בסיכון מוגבר.אם אני מעדיפה להשקיע את הכסף בקופת חיסכון שתניב לי סכום דומה בעוד 15-18 שנים, היכן כדאי לי להשקיע?
תודה על התשובה.בסיכון מוגבר.
לחתונות הילדים?שואלת מעבר לקרן השתלמות (שיש בה תקרה מסוימת). אלו עוד קרנות/ קופות גמל מתאימות לעניין?
כן. תודות.לחתונות הילדים?
תקראו כאן למשל
מדריך - אשכול עזרה למשקיע החדש בבורסה לניירות ערך
עודכן בכסליו תשפ"ג שלום לכל הותיקים פתחתי פורום למתחילים, ללא ידע מוקדם בשוק ההון, ששוקלים את צעדיהם הראשונים בניהול חסכונותיהם. בואו ננסה יחד לעזור להם. אני מתחיל ראשון בכמה הודעות. תחילה, למידע שקיים בפרוג. יש בפרוג 'פרקי הקדמה להשקעה בשוק ההון' שנכתבו ע"י: @מקצועי בלבד שמאד יעזרו לכם אם אתם...www.prog.co.il
1. התברר כ'לא נכון'. הגמח המרכזי לא נופל ברמת ההידור שלו וכל הרבנים אישרו את הדבר הזה'אושר וכבוד' הצליחו לפתור קצת יותר בעיות הלכתיות הקיימות ב'הגמ"ח המרכזי', כך שהם טיפה יותר מהודרים.
אלא ש-20 שנה לא היה לו מתחרה...הגמח המרכזי כבר ידוע ומפורסם ונותן הלוואות במשך 20 שנה. הלוואות שכבר מגיעות כמעט לסכום של 3 מליארד שקל!!!! כן כן זה הסכום!! 3,000,000,000 ש"ח הלואוות עד היום!!!
מצ"ב אישור רבני 'לשכת הפוסקים' לתת לכתחילה עבור הגמח המרכזי מכספי מעשרותכל אתו שנגד הגמ"ח המרכזי, אתם נגדו גם כאשר הסכום הוא רק מכספי מעשרות?
ואם כן, מה החלופות לעשות בכספי מעשרות ?. (בהנחה שאנחנו מעדיפים לא להשקיע כספי מעשרות בשוק ההון/ נדל"ן)
תוכנית לזוגות צעירים וילדים קטנים בהפקדה חודשית מאוד נמוכהמישהו יודע פרטים על התכנית החדשה של אושר בכבוד?
אכן ההבדלים הם גדולים. גם מבחינת התשלום החודשי וגם מבחינת מה שמקבלים בסופו של דבר.לאחרונה הצטרפתי לגמ"ח המרכזי וביטלתי ועברתי לאושר בכבוד (משיקולים טכניים)
להלן ההבדלים שנוכחתי לראות:
בגמ"ח המרכזי משלמים 80 ש"ח על כל 1000 ש"ח הלוואה באושר וכבוד תלוי בתוכנית אבל בגדול זה יותר יקר (יכול להגיע ל 140).
כאמור באושר וכבוד אפשר לצרף ילדים עד גיל 14-15 ובגמ"ח המרכזי עד גיל 3.
בגמ"ח המרכזי (לכתחילה) חותמים על היתר עיסקה ובאושר וכבוד לא צריך.
אני אישית מאוד לא אהבתי את התנהלות 'הגמ"ח המרכזי' כשהשיח שם זה כמו של ארגון חסד - למרות שהארגון מרויח הון תועפות, ובטופס ביטול שהם שלחו לי צויין כי הם לא חייבים להחזיר את מה שכבר הפקדתי ואם אני מעוניין לקבל את הכסף חזרה אני צריך להגיש בקשה כזאת וציון סיבה לקבלת הכסף והם ידונו האם להחזיר לי, זאת למרות שבעת הצטרפותי אמרו לי שמי שמבטל באמצע מקבל את כספו חזרה בניכוי עמלת תפעול.
בנוסף בטופס ביטול נאמר כי באם ארצה להצטרף בעתיד בחזרה לתוכנית שלהם אצטרך אישור מיוחד על כך (נשמע קטנוני ומטופש).
וכמובן, אי אפשר בלי "טעות" ו"תום לב" שניסו לגבות ממני גם אחרי ששלחתי ביטול (ולמרבה הנס שלחתי הודעה לחברת האשראי קודם לא לכבד חיובים שמגיעים מהם!!!!!).
טעות!אחרי חישוב בסיסי שניהם בנויים בצורת פירמידה עם תקווה שכל שנה יהיהו יותר משקיעים מהשנה הקודמת
מהרגע שיש תחרות יש סיכון לשתי הפירמידות
ולגבי מה שאמרת שגבו ממך דמי ביטול. דבר ראשון בכל הגמחים גובים. כמדומני שאושר וכבוד לא מחזירים שנה ראשונה כלום מהכסף רק החל מהשנה השניה. ואצלינו לוקחים ח"פ 200 שח לכל יחידה וזהו.
גם אני עברתי, ובזהירות הנדרשת מאיסור לשון הרע, רק מה שלתועלת אומר, שמה שפורסם כבר הוא הרבה יותר מ'אפי תלתא' ולכן אני רק מצטרף לדברים.לאחרונה הצטרפתי לגמ"ח המרכזי וביטלתי ועברתי לאושר בכבוד (משיקולים טכניים)
להלן ההבדלים שנוכחתי לראות:
בגמ"ח המרכזי משלמים 80 ש"ח על כל 1000 ש"ח הלוואה באושר וכבוד תלוי בתוכנית אבל בגדול זה יותר יקר (יכול להגיע ל 140).
כאמור באושר וכבוד אפשר לצרף ילדים עד גיל 14-15 ובגמ"ח המרכזי עד גיל 3.
בגמ"ח המרכזי (לכתחילה) חותמים על היתר עיסקה ובאושר וכבוד לא צריך.
אני אישית מאוד לא אהבתי את התנהלות 'הגמ"ח המרכזי' כשהשיח שם זה כמו של ארגון חסד - למרות שהארגון מרויח הון תועפות, ובטופס ביטול שהם שלחו לי צויין כי הם לא חייבים להחזיר את מה שכבר הפקדתי ואם אני מעוניין לקבל את הכסף חזרה אני צריך להגיש בקשה כזאת וציון סיבה לקבלת הכסף והם ידונו האם להחזיר לי, זאת למרות שבעת הצטרפותי אמרו לי שמי שמבטל באמצע מקבל את כספו חזרה בניכוי עמלת תפעול.
בנוסף בטופס ביטול נאמר כי באם ארצה להצטרף בעתיד בחזרה לתוכנית שלהם אצטרך אישור מיוחד על כך (נשמע קטנוני ומטופש).
וכמובן, אי אפשר בלי "טעות" ו"תום לב" שניסו לגבות ממני גם אחרי ששלחתי ביטול (ולמרבה הנס שלחתי הודעה לחברת האשראי קודם לא לכבד חיובים שמגיעים מהם!!!!!).
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: