דרוש מידע מה עושים לתולעים במעיים - תינוק בן שנה וחצי?

בת צלפחד

משתמש מקצוען
כל השאלה היא במה מאמינים.
כאחת שמאמינה שמחלה היא גם סימפטום לפסולת שרוצה לצאת מהגוף, או לחילופין/ בנוסף- הנפש משחררת משהו
אז לתת אקמול כדי להוריד חום - זה לא לתת לגוף/ לנפש לשחרר את זה, (לא מדברת על חום גבוה ברמה מסוכנת, כמובן)
וזה ודאי יכול לגרום לגוף/ לנפש לחפש דרך אחרת לפרוק את מה שהוא צריך.
ואם האקמול היה בשביל שיניים- אז באמת אין קשר לאקמול אלא לשיניים (בבקיעת השיניים מתרבים הנוזלים באוניים וממילא הן כואבות בשכיבה ממושכת)
אבל תולעים יכולים פשוט להגיע מהדבקה / ממשחק בחול/ מאכילת מתוקים לא תמיד צריך להרחיק לכת ולחשב שהנפש צריכה לשחרר, לא יותר פשוט לחשוב שהילד נדבק? אלא א"כ יש סיבות לחשוב אחרת... מסכימה איתך בעניינים אחרים אבל כאן?

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אבל אם שני אחים, אותם הרגלי הגיינה. אותה תזונה. אחד נדבק כל הזמן ואחיו- לא.
מה זה אומר? א. יש משהו בריגשי. ב. המערכות הפנימיות שלהם מתפקדות ברמה שונה ולכן אחד פגיע יותר. למה? אכן שאלה...

בת צלפחד

משתמש מקצוען
אבל אם שני אחים, אותם הרגלי הגיינה. אותה תזונה. אחד נדבק כל הזמן ואחיו- לא.
מה זה אומר? א. יש משהו בריגשי. ב. המערכות הפנימיות שלהם מתפקדות ברמה שונה ולכן אחד פגיע יותר. למה? אכן שאלה...
שני אחים אילו 2 עולמות... בכל התחומים, ובפשטות - חברה אחרת, גנים אחרים, משחקים אחרים וכו'... תתבונני סביב ותגלי אפילו תאומים ששונים בכל התחומים , זו לא ראיה ל כ ל ו ם !!!

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
כל השאלה היא אם שואלים את השאלה הנכונה: למה?
הרפואה הרגילה לא מרבה לשאול את השאלה הזאת. היא רוצה לטפל בסימפטומים. ולהרגיש טוב. עכשיו.
הרפואה הלא קובנציונלית- שואלת כל הזמן למה, ולכן גם מגיעה לתשובות מפתיעות.

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
את מתבלבלת בין ורמוקס לאנטיביוטיקה, ורמוקס לא הורג חיידקים לא טובים ולא רעים , הוא בסך הכל מפריע לייצור חלבון, הדרוש לשריריי התולעים. מכאן
זו דעתך ולא הנחת יסוד.
ורמוקס כן מפר את האיזון במעיים. ואמר לי את זה רופא ילדים שהלכתי להתייעץ איתו לאחר המקרה.

שושן חוחים

משתמש פעיל
בתור הורה לילדים שמאד סובלים מתולעים מניסיון מה שעובד:
כמובן שורמוקס, רק שאני לא מרבה לתת משום שזה לא בריא לכן אני מנסה כמה שאפשר עזרים אחרים.
-חומץ על הטבור למשך לילה.
-שום פרסי
-לאחרונה התחלתי לתת פרוביוטיקה כל יום (שמעתי שפקטורוביץ ככה אומר) ובאמת עוזר פלאים!!!

• תודה
Reactions: A F

בת צלפחד

משתמש מקצוען
כל השאלה היא אם שואלים את השאלה הנכונה: למה?
הרפואה הרגילה לא מרבה לשאול את השאלה הזאת. היא רוצה לטפל בסימפטומים. ולהרגיש טוב. עכשיו.
הרפואה הלא קובנציונלית- שואלת כל הזמן למה, ולכן גם מגיעה לתשובות מפתיעות.
צריך להיות עשירים מאד גדולים בשביל הרפואה הלא קונבנציונאלית... ולפעמים מגיעים לגילוי של הרבה בעיות בלי פתרונות...
הקב"ה שולח את הייסורים וגם מביא את השליח להיגאל מהם. לפעמים החיפוש ארוך...בהצלחה!

• תודה

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
לא בכל דבר זה עובד.
אבל לפעמים הפיתרון ממש קרוב לצלחת.
בדיוק כמו שאמא שרואה שלילד כואבת הבטן- היא יודעת שעכשיו זה הזמן לברר אם יש מבחן/ מי מציק לך בביה"ס/ איזה מורה ירד עליך.
חשוב לדעת את זה גם לגבי עצמנו.
אם רואים שינוי גופני כלשהו, לשאול: מה השתנה לאחרונה? יש משהו מלחיץ? מדאיג? מכאיב?
לפעמים רק להוציא את הרגש המודחק מהתת מודע אל המודע- פשוט פותר את הבעיה.
(למי שקרא את "מאחורי כאב הגב"). ראיתי על עצמי במוחש!!!
יש הרבה רגשות שאנחנו לא מרשים לעצמנו להרגיש. לדוג': כעס על ההורים/ ילדים. עלבון (לא לכבודנו להיפגע)
ואז הרגש קיים אבל מודחק. ויוצא בדרך שלו.
בכללי, בלי קשר לתולעים, לפתח מודעות עצמית ורגשית. פשוט עוזר! (גם אם המודעות עצמה לא פתרה את הבעיה. אתה חי עם הבעיה יותר בשלום. כי היא לא איזה משהו רע שבא אליך, אלא הדרך שלך לפרוק מטענים שליליים ואם אפשר, אז גם לטפל בהם הכי טוב שאפשר.
כמובן חשוב לא לסחוף את זה לכיוון שמאשים את כל העולם בבעיות שלך, אלא לכוון פנימה.

• תודה

בת צלפחד

משתמש מקצוען
לא בכל דבר זה עובד.
אבל לפעמים הפיתרון ממש קרוב לצלחת.
בדיוק כמו שאמא שרואה שלילד כואבת הבטן- היא יודעת שעכשיו זה הזמן לברר אם יש מבחן/ מי מציק לך בביה"ס/ איזה מורה ירד עליך.
חשוב לדעת את זה גם לגבי עצמנו.
אם רואים שינוי גופני כלשהו, לשאול: מה השתנה לאחרונה? יש משהו מלחיץ? מדאיג? מכאיב?
לפעמים רק להוציא את הרגש המודחק מהתת מודע אל המודע- פשוט פותר את הבעיה.
(למי שקרא את "מאחורי כאב הגב"). ראיתי על עצמי במוחש!!!
יש הרבה רגשות שאנחנו לא מרשים לעצמנו להרגיש. לדוג': כעס על ההורים/ ילדים. עלבון (לא לכבודנו להיפגע)
ואז הרגש קיים אבל מודחק. ויוצא בדרך שלו.
בכללי, בלי קשר לתולעים, לפתח מודעות עצמית ורגשית. פשוט עוזר! (גם אם המודעות עצמה לא פתרה את הבעיה. אתה חי עם הבעיה יותר בשלום. כי היא לא איזה משהו רע שבא אליך, אלא הדרך שלך לפרוק מטענים שליליים ואם אפשר, אז גם לטפל בהם הכי טוב שאפשר.
כמובן חשוב לא לסחוף את זה לכיוון שמאשים את כל העולם בבעיות שלך, אלא לכוון פנימה.
א"א לחיות עם תולעים בשלום.... לא ממליצה לנסות... זה ייסורים.
כנראה יש להן תפקיד לעורר מבחינה רוחנית [ מזכיר לי את המרגלים שיצאו תולעים ...? ] אבל כדאי לטפל מהר כי זה סיוט!

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מה תאמרו על קשר בין תרופה של בלוטת התריס לחרשות באוזניים ? נשמע הזוי אבל קרה... ב"ה לא לי ...
אני אומר שסמיכות מקרים בין שני דברים לא אומרת שיש קשר בינהם .
כלומר קשר של זמן בין שני אירועים לא מעיד בהכרח על קשר סיבתי.

למשל, בתיאום מופלא אני מכירה מישהי שילדה שלושה ילדים באותו התאריך בדיוק.
האם אשער כי השמש שזורחת בקו השמים מהזווית המסוימת של תאריך זה בדיוק מזרזת לידה?

או משפחה שיש לה 7 בנות, ובדיוק אחרי שעברה דירה נולדו שני בנים , האם בעצם מה שגרם ללידת הבנים הוא המעבר?

אז ככה לא בודקים קשרים . איך כן ? את זה צריך ללמוד.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
זו דעתך ולא הנחת יסוד.
ורמוקס כן מפר את האיזון במעיים. ואמר לי את זה רופא ילדים שהלכתי להתייעץ איתו לאחר המקרה.
זו לא דעתי, זה מה שכתוב במכלול ומבוסס על ויקיפדיה.
חיפשתי שוב את השאלה וזו התשובה שמצאתי באתר פה (אתר הבריאות הגדול בבריטניה )
ציטוט מתורגם:

האם טבליות תולעת הורגות חיידקי מעיים?
Mebendazole(ורמוקס בשם אחר) הורג תולעים הגורמות לזיהומי מעיים כגון תולעת חוט (המכונה לפעמים תולעת) ועוד זיהומים תולעים פחות שכיחים (תולעת שוט, תולעת עגולה ותולעת וו)

בת צלפחד

משתמש מקצוען

או משפחה שיש לה 7 בנות, ובדיוק אחרי שעברה דירה נולדו שני בנים , האם בעצם מה שגרם ללידת הבנים הוא המעבר?

נכון, בדברים שאין בהם תועלת והם סתם לשם סקרנות - אין עניין אבל כשמדובר בבעיות בריאות לפעמים הרופאים נדרשים לחשוב מחוץ לקופסא כדי להביא מזור. אני יכולה לספר לך אישית על בעיה מאד מטרידה שסבלתי ממנה וכל הרופאים טענו משהו שלא הביא אותי לשום מקום , אולי רק לייאוש וקם רופא אחד שחקר ובדק [ במשך 3 שבועות ...] ומצא משהו מעניין שאולי אין בו הגיון אבל ריפא אותי לגמרי ! הוא הסכים לצאת נגד המון מנהלי מחלקות ורופאים ענקיים ... וכשאמרתי לו אבל כולם אומרים... הוא היה תמיד עונה לי : גמל אחד אומר לשני: מה אכפת לך מה כולם אומרים ...אני צ מ א !!!

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
בנוסף להכל
לא כולם מרגישים את זה אותו דבר
יש ילדים עם רגישות גבוהה יותר לתחושה
ויש כאלו שסף התחושה שלהם יותר נמוך
אצלי היתה הדבקה פעם
ילד אחד לא ישן בלילה
והשני לא הרגיש בכלל והיו לו המווווןןןן תולעים!

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים

דוקא בדוגמאות האלו
בניגוד להקשרים אחרים שאנשים עושים
יכול להיות קשר מסוים

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
נכון, בדברים שאין בהם תועלת והם סתם לשם סקרנות - אין עניין
לא הבנת אותי, לא אמרתי שאין ענין . אמרתי שאי אפשר לדעת אם יש קשר או אין קשר. נקודה.
כל עוד שאלו שני דברים שקרו בסמיכות אחד לשני אי אפשר לדעת אם הם קשורים או לא.
גם אם הגיונית זה מסתבר, גם אם יש לך אלף הסברים למה זה לא אומר שזה קשור.

משנה מקום משנה מזל?
דוקא בדוגמאות האלו
בניגוד להקשרים אחרים שאנשים עושים
יכול להיות קשר מסוים
לא אמרתי שאין קשר, תמיד יכול להיות קשר. אבל צריך להבין שאי אפשר להסיק קשר מדוגמאות.
גם בגלל שאני יכולה להביא אלף דוגמאות הפוכות לכל סיטואציה, וגם בגלל שאפשר להגיע מדוגמאות להקשרים הזויים ולא הגיוניים, אבל אנשים מגיעים אליהם.

לדוגמא: אנשים שמאמינים שבגלל שהם רכשו אבן קריסטל הם החלימו ממחלה.
אני חושבת שבמקרה הזה כולם יסכימו איתי שהם מדמיינים , אבל במקרים רבים אחרים (חלקם מופיעים פה באשכול) למרות שההקשר הוא דמיוני ולא הגיוני באותה המידה , אם רק אעז לכתוב שזו הטעיה עצמית יתקיפו אותי.
אז מה ההבדל ? למה אותם מנגנונים שגורמים לאנשים בכל העולם להאמין בדברים הזויים כמו תקשור עם נשמות ואבני קריסטל לא יכולים גם לגרום לכם להאמין שיש קשר בין הנחה של שום על הטבור והעלמות של תולעים מהמעיים? או בין לחיצות על כף הרגל וריפוי של נוזלים באוזניים?
כל עוד לא מכירים את המנגנונים האנושיים שגורמים לנו לקשר בין דברים לא קשורים , אי אפשר להתחיל ולדבר על קשרים נכונים ושאינם.

גם במקרים שהקשר נראה הגיוני ומסתבר מאד, כמו חולה שלקח כדור תרופה ומיד אחריו הבריא, או אדם שעבר ניתוח ואחר כך הכאבים הפסיקו, גם שם לפעמים אין קשר.

בעבר היה ניתוח כזה שעזר פלאים לרבים מהמטופלים, אבל גם כשלא ביצעו את הפרוצדורה הרפואית אלא עשו פעולת דמה של כאילו ניתוח - המטופלים דיווחו על אותם אחוזי הצלחה , כמובן שהפסיקו לנתח בסוג הניתוח הזה.

במחקרים שבודקים תרופות הרבה אנשים מדווחים על תוצאות מעולות, גם בקבוצת הביקורת שמקבלת כדור בלי חומר פעיל , כך שזו דוגמא מעולה לקשר שאנשים מוצאים בין לקיחת כדור לריפוי למרות שאין באמת קשר כזה.

הרבה מאד פעמים הקשר הוא פרשנות שלנו במוח ואין בינו לבין האמת כלום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה