שווה מיליונים
משתמש מקצוען
זה מצוין בתאריך שנוי במחלוקת האם נהגו נכון במרד גטו ורשא
לא מדויק יש את הסיפור הידוע על ט באב כמדומה על נפוליון שאמר אם אתם אבלים כל כך הרבה שנים כנראה שתיגאלו.אף גוי בעולם לא יבין שעשרה בטבת זה יום לשואה
לא מדויק יש האומרים שהרב זמבא היה בעד, בכל מקרה הם עשו את זה רק כדי להראות שכאילו אנחנו יכולים גם להילחם ולא בהוראת רב.אבל עדיין חשוב לדייק שהנושא לא לגמרי ברור אם היה צריך כן להתנגד.התאריך הזה נקבע ביום השנה לפרוץ מרד גטו ורשה שהיה בניגוד לדעת הרבנים.
מצאת איזה חסיד אומות העולם...לא מדויק יש את הסיפור הידוע על ט באב כמדומה על נפוליון שאמר אם אתם אבלים כל כך הרבה שנים כנראה שתיגאלו.
אני מניח שיש גויים שיודעים את המושג ט באב והאבילות בו.
ואחת כמוה "ספרדיה בנשמה" - לא צריכה להיות מודעת , להתאבל ולכאוב את שואת יהודי אירופה ??בלתק חלקי
מי הם שיגידו לי איך להתאבל על סבים וסבתות ודודים ועוד שנרצחו שם???? היה לי על זה ויכוח היום עם מישהי בעבודה דתית, אמרתי לה לי זה בלב, אני גדלתי על סבא וסבתא ניצולי שואת הונגריה, אני שמעתי מהם סיפורי זוועה, לי זה בנשמה, היא ספרדיה למהדרין לא מכירה מקרוב שום ניצול שואה ולא נהרגו ממשפחתה בשואה אז היא בשבילה זה חשוב כל הטקסים למיניהם שעושים, לי מספיק להזכר בכל מה שסבתא שלי סיפרה לי…
במדינות המזרח הייתה מלחמת העולם השנייה, לא שואה!גם בחלק ממדינות המזרח התחוללה שואה/
היא מודעת, כבר אמרתי שהיא כן מאלה שעומדים בצפירה….ואחת כמוה "ספרדיה בנשמה" - לא צריכה להיות מודעת , להתאבל ולכאוב את שואת יהודי אירופה ??
ואגב ספרדיה, גם בלוב ובחלק ממדינות הבלקן - התחוללה שואה..
התוכניות של גרמניה היה להגיע למצרים - ומשם לישראל...
אז הנה , נקח אותך לדוגמא יודעת על שואת יהודי אירופה, אבל לא יודעת שגם בחלק ממדינות המזרח התחוללה שואה (אם כי במינון הרבה יותר עדין.. וברוב המקומות לא נשלחו להשמדה ..)
אני ממש לא חושבת שדווקא היום הוא היום הנכון לאבל,
אבל מודעות למה שהיה שם , הן לעדויות, והן ידע היסטורי (פחות קיים במגזר..).. היא חובה...
ויום כזה מעלה את המודעות לנו .. ולאומות העולם...
היתה שואה!!,במדינות המזרח הייתה מלחמת העולם השנייה, לא שואה!
והראיה- שמה שאנחנו קוראים לו שואה זה קיצור ל"שואת יהדות אירופה".
בתשעה באב המסעדות בתל אביב חוגגות.מצער לראות את התגובות כאן, האם ביום אבל אמיתי (כט' באב) גם תשאלו את אותם השאלות?
אמנם ברור שההשוואה היא בכלל בכלל לא נכונה,
ובכל זאת זהו יום שרבים (לפחות בשנים עברו בהם כולם הכירו אנשים שהגיעו משמה, או שעברו את זה בעצמם, ) מתאבלים וכואבים את אחד האירועים הכי טראגיים ונוראיים שעברו על העם שלנו, הדבר הכי הגיוני הוא להיפרד מחנויות לכמה שעות, (ופעם הבאה להתכונן לפני..)
ואם כבר השאלה היא על הציבור שלנו, למה אין שום ציון או זכר לשואה, שלא היתה לפני כל כך הרבה שנים.
תודה על התיקוןהודי הבלקן - חלקם הגיעו לאושוויץ!
בלוב היהודים הוגלולמחנות ריכוז,
חקיקה אנטישמית היתה במרוקו , אלגירה ותונסיה (לאחר כיבוש צרפת..)
ועוד מקומות...
כדאי לך ללמוד קצת היסטוריה..
אבל יום השואה נועד לכל תושבי המדינה,(אני לא מדברת כרגע בהסתכלות דתית ואונית)היא מודעת, כבר אמרתי שהיא כן מאלה שעומדים בצפירה….
אבל היא שאלה למה אני לא זה מה שאמרתי לה- אני חיה את זה!
בגלל העוצמה רוב יהודי המזרח לא חוו את האיומים באותו הזמן, ורובם לא הגיעו למחנות השמדה,תודה על התיקון
וסליחה על טעותי.
אז למה באמת קוראים לזה שואת יהדות אירופה?
כי זה היה פחות?
באמת מעניין אותי, אחרי הכל כולנו מהגזע השמי...
זה היה שואה על עמ"י.רוב הנספים בשואה אכן מארופה
כידוע הגרמנים נבלמו בשערי ארץ ישראל הגובלת במצריים
בלתקהאם ביום אבל אמיתי (כט' באב) גם תשאלו את אותם השאלות?
גם בליל תשעה באב?בלתק
בתשעה באב מותר לפתוח מכולות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: