מזונותיו של אדם - סיפורים מכלי ראשון

מרדי

משתמש רשום
לצורך פרויקט בנושא אמונה ופרנסה אשמח לקבל סיפורים בנושא:
- סכום כסף פתאומי שקיבלתם כשהיתה לכם הוצאה בלתי צפויה
- הוצאה שנמנעה מכם בצורה ניסית
- עבודה טובה שהגיעה אליכם בדרך פלאית
- נפילה כלכלית שכמעט הייתם חלק ממנה.
- אולי גם: סכום שהתאמצתם להרויח אבל משמים הראו לכם שזה הלך על משהו בלתי צפוי וכך בעצם לא הרוחתם יותר ממה שהייתם צריכים לקבל.
בקיצור: כל סיפור טוב בנושא.

אבל, לתשומת לבכם:
א. הסיפורים יהיו אמיתיים, מכלי ראשון.
ב. תכתבו רק אם לא אכפת לכם שהסיפורים יועברו בהרצאות / יכתבו במאמרים וכו' (ולכן כמובן תטשטשו פרטים)

תודה מראש!

ואפתח בסיפור ראשון אמיתי לגמרי שקרה לי:
חבר של בעלי מהכולל שכנע אותו להכנס להשקעה מסוימת שהיתה נראית מאד מאד רווחית וחצי כולל השקיע בזה. בעלי הלך לבדוק בבנק אפשרות של לקיחת הלואה בסדר גודל של כ-80000 ש"ח והבנק לא אישר. כמה שבועות אח"כ קרסה ההשקעה בקול רעש גדול והמיטה אסון על הרבה משפחות יקרות שמלקקות את הפצעים עד היום. אנחנו ניצלנו.
אבל הסוף של הסיפור עוד יותר מפעים: כמה ימים אחרי הנפילה הגדולה התקשרו מהבנק בהתנצלות: בקשר להלואה שרציתם לקחת - זו היתה טעות, אתם כן זכאים להלואה.
!!!

מוריה100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
טרי טרי מאתמול-
קבלתי מכתב לבית של ההורים שלי מבנק מזרחי, (פתחתי בו חשבון בשנות הסמינר, ולא נגעתי בו אולי 6/7 שנים לא הפקדתי בו שקל, לא השתמשתי בו בכללללל!!!) (ביננו- פתחתי רק בשביל לקבל את ההטבה.... ;):p)
אני פותחת את המכתב ומגלה שיש לי יתרה של 1000+ ש"ח , גם אם רציתי למשוך, אין לי מושג מה המס' חשבון, אין לי בנקט, שום שמץ, ניגשתי לסניף בעיר בה אני גרה כיום, טלפונים, חתימות וכו' אחרי רבע שעה הייתי עם הסכום ביד.
אנחנו ב"ה אברכים, והשבוע צריכים להחזיר גמ"ח בסכום דומה!

ראינו את יד ההשגחה כאן בצורה מאוד מרגשת, אשמח אם הסיפור יתפרסם, להודות ולהלל ולשבח לה' הטוב!!!!

הדס3

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ערב פסח.
במקום עבודתי בהוראה הוצעה לי תוספת שעות משמעותית לתקופה של כחודש שתתחיל לאחר חג הפסח. היה מדובר בהעברת יחידת לימוד בארבע כיתות מקבילות. מערכת שעות צפופה מאוד אבל עבודה משתלמת לכל הדעות. ידעתי שאוכל לקחת בלב שקט הלוואה קצרת מועד לצרכי החג.
כשהתקשרתי למורה שתעביר לי את החומר התברר לי שהשעות הוצעו למורה נוספת. משכתי את ידי מן העניין - לא רציתי חיכוך וקנאת אדם, והודעתי שאני לא לוקחת את העבודה.
מה יהיה עם הוצאות החג? לא דאגתי. כשם שהצעה הזו הגיעה משמים כך תוכל להגיע הצעה אחרת.
בשעת ערב מתקשרת אלי מישהי. היא רוצה עבודת עריכה לשונית כדי לסיים הוצאת ספר בדחיפות. למען האמת, מעולם לא ביצעתי עבודה כזו, אולם מכיוון שבהוראה אני עוסקת במקצועות העברית, היא הגיעה אלי דרך כמה שניסתה ולא יכלו בערב החג.
לקחתי את העבודה. היו לי שלושה ימים עמוסים במיוחד בערב חג (!!!) ובסיומם קיבלתי, עוד לפני החג, כמעט אותו הסכום שהייתי מקבלת בעבודה של חודש.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא מכלי ראשון, אבל אפשר אולי לבדוק
שמעתי שיש אחד שזכה בהגרלת זכינו משהו בסכום של 7500 ש"ח ובדיוק לאחרונה הוא קנה מצברים לגנרטור בסכום זהה בדיוק.

Efratush

משתמש צעיר
אחותי נתקלה באישה בתור, מכרה רחוקה מהשכונה.
הם התחילו לגלגל שיחה והשכנה סיפרה על הבן שלה, אברך צעיר שנולדה לו ילדה והם הגיעו למצב של מקרר ריק. היא אמרה שהיא רוצה לתת ככל יכולתה לבן שלה, אבל לה בעצמה אין בקושי והוא גם מאוד עדין ולא נעים לו לקחת מההורים שלו מה שאין להם.
אחותי החליטה שהמעשרות שלה החודש הולכים אליו והיא העבירה לה את הכסף.
יום למחרת אשתו של האברך מתקשרת לאחותי ומספרת לה בדמעות שהמעשרות שהיא הביאה זה בדיוק הסכום שירד לו החודש מהקצבה של הכולל.

מוריה100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוד סיפור מערב החג-
גיסי בקש מאחותי לצאת לקנות לעצמה משהו חדש לכבוד החג (הוא טוען שזה שו"ע מפורש, והיא - למה? לא צריך... ) בקיצור נמרץ, הוחלט לקנות מכשיר חשמלי שהיא מאוד רצתה בסכום של 500 ש"ח+ תכשיט ב 100 ש"ח. בשעות הערב אח של בעלה הגיעה אליהם עם מעטפה ובה 600 ש"ח במזומן, קרוב משפחה פגש אותו, וביקש ממנו אם הוא יוכל למסור לגיסי את המעטפה (מעשרות)!

אני שמעתי והצטמררתי! נשמע הזוי, אבל זה אמיתי אמיתי!!!
(גיסי משוכנע שאם היו קונים לכבוד החג ביותר, הם היו מקבלים יותר....)

yudb

משתמש סופר מקצוען
הבדיוקים האלה קורים לאברכים המוןן...
אברכים חיים בניסים
לי אישית קרה כמה וכמה פעמים.
לפעמים גם פרוג היה שליח טוב לזה.

הסיפור האחרון, לפני שבועיים----
הייתי אמורה לקבל איזו מילגה (400 ש"ח) על מבחן מסויים שביצעתי לפני חודשיים- משום מה היא ממש התעכבה. די התייאשתי.
אחרי חודשיים בערך, הייתה לי הוצאה הכרחית חד פעמית של 700 ש"ח שלא ידעתי כיצד אצליח לשלם אותה, יום למחרת נכנסה המילגה + 200 ש"ח, ז"א 600 ש"ח (הם הסבירו שהכניסו תוספת של 200 כיוון שזו פעם שלישית שאני ניגשת למבחן ברציפות:eek:) ועוד מאה שקלים שנחתו אצלינו בלי שום הסבר.
בעצם יש הסבר--
אבא שבשמים שדאג ודואג ונתן לנו בדיוק מה שאנחנו צריכים :)

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני רואה את זה כעצמאית כל חודש.
בכל פעם שיורד כרטיס האשראי, נכנס סכום שהיו חייבים.

בכל זאת אי אפשר בלי סיפור:
בזמנו חיינו ללא מסגרת אשראי בחשבון. השחתי את דאגתי בפני דודה שלי שחסרים לי 400 שקלים למחר, בדיוק כשכרטיס האשראי יורד, היא אמרה לי: תאמיני ויהיה לך.
צחקתי שאף אחד לא אמור להכניס לי.
יום למחרת אני רואה שאין מינוס.
מסתכלת ורואה שזו קצבת ילדים שפשוט נשכח מזכרוני שאמורה להיכנס..

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפעמים שזה בדיוק אחד על אחד זה רק כדי שנזכור שגם כשלא רואים במוחש, תמיד יש השגחה מדוקדקת
ובעיקר למי שנוטל עליו עול תורה ואז מעבירין ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
ד' ענקקקקקקקקקקקקקק

לנו היה סיפור יותר מפעם אחת
עברנו דירה והיינו צריכים להתקין גנרטור
ועם כל הקושי וההוצאות
באותו שבוע/חודש הסכום הזה חזר בצורה ניסית ושמימית לחלוטין

וכן כל חודש מחדש
אנחנו מפרישים חומש למעשרות
ומבחינת ההיגיון אין לנו סיבה לגמור את החודש בשלום (ישנם הוצאות קבועות גבוהות מאוד)
וברוך ד' כל חודש נגמר יפה מאוד עם + בבנק ולא -
וזה ברור לנו מאוד שזה רק בזכות החומש מעשר.
(ואנחנו לא חיים בצמצום נורא אלא מרשים לעצמינו לקנות דברים בנוחות)

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ממש לאחרונה הייתי צריכה לתת תשלום לחוג שחיה על סך 1000 שח ל-2 בנים שלי(שלמתי קודם מקדמה וזה הסכום שנותר)
ואני ערב ברמצוה ב"ה וההוצאות רבות
והנה ממש באותו יום הגיע טלפון מחבר של בעלי, שציירתי לו כמה ציורים לספרון לזכר אביו ז"ל, כבר מזמןןןןן, והוא אומר שהוא רוצה להגיע אלינו(מרחוק!) במיוחד לשלם,
ונתן סכום מזומן על סך....1000 ש"ח.

yudb

משתמש סופר מקצוען
עוד סיפור של ערב פסח ---
מיטת מעבר
בשבת דיברתי על זה שהילד כבר גדול ועדיין ישן במיטת תינוק. קצת לא לעניין, אבל אין לי מקום בחדר וערב פסח עם כל ההוצאות, זה לא הזמן לקנות גם לא מיטת מעבר. ובכלל, זו דירה שכורה אז בכלל לא שווה לי להשקיע.‬
‫יום למחרת!!! ---‬
‫מודעה בפרוג:‬
‫למסירה- מיטת מעבר - מיטה כמה רחובות לידי!! - צבענו, תיקנו - והרי לנו מיטה שרק יום קודם דיברתי על כך שאני צריכה משהו כזה, הקב"ה גם חשב כך כנראה :)

טוסטר אובן לפסח
רציתי לקנות טוסטר אובן. העדפתי על פני קניית סירים וכיריים וכו. ביררתי ביררתי והתחרטתי כמה פעמים, אולי עדיף לקפוץ להורים לארוחת צהריים וכך לחסוך את ההוצאה, מצד שני, זה עונג חג עבורינו לאכול בבית - בעלי החליט שכיוון שזה הוצאות שבת וחג ובאמת זה מוסיף לנו לעונג החג להיות בבית, נקנה.
המשכתי בבירורים. תוך כדי בירורים אצל הורי איכשהו (שזה גם מעניין) התברר ששכב אצל ההורים שלי טוסטר אובן מעולה כמעט חדש שהיה פשוט מדי קטן עבורם - קיבלתי אותו :)
אמרנו הקב"ה מחזיר... :)

רוצים עוד סיפורים?
יש לי עוד כמה!

אווו, כמה ליטופים, כמה חיבוקים :)

yudb

משתמש סופר מקצוען
גיסתי, זוג"צית שבועיים אחרי חתונה כשהבעל עדיין בלי כוילל, בקיצור, בלי הכנסה.
יצאו לקניה ברמי לוי, בחזור התלבטו אם ללכת ברגל או באוטובוס (מטעמי חיסכון), החליטו שברגל.
אחרי כמה צעדים, שטר של 200 ש"ח מונח על המדרכה, מחכה להם....

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
ספור קצת ישן, אבל מדהים.
היינו זוג צעיר, עמדתי לפני לידת בתי בכורתי,
עבדתי כמזכירה במוסד לימודי כלשהו.
יום אחד אני מקבלת מכתב מהנהלת המוסד שמסיבות כלשהן (שעוד רבות התווכחנו עליהן שהן מוטעות)
בחודש הקרוב ירדו מהמשכורת שלי כ-2500 ש"ח. סכום גדול לכל הדעות, ובפרט בבית צעיר עם בעל אברך...
ואנו - אנה אנו באים?
באותו יום בדיוק קבלנו מכתב מרשות המיסים שהיות שרכשנו דירה בין תאריך X לתאריך Y, והיות שעברה איזו שהיא הצעת חוק בענין, הרי אנו זכאים לקבל החזר של מס הרכישה ששילמנו בעת רכישת הדירה.
מובן, שכסך זה לא שייך אלינו אלא להורי - ששילמו אותו. מיד התקשרתי לאמא שלי לבשר להעל כך.
אמא שלי שתחי', (בלי שידעה על ההורדה הצפויה במשכורת) אמרה מיד - אני נותנת לכם את הכסף - מתנה לקראת הלידה הצפויה.
הסכום - כמה מדהים (כמה צפוי) היה בדיוק! על השקל! כסכום ההורדה במשכורת.

חני

chayasl

משתמש סופר מקצוען
יש לי סיפור הפוך...
בעלי ואני טיפוסים מאד מחושבים כלכלית. ז"א קונים רק מהכסף שיש, וכל הזמן חושבים על הוצאות עתידיות.
אנחנו ב"ה לפני לידה, והתחלנו לחשב את ההוצאות ולתכנן בדיוק איזה כסף יכסה כל הוצאה. ופשוט כל מה שתכננו התהפך.
ב"ה יש לנו מימון להוצאות, אבל קיבלנו סימן משמים שלא אנחנו מתכננים, אלא יושב בשמים ישחק, והוא יודע איך לכסות כל דבר.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני עבדתי בתור בחורה במשך שנתיים.
הסכום החודשי המקורי היה זעום אבל כל הזמן היו לי המון שעות נוספות שבקשו ממני להישאר בעבודה, ונתתי אותם בכיף.
היו שלושה חודשים מתוך זה שהבוס שמעל הבוסית שלי, בכלל לא ידע ולא אישר את השעות הנוספות האלה, ולא קיבלתי עליהם את התוספת (די גדולה) שהייתי אמורה לקבל. כמובן שהתלוננתי ודיברתי והכל, ואפס, לא הכניסו לי את הסכום.
בינתיים התארסתי, והתחתנתי, מיד אחרי החתונה בתלוש הראשון או השני, הכניסו לי את כל הכסף.
שכמובן אז הייתי צריכה את זה יותר מאשר בתור בחורה, ויותר מזה, החודשים שהמשכורת שלי היתה נמוכה מאד, זה היה בדיוק התלושים שהייתי צריכה להביא לארנונה, וקיבלתי כמובן את המקסימום הנחה.

סימניה

משתמש חדש
סיפור קצת הזוי...
ערב פסח אחד, כשהיינו זו"צ, וכבר כמה חודשים בכולל של בעלי לא שילמו, וגם לי בתור מורה באותם מוסדות של הקהילה שהיו קשורים זה לזה, גם לא שילמו.
לא ידענו מה יהיה ואיך נסתדר,
מרב שלא ידענו מה לעשות החלטנו לפחות להתחיל לסדר איזו מגירה לקראת פסח.
ו... מה אנו מוצאים בתוך המגירה?
מעטפה ובה משכורת מהכולל של בעלי,
איך?
מה?
איך לא השתמשנו בזה אז?
זה לא הגיוני!!
לה' הפתרונים.

קורן פלקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אוטומציה עסקית
מכרה שלי, היתה בתקופה מאד קשה במשפחה, גם כלכלית וגם כללית.
יום אחד יצאה עם בנה בן ה-3 ואיתה שטר של 20 ש"ח לקנות מצרכים לארוחת ערב (לחם, חלב נטו)
שזה היה המזומנים האחרונים שהיו לה לעת עתה.
בדרך עברו ליד חנות משחקים, והילד ראה בחלון בובת דרדס, ורצה אותה מאד מאד.
בעקרון היא לא בסגנון שנבהלת מילדים שרוצים דברים, אבל אז היא אמרה שהיא הרגישה שצריך לקנות לו, בגלל התקופה הקשה שהוא עובר-היא רצתה לשמח אותו,
קיצער, הבובה עלתה 20 ש"ח והיא שילמה ונותרה בלי שום כסף עליה,
אבל החליטה בכל אופן ללכת למכולת, כי אין לה מה לחזור הביתה בלי אוכל.
והנה, לא הלכה יותר מ2 דקות, והבן שלה אומר- "אמא, הנה כסף", הוא פשוט מצא על המדרכה שטר של 20 ש"ח!
מדהים, לא?

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bracha;1631939:
אני עבדתי בתור בחורה במשך שנתיים.
הסכום החודשי המקורי היה זעום אבל כל הזמן היו לי המון שעות נוספות שבקשו ממני להישאר בעבודה, ונתתי אותם בכיף.
היו שלושה חודשים מתוך זה שהבוס שמעל הבוסית שלי, בכלל לא ידע ולא אישר את השעות הנוספות האלה, ולא קיבלתי עליהם את התוספת (די גדולה) שהייתי אמורה לקבל. כמובן שהתלוננתי ודיברתי והכל, ואפס, לא הכניסו לי את הסכום.
בינתיים התארסתי, והתחתנתי, מיד אחרי החתונה בתלוש הראשון או השני, הכניסו לי את כל הכסף.
שכמובן אז הייתי צריכה את זה יותר מאשר בתור בחורה, ויותר מזה, החודשים שהמשכורת שלי היתה נמוכה מאד, זה היה בדיוק התלושים שהייתי צריכה להביא לארנונה, וקיבלתי כמובן את המקסימום הנחה.

את מזכירה לי סיפור נוסף.
ברווקותי, אימנתי מקהלות בכמה מקומות. אחד המקומות לא שילם לי סכום מסויים, כמה שביקשתי, אפס...
התחתנתי באמצע ו' סמינר בעלי עוד לא היה מסודר עם כוילל - בקיצור חיינו מהכספים שקיבלנו כמתנה לחתונה - עד היום עוד לא קניתי מיקסר בגלל זה, השתמשנו עם הכסף הזה ללחם ולחלב ;)...
יום אחד נכנסה לאימי (במקום עבודתה) מורה מאותו מקום, בית ספר שהיה חייב לי כסף, אימי נזכרה בסכום ההוא שאני כבר שכחתי ממנו וסיפרה לה את הסיפור. באותו ערב המורה ההיא ביקשה פרטי חשבון, יום למחרת הכסף היה אצלי בחשבון :)

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
חודש אחרי הריון חמישי בעלי קיבל הגדלה בקצבת הכולל בדיוק כנדרש לילד נוסף, לא הופתענו כלל כי על הניסים האלו אנו חיים,

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה