מורות ז' וח' בחינוך העצמאי, האם שווה לנו לעבור ל"אופק חדש"???

חיהחנה

משתמש פעיל
הבעיה היא שאנחנו קבוצה קטנה ג בפורום הנוכחי וגם בפורומים הנוספים בנושא .
תרחיבו את מעגלי המשתתפים! תפתחו קבוצות מייל רק לנושאים הללו!

אבי2021

משתמש מקצוען
יועץ צודק,
ראה עמוד 27 מחוזר לבעלויות תשפ"ד כתוב כך: חוזר זה מטרתו לרכז את הכללים האמורים בהסכמים הקיבוציים השונים המסדירים את רפורמת "אופק חדש". בכל מקום בו קיימת סתירה בין האמור בחוזר זה לבין האמור בהסכמים הקיבוציים (בין אם לטובת העובד או לרעתו) יחול האמור בהסכמים הקיבוציים.
והרי ברפורמת "אופק חדש" מורים/ת שמלמדים בכיתות ז-ח בבתי ספר יסודי ההמרה מבוצעת לפי שעות חט"ב, הוי אומר תוספת של 49.5%. חינוך העצמאי, חייב לעמוד על זה, הם אמנם שגו שלא הבחינו שנערי האוצר תיחמנו אותם, אבל בעמוד 27 נקבע שבכל סתירה ייקבע לפי ההסכם המקורי באופק חדש
מצורף העמוד הנזכר
נותן פתח לערער על הדרגה במקרה ויחושב רק על בסיס יסודי + פיצוי.
יתכן ויגיע לפתחו של בית משפט.

נישנוש

משתמש חדש
נותן פתח לערער על הדרגה במקרה ויחושב רק על בסיס יסודי + פיצוי.
יתכן ויגיע לפתחו של בית משפט.
למה להגיע לחסדי בית המשפט, שיכול לסחוב את זה שנים ע"ג שנים, עכשיו בעצם אתמול הנהלת חינוך העצמאי, צריכה לדפוק על השולחן (אולי היא עשתה זאת ונשמע שיש שינוי) שההסכם המחייב הוא "אופק חדש" המקורי, ולא איזה תיחמון של נערי האוצר שהכניסו הרעת תנאים ברגע האחרון, כשישבו עם נציגי הבעלויות ו"עבדו" עליהם, אני רוצה להאמין שהבעלויות הביאו את מיטב העו"ד והרו"ח למו"מ, אבל נערי האוצר הם מומחים בלהכניס עיזים ברגע האחרון, וכנראה פה הבעלויות נפלו, אבל עדיין אפשר ויש מה לעשות!
כל זמן שלא נכנסו בפועל יש מקום לשיפורים ושינויים, עם מוטיווציה חזקה זה יקום ויהיה!
המורות לא ייכנסו ויעבדו 50% יותר ויקבלו תוספת של 15-20%
זה חייב להיות ברור. זוהי שעת הכושר של הבעלויות להוכיח שהן עשו את המקסימום מול משרד החינוך, כרגע יש פה עוול ואפליה חדה מול המגזר הכללי, ולמורות ז-ח ייתכן שעדיף להישאר בעולם הישן (אני כותבת זאת בזהירות, שכל אחת תעשה את החשבון בכמה יעלה שכרה וכמה שעות נוספות היא תצטרך לעבוד, ויש גבול למחנכת/מורה לסבלנות ולכושר ולשחיקה של עבודה שעות כ"כ רבות, ובמיוחד למורות ז-ח (חט"ב) שמוסיפות בבת אחת 50% עבודה, זה יזיק לחינוך בשטח)
ושוב, זה הזמן של הבעלויות לשנות את השגגה שלהן, והזדון של נערי האוצר (הידועים...בשנאתם). יש ממשלה שספק אם יצליחו פעם להגיע לתנאים יותר טובים.

אבי2021

משתמש מקצוען
למה להגיע לחסדי בית המשפט, שיכול לסחוב את זה שנים ע"ג שנים, עכשיו בעצם אתמול הנהלת חינוך העצמאי, צריכה לדפוק על השולחן (אולי היא עשתה זאת ונשמע שיש שינוי) שההסכם המחייב הוא "אופק חדש" המקורי, ולא איזה תיחמון של נערי האוצר שהכניסו הרעת תנאים ברגע האחרון, כשישבו עם נציגי הבעלויות ו"עבדו" עליהם, אני רוצה להאמין שהבעלויות הביאו את מיטב העו"ד והרו"ח למו"מ, אבל נערי האוצר הם מומחים בלהכניס עיזים ברגע האחרון, וכנראה פה הבעלויות נפלו, אבל עדיין אפשר ויש מה לעשות!
כל זמן שלא נכנסו בפועל יש מקום לשיפורים ושינויים, עם מוטיווציה חזקה זה יקום ויהיה!
המורות לא ייכנסו ויעבדו 50% יותר ויקבלו תוספת של 15-20%
זה חייב להיות ברור. זוהי שעת הכושר של הבעלויות להוכיח שהן עשו את המקסימום מול משרד החינוך, כרגע יש פה עוול ואפליה חדה מול המגזר הכללי, ולמורות ז-ח ייתכן שעדיף להישאר בעולם הישן (אני כותבת זאת בזהירות, שכל אחת תעשה את החשבון בכמה יעלה שכרה וכמה שעות נוספות היא תצטרך לעבוד, ויש גבול למחנכת/מורה לסבלנות ולכושר ולשחיקה של עבודה שעות כ"כ רבות, ובמיוחד למורות ז-ח (חט"ב) שמוסיפות בבת אחת 50% עבודה, זה יזיק לחינוך בשטח)
ושוב, זה הזמן של הבעלויות לשנות את השגגה שלהן, והזדון של נערי האוצר (הידועים...בשנאתם). יש ממשלה שספק אם יצליחו פעם להגיע לתנאים יותר טובים.
מסכים עם כל מילה.
העניין הוא שהיום אף אחד (במשרד החינוך) לא רוצה לעבוד קשה...
אני מנסה כבר קרוב לחודש לברר כמה עניניים באופק חדש עם גופי החינוך, ופשוט נורא כל אחד או שמשחק אותה לא מבין או זורק אותך מאחד לשני...

שלחתי לפני יותר מחודש פניה במערכת החינוך, עם שאלה פשוטה: למי אני יכול לפנות בעניין אופק חדש?
אחרי שבועיים נאמר לי כך "עליך לפנות לאגף כח אדם לעו"ה במחוז החרדי"
טוב נסיתי לקבוע תור טלפוני באתר לא הצליח עד שקבעו לי אחרי שבוע דרך הטלפון תור לעוד שבועיים, חיכיתי בסבלנות... התקשרו אלי ומהר מאוד הבנתי שאין להם מושג מה זה אופק חדש...
אני מנסה לסנגר עליהם שהם לא התעסקו עם אופק חדש...

בינתיים ניסיתי ליצור קשר עם הבכירים הנזכרים בחוזר החדש.
אחד מעביר אותי לשני, ואחד דוחה אותי בתואנה שאסור לו לענות למורים וכו וכו...

שילמדו קצת מהמגזר הפרטי איך לתת שירות....

אבל אנחנו המורים... אנחנו נדרשים לעבוד ולתת יותר ממאה...

נישנוש

משתמש חדש
מסכים עם כל מילה.
העניין הוא שהיום אף אחד (במשרד החינוך) לא רוצה לעבוד קשה...
אני מנסה כבר קרוב לחודש לברר כמה עניניים באופק חדש עם גופי החינוך, ופשוט נורא כל אחד או שמשחק אותה לא מבין או זורק אותך מאחד לשני...

שלחתי לפני יותר מחודש פניה במערכת החינוך, עם שאלה פשוטה: למי אני יכול לפנות בעניין אופק חדש?
טוב נסיתי לקבוע תור טלפוני באתר לא הצליח עד שקבעו לי אחרי שבוע דרך הטלפון תור לעוד שבועיים, חיכיתי בסבלנות... התקשרו אלי ומהר מאוד הבנתי שאין להם מושג מה זה אופק חדש...

בינתיים ניסיתי ליצור קשר עם הבכירים הנזכרים בחוזר החדש.
אחד מעביר אותי לשני, ואחד דוחה אותי בתואנה שאסור לו לענות למורים וכו וכו...

שילמדו קצת מהמגזר הפרטי איך לתת שירות....

אבל אנחנו המורים... אנחנו נדרשים לעבוד ולתת יותר ממאה...
אולי כמה מאות או אלפי מורים/ת שלא יצטרפו יעשו את השינוי

674

משתמש רשום
מדהים הסעיף הזה שבעצם קובע, שכל החוזר עם הבעלויות הוא סכ"ה תקציר וריכוז של הסכם "אופק חדש" המקורי שנעשה עם המורים במגזר הכללי, ובאם יש סתירה ביניהם, נקבע לפי ההסכם המקורי. אם חינוך העצמאי לא עומד על רגליו האחוריות ומציל את עושק מורות ז-ח, הוא ימעל בתפקידו, זו השעה לקבוע עובדות!
אם זה נעשה במכוון יוצא ששורש הוויכוח שכיון שבחרדי אין חטיבת ביניים והיא לא חטיבה בפני עצמה ולכן ז'ח' נחשבות כיסודי ותוספת ההמרה היא רק 12.5% על היסודי.
על אף שזה הרעת תנאים כי גם אם לא קוראים לזה חטיבת ביניים בפועל המורות קיבלו כמו בחטיבת ביניים ויוצא שמרעים להם את התנאים פר שעה
אני חושב שהכתובת היא השר חיים ביטון ולשכתו - יש פרטי התקשרות באחד הפורומים.
לגבי הרב סורצקין עוזרו ויד ימינו הוא בני הריס
חשוב לפחות לשמוע האם מישהו מהבכירים מודע לכעס הגדול ומנסה לטפל בזה .

יצחק77

משתמש מקצוען
אולי כדאי לפתוח עצומה
למורות ז' ח'
העצומה חייבת להיות מנוסחת בבהירות ותימצות
אבל חייבת להיות מדוייקת בפרטים
כדי שלא ליפול בטעויות שיזיקו למאבק
באמת כדאי לדעת כמה מורות ז' ח' נמצאות כאן ובכלל במבוכה הזו

אינסוף

משתמש מקצוען
מישהו כאן שלח לאחד מנציגנו בכנסת?
למייל של החיה"ע?
לרב סורוצקין?
מי שיכול לשלוח ייטיב עם כולם.

איש את רעהו

משתמש פעיל
גם אני ניסיתי היום לברר עם יוניק לגבי הנושא של ז-ח.
הם שאלו אותי מה תקפידי ומאיזה בעלות, כתבתי להם שאני מורה ורציתי מידע על הנושא, ותגובתם שההוראות שלהם לא לענות למורות ועלי לפנות לבעלות.
הזוי.....
דרך אגב כמעט בכל נושא ששואלים את משרד החינוך לגבי זכויות מסוימות הם אומרים לפנות לבעלות, למרות שהויכוח הוא עם הבעלות עצמה.....

נישנוש

משתמש חדש
אם זה נעשה במכוון יוצא ששורש הוויכוח שכיון שבחרדי אין חטיבת ביניים והיא לא חטיבה בפני עצמה ולכן ז'ח' נחשבות כיסודי ותוספת ההמרה היא רק 12.5% על היסודי.
על אף שזה הרעת תנאים כי גם אם לא קוראים לזה חטיבת ביניים בפועל המורות קיבלו כמו בחטיבת ביניים ויוצא שמרעים להם את התנאים פר שעה
אני חושב שהכתובת היא השר חיים ביטון ולשכתו - יש פרטי התקשרות באחד הפורומים.
לגבי הרב סורצקין עוזרו ויד ימינו הוא בני הריס
חשוב לפחות לשמוע האם מישהו מהבכירים מודע לכעס הגדול ומנסה לטפל בזה .
גם בממלכתי דתי יש הרבה בתי ספר שכיתות ז-ח נמצאות ביסודי, הם יכלו לבחור אם להצטרף לעוז לתמורה או לחילופין לאופק חדש עם המרה של חט"ב שאחוזי ההמרה יכולים להגיע ל49.5% לדוגמה: מורה אם שהיא מחנכת בז-ח.
אין שום סיבה להרעת התנאים אצל החרדים, שוב אני רוצה להאמין שזה עז שדחפו נערי האוצר, כי הרי בחוזר לבעלויות בתשפג הגיעו ל49.5% המרה, ולפתע בתשפד הורעו התנאים, מה קרה, מישהו נרדם ברגע שאחרי האחרון, ונערי-פקידי האוצר שונאי ה... השחילו את השינוי הזה, לא מאמין שהבעלויות נתנו לזה יד.
הבעלויות חייבות להילחם על זה, זה עוול לקחת מורות שעובדות 15-20-30-35 שנה ולהרע להם את התנאים ולהודיע להם מהיום אתם לא חטיבת ביניים וקחו פיצוי של 2.5%, זה לא הגיוני. אם יש מושג "הרעת תנאים" בעבודה, על זה התכוון המשורר, עורו בעלויות אנחנו המורות נשתוק ולא ניכנס, זה הגיבוי הכי גדול שאנחנו יכולות לתת לכם.
מאמינים ביושר הבעלויות שהוקמו ע"י גדולי הדורות ולא נתנו לפוליטיקה להיכנס (יחסית למוסדות אחרים..עדיף לא להכזיר), כי בגדול הבעלויות התנהלו עם הוראות ישירות של גדולי ישראל ששמרו עליהם מכל מיני עסקנים... לכן אני מאמינה שהם קלטו את המשחק שנערי האוצר עוללו להם, הגיע הזמן להשתמש בכלים הכי כבדים לסידור העוול, לא נשכח שחלק ניכר ממערכת הבחירות נסובה על שיפור התנאים והשכר של מורי ומורות ילדינו, שיוכלו לחנך כמה שיותר ברוגע, ושלא יהיה מחסור במחנכים ומחכנות טובים בחינוך החרדי, ועכשיו ממש זה הזמן למקצה תיקונים וניקוי העקיצות של נערי האוצר. תודה אנחנו המורות והמחנכות הגב לשינוי.

רק אושר!

משתמש מקצוען
מענין הסערה פה,
אני לא מורה בז ח' אבל מספר קרובות שלי כן,
וכן קרובה מדרגה ראשונה שאחראית על המערכת הבית ספרית ועזרה להמון מורות עם חישובי השעות והשכר וכו,
וכולן טענו לי שבהתחלה נבהלו מהרעת תנאים,
אבל בסוף לכולן יוצא שבז ח' במקום קצת פחות עבודה ואותו סכום כמו כולן,הן צריכות לעבוד קצת יותר ולקבל הרבה יותר.
הבנתי מהן על קפיצות שכר של בין 2000 ל 4000
רק מסקרנות, באמת,
אפשר הסבר בתמצות על מה הסערה?

שאני אדע להדליק אותן...;)

674

משתמש רשום
בחוזר לבעלויות בתשפג הגיעו ל49.5% המרה
אין חוזר לבעלויות בתשפ"ג , יש רק לחינוך המיוחד
ולחינוך המיוחד גם בתשפ"ד יש המרה גבוהה לחט"ב ובתוספת לזה פיצוי 12.5% .

בקיצור - לחינוך הרגיל בבעלויות יצא חוזר בהקשר ל"אופק חדש" רק בתשפ"ד והשמיטו בטבלה את התוספת לחט"ב ובעקבות זה קמה הסערה הגדולה.

מצ"ב 2 העמודים הרלוונטים להשוואה

קבצים מצורפים

• המרה בחינוך המיוחד.pdf
    KB 778.4 · צפיות: 44
  • המרה בחינוך הרגיל.pdf
    KB 713.2 · צפיות: 46

אבי2021

משתמש מקצוען
אין חוזר לבעלויות בתשפ"ג , יש רק לחינוך המיוחד
ולחינוך המיוחד גם בתשפ"ד יש המרה גבוהה לחט"ב ובתוספת לזה פיצוי 12.5% .
לא קשור לחינוך מיוחד.
בהסכם הקיבוצי מופיע החישוב הנ"ל ללא קשר לחינוך מיוחד.
אין חוזר לחינוך מיוחד לתשפ"ד.

איש את רעהו

משתמש פעיל
מענין הסערה פה,
אני לא מורה בז ח' אבל מספר קרובות שלי כן,
וכן קרובה מדרגה ראשונה שאחראית על המערכת הבית ספרית ועזרה להמון מורות עם חישובי השעות והשכר וכו,
וכולן טענו לי שבהתחלה נבהלו מהרעת תנאים,
אבל בסוף לכולן יוצא שבז ח' במקום קצת פחות עבודה ואותו סכום כמו כולן,הן צריכות לעבוד קצת יותר ולקבל הרבה יותר.
הבנתי מהן על קפיצות שכר של בין 2000 ל 4000
רק מסקרנות, באמת,
אפשר הסבר בתמצות על מה הסערה?

שאני אדע להדליק אותן...;)
האמת אם נוריד את הרעש והצלצולים יכול להיות שבאמת בסופו של דבר זה משתלם מכיון שהשכר יעלה בין 3000- ל 4000 ש"ח.
כל הסיפור (ובצדק) שע"פ הסכם אופק חדש מורה ב ז-ח שעוברת ללמד לפי שעות של יסודי מגיע לה 12.5 אחוז יותר מחט"ב (שזה עצמו יכול להגיע ל 37%) ובמקום זה מחשבים רק על בסיס יסודי (שזה מקסימום 27).
יוצא שהפסידו 10 אחוז לפחות בשכר (שזה כ 1000 ש"ח) וזה ללא שום הצדקה......

איש את רעהו

משתמש פעיל
לא קשור לחינוך מיוחד.
בהסכם הקיבוצי מופיע החישוב הנ"ל ללא קשר לחינוך מיוחד.
אין חוזר לחינוך מיוחד לתשפ"ד.
יש חוזר לחינוך המיוחד תשפ"ד (מצ"ב)
ובאמת ההבדל גם בחוזר לחינוך המיוחד בין תשפ"ג ששם מפיע חט"ב, לבין תשפ"ד ששם הורידו חט"ב.
(אולי בשביל כיסוי ההוצאות של ההסכם החדש.......;))

קבצים מצורפים

• חינוך מיוחד תשפג.pdf
    1.9 MB · צפיות: 110
  • חינוך מיוחד תשפד.pdf
    2.8 MB · צפיות: 37

יועץ ארגוני פדגוגי

מהמשתמשים המובילים!
האמת אם נוריד את הרעש והצלצולים יכול להיות שבאמת בסופו של דבר זה משתלם מכיון שהשכר יעלה בין 3000- ל 4000 ש"ח.
כל הסיפור (ובצדק) שע"פ הסכם אופק חדש מורה ב ז-ח שעוברת ללמד לפי שעות של יסודי מגיע לה 12.5 אחוז יותר מחט"ב (שזה עצמו יכול להגיע ל 37%) ובמקום זה מחשבים רק על בסיס יסודי (שזה מקסימום 27).
יוצא שהפסידו 10 אחוז לפחות בשכר (שזה כ 1000 ש"ח) וזה ללא שום הצדקה......
זה לא 10% בשכר, זה במקדם ההמרה.
שיטת החישוב של המרה מטבלת שכר ישנה לטבלה של אופק חדש
יכול להיות גם שבסוף בקידום הדרגות זה יהיה משמעותי באיזו דרגה ניכנס, שזה גם כמה אחוזים של תוספת בין דרגה לדרגה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה