מושב חרדי

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
יש הרבה התמודדויות שעד שלא נכנסים לזה אז לא מודעים לזה אחת מהן למשל- ועדת קבלה שזה דבר לא חוקי. ברגע שיש אי מי ש'יעלב' 'יחרה אפו' על שלא קיבלו אותו, פניה שלו למועצה האזורית מכריחה לקבלו ובנוסף הועדה הקיימת מתקפלת והם שמים אנשים מטעמם.
שזה אומר שמבחינתם כל מי שמוגדר חרדי ולא נראית סיבה לעין לשלול הוא מתקבל.
ביישוב של פחות מ 400 משפחות זה חוקי ובמיוחד ביישובים בנגב ובגליל.

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
יש הרבה התמודדויות שעד שלא נכנסים לזה אז לא מודעים לזה אחת מהן למשל- ועדת קבלה שזה דבר לא חוקי. ברגע שיש אי מי ש'יעלב' 'יחרה אפו' על שלא קיבלו אותו, פניה שלו למועצה האזורית מכריחה לקבלו ובנוסף הועדה הקיימת מתקפלת והם שמים אנשים מטעמם.
לא מדויק
סינון של ספרדים לא אשכנזים כן זה לא חוקי (ואף פלילי)
אם קובעים קריטריון ברור למשל רק מי שלמד בת"ת, ישי"ק וגדולה חרדיים ובדומה לכך אשתו למדה רק במוסדות חרדיים, הדבר חוקי לחלוטין.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לא מדויק
סינון של ספרדים לא אשכנזים כן זה לא חוקי (ואף פלילי)
אם קובעים קריטריון ברור למשל רק מי שלמד בת"ת, ישי"ק וגדולה חרדיים ובדומה לכך אשתו למדה רק במוסדות חרדיים, הדבר חוקי לחלוטין.
ועדיין זה מספק את צביון הישוב שמנסים לגבש?
לא. יש בזה הרבה חורים, לא מספיק רק לימוד במוסדות חרדים למשל.

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
נתתי דוגמא למה נקרא אפליה חוקית שוועדת קבלה יכולה לפסול
אם יש סיבה רלוונטית לאופי היישוב זה לא נקרא אפליה פסולה

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נתתי דוגמא למה נקרא אפליה חוקית שוועדת קבלה יכולה לפסול
אם יש סיבה רלוונטית לאופי היישוב זה לא נקרא אפליה פסולה
כן. אבל עדיין לא כל מי שלמד בישיבה או בבית יעקב יתאים לצביון שישוב בונה לעצמו.
ובנוסף לא בטוחה שוועדה אזורית מוכנה לקבל קריטריונים להגדרה מהו חרדי למשל, וק"ו שהם לא מבינים בניואנסים.

נערך לאחרונה ב:

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ביישוב של פחות מ 400 משפחות זה חוקי ובמיוחד ביישובים בנגב ובגליל.
דובר לפני כמה חודשים שהממשלה רצתה להגדיל את מספר המשפחות ביישובים עם ועדות קבלה לסביבות 800...

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אתה יכול להביא לי קישור לחוק?
לא מצאתי קישור לחוק... ואני לא יודע אם זה נחקק או רק כהצעה, אבל מצאתי חומר שקשור...
לי זה חסום...
@עשירה -BIZZARC הוספתי עוד
בהצלחה...

נערך לאחרונה ב:

כהנים

משתמש פעיל
ועדת קבלה היא אפשרית כל עוד היא מתכתבת עם החזון שאושר ע"י המדינה.
כותבים חזון מאוד מדויק שלא נותן השתמעות לשתי פנים וככה הכל בסדר.

כהנים

משתמש פעיל
בוקר טוב לכולם!
לכל המתענינים הרציניים.
אני כבר בתהליך מתקדם מאוד של גיבוש קבוצה הומוגנית התחלתית.
כזכור לאלה שהיו איתנו:
מדובר בקבוצה של משפחות צעירות, רובן בגילאי 24-35.
מזוגות בלי ילדים ועד זוגות עם 4 ילדים.
הם אנשים שחולמים על מושב חרדי בשיטת בנה ביתך.
אנשים ניידים שיכולים לעלות לקרקע בקבוצה קטנה ולהתיישב בה בקראווילות ולהסתמך על נסיעה לעבודה ולימודים.
הרוב הגדול אברכים והשאר סגנון אברכי מיינסטרים.
מי שעוד רוצה לקפוץ על ההזדמנות ומרגיש שגם הוא חלק מהחלום המדהים הזה, שכולל תעוזה רבה, השקעה ויכולת,
מוזמן עדיין להצטרף...
אפשר להתקשר אלי 0556790274
תודה

יענקי יעקבוביץ

משתמש צעיר
במקום לעבוד כל כך קשה למה לא לנסות להשתלט על מושב קיים יש הרבה כאלה למשל באזור חריש יש ישוב מענית ישוב ברקאי ועוד שהם ממש ישובים קטנים ואם קניתם שם כמה דירות אתם כבר יכולים לשלוט על היישוב כי רוב האנשים שם מבוגרים וסגנון קיבוצי, [מושב חרדי רציתם לאאאאאאא] אז בשביל מה להתחיל מאפס אם אפשר לרכב על משהו שקיים והוא חוקי וגם ככה אין מי שמשקיע במקומות האלו, להקים מושב מאפס זה סבל של כמה שנים ראשונות ועליות מטורפות ממש לא נראה לי שיש במדינה משרד שמעוניין לעזור בהקמה של דבר כזה, אם החילונים בשלטון אין סיכוי ואם החרדים גם אין סיכוי שיקדמו דבר כזה, והוא פשוט,,,,,,, אני ממליץ בחום על יישוב מענית או ברקאי, אבל עזבו את העצות שלי כל כביש ארבע לכיוון חדרה וכן לכיון הנגדי מלא ביישובים, רק מה שהזכרתי הם ישוביים נחשלים שבנקל אפשר לקנות שם עשרה או עשרים משפחות וברגע קיבלתם ישווב בנוי מש שנשאר לכם זה רק לשפץ קצת את הבתים, ובהצלחה.

Love to design

משתמש רשום
כמה נקודות ושאלות לאחר קריאת השרשור:

א. מה כלול בעלויות ראשונות? שטח, מחיר קרוילה?

ב. לענין יוקר המחיה במושב:
אם הנ"ל יעלה כמו או פחות מדירה בפרוייקט בפריפריות או דירה קטנה במרכז- זה יכול להקל משמעותית את שאר ההוצאות כמו אחזקת רכב וכד'. כי הבניה לא נעשית על ההתחלה ויש זמן להתארגן כספית.
לגבי הוצאות של לחץ חברתי-
נכון, לחץ חברתי יהיה בכל מקום חרדי אבל ככל שיש קהילה יותר הטרוגנית (בגיל ובסגנון) יהיה פחות לחץ חברתי. (נקודה למחשבה ליעד שהציבה 'כהנים').
ועוד משהו: בעיר נמצאים קרוב למרכזי קניות- מה שמייקר מאד את היומיום. הרבה פעמים קונים כשעוברים ליד ואח"כ מגלים שזה לא שימושי, לא נצרך. במושב- לא רואים=לא קונים. ומה שצריך- קונים בעיר.

ג. לא בטוחה שחובה רכב לכל אברך. רוב הסיכויים שמי שמתכנן להגיע למושב גם יחזיק רישיון או רכב אבל לא בטוח שזה חייב להיכלל בתנאי הכניסה. מספיק שרוב התושבים עם רכב, לפחות להתחלה.

ד. למי שטוען על 'מושב' ללא שטחים חקלאיים- נכון! לא מדובר במושב כמו הכפרים שלמדנו בשיעור מולדת, מדובר על יישוב קהילתי עם בתים צמודי קרקע. ויש כאלו לעשרות אם לא יותר. מעט חרדי והרבה מאד חרד"לי או דתי. כל מפוני גוש קטיף בנו יישובים כאלו והם מצליחים מאד!! ואגב, אפשר ללמוד מהם על תהליך ההקמה.

ה. כתבתם בעיקר צעירים גילאי 30-40. אני חושבת שאם רוצים מקום איכותי חובה לשלב כמה משפחות מבוגרות. ולא רק בשביל עזרה ראשונה של סבתות כמו גם בשביל ההטרוגניות ויישוב הדעת. ממה שראיתי בהשוואה בין בניינים/שכונות שכוללות רק זוגות צעירים או זוגות צעירים עם כמה מבוגרים חביבים- זו תרומה עצומה!

ו. עבודות לנשים:
מקום חדש מזמן צרכים כמו מכירות ועוד. שלא לדבר על מוסדות שיכולים להיפתח עם הזמן.
ויש ערים סמוכות שבהם גם ניתן למצוא עבודות בפרט שבדרום יותר קל להשתלב תעסוקתית מהמרכז.
אני בתור בוגרת מושב חרדי שגרה היום בעיר יכולה להעיד שההוצאות השוטפות בעיר יקרות משמעותית מהמושב.

בנוסף יש פה הרבה שחושבים שמושב הכוונה כמה בתים באמצע שומקום
אז זהו שבארץ הצפופה שלנו ליד כל ישוב יש עוד ישוב, ובד"כ יש עיר בסביבה שאפשר לקבל שם שירותי רפואה, מוסדות וכו'.

זה ברור שבמושב אין את כל השירותים נגישים כמו בעיר = רווח למול הפסד
הפלוס הענק הוא המרחבים והחצרות והשלווה
חלום לגדל ככה ילדים!

כהנים

משתמש פעיל
במקום לעבוד כל כך קשה למה לא לנסות להשתלט על מושב קיים יש הרבה כאלה למשל באזור חריש יש ישוב מענית ישוב ברקאי ועוד שהם ממש ישובים קטנים ואם קניתם שם כמה דירות אתם כבר יכולים לשלוט על היישוב כי רוב האנשים שם מבוגרים וסגנון קיבוצי, [מושב חרדי רציתם לאאאאאאא] אז בשביל מה להתחיל מאפס אם אפשר לרכב על משהו שקיים והוא חוקי וגם ככה אין מי שמשקיע במקומות האלו, להקים מושב מאפס זה סבל של כמה שנים ראשונות ועליות מטורפות ממש לא נראה לי שיש במדינה משרד שמעוניין לעזור בהקמה של דבר כזה, אם החילונים בשלטון אין סיכוי ואם החרדים גם אין סיכוי שיקדמו דבר כזה, והוא פשוט,,,,,,, אני ממליץ בחום על יישוב מענית או ברקאי, אבל עזבו את העצות שלי כל כביש ארבע לכיוון חדרה וכן לכיון הנגדי מלא ביישובים, רק מה שהזכרתי הם ישוביים נחשלים שבנקל אפשר לקנות שם עשרה או עשרים משפחות וברגע קיבלתם ישווב בנוי מש שנשאר לכם זה רק לשפץ קצת את הבתים, ובהצלחה.
כפי שכבר הסברתי אחזור ואסביר:
1 אין כזה דבר להשתלט על מקום. בודאי לא מקום כזה במרכז שהאדמות שלו ככ יקרות וטובות. אני לא יודעת למה אתם קוראים למקומות האלו נחשלים, זה מקומות עם שטחי אדמה יקרים ששיכים למישהו. ואף אחד לא יסכים למכור לחרדי בודאי לא על מנת לחרד את המקום. אני אישית בדקתי אופציות וניסיתי דברים.
2 מדובר במקומות יקרים מאוד שאין בהם בכלל שטחים פנויים בכזו כמות שאנחנו יכולים לבוא כקהילה ולגור במקום חילוני לבד, לי אישית פחות מתאים. גם עם עוד חמש משפחות אני מרגישה לבד...
3 רצוני הוא שקט ושלווה ולא מריבות ומדון!
אין לי שום רצון להשתלט ולריב עם אנשים. אני רוצה לגור במקום שאוהבים אותי ורוצים אותי ומכבדים את דעותי.

יענקי יעקבוביץ

משתמש צעיר
חלילה לא בקטע של להשתלט אלא פשוט יש מקומות שהאנשים שם באמת מיצוי את עצמם בקטע טוב פשוט הילדים שלהם כבר עברו לערים והם ככה מדשדשים ביישוב לא מאיזה רצון קדוש לשמור על היישוב אלא אין להם כח לשינויים, ובענין של קונה חרדי אם זה הבעיה שלך אפשר להסתדר איתה בקלות אפשר לשלוח אדם אחר וכדו' ודי לחכימא...... ושוב אם אתם רוצים להצליח בלי לסבול כמה שנים טובות וכולי האי ואולי זו הדרך הארוכה כי קצת צריך לעבוד בצורה מתוחכמת ומסודרת אבל בתכלס' זו הדרך הקצרה..........

Love to design

משתמש רשום
אפילו לחרד שכונה בירושלים, שאין וועדת קבלה ואין קהילה מגובשת בין התושבים הוותיקים, זה כרוך בדם דמעות ויזע
(ראה ערך קרית יובל ועוד)

לאנשים מבוגרים הכי קשה לשנות הרגלים ויש להם זמן פנוי... אז זה לא הולך להפוך א זה לקל

גברת חוקרת

משתמש פעיל
חלילה לא בקטע של להשתלט אלא פשוט יש מקומות שהאנשים שם באמת מיצוי את עצמם בקטע טוב פשוט הילדים שלהם כבר עברו לערים והם ככה מדשדשים ביישוב לא מאיזה רצון קדוש לשמור על היישוב אלא אין להם כח לשינויים, ובענין של קונה חרדי אם זה הבעיה שלך אפשר להסתדר איתה בקלות אפשר לשלוח אדם אחר וכדו' ודי לחכימא...... ושוב אם אתם רוצים להצליח בלי לסבול כמה שנים טובות וכולי האי ואולי זו הדרך הארוכה כי קצת צריך לעבוד בצורה מתוחכמת ומסודרת אבל בתכלס' זו הדרך הקצרה..........
ממה שהבנתי מדובר ביוזמה מאוד מסוימת, להיכנס לתוכנית ממשלתית של הקמת יישוב חרדי חדש בנגב, באזור דימונה. בכלל לא על אזור השרון...

מנאלו

משתמש פעיל
לגבי הוצאות בערים לאומת מושבים- אפשר לראות את ההבדל אפילו בפריפריות לאומת בני ברק\ירושלים\מודיעין עילית\אחיסמך- וכל מקום שחרדי כולו בבנינים עם 30+ דירים!
ודאי שיש הרבה פחות תחרות!!!!!
לגבי סופר- מספיק תחנה של משנת יוסף\מכירה לקהילה- גם לאחיסמך והר יונה למיטב ידיעתי מסתמכים בעיקר על משנת יוסף- ואיזה קניה חודשית בסופר בעיר הסמוכה...
וכנ"ל שרותי רפואה, מקווה וכדו'

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי הוצאות בערים לאומת מושבים- אפשר לראות את ההבדל אפילו בפריפריות לאומת בני ברק\ירושלים\מודיעין עילית\אחיסמך- וכל מקום שחרדי כולו בבנינים עם 30+ דירים!
ודאי שיש הרבה פחות תחרות!!!!!
לגבי סופר- מספיק תחנה של משנת יוסף\מכירה לקהילה- גם לאחיסמך והר יונה למיטב ידיעתי מסתמכים בעיקר על משנת יוסף- ואיזה קניה חודשית בסופר בעיר הסמוכה...
וכנ"ל שרותי רפואה, מקווה וכדו'
עיר פריפריה וישוב זה לא השוואה
בישוב ובעיר יש הוצאות שונות שפשוט מתקזזות אחד עם השני
אולי יש פחות הוצאות בתחום מסוים, אבל יש יותר הוצאות בתחום אחר.
עיר פריפריה, אני לא יודעת מספיק נתונים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה