מזונותיו של אדם - סיפורים מכלי ראשון

אשר לב

סופר, עורך וקופירייטר
פרסום וקופי
תודה על האשכול.
לפני שבועות ספורים קרה לי מעשה, טרי טרי. מיד החלטתי שאני חייב לכתוב אותו בפרוג - "להגיד לבני אדם גבורותיו ונפלאותיו לבני אדם" - אבל עברו ימים ולא הגעתי לזה. והנה האשכול הזה...

עיקר המשכורת שלי מגיעה מעריכת ספרים. בחצי שנה אחרונה קבלתי ספר לעריכה והסיכום היה שאני מקבל סך מסוים בכל חודש X ששה חודשים. עבר פסח ולא הספקתי לסיים את הספר - פירושו, אני חייב לעבוד עכשיו עוד חודש-חודשיים, בלי משכורת. איכשהו, מפה ומשם, שרדנו את חיי היומיום.

את חטאי אני מזכיר: היו לנו הרבה תלונות ודאגות. אבל מידי פעם אמרתי לאשתי: זה שאנחנו דואגים זה בסדר, אנחנו רק בני אדם. אבל אנחנו צריכים לדעת ברור שהשי"ת ישלח לנו את הכספים שאנחנו צריכים. הרי אנחנו לא מדברים כאן על עולם ומלואו, אלא על דברים הכרחיים. ומה גם שמניסיון קודם ראינו שכל פעם ה' שולח את הנצרך, וכל פעם שמסתיימת עבודה אחת העבודה הבאה היא יותר קלה ומכניסה יותר כסף.

פתאום מתקשרת לאשתי אמא של ילד נכה-חלקית שהיא עובדת אתו כל יום - ואומרת לה שמחכה לה 4,000 ש"ח.

מה התברר? ה' הכין לנו "תכנית חיסכון".
לפני שבעה חודשים, הם הפסיקו לקבל תקציב עבור מטפלת לילד, והם התחילו לשלם את הכסף מכיסם הפרטי. מכיוון שהם לא יכלו לעמוד בסכום שהיה משולם לפי כן, הם הורידו את המשכורת בקצת פחות מ-600 מאות ש"ח.

היום המשרד הממשלתי החליט להחזיר להם את הסכום למפרע על כל החודשים, והרי לכם 4,000 ומשהו ש"ח - הוי אומר: אויר לנשימה מבחינה ככלכלית. מעבר מאין ליש.

ניקול

משתמש מקצוען
זה לא סיפור נפלאות, אבל עצמאים מרגישים מעולה שמי שמפרנס אותם זה ה' בכבודו ובעצמו!
כל כך הרבה פעמים שחשבתי שלקוחות ישלמו מיד וזה לא קרה, או ששילמו מיד, אבל בצ'ק דחוי

tttsarattt

משתמש רשום
התקבלתי לעבודה חדשה עם משכורת יותר גדולה ממה שהייתי רגילה 3 וחצי חודשים לפני לידה...
(בכלל נס שקבלו אותי במצב כזה).
כמובן שהדמי לידה היו בהתאם למשכורת החדשה
זה נתן לי המון אמונה - איך ה' זן ומפרנס לכל, כל ילד שמגיע לעולם מגיע עם 'פרנסה'...

ssarah

משתמש צעיר
קרה לי היום!!!!
אנחנו זוג אברכים, ותמיד שומרים להיות על + בחשבון, ויש לנו 5Kש"ח יתרת ביטחון כדי שלא ניכנס למינוס.
אחרי החג יצא שאנחנו ב-2K- מה שאומר שאנחנו על 3K בחשבון והשתמשנו בכספי ביטחון.
קרובהשלי מתקשרת אלי בבוקר, ומבקשת את פרטי החשבון כדי להעביר לי מתנה ע"ס 2K על לידה שהיתה לפני 7 חוד'.
ואז זה סגר לנו את המינוס.
לא להאמין!!!

וזה רק סיפור מהיום.
יש לי עוד הרבה סיפורים.
פעם אמרו לי "מי שלומד תורה, יש לו סי"ד מיוחדת"
וחברות מהעבודה שמביאות לי בגדי מותגים במצב מעולה בדיוק במידות במתאימות לילדי.

בש

משתמש רשום
כאברכים- אני יכולה להעיד שחודש אחרי חודש רואים ניסים בעיניים!!! עפ"י שום תחשיב הגיוני אין אפשרות לסיים את החודש עם המשכורת שלי+ המילגה של בעלי- משכנתא גדולה,
וברוך ה' ישתבח שמו....
ומנגד- כשנכנסים לשאננות- הקב"ה מראה לנו שזה לא מובן מאליו ותמיד צריך להתפלל ולהודות....

סיפור מוחשי- מתקופה שלא עבדתי:
יצאתי אחה"צ מהבית, יודעת שאין כסף לקנות לחם למחר.. היו בבית קמח, שמרים וכו' והעמדתי בצק..
בהיותי מחוץ לבית התבקשתי לסרוג לחברה מחזיק למוצץ (שעשיתי אז כתחביב..), החברה לקחה את זה אחרי זמן מה, אך עוד באותו יום גיסתי התענינה אצל בעלי אם יש לי עוד קשר עם החברה הנ"ל שהייתה שכנתי ועברה דירה.. ובעלי סיפר לה לתומו שבדיוק היום היא ביקשה ממני מחזיק למוצץ.. גיסתי התלהבה שבדיוק השבוע עליה לבקר חברה יולדת וזה רעיון מוצלח ומקורי.. במקום היא נתנה לבעלי כסף, והוא עבר דרך המכולת לקנות לחם וחלב....

סמייל (:

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מחזק כל הסיפורים ממש להרגיש קירבת ה' !!
לראות במוחש את ההשגחה הפרטית של כל אחד

בכלל אברכים זה ליגה אחרת כל חודש והניסים שלו !

בעלי אחראי על הכספים בכולל והמיגלות שם מתרומות -
ואין להם הוראות קבע על סך כל המילגות אלא כל חודש הקב"ה שולח אדם אחר שישלים ככה שכולם מקבלים מילגה בזמן !

אחד מהאברכים משכיר דירה ובעל הבית שלו תרם לכולל בדיוק את הסכום של השכירות של אותו אברך ככה יוצא שהשכירות שהאברך משלם נתרמת לאותו אברך

מרדי

משתמש רשום
תודה לכולם על הסיפורים הנפלאים והמחזקים!
עוזר לי מאד מאד!
עכשיו נשאר לי רק לבחור ולמיין...

תובנה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כעצמאית +שכירה המשכורת שלי לא קבועה,
עברנו דירה לאחרונה ומאד רציתי מיטת שלישיה של רפאל, שמעתי עליהם המלצות-אך באותו חודש לא יצאה לי משכורת גבוהה, והתמהמהתי עם הרכישה.
התקשרתי לאחד מהאנשים שאני מבצעת להם עובדות פרטיות, לספר על המעבר-שיהיה ב"ה שבוע שלא אוכל לעבוד.
אשתו ענתה לי. אני לא מסיימת לדבר והיא שואלת אותי" תגידי, את צריכה אולי מיטת שלישיה של רפאל? יש לי, ואני לא צריכה, היא במרפסת וחבל עליה, יורד גשם והיא נהרסת, תעשי חסד ותשלחי מישהו לקחת..."
עוד באותו יום שלחנו הובלה (200 שח עלה הסיפור) והם הביאו לי את המיטה והרכיבו.
קנינו מזרונים-והמיטה ממש מעולה.
הרגשתי ש-גם אם החודש הרווחתי פחות-זה פשוט כי ה' סידר לי שלח אצטרך להוציא הרבה... זה כאילו הרווחתי עוד 3000-4000 ועוד בלי מאמץ.

Shellykaz

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
סיפור טרי מאתמול:
כעצמאית אני מרגישה את יד ה' עליי, מדי חודש בחודשו.
החודש קיבלתי מעט מאוד עבודה משום מה (זה מסביר גם את השיטוט היומיומי בפרוג:)).
בכל אופן, המשכורת שלי החודש הסתכמה בסכום נמוך מאוד, פי כמה ממה שאני מרוויחה בחודשים רגילים.

אולם, ה' המפרנס ולא העבודה, ולפתע הגיע סכום גדול ממקום בלתי צפוי. ישבתי אצל רואת החשבון שלי, והיא גילתה שמס הכנסה חייב לנו סכום של 7200 ש"ח, סכום נכבד לכל הדעות, שאין לי מושג מאיפה צץ פתאום.

הרגשתי שהרווחתי אלפי שקלים ממש מידו הטובה והרווחה.

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
גם לי יש סיפור:
אחרי הלידה האחרונה עזבתי את העבודה במטרה להיות עצמאית. וכמו בכל התחלה בחודש הראשון שגם יצא אחרי פסח, לא נכנס בקושי. יומיים לפני שהאשראי אמור לרדת, הגיע לי צ'ק מלקוח שהיה חייב לי כבר כמעט שנה כסף! רגע, לא סיימנו, אני שמחתי שיש משהו שמכסה את האשראי. הלכנו להפקיד והמכונה לא עובדת..
תכל'ס האשראי ירד ואין לי מושג מאיפה, אבל לא היינו במינוס ב"ה!

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי

אלונית

משתמש פעיל
ביום בהיר אחד, הבוסית קוראת לי ומודיעה לי שיש קיצוצים והיא מקצצת לי את המשרה ב 20%. אמרתי לכולם שהכל מאיתו יתברך. אם אני צריכה לקבל את מה שאני צריכה בפחות עבודה, שאני יתעצב ?? היא רק השליחה, היא לא מחליטה על גובה ההכנסה שלי!!

מיד לאחר מכן, מעסיק של בעלי מודיע לו שהוא מרחיב את סמכויותיו ומעלה את המשכורת שלו... בסכום אף יותר גבוה מהסכום החודשי שירד לי!!

כמעט שנה לאחר מכן, הבוסית שלי מחליטה להגדיל שוב את המשרה שלי,
וכמעט באותה עת, מעסיק אחר של בעלי מודיע לו על הפחתת המשרה...

בקיצור יש בורא לעולם!!!

מרדי

משתמש רשום
הגיעה העת להודות
ברוך השם הפרויקט הנ"ל הצליח מעל ומעבר לכל דמיון!
והכל בעזרתכם הנפלאה!
הסיפורים האישיים שדרגו מאד, תודה תודה לכולם!
ולא נתנגד להמשיך את אשכול הסיפורים סתם כך בשביל החיזוק...

לנצח

משתמש רשום
ובכן,
חבר טוב בעבודה מקבל - ביום בהיר אחד - פיטורין!
הפיטורין היו לא צפויים כלל, והם גם היו קשים מכמה סיבות; היה לו סיפוק מעצם העבודה, היתה לו דירה מצויינת מהעבודה ואותה הוא צריך לפנות תוך חודש, הפיצויים היו גרועים מאלף סיבות, שמו הוכתם בצורה מאוד לא נעימה, ובנוסף - כך התברר אחרי יומיים - הוא כלל לא פוטר על רקע ענייני, אלא כ'דיל' שעשה הבוס עם מישהו אחר, ואותו חבר הועלה על המוקד!
הקיצור, לאחר שעיכל איכשהו מה שעובר עליו, תוך חודש צריך למצוא דירה ועבודה וחדרים לילדים וכו' וכו', והאפשרויות הכלכליות שלו היו במצב נמוך.
אדהכי והכי הוא מוצא עבודה.
ואיזו עבודה?
מפקח במשרד ממשלתי, בדיוק על תחום עבודתו הקודם!
לאחר שבועיים מגלה המעסיק שהתכנית שלו להביא עובד חדש, עולה על שרטון.
כמובן, הוא קורא לחבר ומציע לו לבטל את המכתב פיטורין.
אבל החבר כבר מרגיש על הסוס ורוצה לחשוב.
המעסיק תמה, מה יש לחשוב כל כך? לאן הוא ילך אם לא אלי?! קצת גישושים ומאחורי הפרגוד הוא מגלה שיתכן והחבר, זה שפוטר על ידו בבושת פנים, הולך להיות המפקח עליו...
הפגישה הבאה ביניהם כבר לא היתה במשרדו, אלא במקום נייטרלי ובאוירה מפוייסת, הציג לו תנאים חדשים לחזור לעבודה, והחבר ממשיך להסתפק, עד שקיבל הצעה הגבוהה פי שנים מהמשכורת הקודמת ועוד שורה של הטבות...
ואני, העובד בדיוק כמוהו, נשארתי עם השכר הנמוך...

אדריכל

משתמש צעיר
בעלי עבד במסגרת שרות אזרחי בכולל לנושרים התגמול היה 1800 ש"ח.
לאחר סיום השרות התחיל לחפש עבודה, הגיע הראשון לחודש, בעלי עדיין לא מצא עבודה ואני בלחץ מה יהיה... עוד עשרה ימים יורד האשראי ואין מאיפה...
בעשירי לחודש כשהבוס שלי השאיר לי את המשכורת הוא אומרת לי שהוא צריך לתת לי 5% מעיסקה של לקוח שאני שלחתי אליו שהיא מעבר למשכורת הבסיסית...
הוא עשה חשבון.
הוציא מהמגירה 1800 ש"ח במזומן ונתן לי ביד!!!!

T5

משתמש פעיל
תובנות

מעט תובנות שיצאו לי מהאשכול
שהכל מאיתו יתברך הזו ומפרנס מקרני ראמים עד ביצי כינים
ודואג לכל מחסורינו
אך גם צרם לי קצת לפרסם בגלוי נושא הגדלת קצבאות ועוד כפי שפורט אף פעם אי אפשר לדעת מי קורא את הנכתב כאן וכדאי זהירות אפילו מחילול ה'
וכן כל נושא עיכוב והלנת שכר תופעה שאף שחמורה ואסורה מהתורה לא תלין שכר שכיר או מילגות כוללים המתעכבות די נפוצה במגזר
וחבל כשרואים פה איך אנשים כותבים שחוששים שלא יהא להם מה לאכול או כסף לצרכים דחופים אחרים וצריכים ישועות ונסים כמסופר פה ומנהלים מעכבים משכורות ואנשים מפחדים להתלונן או לדבר על כך
ראוי שלפחות פה מאשכול זה ישמע זעקת הדלים והלחוצים הכואבים בשקט הלנות שכר וכדו'
ויתן ה' לכל אחד כדי מחסורו בשפע רב ולא יצטרכו זה לזה

ירוק מנטה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עבדתי בעבודה שממש לא אהבתי, באוטובוס, וההיתי צריכה להיות בדיוק בשעה מסוימת...
בקיצור לא התחברתי.
אחרי כמה זמן המפקחת אומרת לי שיש איזו אחת שיצאה לחופשת לידה שהחליטה לחזור, ע"כ מוציאים את החדשות, שזו אני...

האמנתי בהקב"ה וההיתי רגועה שהוא זה שהביא לי את העבודה הזאת יביא לי עבודה יותר טובה וקרובה לבית.
אחרי כמה זמן חברתי מתקשרת אלי ומציעה לי עבודה קרוב לביתי ואחרי זה להחליף אותה שעתים בעבודה אחרת...
איזה טוב ה'!!!!!
מאז ועד סוף השנה עבדתי כל יום כמעט 5 שע'!
וב"ה תהיה לי עבודה קבועה ומסודרת במקום העבודה השני.......

זה כח האמונה שאי אפשר עליה, מחזיקים בהקב"ה והוא מחזיק אותנו.

פשוט אין עוד מלבדו

בתנופה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מתוך עלון שיו"ל השבוע בעז"ה

בגיליונות הקודמים, עסקנו בעיקר בסיפוריהם של אברכים משכבת הגיל הצעירה. השבוע, לשם שינוי, נביא את סיפורו של אחד מזקני וחשובי אנ"ש, כאשר סיפר לנו את הדברים מכלי ראשון. וכך הוא מספר:
"זיכה אותי השם יתברך בבנים תלמידי חכמים ויראי השם, אברכים יקרים המרווים אותי נחת לרוב ב"ה. כמה שאודה להשם יתברך על כל החסד שגמל איתי- לא אספיק להביע אפילו טיפה מן הים על חסדו הגדול אשר לא הסיר מאיתי.
"בנים יש לי הרבה, אולם בת יש לי רק אחת. וסיפורי מתחיל כאשר הגיעה בתי גיל השידוכים, והשדכנים החלו להדבק על דלתי בהצעות מכובדות". ממשיך ומספר אותו יהודי.
"לכל בניי שנישאו בשעה טובה, וכמנהג אותם ימים, קנינו דירה מרווחת בעיר הצעירה ביתר עילית. ומכיוון שבאותן שנים המחיר שם היה זול במיוחד, יכולנו אני והמחותן, להתחלק בתשלום על הדירה כשעל הזוג רובצת משכנתא קטנה ותו לא.
"כאשר הגיעה כאמור הבת לפרק השידוכין, ולאחר שיקול דעת, חשבתי לנכון כי מן הראוי היה שאעשה מאמץ קצת יותר לקראת החתונה. וזאת מפני שבליבי התעורר אז רצון עז, שבתי תקבע את משכנה בסמוך לביתי בעיר מגוריי- ירושלים עיר הקודש, ותמשיך להיות לי לעזר.
ולפיכך, ביקשתי מהשדכנים שיבינו את בקשתי מהמחותן לעתיד, שיסכים להפרשת סכום גדול יותר על הדירה בין הצדדים מחד, ומאידך הטלת משכנתא גבוהה יותר על הזוג הצעיר. בכדי שיוכלו להתגורר בסמוך להורים.
"לא עבר זמן רב., והנה עלתה ההצעה המתאימה: החתן, בחור מיוחד משכמו ומעלה, האב המחותן, בעל בעמיו, המשפחה מיוחדת. ובחסדי השם השידוך נסגר בשעטומ"צ. כשהתנאי הראשון החתום הוא כמובן; דירה בירושלים..
"החודשים חלפו, ואנחנו מבלים זמן בחיפושים קדחתניים אחר דירה מתאימה, כשדבר לא מכין אותנו לביקור הפתע של המחותן היקר, הרוצה לדבר בארבע עיניים...
כמובן שלא סירבנו, והמחותן אמר: "..שמע נא טייערע מחותן. חשבנו עוד הפעם על עניין הדירה. נכון שהתחייבנו לדירה בירושלים, אך לפי המחירים שמאמירים מיום ליום, נראה שנצטרך להטיל על החתן והכלה סכום גדול כמשכנתא. והדבר קשה עבורי מאד. זה נראה לי לא הגיוני, ולכן ...אולי נוותר? אולי נקנה דירה זולה בפרוייקט ודי?.."
המחותן נשמע נחוש מאד בהחלטה. ואני, ליבי נשבר בקירבי.
חשבתי להתקומם, חשבתי לצעוק, הרי הרי..
ואז, ואז עצרתי לרגע. לנגד עיני עלו באחת כל מה שלמדתי אצל רבותינו הקדושים. חשבתי לעצמי; מה השי"ת רוצה ממני עכשיו? מה היה הרבי עושה בכזה מצב? איך היה מתנהג? מה היה אומר?
שתקתי. שתקתי למשך דקה ארוכה ואז הפטרתי: נו. אם המחותן רוצה כל כך, לא אעורר על כך מאומה. בטוחני שתצא מכך רק טובה, והעיקר, העיקר שיהיה במזל ובברכה..
המחותן שב על עקובתיו מרוצה, ואני למרבה הפלא לא הייתי מאוכזב כלל. שמחתי, שמחתי על כך שעמדתי בניסיון...!"
ידידנו המספר עושה אתנחתא לרגע, לוגם לאיטו מכוס התה המהביל ואחר ממשיך: "נו, ומה אתם חושבים, הרי מוויתור אף פעם לא מפסידים, ובכל אופן..
אבל אל נא דאגה ידידיי.. גם כאן התקיים בנו 'ויושב בשמים ישחק למו', וכך היה ההמשך:
"חודשיים גרה בתי בדירה בפרוייקט. יום אחד ניסה חתני היקר לתקוע מסמר בקיר, ולפתע הוא שומע קול עמום- משמע מאחורי הקיר יש חלל ריק..
הוא עצר מיד, הפועלים נקראו, ואוצר של ממש התגלה מעבר לקיר- חלל ענק ומרווח המתאים לבנייה והרחבה. ברגע אחד השלישה הדירה את שוויה..!
לאושרו של החתן לא היה גבול. רק התבשר על החלל ומיד עלה לביקור בביתי, ביקור בו בישר: אנחנו מוכרים את הדירה בפרויקט ובכסף אנו קונים דירה חדשה- כאן ברחוב שלכם!"
וכך היה, הם מכרו את הדירה והחלל במחיר מלא, ובכסף קנו דירה מרווחת בירושלים, וכמעט ללא משכנתא.
החלום שלי התגשם..
כי מוויתור- תמיד מרוויחים!"

שרה'לה

משתמש מקצוען
לפני מספר שנים היינו בתקופה מאוד מאוד לחוצה מבחינה כלכלית.
ערב אחד אני מתיישבת עם דף ועט ורושמת לקב"ה מכתב מלב אל לב ומבקשת ממנו שיעזור לי לקנות את הפריטים הבאים שכל כך נחוצים לי. אני רושמת לו רשימה מכובדת ואומרת לו, מה זה בשבילך לדאוג לי ולשלוח לי את הכסף? ישאר לך פחות? ברור שלא. אז בבקשה אבא שלי, אני צריכה לשולמית גרביון ולאפרים מכנסיים, לחוי פיזמה וכמה חולצות ליום חול...
למחרת גיסתי הקטנה באה לבקר ומביאה איתה שקית תפוחה, ומעדכנת ש"סבתא שלחה לכם מתנות, היא עברה ליד לידר והיו שם מבצעים והיא לא יכלה להתאפק:)"
אני פותחת ומשפשת עיניים בתדהמה: הרשימה במלואה! פלוס חולצה שבתית לאפרים, שאת זה כבר לא העזתי לבקש.
המכתב עדיין שמור אצלי כשבצד השני, מכתב התודה לאבא שלי בשמים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה