קורונה מה יהיה ?הנתונים נכונים? מלחיץ הכל חוזר על עצמו

מצב
הנושא נעול.

מרחבית

משתמש מקצוען
חייבים להתעלם מהאחוזים, המספרים האלה החריבו את העולם.
מהאחוזים צריך להתעלם.
ממספר המתים צריך להתעלם.
מהזמן הקצר שכל זה קרה - צריך להתעלם.
מהעובדה שהמספרים הם אחרי סגרים, ולא בלעדיהם - צריך להתעלם.
מהעובדה שעדיין המגיפה בעיצומה - לכם המספרים עד כה הם חלקיים בלבד - צריך להתעלם.

במילים אחרות: צריך להתעלם מכך שיש מגיפה, ולחיות כאילו אין מגיפה.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
אני מסביר שוב, גם אם התמותה יותר גדולה משפעת יש הבדל מה עושים אם התמותה היא בין 2-4 אחוז או אם התמותה הרבה יותר נמוכה.
ואני מסבירה שוב, שאם האחוזים האלו מוטעים, זה רק אם יש הרבה יותר נדבקים מאלו המאומתים.
ככל שיש יותר נדבקים, אחוז התמותה יורד, אבל האחוז הקטן יותר מהווה מספר גדול יותר של אנשים.
מספר המתים לא משתנה עם משחק באחוזים!

נערך לאחרונה ב:

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
איבדתי לגמרי את הכיוון, מי נגד מי, מי לא מסכים ועם מה,
אכתוב את דעתי,

לשבת מאחורי המקלדת ולבקר באנונימיות, זו כמובן לא חכמה גדולה (ואני מכוון גם לעצמי...).

ברור לי שאילו מר @מצות הנכבד היה יושב בקבינט הקורונה וקובע את המדיניות היא לא הייתה שונה בהרבה מזו שחווינו (תחשבו מה היה קורה למשל אילו התחזיות הקיצוניות היו מתרחשות והיו כאן עשרות אלפי מתים או יותר, האחריות הזו נופלת על כתפיו של מישהו, והוא היה עשוי לשלם על כך מחיר כבד, ולאו דווקא פוליטי).

כמובן שבדמוקרטיה יש צורך בביקורת, והיא חלק מהמנגנון שאמור להבטיח שלטון הוגן ותקין, אבל מכאן ועד קביעה שכל השיקולים אינם מקצועיים, הדרך רחוקה.

אפשר להעלות נתונים ולהתווכח על אחוזים וסטטיסטיקות, אבל כשהנתונים הופכים לביקורת על מדיניות, חשוב שהיא תהיה ביקורת הוגנת.

(אגב, סתם אני מאיר הארה, בקרב הקהילה הרפואית אין משקל גבוה כל כך לפרסומים המדעיים של ארגון הבריאות העולמי (הנחיות ומדיניות, כן, מחקרים, נתונים וכאלה לא), במקרה של סתירה בין מחקר שפורסם בכתב עת רפואי נחשב, לקביעה או הנחה של ה-WHO, הפרסום המדעי ייחשב אמין יותר בקרב הרופאים, זהו בס"ה ארגון של האו"ם שמרכז את הנתונים הגלובליים, כך שממש לא בטוח שנתוני הארגון היוו בסיס להחלטות הממשלה).

מצות

משתמש פעיל
בדקנו. מצב גרוע.
איך בדקתם כל כך מהר הרי לבדוק מדינה אמור לקחת המון זמן!
כמה אזרחים יש בשוודיה? כמה אזרחים זרים ופליטים יש בשוודיה? (גם הם נכללים בתוך נתוני התמותה)
כמה מתים יש כל שנה בשווודיה?
הידעתם שבשוודיה יש 90.000 מתים כל שנה, בישראל 44.000...
כמה בדיקות עשו בשוודיה וכו וכו.
כל כך הרבה נתונים שאפשר לשחק איתם, מי ששטחי בנתונים האלה נכנס כמובן לפניקה.
ואני מסביר שוב, יכול להיות שהתמותה יותר גדולה משפעת, אבל יש הבדל עצום בקבלת ההחלטות אם התמותה 2 4 אחוז, או מספר הרבה יותר נמוך מכך.

מצות

משתמש פעיל
איבדתי לגמרי את הכיוון, מי נגד מי, מי לא מסכים ועם מה,
אכתוב את דעתי,

לשבת מאחורי המקלדת ולבקר באנונימיות, זו כמובן לא חכמה גדולה (ואני מכוון גם לעצמי...).

ברור לי שאילו מר @מצות הנכבד היה יושב בקבינט הקורונה וקובע את המדיניות היא לא הייתה שונה בהרבה מזו שחווינו (תחשבו מה היה קורה למשל אילו התחזיות הקיצוניות היו מתרחשות והיו כאן עשרות אלפי מתים או יותר, האחריות הזו נופלת על כתפיו של מישהו, והוא היה עשוי לשלם על כך מחיר כבד, ולאו דווקא פוליטי).

כמובן שבדמוקרטיה יש צורך בביקורת, והיא חלק מהמנגנון שאמור להבטיח שלטון הוגן ותקין, אבל מכאן ועד קביעה שכל השיקולים אינם מקצועיים, הדרך רחוקה.

אפשר להעלות נתונים ולהתווכח על אחוזים וסטטיסטיקות, אבל כשהנתונים הופכים לביקורת על מדיניות, חשוב שהיא תהיה ביקורת הוגנת.

(אגב, סתם אני מאיר הארה, בקרב הקהילה הרפואית אין משקל גבוה כל כך לפרסומים המדעיים של ארגון הבריאות העולמי (הנחיות ומדיניות, כן, מחקרים, נתונים וכאלה לא), במקרה של סתירה בין מחקר שפורסם בכתב עת רפואי נחשב, לקביעה או הנחה של ה-WHO, הפרסום המדעי ייחשב אמין יותר בקרב הרופאים, זהו בס"ה ארגון של האו"ם שמרכז את הנתונים הגלובליים, כך שממש לא בטוח שנתוני הארגון היוו בסיס להחלטות הממשלה).
סוף סוף מישהו מגיב באובייקטיביות

מצות

משתמש פעיל
כמובן שאני שמח לא לשבת בקבינט הקורונה, אבל אני מכיר מישהו שישב שם, קוראים לו הרב יעקב ליצמן והוא לא הסכים עם המדיניות של המשרד.

מצות

משתמש פעיל
למה לענות לו הוא לא מעוניין לדעת את האמת רק להוכיח השטויות שלו.
אפשר לבדוק את האמת באשכול הנכבד.
פשוט לדפדף אחורה.
תקבלו גם דעה אחרת ותכבדו אותה.
אני מסכים שאין שחור ולבן בנושא המורכב הזה.
אבל לדעתי השחור הוא הרבה פחות שחור ממה שחשבו...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
איך בדקתם כל כך מהר הרי לבדוק מדינה אמור לקחת המון זמן!
כמה אזרחים יש בשוודיה? כמה אזרחים זרים ופליטים יש בשוודיה? (גם הם נכללים בתוך נתוני התמותה)
כמה מתים יש כל שנה בשווודיה?
הידעתם שבשוודיה יש 90.000 מתים כל שנה, בישראל 44.000...
כמה בדיקות עשו בשוודיה וכו וכו.
כל כך הרבה נתונים שאפשר לשחק איתם, מי ששטחי בנתונים האלה נכנס כמובן לפניקה.
ואני מסביר שוב, יכול להיות שהתמותה יותר גדולה משפעת, אבל יש הבדל עצום בקבלת ההחלטות אם התמותה 2 4 אחוז, או מספר הרבה יותר נמוך מכך.
רוצח מפורסם הסתובב בשוודיה ורצח שלושת אלפים איש.
אחרי טיול קצר הוא נחת בישראל, אבל אין צורך לפחד ממנו, כי ממילא מתים 90,000 איש כל שנה בשוודיה ואפשר לשחק עם מספרי המתים כדי להבין שאין צורך להכנס לפאניקה.

הישבישער

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני לא בא לחוות דעה על טיפול הממשלה, אבל מאוד מעצבן אותי שאוהבים מאוד מאוד לצחוק על יורם לס, (שלבינתיים במבט לאחור נתן את התחזיות המדויקות ביותר), ואילו פרופ' גבי ברבש ממשיך ללהטט בין האולפנים למרות שהבטיח שמונים אלף חולים מאומתים עד פסח. (מקור רוטר 25 בדצמבר).

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני לא בא לחוות דעה על טיפול הממשלה, אבל מאוד מעצבן אותי שאוהבים מאוד מאוד לצחוק על יורם לס, (שלבינתיים במבט לאחור נתן את התחזיות המדויקות ביותר), ואילו פרופ' גבי ברבש ממשיך ללהטט בין האולפנים למרות שהבטיח שמונים אלף חולים מאומתים עד פסח. (מקור רוטר 25 בדצמבר).
יורם לס נתן תחזיות שגויות לחלוטין. תראה את הראיונות שלו בהתחלה.
את הראיונות של ברבש לא ראיתי, אבל בהחלט ללא סגר היה הרבה יותר משמונים אלף.

מרחבית

משתמש מקצוען
אבל מאוד מעצבן אותי שאוהבים מאוד מאוד לצחוק על יורם לס, (שלבינתיים במבט לאחור נתן את התחזיות המדויקות ביותר),
התחזיות מהסוג הזה, היו מה יקרה ללא סגר ובידוד ומוכנות מיוחדת של אמצעי אשפוז.
אם היו שומעים לתחזיות מהסוג הזה, לא היה סגרים ובידודים, לא מעקב אחרי חולים, היו טיסות כרגיל, הכל היה נשאר פתוח ומתפקד, לא היו מחלקות מיוחדות לקורונה, לא בדיקות ולא אמצעים אחרים.
לא כדאי לדמיין מה היה קורה אם היו שומעים לתחזיות כאלה וממשיכים לחיות לגמרי כרגיל!
אפילו עכשיו, לאחר כל האמצעים הללו, שב''ה בלמו מאוד את המגיפה, התחזיות מהסוג הנ''ל התבררו כרחוקות מלהיות נכונות.

נערך לאחרונה ב:

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
התחזיות מהסוג הזה, היו מה יקרה ללא סגר ובידוד ומוכנות מיוחדת של אמצעי אשפוז.
אם היו שומעים לתחזיות מהסוג הזה, לא היה סגרים ובידודים, לא מעקב אחרי חולים, היו טיסות כרגיל, הכל היה נשאר פתוח ומתפקד, לא היו מחלקות מיוחדות לקורונה, לא בדיקות ולא אמצעים אחרים.
לא כדאי לדמיין מה היה קורה אם היו שומעים לתחזיות כאלה וממשיכים לחיות לגמרי כרגיל!
אפילו עכשיו, לאחר כל האמצעים הללו, שב''ה בלמו מאוד את המגיפה, התחזיות מהסוג הנ''ל התבררו כרחוקות מלהיות נכונות.
יורם לס
לא אמר לא לעשות כלום
הוא אמר לא להכניס את הציבור לפאניקה
ולהכניס את הציבור המבוגר להסגר
(לא להמליץ כמו הבריטים אלא להכניס בכוח כמו שהכניסו את כולם)

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יורם לס
לא אמר לא לעשות כלום
הוא אמר לא להכניס את הציבור לפאניקה
ולהכניס את הציבור המבוגר להסגר
(לא להמליץ כמו הבריטים אלא להכניס בכוח כמו שהכניסו את כולם)
יש מדינה שעשתה משהו כזה? הוא חכם מכל העולם?
חוץ מזה שזה לא הפנינה היחידה של יורם לס. אין לי פשוט זמן לעבור על ארבעים דקות של הראיון שלו בשביל לדלות משם את כל הדברים במחכ"ת

אני וביתי

משתמש מקצוען
זה נתון על ההדבקה עכשיו: בשבוע האחרון, 104 ירושלמים נדבקו בקורונה, 56 בבני ברק, 12 בתל אביב, 32 בבית שמש, 6 במודיעין עילית, 4 באלעד, 11 בביתר עילית, 9 בפתח תקוה, ואחד באשדוד.
אם זה הקצב שוב יהיה סגר על הערים החרדיות? מה הסיבה לזה יש הסבר?
טרגדיית הקורונה בבני ברק: העירייה מפרסמת הערב מודעות בהם שמות 32 נפטרים מהעיר (מספר הנפטרים בעיר עומד על 34) וכן מודעות להעתיר בתפילה על 52 מונשמים כעת בעיר מתוך 68 בכל הארץ.
52 מתוך 68 בכל הארץ זה נשמע ממש מפחיד זה נכון הנתון הזה?
מאז שראיתי את זה בתור בני ברקי חזרתי לחרדת הקורונה לא שולח ילדים למוסדות!
מ פ ח ד !
זהו צפירת הרגעה בבני ברק ב3 ימים האחרונים 2 חולים נוספו נא להמשיך לשמור על ההנחיות תודה! רק מישהו יודע כמה בדיקות נעשו ב3 ימים בבני ברק?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה