קורונה מה יהיה ?הנתונים נכונים? מלחיץ הכל חוזר על עצמו

מצב
הנושא נעול.

sheen

משתמש מקצוען
ניק אחד טוען שהמצב לא מדאיג בכלל וארגוני הבריאות מטעים אותנו בכוונה וכן הלאה,
וכל השאר עובדים להוכיח לו שהוא טועה.

מעורר בי תחושת דז'ה וו חזקה.
טעיתי.
שני ניקים, כשאחד מהם יותר בקטע של רצח מכוון
כבר נסגר אשכול על זה, אז בשביל מה להמשיך אותו כאן?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני יגלה לכם משהו
יש הרבה ישיבות של עץ, או שהתחילו בקפסולות ששלחו את הבחורים לא לומר אמת אלא להגיד שהם חולים, וכך יבדקו אותם, לכן יש עליה ברחכוזים החרדים, אם זה היה בתל אביב ברור שגם שם הייתה עליה.
יש את זה ביותר אנטישמי?
שלא לדבר על הוצאת שם רע. הרי לו יצויר שאכן הם פנו למשרד הבריאות בהודעה שהם חולים (ולא לומר את האמת, כפי שצוין בהודעה הנלוזה) - היו חייבים לבדוק אותם, ובוודאי שלא להחזיר אותם לישיבה. ידוע לכם מידיעה שאכן היו שנבדקו ונמצאו חיוביים??...
ואם הם התלוננו על סימפוטים, נבדקו ויצאו שליליים- מה הבעיה??

מרחבית

משתמש מקצוען
הנתונים הקודרים שבגללן עשו את הסגר התבססו על שתי הסיבות גם בגלל שזהמחלה מאוד מדבקת אבל גם בגלל שאחוז התמותה הוא בין שתים ל4 אחוז. (דרך אגב, משום מה הארגון הבריאות העולמי משקר ועדיין מפרסם נתונים אלה)
תנוח דעתכם. ארגוני הבריאות מפרסמים בגלוי ש 2 או 4 אחוז הם מתוך החולים המאומתים בלבד.
גם מפרסמים בגלוי שיש עוד הרבה חולים שלא ידועים, ולכן אחוז התמותה קטן יותר.
זה לא סוד, אף אחד לא מסתיר את זה.

מה הסיבה שהם מחשבים אחוז תמותה מתוך החולים המאומתים, ולא מתוך הנשאים הלא ידועים?
פשוט מאוד, כי אי אפשר לחשב אחוזים מתוך מספר לא ידוע.

נדבר רגע על חצי אחוז במקום ה 4 אחוז המפורסמים.
יודעים מה? - נדבר על רבע אחוז.
קחו מחשבון, חשבו כמה יוצא רבע אחוז מתוך נניח 5 מיליונים. (במדינה יש מעל 9 מיליון בלי עין הרע. והמחלה מדבקת מאוד).
המחשבון שלי הראה מספרים שמוטב לא להעתיק.

אחר כך תוסיפו לזה מספר נפגעים משוער מהקריסה ההטוטלית של בתי החולים ממספר גבוה כזה, ו... תכירו בזה שיש כאן ניסים! ניסים של ממש! ב''ה.
וגם שבידוד וסגר והגיינה - וכל מה שמאט הדבקה - הם כרגע הכלים הטבעיים בהם חייבים להשתמש. באופן טבעי מניעת הדבקה ככל האפשר - הוא כלי גדול מאוד במאבק הזה!

דווקא אם עושים מה שצריך, ואם רואים אלו ניסים יש כאן בארץ, יכולים בע''ה להיות ברגיעה ולא בפאניקה, ולהמשיך להתפלל ולהיזהר.

נערך לאחרונה ב:

מצות

משתמש פעיל
תנוח דעתכם. ארגוני הבריאות מפרסמים בגלוי ש 2 או 4 אחוז הם מתוך החולים המאומתים בלבד.

מה הסיבה שהם מחשבים אחוז תמותה מתוך החולים המאומתים, ולא מתוך הנשאים הלא ידועים?

קחו מחשבון, חשבו כמה יוצא רבע אחוז מתוך נניח 5 מיליונים. (במדינה יש מעל 9 מיליון בלי עין הרע. והמחלה מדבקת מאוד).

אחר כך תוסיפו לזה מספר נפגעים משוער מהקריסה ההטוטלית של בתי החולים ממספר גבוה כזה, ו... תכירו בזה שיש כאן ניסים! ניסים של ממש! ב''ה.
וגם שבידוד וסגר והגיינה - וכל מה שמאט הדבקה - הם כרגע הכלים הטבעיים בהם חייבים להשתמש. באופן טבעי מניעת הדבקה ככל האפשר - הוא כלי גדול מאוד במאבק הזה!

דווקא אם עושים מה שצריך, ואם רואים אלו ניסים יש כאן בארץ, יכולים בע''ה להיות ברגיעה ולא בפאניקה, ולהמשיך להתפלל ולהיזהר.
לא חסרים צטוטים מראשי המדינה שהתבססו על הנתונים של ארגון הבריאות העולמי בלי שהתייחסו לזה שיש הרבה חולים לא מאומתים.
לדוגמא:
שר הביטחון של מדינת ישראל נפתלי בנט אמר: אחד מכל 5 סבים וסבתות ימות אם נכדם החולה יחבק אותם.
גם בר סימן טוב מנכ"ל משרד הבריאות אמר שיהיו עשרות אלפי הרוגים
ועוד ועוד נתונים מסולפים שהגיעו מכל מערכת המשרד
על איזה נתונים הם ביססו את זה ???
זה מתבסס על הטבלה שארגון הבריאות העולמי פרסם על החולים המאומתים. אבל הנתון הוא שגוי ומסולף.
זה שאי אפשר לדעת כמה חולים לא מאומתים יש, לא אומר שצריך לחשבן אחוזים לפי המאומתים שזהו פייק נתון ולא משמעותי.
אם ראשי המדינה שלנו לא קלטו את זה מיד, כנראה שככה הם הבינו מהנתונים שארגון הבריאות העולמי הציג בפניהם.
וכן, נתונים לא קובעים עם חולים מאומתים אלא עם הערכות, גם במגיפת השפעת הנתונים הם לפי הערכות ולא לפי חולים מאומתים...
לא נראה שארגון הבריאות העולמי לא יודע את זה...

נערך לאחרונה ב:

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
נתון נוסף ששמעתי היום והזדעזעתי-
שיש בשכונות מסויימות אנשים עם תסמינים שלא ממש חושבים לדווח על כך למשרד הבריאות
ולא הולכים להבדק
ורמת השמירה על ריחוק וכ'ו ממש מינימלית
וכולם ממשיכים כרגיל.
אף אחד לא רושם אותם או סופר אותם או לוקח אותם בחשבון כשהוא הולך לקניות.

ה' ישמרנו...

מתמיד

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא מודה ולא עוזב מי שמפיץ נתונים בלי עובדות מאחורי צריך להפסיק מי אמר שהיה עשרות אלפי נשאים שנדבקו? זה המספרים שמטעים וגורמים לאנשים לזלזל!:confused:
יש מקור לזה :
כמה חולים מאובחנים עם קורונה יש במדינת ישראל?
נכון לבוקר יום שישי ה-08/05/20 ישנם 16381 מקרים מוכחים של קורונה בישראל. מספר החיוביים החדשים ביממה האחרונה עמד על 71.
ברור לכולנו שזהו לא המספר המדויק של אנשים שנדבקו. מספר האנשים שבאמת נדבקו גבוה במספר סדרי גודל (על פי מודל מחקרי ממדינה אחרת אפילו עד פי 20) מהחיוביים שנסקרו. כשתיכנס לשימוש בדיקת הנוגדנים נוכל לראות בדיעבד כמה אנשים חלו ולא נסקרו.
על פי נתוני משרד הבריאות, רוב הנדבקים חולים במחלה קלה, כ-62 במחלה בינונית, 87 במצב קשה (מתוכם 68 מונשמים) ונרשמו 240 מקרי פטירה. תצטרפו אלי בברכת החלמה מהירה לכל החולים.

המקור :

מצות

משתמש פעיל

יש מדינות שלא עשו סגר, והמספר לא יצא רבע אחוז, רחוק רחוק מזה.
הפניקה מיותרת, וכמובן השמירה על הכללים מחייבת לפי הוראת גדולי ישראל שלמיחש מיבעי.

אבישלום

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
יש את זה ביותר אנטישמי?
שלא לדבר על הוצאת שם רע. הרי לו יצויר שאכן הם פנו למשרד הבריאות בהודעה שהם חולים (ולא לומר את האמת, כפי שצוין בהודעה הנלוזה) - היו חייבים לבדוק אותם, ובוודאי שלא להחזיר אותם לישיבה. ידוע לכם מידיעה שאכן היו שנבדקו ונמצאו חיוביים??...
ואם הם התלוננו על סימפוטים, נבדקו ויצאו שליליים- מה הבעיה??
על מה אנטישמי
אמרו לי בחורים ורבנים של עץ שאמרו להם לשקר שהם חולים, כדי שהם יעברו בדיקת קורונה, וושאלתי מאיפה ההיתר לשקר הם אמרו לי בשם אחד מפוסקי עץ שהוא מתיר להם לשקר. אם כך ברור שיהיה עליה אם בודקים גם אנשים שאין להם סימני מחלה

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
על מה אנטישמי
אמרו לי בחורים ורבנים של עץ שאמרו להם לשקר שהם חולים, כדי שהם יעברו בדיקת קורונה, וושאלתי מאיפה ההיתר לשקר הם אמרו לי בשם אחד מפוסקי עץ שהוא מתיר לבם לשקר. אם כך ברור שיהיה עליה אם בודקים גם אנשים שאין להם סימני מחלה
אין לי מושג עם מי דיברתם. אני מכירה את העניין קצת יותר טוב (לא 'בחורים אמרו לי...' ). הוצאת שם רע תקפה גם בעניין הזה.
לעצם העניין המדובר:
אם בודקים אנשים שיש להם קורונה- אז מה הבעיה? הרי אין חולק שהיו חייבים לבדוק אותם.
אם בודקים אנשים שאין להם קורונה- אז למה זה מעלה את העקומה? אפשר הסבר לוגי, חף משנאה? העקומה לא מתמלאת מבדיקות. היא מתמלאת מחולים.

אבישלום

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
אין לי מושג עם מי דיברתם. אני מכירה את העניין קצת יותר טוב (לא 'בחורים אמרו לי...' ). הוצאת שם רע תקפה גם בעניין הזה.
לעצם העניין המדובר:
אם בודקים אנשים שיש להם קורונה- אז מה הבעיה? הרי אין חולק שהיו חייבים לבדוק אותם.
אם בודקים אנשים שאין להם קורונה- אז למה זה מעלה את העקומה? אפשר הסבר לוגי, חף משנאה? העקומה לא מתמלאת מבדיקות. היא מתמלאת מחולים.
למה שם רע בחורים מעץ שהם בעצמם הלכו ללמוד בחדה ובפונוביז אצל הרב מרקוביץ

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אני לא יודע איך החישוב שלהם.

אבל לפי הנתונים של משרד הבריאות בחורף 2019 נפטרו 17 חולים משפעת ובחורף 2018 נפטרו 37 משפעת, לעומת 240 שנפטרו עד כה מקורונה. וכמובן זה חוץ מהנפטרים ה"רגילים" משפעת.

ובל נישכח שה"רק" 240 שנפטרו זה אחרי כל ההגבלות החמורות שבקרונה.
לשפעת יש חיסון
ורוב האוכלוסיה בסיכון חוסנה.

לילי 1

משתמש מקצוען
לעצם העניין המדובר:
לא ברור למה את מרגישה כל כך מותקפת.
הוא מדבר על אנשים שככל הידוע להם הם לא חולים אבל כדי להכנס לישיבה הם צריכים לעבור בדיקה.
אחוז מסויים מתוכם מקבל תשובה חיובית כי הם חולים ללא תסמינים, בדיוק כמו חלקים אחרים באוכלוסיה.
כתוצאה מכך עולה מספר החולים בערים הרלוונטיות.
זה לא סוד וזה לא מעצבן. זה פשוט מסביר את העלייה באופן קצת שונה.

nuyh97

משתמש רשום
למה שם רע בחורים מעץ שהם בעצמם הלכו ללמוד בחדה ובפונוביז אצל הרב מרקוביץ
יותר מידי טעויות כתיב בכל הודעה, בכל אופן לא ברור מה אתה רוצה בדיוק בהודעה, הרי אף אחד לא הודיע שהוא "חולה" אולי דיוחו על תסמינים, וגם זה לא, כי בכל מתחמי היבדק וסע בדקו בלי שאלות [מנסיון, הם שמחו על כל אחד שבא].

צבייון

משתמש מקצוען
לא ברור למה את מרגישה כל כך מותקפת.
הוא מדבר על אנשים שככל הידוע להם הם לא חולים אבל כדי להכנס לישיבה הם צריכים לעבור בדיקה.
אחוז מסויים מתוכם מקבל תשובה חיובית כי הם חולים ללא תסמינים, בדיוק כמו חלקים אחרים באוכלוסיה.
כתוצאה מכך עולה מספר החולים בערים הרלוונטיות.
זה לא סוד וזה לא מעצבן. זה פשוט מסביר את העלייה באופן קצת שונה.
זה באמת מסביר את העליה בבני ברק, ככל הידוע לי [מקרוב] הרבה מאד בחורי ישיבות הלכו להיבדק כל אחד מסיבותיו הוא על אף שלא היה להם תסמינים ולפי הנתון שבידי 5-7 אחוז יצא חיובי בלי תסמינים כלל,
אגב זה אחת הסיבות המרכזיות של משרד הבריאות לפתיחת הסגר הכללי וחזרת השיגרה מה שמוגדר 'חסינות העדר' שבגלל שיש הרבה חולים שמסתובבים חופשי כמו שעכשיו יש כך גם שבוע שעבר ולפני שבועיים ולפני חודש דהיינו שהיו הרבה חולים שהסתובבו והדביקו אחרים ובינתים החלימו ונושאים בגופם נוגדנים למחלה וכשפותחים את כל המשק הדבר גורם שיש הרבה פחות סיכויים להידבק דוקא מנשא של המחלה כיון שיכולים להידבק גם מהנשא של הנוגדנים של המחלה, אבל זה כבר נושא לאשכול אחר.

nuyh97

משתמש רשום
אם אני לא טועה היה איזה דיוח שבאור ישראל גם הלכו להיבדק, ומתוך 100/120 יצאו 17 חיוביים.

מצות

משתמש פעיל

תתעוררו! ארגון הבריאות העולמי משקר, מסלף, מביא נתוני פייק! זה שהוא משחיל לפעמים את המשפט שיש גם חולים לא מאומתים, לא מצדיק את הפשע !

נא לא להתכחש, הנתונים המוגזמים של ארגון הבריאות העולמי פורסמו על ידי כל העיתונים, הפוליטיקאים ומקבלי ההחלטות.

תראו איך ראש שממשלה לקח את הנתון המוגזם והמופקע של בין 2- ל4 אחוז שפרסם ארגון הבריאות העולמי, הנה ציטוט של נתניהו באחד מהנאומים שלו (ב20.03):

"זאת מגפה אמיתית, ידידתי אנגלה מרקל העריכה שבגרמניה בין 60 ל-70 אחוז מכלל האוכלוסיה ידבקו בנגיף הקורונה. מדובר, אם היא צודקת, בכ-50 מיליון בני אדם. "כיוון ששיעור התמותה הוא בין 2 ל-4 אחוזים, מדובר במספרים גדולים מאוד".

הדברים מדברים בעד עצמם ! אתם רואים איך שבתחילת המגיפה כולם הבינו שהתמותה כל כך גדולה, המערכת פעלה לפי הנתונים המוגזמים והמופקעים האלה. נכון שהיום מבינים שזה היה הטעיה, אבל ארגון הבריאות העולמי ממשיך לסלף !

זה פשע בלתי נסלח מצד ארגון הבריאות העולמי לפרסם נתון של בין 2 ל4 אחוז נתון שאין לו שום משמעות, טפשי וחסר אחריות.
משל למה הדבר דומה: רופא אבחן שתי חולים עם דלקת ריאות ואחד מהם ל"ע מת. הרופא מחליט לפרסם שחמישים אחוז מהחולים בדלקת ריאות מת... למה? כי הוא אבחן שתי חולים ואחד מהם מת.
אז ככה, או שהרופא הזה פושע נאלח או שהוא טיפש.

נראה לי שארגון הבריאות העולמילא טיפשים ויודעים טוב טוב מה שהם עושים לכל העולם, מי שחושב שאין כאן כוונת מכוון טועה ומטעה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה