד, מבקר המדינה מתניהו אנגלמן זימן אותו לפגישה. "הוא אמר לי 'תשמע, אתם אין לכם דירות, המדינה לא בונה לחרדים. אתם 13% מהאוכלוסיה במדינה, אבל בשנים 2017-2021, קיבלתם 4% בלבד. מבקר המדינה אמר לי, 'אני מבקש ממך לתקן את העוול הזה'. דיברתי עם אריה דרעי שהיה אז שר הפנים, אמרנו בוא נתכנן 150 אלף דירות למגזר החרדי, ואני עדיין לא יודע אם תיקנו את העוול".

יצחק גולדקנופף (מרכז הנדל''ן)
יצחק גולדקנופף (מרכז הנדל''ן)

לדברי השר גולדקנופף, "אם אני לא אטפל בזה, יאמרו לי שאני מזלזל במה שאמר מבקר המדינה, אם אטפל, יאמרו לי שאני דואג למגזר החרדי. בתקציב האחרון הביא משרד השיכון קרוב למיליארד שקל להאצת הנדל"ן, ומקווה שבשבועות הקרובים נסבסד מכרזים ברחבי הארץ בעלות 150 מיליון שקל. בשבוע שעבר זכה יזם בעכו ב-8,000 יחידות דיור - 1,497 מתוכן דירות לדיור החרדי. המטרה שלנו היא לסיים עד סוף דצמבר 121 אלף דירות למגזר החרדי וחצי מיליון לציבור הכללי. המטרה שלנו לאפשר דיור בר השגה לכל אזורי ישראל ללא יוצא מהכלל".
עוד אמר שר השיכון: "אני בא למקום ששם נמצא הציבור החרדי, שעליו אומרים שלא עוסק בעשייה. אני יכול להדוף את זה. תראו מי בא לכאן, עושה כאן, ועוסק בבנייה. יהיה קשה לתקשורת להתרגל שהעשייה והבנייה היא חלק מהנוף החרדי, אבל יש חשיבות מיוחדת לראות אנשים שמשלבים תורה עם דרך ארץ ועשייה
"כשר הבינוי והשיכון ידוע לי היטב על מצוקת הדיור. זה לא התחיל היום. זה מלווה אותנו שנים רבות. כל בר דעת מבין שאין פתרון מהיר. הטיפול בסוגיה צריך להיות הוליסטי וכללי. אנחנו בתהליך מאומץ להסיט את היעד לכיוון הנכון. אחד הכלים הוא התחדשות עירונית , להוסיף עוד יחידות דיור, להפיח חיים בתשתיות מזדקנות. בירושלים מתוכננות מעל 50 אלף יחידות דיור בהתחדשות עירונית.
"אני מאמין שלכם כיזמים חרדים יש תפקיד משמעותי בהליך הזה, בהתחשבות בצרכים של הציבור החרדי: מרפסת סוכה, מעליות שבת, קרבה לבית כנסת ומוסדות ציבור. אני רוצה לקרוא לכם לקפוץ על העגלה ולומר לכם שיש לכם אוזן קשבת במשרדי הממשלה לענות לצרכים הספציפיים. לא זוכר שהיה משהו שסירבתי לו. בתקופה האחרונה יש שיח רעיל נגד הציבור החרדי. בניגוד לטענות, אנו דואגים לכלל הציבור בישראל".
"אין יותר מתאים מהחרדים להתחדשות עירונית"
אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית דחה כמה מהקונבנציות על התנגדות הציבור החרדי להתחדשות עירונית: "יש כמה 'אמיתות' מוסכמות שפשוט לא נכונות, העולם של לפני שנתיים ושלוש זה לא העולם של היום. אנחנו זוכרים אפס התחדשות עירונית במגזר החרדי, אך בשלוש השנים האחרונות יש גם מיזמי פינוי מוקדמים בהתחדשות עירונית, יזמים חרדים שמגישים 80% הסכמות במיזמים באזורים חרדיים. 5% מכלל פתרונות הדיור לציבור החרדי הם בהתחדשות עירונית".
לדבריו, "אין ציבור יותר מתאים להתחדשות עירונית מהציבור החרדי. גם בגלל מצוקת הדיור החריפה, משפחות מרובות ילדים שצריכות דירות גדולות, וזה גם ציבור מאוד עירוני שנסמך על תחבורה ציבורית, תקן חניה נמוך, צנוע בדרישות שלו ולכן אנחנו לאט לאט רואים את המעבר".

יעקב אשר ואלעזר במברגר באירוע (מרכז הנדלן)
יעקב אשר ואלעזר במברגר באירוע (מרכז הנדל"ן)

לדבריו, מעלית השבת היא כבר לא החסם המרכזי. "בערים יקרות כמו בני ברק וכמו ירושלים הכלכליות גבוהה. לא תמיד צריך לעלות לגובה. גם בפרויקטים לגובה נכנסת מעלית שבת, שיש בציבור חרדי שמשתמשים בה ויש כאלו שלא. מיפינו את הדעות ההלכתיות, יש יותר דעות שתומכות מכאלו ששוללות. היום זה כבר לא החסם מספר אחת, גם לא השני והשלישי".
עם זאת ציין במברגר את הנקודות שכן מהוות חסם לטענתו: "החסמים המובהקים הם הצורך לקבל 100% הסכמה. אם נצפה ל-100% הסכמה לא יהיה פרויקט אחד. יצרנו מנגנונים לכפות משפטית את הפרויקט על מיעוט שמתנגד, בדין הדתי זה לא קיים. בית הדין לפעמים מתיר לפנות לערכאה אזרחית, אך לא תמיד. הוזכרו גם חריגות הבנייה שגם הם חסם משמעותי, וחסם נוסף הוא שינוי הצביון, אוכלוסייה חדשה שמגיעה להתגורר בקרב אוכלוסייה קיימת וגם המעבר לאזור אחר לאורך תקופת הביניים שבה צריך לגור בשכירות. בציבור החרדי שבו יש חשיבות גדולה לקהילה ספציפית - זה בעייתי".
מהנדס בני ברק: "רועדת לי היד כשאני מאשר היתרי הרחבה לדירות"
לדברי מהנדס העיר בני ברק אדריכל ערן וקסלר, מקודמות כיום בעיר 3,000 יחידות במסגרת תמ"א 38 על חלופותיה, בעיקר בשל העובדה שיש הגבלה על העלייה לגובה. "אנחנו מנסים לייצר פתרונות חדשים. בין היתר, אנחנו יוצרים דירות גג בשתי קומות, או דירות מרתף כמו שקיימות בתל אביב. היום המדיניות בעיר היא בנייה לגובה של 6 קומות מעל קומת מסחר, וקומת גג חלקית. זה גם מחייב אותנו לפתרונות של צורכי ציבור. זו העיר הראשונה שהכניסה גני ילדים לתוך הבניין. העיר הכי צפופה בארץ ממשיכה להצטופף".
עוד אמר, "אנחנו בגישה של לאפשר היתרי הרחבה לדירות. רועדת לי היד כשאני מאשר זאת, כי למעשה אני חתמתי על זה שהבניינים יישארו עוד 50 שנה ללא התחדשות. זה לא מה שאנחנו רוצים. זו המדיניות של הוועדה כי היא רוצה לבוא לטובת האדם הפרטי. כאיש מקצוע העדיפות שלי היא להתחדשות הבניין".
אשר התייחס לכך שבני ברק פחות מתאימה להתחדשות. " התחדשות עירונית יותר אפשרית בירושלים כי אפשר לשחק עם הטופוגרפיה, וגם הרוכשים מגיעים מזרמים שונים שבחלקם תרבות המגורים מותאמת למגדל. אבל בסוף, הפוטנציאל הכי גדול להתחדשות הן ערי הפריפריה שבהן אין כדאיות כלכלית והולכים לטפל במיסוי וגם ברעידות אדמה. היום קבלן-יזם לא יחפש התחדשות עירונית בפריפריה".
"המנטליות בישראל היא להיות בעל נכס, במיוחד במגזר החרדי"
יעקב ניצן, שותף ומנכ"ל רובי קפיטל מימון והשקעות נדל"ן אמר: "יש תקופה של רעל במדינה, וננצח את זה רק בשיתופי פעולה. אלו לא סיסמאות, זה היומיום. עד 2030 הציבור החרדי יהווה כ-16-17 אחוזים מהאוכלוסייה בישראל". עוד לדבריו, "אנחנו נותנים מענה לקבוצות רכישה. בסופו של דבר 100 אלף יחידות דיור מתוכננות למגזר החרדי, לא מספיק, בשיתוף פעולה צריך לאחד כוחות ולהחזיר למציאות נורמטיבית".

יעקב ניצן (מרכז הנדל''ן)
יעקב ניצן (מרכז הנדל''ן)

משה פלדמר, ראש אגף חטיבת משכנתאות בלאומי, סיפק מידע על החדש בתחום, בדגש על המגזר החרדי. "מבחינת מאקרו אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת. המשבר החברתי משפיע על הכלכלה. הריבית והאינפלציה שמלוות אותנו הוציאו מהשוק זוגות צעירים לחשב מסלול מחדש. זה השפיע על אלו שיש להם משכנתה קיימת, ההחזר גדל, ומעורר חשש אצל לווים חדשים. השוק באי וודאות אז קודם כול עוצרים, והמחירים הפסיקו לעלות. מי שחזה ירידות גדולות לא צדק. כל אחד מנסה להימנע. עדיין יש עודף ביקוש, יש חוסר של 100 אלף יחידות דיור. המנטליות בישראל היא שאדם רוצה להיות בעל נכס, במיוחד במגזר החרדי. הצפי הוא שיש עלייה במשכנתאות מתחילת השנה אבל הקצב נמוך משנות השיא. היום אפשר להגיע לקבל משכנתה בלי להגיע לסניף. גם במגזר חתמנו על משכנתה כשהלווה ילדה בחדר לידה".
דוד יהלומי, מנכ"ל הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה בישראל ויו"ר מטה תשתיות, סיפר על הכשרה של חרדים לענף הבנייה, "אנחנו מכשירים במהלך השנה כמה עשרות חרדים להיות מנהלי עבודה, חלק קטן יותר של המקצועות הרטובים, של מיזוג אוויר וחשמל. בענף הבנייה חסרים אלפים רבים של מנהלי עבודה וגם של עוזרי בטיחות. לאוכלוסייה החרדית יש התאמה לענף הבנייה, אוכלוסייה גברית שלא עובדת בשבת, ענף מאוד יציב. אנחנו צריכים אלפי ידיים עובדות. צריך מאמץ לאומי לשתף את כל הגורמים באוכלוסייה החרדית. גם אם יוכשרו 10,000 - יש מקומות. השכר ההתחלתי הוא 8,000 שקל כעוזר בטיחות, לאחר שנים בודדות הם יכולים לצאת להיות מנהל עבודה, 15 אלף שקל, זו קריירה מאוד יציבה והכשרות יש כל הזמן".
 

צבי1

משתמש פעיל
תודה
סה"כ נותן מענה להרבה שאלות שלא ידועות לאזרח הקטן
אלנתן הוסיף כי "המדיניות הקיימת מכוונת לכך ש-50% מהיח"ד לציבור החרדי יהיו בשכונות וערים לא חרדיות, לצד ציבורים אחרים. האם זה ריאלי? לדעתי 50% זה לא ריאלי, ואם המדינה רוצה לעודד השתלבות היא צריכה לקבל החלטות שיעודדו את הציבור החרדי להתגורר בשכונות כלליות, כמו בניית מרפסות סוכה והקצאת שטחי ציבור. לגבי מרפסות הסוכה יש שיח עם העיריות ובקרוב נציג את ההחלטה שאנחנו מקדמים בנושא".
נראה לי דיברו על חובה שכל פרויקט בארץ בבניינים בין 6-18 קומות לעשות מרפסות סוכה ל 25% מהדירות
אלנתן סיפק גם הצצה למספר שינויים שצפויים להתרחש בעולם התכנון בשנים הקרובות, "בנובמבר 24 רישוי עצמי נכנס כחובה לכלל הרשויות. בתוך שנתיים-שלוש אדריכל יוכל להוציא היתר בנייה. דבר נוסף שאנחנו עובדים עליו - נפסיק להבחין בין שטח עיקרי לשטח שירות ונתייחס לשטח כולל. זה יחסוך המון זמן של בדיקות. אנחנו עובדים על מערכת חדשה, גם תכנון ורישוי במערכת אחרת בתלת ממד, לא תתעסק במטרים בכלל, אתה מוציא את ההיתר בתוך המחשב".
שר השיכון: "המטרה- חצי מיליון דירות חדשות עד סוף דצמבר"
מישהו מבין אם זה טעות סופר?
או מלאי תיכנוני?

שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף סיפר בדבריו באירוע כי שבועיים בלבד לאחר כניסתו לתפקיד, מבקר המדינה מתניהו אנגלמן זימן אותו לפגישה. "הוא אמר לי 'תשמע, אתם אין לכם דירות, המדינה לא בונה לחרדים. אתם 13% מהאוכלוסיה במדינה, אבל בשנים 2017-2021, קיבלתם 4% בלבד. מבקר המדינה אמר לי, 'אני מבקש ממך לתקן את העוול הזה'. דיברתי עם אריה דרעי שהיה אז שר הפנים, אמרנו בוא נתכנן 150 אלף דירות למגזר החרדי, ואני עדיין לא יודע אם תיקנו את העוול".

יצחק גולדקנופף (מרכז הנדל''ן)''ן)
יצחק גולדקנופף (מרכז הנדל''ן)

לדברי השר גולדקנופף, "אם אני לא אטפל בזה, יאמרו לי שאני מזלזל במה שאמר מבקר המדינה, אם אטפל, יאמרו לי שאני דואג למגזר החרדי. בתקציב האחרון הביא משרד השיכון קרוב למיליארד שקל להאצת הנדל"ן, ומקווה שבשבועות הקרובים נסבסד מכרזים ברחבי הארץ בעלות 150 מיליון שקל. בשבוע שעבר זכה יזם בעכו ב-8,000 יחידות דיור - 1,497 מתוכן דירות לדיור החרדי.
הוא מתכוון שמתוך ה8000 דירות רק המכרז האחרון של 1497, מותאם לחרדים?
המטרה שלנו היא לסיים עד סוף דצמבר 121 אלף דירות למגזר החרדי וחצי מיליון לציבור הכללי. המטרה שלנו לאפשר דיור בר השגה לכל אזורי ישראל ללא יוצא מהכלל".
כנראה הוא מדבר על מלאי תיכנוני
מישהו מבין מדוייק?
עוד אמר שר השיכון: "אני בא למקום ששם נמצא הציבור החרדי, שעליו אומרים שלא עוסק בעשייה. אני יכול להדוף את זה. תראו מי בא לכאן, עושה כאן, ועוסק בבנייה. יהיה קשה לתקשורת להתרגל שהעשייה והבנייה היא חלק מהנוף החרדי, אבל יש חשיבות מיוחדת לראות אנשים שמשלבים תורה עם דרך ארץ ועשייה
"כשר הבינוי והשיכון ידוע לי היטב על מצוקת הדיור. זה לא התחיל היום. זה מלווה אותנו שנים רבות. כל בר דעת מבין שאין פתרון מהיר. הטיפול בסוגיה צריך להיות הוליסטי וכללי. אנחנו בתהליך מאומץ להסיט את היעד לכיוון הנכון. אחד הכלים הוא התחדשות עירונית , להוסיף עוד יחידות דיור, להפיח חיים בתשתיות מזדקנות. בירושלים מתוכננות מעל 50 אלף יחידות דיור בהתחדשות עירונית.
"אני מאמין שלכם כיזמים חרדים יש תפקיד משמעותי בהליך הזה, בהתחשבות בצרכים של הציבור החרדי: מרפסת סוכה, מעליות שבת, קרבה לבית כנסת ומוסדות ציבור. אני רוצה לקרוא לכם לקפוץ על העגלה ולומר לכם שיש לכם אוזן קשבת במשרדי הממשלה לענות לצרכים הספציפיים. לא זוכר שהיה משהו שסירבתי לו. בתקופה האחרונה יש שיח רעיל נגד הציבור החרדי. בניגוד לטענות, אנו דואגים לכלל הציבור בישראל".
 

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
TheMarker | נדל"ן

אחד המכרזים הגדולים בתולדות המדינה ייסגר היום בקריית גת​

המכרז של רשות מקרקעי ישראל כולל קרקע מצפון לעיר המשווקת לבניית 5,168 דירות לציבור הכללי ו-3,411 דירות לחרדים ■ המכרז עבור החרדים אמור להיות יריית הפתיחה להקמת רובע שיאכלס כ-100 אלף חרדים, ויהפוך את קריית גת לאחד המרכזים החרדיים הגדולים בדרום

הדר חורש

06:03, 12 בספטמבר 2023

אחד ממכרזי הדיור הגדולים בתולדות המדינה צפוי להיסגר היום ברשות מקרקעי ישראל. המדינה משווקת במכרז קרקעות ל-8,579 דירות בקריית גת. החלק העיקרי כולל 20 מתחמים בהיקף כולל של 5,168 דירות, והוא מיועד לציבור הכללי, ברובע חדש שייבנה מצפון לעיר.

בחלק השני, ישווקו 3,411 דירות לציבור החרדי, ברובע חדש שייבנה ממערב לעיר. לנוכח מצב השוק, השקיעה רשות מקרקעי ישראל מאמצים מיוחדים בפרסום ושיווק המכרזים, המעוררים עניין בקרב יזמים וקבלנים, אם כי ההיענות צפויה להיות חלקית.

עיקר הביקוש מצד היזמים צפוי להיות לרובע לציבור הכללי המתוכנן מצפון לקריית גת, על שטחים חקלאיים שסופחו לעיר.

התושבים צפויים ליהנות מנגישות תחבורתית גבוהה, בין היתר לכביש 6 הסמוך, וכבר כעת ברור שיתקבלו הצעות לפחות משתיים עד שלוש חברות גדולות המגלות עניין בפרויקט. לא הרחק מהאזור החדש שווקה בהצלחה יחסית שכונת ״כרמי גת״ הנהנית מביקוש גבוה ובידול מקריית גת הישנה.

קריית גת, הסובלת מניהול גרוע לאורך שנים, נחשבת עיר שוקעת שאינה מצליחה להתאזן כלכלית למרות ריכוז גבוה של אזורי תעסוקה ומסחר. התוספת המתוכננת של עשרות אלפי דירות אינה צפויה לשפר את מצבה העגום של העיר. ראש העיר אבירם דהרי הסכים לשתף פעולה עם מכרזי הענק רק לאחר שהובטחו לו מענקים בהיקף 300 מיליון שקל, לבניית מבני ציבור עבור תוספת התושבים.


החלק הבעייתי במכרז הוא החלק החרדי, בו הייתה כוונה לשווק מעל 5,000 דירות, אך מספרן צומצם. בחלק החרדי מבקשת המדינה מחיר מינימום גבוה מהמחיר שנקבע במכרז לציבור הכללי, 238 אלף שקל לדירה בהשוואה ל-182 אלף במכרז לציבור הכללי.


רובע חרדי חדש בקריית גת

מצד שני, מחיר המטרה לזכאי משרד השיכון במכרז לציבור הכללי נקבע ל-10,880 שקל למ"ר, לעומת 10,280 שקל למ"ר במכרז לציבור החרדי. המשמעות היא שהיזמים שייגשו למכרז החרדי יצטרכו לשלם יותר עבור הקרקע, ולמכור את הדירות לזכאים במחיר נמוך יותר. בנוסף, הדירות המסובסדות יהיו 80% מהדירות המשוווקות לחרדים, בהשוואה ל-60% בלבד מהדירות המוצעות לציבור הכללי.


בשוק הדיור מניחים שאם יתקבלו הצעות למכרז החרדי, הן יגיעו מצד יזם ״אידיאולוגי״ המתמחה בבנייה למגזר זה. המכרז החרדי אמור להיות יריית הפתיחה להקמת רובע חרדי גדול שיאכלס כ-100 אלף תושבים חרדים בחלקה המערבי של קריית גת, ממערב לכביש 40. היום מונה העיר כ-60 אלף תושבים. התכנית תהפוך את קריית גת, בה נמצאת כיום קהילה גדולה של חסידי גור, לאחר המרכזים החרדיים הגדולים בדרום
 

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
נזכרתי כעת בהודעה שכתבתי על קרית גת מערב לפני קרוב לשנה:
 

פשלמה

משתמש צעיר
בדרך כלל אם המכרז לא נדחה זה אומר שיש זוכים וזה יצליח כי אם לא הם דוחים את סגירת המכרז
 

ר. המוסד

משתמש מקצוען
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה