מה יש לבוגבו להציע מלבד הלוגו שלו שנמצא במקום בולט על הגגון

מצב
הנושא נעול.

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מצטטים ע"י הלחצן השני מימין ולא הראשון מימין.
(בציטווט האחרון לוחצים על הראשון)

קורן פלקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אוטומציה עסקית
נכתב ע"י יונה יונה;1632690:
מצטטים ע"י הלחצן השני מימין ולא הראשון מימין.
(בציטווט האחרון לוחצים על הראשון)
איזה פדיחות, לא הכרתי.
ואני עוד פעם רציתי לעשות שלוש ציטוטים,
אז פתחתי את האתר של פרוג בשלושה עמודים, בכל עמוד הלכתי להודעה שאני רוצה לצטט, עשיתי "הגב עם ציטוט" והעתקתי את מה שנהיה. כך בכל העמודים:(
לא לצחוק עלי....

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י malky gold;1632669:
זה בסדר,
לא מתחילה איתך;)
עם מישהי אחת הלך לי :)
נכתב ע"י יונה יונה;1632677:
באמת כדאי שתעשי את זה, כי אז תוך 3 דקות האשכול על כל צרות העין שבו, הטפות המוסר הצדקניות והחדירה למרחבו הפרטי של השכן יתעופף מפה.
אני מבקשת: זה אשכול הגותי.

frog

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
באמת כדאי שתעשי את זה, כי אז תוך 3 דקות האשכול על כל צרות העין שבו, הטפות המוסר הצדקניות והחדירה למרחבו הפרטי של השכן יתעופף מפה.[/QUOTE]

עם משהו אחד אני מסכימה...
מה משנה מה אחרים עושים???? יש לך כסף או שאת חושבת ששווה לך להשקיע ולקנות- תקני.
לא שווה או אין לך- אל תקני.
ונגיד שאנשים מוכנים לשלם על מותג. נו?! אז תרוצי לחנך אותם???
איש הישר בעיניו יעשה...
?!and mind your own business

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
GRN,
למה בדיוק את מתכונת ב"הגותי"?

את רוצה לדבר על מותגים ולמה אנשים קונים אותם?
או אולי- מוסכמות חברתיות, למה ואיך נוצרות? ומה ההשלכות שלהן על החברה?
או אולי- למה לא כדאי ולא ראוי לתחוב את אפינו לעיניניו הפרטיים של השכן?

אני מסכימה לדון בהכל :)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י יונה יונה;1632722:
GRN,
למה בדיוק את מתכונת ב"הגותי"?

את רוצה לדבר על מותגים ולמה אנשים קונים אותם?
או אולי- מוסכמות חברתיות, למה ואיך נוצרות? ומה ההשלכות שלהן על החברה?
או אולי- למה לא כדאי ולא ראוי לתחוב את אפינו לעיניו הפרטיים של השכן?

אני מסכימה לדון בהכל :)
קודם כל נדון בהגדרת חרדיות, זה יותר אטרקטיבי :)
וברצינות, הגותי נכון לגבי 2 האפשרויות הראשונות,
האפשרות השלישית היא כבר נושא לדיון חינוכי נטו.

אבל בואי תסבירי לי איך האשכול הזה גורם לך לאסוציאציות של תחיבת אף לענייני השכן.

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כי זו רוח הדברים שנשבה בין כל התגובות הצדקניות והמזועזעות.....
ואפילו היתה תגובה אחת ממש מפורטת שלבסוף הכותבת השתכנעה שהיא אכן תחיבה לא נאותה של איבר בפנים לתוך עניניה של החברה- ואת זה שהיא השתכנעה אני יודעת כי היא צינזרה את אותה הודעה.

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מיהו חרדי?
הנושא הכי מעצבן לדון בו.

כי אני אומר-השתיכות חברתית
ואז כולם יעמדו על הרגליים האחוריות ויסבירו לי שחרדי פרושו= חרד לדבר ד'
ואז אני יאמר שזה לא נכון כי אם לדוגמה מישהי מחללת שבת בסתר ובחוץ הולכת עם מטפחת חסודה וחצאית אמצע רגל היא איננה יראה לדבר ד' אבל מסתבר שאפילו היא תסכים שהיא נקראת חרדית.
ואז..........תורך להמשיך :)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י יונה יונה;1632738:
כי זו רוח הדברים שנשבה בין כל התגובות הצדקניות והמזועזעות.....
ואפילו היתה תגובה אחת ממש מפורטת שלבסוף הכותבת השתכנעה שהיא אכן תחיבה לא נאותה של איבר בפנים לתוך עניניה של החברה- ואת זה שהיא השתכנעה אני יודעת כי היא צינזרה את אותה הודעה.
לא יודעת, זה כנראה ממש קשור לנקודת המבט ממנה קוראים את האשכול, כי אני לא התרשמתי כך (גילוי נאות: מעולם לא הייתי בעלים על בוגבו:)).

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י יונה יונה;1632743:
מיהו חרדי?
הנושא הכי מעצבן לדון בו.

כי אני אומר-השתיכות חברתית
ואז כולם יעמדו על הרגליים האחוריות ויסבירו לי שחרדי פרושו= חרד לדבר ד'
ואז אני יאמר שזה לא נכון כי אם לדוגמה מישהי מחללת שבת בסתר ובחוץ הולכת עם מטפחת חסודה וחצאית אמצע רגל היא איננה יראה לדבר ד' אבל מסתבר שאפילו היא תסכים שהיא נקראת חרדית.
ואז..........תורך להמשיך :)
אז אני אחזור לתחילת ההודעה שלך ואכתוב, שזו השתייכות חברתית לקבוצה שהאידיאולוגיה הרשמית שלה היא ערכי היהדות.
ומי שאומר שחרדי = חרד לדבר ה' עדיין לא הפנים את ההבדלים בין הרצוי למצוי ובין המוצהר לקיים.

רחל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1631329:
אני מכירה מישהי שאין להם שקל ומשכנתא ענקית וחובות לכל העולם
אבל היא לא היתה מסוגלת בלי עגלה נוצצת לתינוק...
אז לוקחים עוד הלואה, זורקים כמה אלפי שקלים, העיקר להיות כמו כולם
תגידו לי אם זה לא סחף של החברה וזה שלא נעים לה לצאת כך עם עגלה יד שניה

זה הזכיר לי משפט חמוד שראיתי פעם:
לא מספיק שאנחנו עניים - אנחנו גם צריכים לחיות כמו עניים?....

ואני חושבת שמה שגורם להרבה נשים שאין להן כסף ואין להן דירה, ללכת עם מותגים - זה דווקא המצב הכספי והעדר דירה, כי מי שיש לו דירה חוסך את הכסף בשביל משכנתא/בשביל לחתן/מה שזה לא יהיה, אבל מי שאין לה דירה מרגישה כל כך רע ודפוק,
ויודעת שכמה שהיא תחסוך זה לא יגיע לעשירית מהסכום הנדרש (לא נכנסת כאן לנושא אם זה נכון או לא, אפשר וראוי בכל מצב לחסוך - אני יודעת) אז לפחות מנסה להעניק לעצמה הרגשה טובה בפינוקים קטנים שהיא מסוגלת לשלם עליהם.

זה עצוב, אבל זה המצב.

רוב המשפחות ה"אברכיות" ובמצב הנ"ל שאני מכירה - מתהלכות עם בוגבו,
ורוב המשפחות היותר מבוססות ואפילו מבוססות מאוד! הולכים עם עגלות סטנדרטיות ולא מבזבזים על עגלות יוקרה ובגדי מותגים - אין להם צורך להרשים וגם לא לשקר את עצמם שהם עשירים...
כי הם באמת:)

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רחל;1633135:

ואני חושבת שמה שגורם להרבה נשים שאין להן כסף ואין להן דירה, ללכת עם מותגים - זה דווקא המצב הכספי והעדר דירה, כי מי שיש לו דירה חוסך את הכסף בשביל משכנתא/בשביל לחתן/מה שזה לא יהיה, אבל מי שאין לה דירה מרגישה כל כך רע ודפוק,
ויודעת שכמה שהיא תחסוך זה לא יגיע לעשירית מהסכום הנדרש (לא נכנסת כאן לנושא אם זה נכון או לא, אפשר וראוי בכל מצב לחסוך - אני יודעת) אז לפחות מנסה להעניק לעצמה הרגשה טובה בפינוקים קטנים שהיא מסוגלת לשלם עליהם.

זה עצוב, אבל זה המצב.

ורוב המשפחות היותר מבוססות ואפילו מבוססות מאוד! הולכים עם עגלות סטנדרטיות ולא מבזבזים על עגלות יוקרה ובגדי מותגים - אין להם צורך להרשים וגם לא לשקר את עצמם שהם עשירים...

עצוב כמה שזה נכון לפעמים

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י רחל;1633135:
זהו שהכל הצגה אחת גדולה של יוקרה ראוותנות ועדריות, שאפילו אמת אין מאחוריה
אז על מי אנחנו עושים פוזה? על השכנה העניה?
צריך לעשות איזה קריקטורה בענין...
צחוק עצוב

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
איזה אשכול מרתק... משתלם להגיע בשלב סיכום הדיונים.

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
לא קשור אבל בוער לי....

נושא הפאה ובכלל כל הלבוש שלנו כבת וכאישה, הינו נושא טחון מכל כיוון שלא תסתכלי, אבל לצערינו עדיין אנחנו רחוקות מהאמת, מה גורם לנו לא להשתנות? מה חוסם לנו את הדרך אל אבינו שבשמיים? התשובה היא....
החברה לא נעים לנו להיות שונות מכולם וכל אחת חושבת שהיא היחידה שהיתה רוצה להתלבש אחרת,

בואי נסיר את המסיכה!

את בודאי מכירה את הסיפור עם האריה בגן החיות, ואם לא את מוזמנת לקרוא:
היה היה אדם שחיפש פרנסה והתקבל לעבודה בגן החיות כ'אריה'... הלבישו עליו את תחפושת האריה ונתנו לו הוראות לשאוג והלסתובב בכלוב, וכך לקבל משכורת חודשית, למה לא?, מיודענו עשה זאת בהנאה רבה..
ויהי היום והנה הוא רואה את מתפעל גן החיות מכניס לכלובו 'אריה' חדש, האריה המחופש נבהל מאוד, הרי מילא על אנשים קל לעבוד, אבל האריה בודאי יזהה אותו כבן אדם, ומי יודע מה יעשה בו, ה'אריות' הלכו והתקרבו אחד לשני ואז ברגע האמת כשמיודענו האריה הבין כי כלתה עליו הרעה הוא פרץ בקריאת 'שמע ישראל' ומה הופתע לגלות שגם האריה השני צעק בדיוק כמוהו 'שמע ישראל'...

כך אנחנו בדיוק מתנהלות בחברה, כל אחת חושבת מה חברתה תגיד עליה ואיך יסתכלו עליה בעבודה או באסיפת הורים או במסיבת סוף שנה בגן, וכולנו בליבנו צועקות 'שמע ישראל' אבא אני רוצה להשתנות!! אבא לא טוב לי עם הבגד הצמוד שהתפתיתי לקנות, אני מלאת הרהורים לגבי הפאה ה'גזעית' שסינוורה אותי מול המראה
אבא! תעזור לי!

נשים יקרות, תדעי שיש הרבה נשים כמוך שרוצות להשתנות, תדעי שאם את תשתני, יהיו עוד הרבה אחריך
חזק ואמץ!!!!

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רחל;1633135:

זה עצוב, אבל זה המצב.

כל כך נכון.
כשלמדתי שיווק ופרסום בעבר, אמרה לנו המרצה שאת כל מוצרי המותרות מפרסמים בעיקר בעיירות פיתוח ולבעלי רמה סוציואקונומית נמוכה - משום שהם חשים צורך לפצות את עצמם על החסר בכסף ולהרגיש כאילו יש להם...

זהבה גרין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שולה;1631202:
האוטובוס עצר ו2 נשים ירדו ממנו, כל אחת עם תינוקה בידה. היו אלו 2 חברות שבאו לבקר אותי. הראשונה - מחכה שתא המטעם יפתח ושולפת ביד אחת את עגלת ה'מאמאס', מארגנת את התינוק ומוכנה לצעוד לכיוון הנכון, אבל אז עוד היינו צריכות לחכות לבעלת ה'בוגבו' שחיפשה למי לתת את הילד, להיכנס לתא המטע להוציא חלק אחד, ועוד חלק ולחבר ביניהם...
הגענו לבניין המיועד, קומה רביעית בלי מעלית - המאמאס רצה במדרגות וכשהיא היתה בקומה רביעית, הבוגבו עוד סיימה לעלות את מדרגות הקומה השניה (והתינוק ששם שקל הרבה פחות)
סוף סוף החל הביקור ולשתי התינוקות היה משעמם והם החליטו לנשוך את המוט שעמד מולם, לאם של ה'מאמאס' לא היה אכפת, "אני יכבס את זה בבית, הוא עושה את זה הרבה וזה מתכבס בקלות ולא רואים זכר" ואילו האם של 'הבוגבו' אחת לחצי דקה נאלצה להזיז את ילדתה מכוונותיה כי 'היא תעשה לי סימנים וזה לא יורד'

לי זה הספיק.
הבוגבו מתכבס מעולה מאד ונשלף מאד בקלות
אני מבקשת להפסיק להשמיץ את העגלה שלי

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י רחל;1633135:

אם בא לי להרגיש מליונרית. ושכולן תדענה מזה. עכשיו אני יודעת מה אני צריכה לקנות.
עגלה פשוטה.= אימצתי את הרעיון!

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אמרה לי מישהי שהיא "עבדה" על בעלה שהעגלה עלתה לה 3200!!! כששילמה הרבה יותר....

יש מקרים קיצוניים, אני לא אומרת, אבל למי שיש-בכיף,
יש לי קרובה שכבר בפעם השלישית היא קנתה בוגבו, כל פעם סוג אחר, לא הן לא נשברו, פשוט נמאס לה והיא מכרה.

מצד שני, סיפרה לי אשה שחיכתה זמן ממושך לילד, עם דמעות בעיניים, שכל התקופה לפני הלידה היא חלמה על בוגבו מפוארת, חסכה לקניה וכו' אבל דודה "נחמדה" הכריחה אותה לקבל את העגלה הענתיקה שלה, שכבר "חרשה" 5 ילדים, היא אמרה לי שהיא ניסתה להתנער, אבל הדודה ממש ריחמה עליה וטענה שהם אברכים ולמי יש היום כסף, ורתמה לעזרתה את חמותה של האישה הצעירה ובעלה, היא היתה כ"כ חלשה אחרי הלידה שלא היה לה כח להתנגד!
אז היא הולכת עם עגלת גרקו מלפני 15 שנה, בילד ראשון לו צפתה מס' שנים...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה