איזה פדיחות, לא הכרתי.נכתב ע"י יונה יונה;1632690:מצטטים ע"י הלחצן השני מימין ולא הראשון מימין.
(בציטווט האחרון לוחצים על הראשון)
עם מישהי אחת הלך לינכתב ע"י malky gold;1632669:זה בסדר,
לא מתחילה איתך
אני מבקשת: זה אשכול הגותי.נכתב ע"י יונה יונה;1632677:באמת כדאי שתעשי את זה, כי אז תוך 3 דקות האשכול על כל צרות העין שבו, הטפות המוסר הצדקניות והחדירה למרחבו הפרטי של השכן יתעופף מפה.
קודם כל נדון בהגדרת חרדיות, זה יותר אטרקטיבינכתב ע"י יונה יונה;1632722:GRN,
למה בדיוק את מתכונת ב"הגותי"?
את רוצה לדבר על מותגים ולמה אנשים קונים אותם?
או אולי- מוסכמות חברתיות, למה ואיך נוצרות? ומה ההשלכות שלהן על החברה?
או אולי- למה לא כדאי ולא ראוי לתחוב את אפינו לעיניו הפרטיים של השכן?
אני מסכימה לדון בהכל
לא יודעת, זה כנראה ממש קשור לנקודת המבט ממנה קוראים את האשכול, כי אני לא התרשמתי כך (גילוי נאות: מעולם לא הייתי בעלים על בוגבו).נכתב ע"י יונה יונה;1632738:כי זו רוח הדברים שנשבה בין כל התגובות הצדקניות והמזועזעות.....
ואפילו היתה תגובה אחת ממש מפורטת שלבסוף הכותבת השתכנעה שהיא אכן תחיבה לא נאותה של איבר בפנים לתוך עניניה של החברה- ואת זה שהיא השתכנעה אני יודעת כי היא צינזרה את אותה הודעה.
אז אני אחזור לתחילת ההודעה שלך ואכתוב, שזו השתייכות חברתית לקבוצה שהאידיאולוגיה הרשמית שלה היא ערכי היהדות.נכתב ע"י יונה יונה;1632743:מיהו חרדי?
הנושא הכי מעצבן לדון בו.
כי אני אומר-השתיכות חברתית
ואז כולם יעמדו על הרגליים האחוריות ויסבירו לי שחרדי פרושו= חרד לדבר ד'
ואז אני יאמר שזה לא נכון כי אם לדוגמה מישהי מחללת שבת בסתר ובחוץ הולכת עם מטפחת חסודה וחצאית אמצע רגל היא איננה יראה לדבר ד' אבל מסתבר שאפילו היא תסכים שהיא נקראת חרדית.
ואז..........תורך להמשיך
נכתב ע"י סטודיו פלאש;1631329:אני מכירה מישהי שאין להם שקל ומשכנתא ענקית וחובות לכל העולם
אבל היא לא היתה מסוגלת בלי עגלה נוצצת לתינוק...
אז לוקחים עוד הלואה, זורקים כמה אלפי שקלים, העיקר להיות כמו כולם
תגידו לי אם זה לא סחף של החברה וזה שלא נעים לה לצאת כך עם עגלה יד שניה
נכתב ע"י רחל;1633135:זה הזכיר לי משפט חמוד שראיתי פעם:
לא מספיק שאנחנו עניים - אנחנו גם צריכים לחיות כמו עניים?....
ואני חושבת שמה שגורם להרבה נשים שאין להן כסף ואין להן דירה, ללכת עם מותגים - זה דווקא המצב הכספי והעדר דירה, כי מי שיש לו דירה חוסך את הכסף בשביל משכנתא/בשביל לחתן/מה שזה לא יהיה, אבל מי שאין לה דירה מרגישה כל כך רע ודפוק,
ויודעת שכמה שהיא תחסוך זה לא יגיע לעשירית מהסכום הנדרש (לא נכנסת כאן לנושא אם זה נכון או לא, אפשר וראוי בכל מצב לחסוך - אני יודעת) אז לפחות מנסה להעניק לעצמה הרגשה טובה בפינוקים קטנים שהיא מסוגלת לשלם עליהם.
זה עצוב, אבל זה המצב.
רוב המשפחות ה"אברכיות" ובמצב הנ"ל שאני מכירה - מתהלכות עם בוגבו,
ורוב המשפחות היותר מבוססות ואפילו מבוססות מאוד! הולכים עם עגלות סטנדרטיות ולא מבזבזים על עגלות יוקרה ובגדי מותגים - אין להם צורך להרשים וגם לא לשקר את עצמם שהם עשירים...
כי הם באמת
זהו שהכל הצגה אחת גדולה של יוקרה ראוותנות ועדריות, שאפילו אמת אין מאחוריהנכתב ע"י רחל;1633135:זה הזכיר לי משפט חמוד שראיתי פעם:
נכתב ע"י רחל;1633135:זה הזכיר לי משפט חמוד שראיתי פעם:
ואני חושבת שמה שגורם להרבה נשים שאין להן כסף ואין להן דירה, ללכת עם מותגים - זה דווקא המצב הכספי והעדר דירה, כי מי שיש לו דירה חוסך את הכסף בשביל משכנתא/בשביל לחתן/מה שזה לא יהיה, אבל מי שאין לה דירה מרגישה כל כך רע ודפוק,
ויודעת שכמה שהיא תחסוך זה לא יגיע לעשירית מהסכום הנדרש (לא נכנסת כאן לנושא אם זה נכון או לא, אפשר וראוי בכל מצב לחסוך - אני יודעת) אז לפחות מנסה להעניק לעצמה הרגשה טובה בפינוקים קטנים שהיא מסוגלת לשלם עליהם.
זה עצוב, אבל זה המצב.
רוב המשפחות ה"אברכיות" ובמצב הנ"ל שאני מכירה - מתהלכות עם בוגבו,
ורוב המשפחות היותר מבוססות ואפילו מבוססות מאוד! הולכים עם עגלות סטנדרטיות ולא מבזבזים על עגלות יוקרה ובגדי מותגים - אין להם צורך להרשים וגם לא לשקר את עצמם שהם עשירים...
כי הם באמת
הבוגבו מתכבס מעולה מאד ונשלף מאד בקלותנכתב ע"י שולה;1631202:האוטובוס עצר ו2 נשים ירדו ממנו, כל אחת עם תינוקה בידה. היו אלו 2 חברות שבאו לבקר אותי. הראשונה - מחכה שתא המטעם יפתח ושולפת ביד אחת את עגלת ה'מאמאס', מארגנת את התינוק ומוכנה לצעוד לכיוון הנכון, אבל אז עוד היינו צריכות לחכות לבעלת ה'בוגבו' שחיפשה למי לתת את הילד, להיכנס לתא המטע להוציא חלק אחד, ועוד חלק ולחבר ביניהם...
הגענו לבניין המיועד, קומה רביעית בלי מעלית - המאמאס רצה במדרגות וכשהיא היתה בקומה רביעית, הבוגבו עוד סיימה לעלות את מדרגות הקומה השניה (והתינוק ששם שקל הרבה פחות)
סוף סוף החל הביקור ולשתי התינוקות היה משעמם והם החליטו לנשוך את המוט שעמד מולם, לאם של ה'מאמאס' לא היה אכפת, "אני יכבס את זה בבית, הוא עושה את זה הרבה וזה מתכבס בקלות ולא רואים זכר" ואילו האם של 'הבוגבו' אחת לחצי דקה נאלצה להזיז את ילדתה מכוונותיה כי 'היא תעשה לי סימנים וזה לא יורד'
לי זה הספיק.
נכתב ע"י רחל;1633135:רוב המשפחות ה"אברכיות" ובמצב הנ"ל שאני מכירה - מתהלכות עם בוגבו,
כי הם באמת
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: