איבדתי לגמרי את הכיוון, מי נגד מי, מי לא מסכים ועם מה,
אכתוב את דעתי,
לשבת מאחורי המקלדת ולבקר באנונימיות, זו כמובן לא חכמה גדולה (ואני מכוון גם לעצמי...).
ברור לי שאילו מר
@מצות הנכבד היה יושב בקבינט הקורונה וקובע את המדיניות היא לא הייתה שונה בהרבה מזו שחווינו (תחשבו מה היה קורה למשל אילו התחזיות הקיצוניות היו מתרחשות והיו כאן עשרות אלפי מתים או יותר, האחריות הזו נופלת על כתפיו של מישהו, והוא היה עשוי לשלם על כך מחיר כבד, ולאו דווקא פוליטי).
כמובן שבדמוקרטיה יש צורך בביקורת, והיא חלק מהמנגנון שאמור להבטיח שלטון הוגן ותקין, אבל מכאן ועד קביעה שכל השיקולים אינם מקצועיים, הדרך רחוקה.
אפשר להעלות נתונים ולהתווכח על אחוזים וסטטיסטיקות, אבל כשהנתונים הופכים לביקורת על מדיניות, חשוב שהיא תהיה ביקורת הוגנת.
(אגב, סתם אני מאיר הארה, בקרב הקהילה הרפואית אין משקל גבוה כל כך לפרסומים המדעיים של ארגון הבריאות העולמי (הנחיות ומדיניות, כן, מחקרים, נתונים וכאלה לא), במקרה של סתירה בין מחקר שפורסם בכתב עת רפואי נחשב, לקביעה או הנחה של ה-WHO, הפרסום המדעי ייחשב אמין יותר בקרב הרופאים, זהו בס"ה ארגון של האו"ם שמרכז את הנתונים הגלובליים, כך שממש לא בטוח שנתוני הארגון היוו בסיס להחלטות הממשלה).