אני רוצה להוסיף על מה שנכתב פה הרבה- מכל הכיוונים של המסכימים, המתקיפים, הלא מבינים והמזועזעים.
יש עשרות, מאות ואלפי משפחות שתנאי המחיה שלהם הם כמו
@מקצועי בלבד וגם כאלו שהרבה פחות. אני גרה במודיעין עילית ושם רובם של המשפחות מתנהלות עם סכומים נמוכים מזה- האברכים מקבלים הרבה פחות מ-3000 ₪ והרבה מהנשים לא מרוויחות אפילו שכר מינימום ואולי שכר מינימום. גם אנחנו משפחה של 9 נפשות- הורים +7 בלע"ה וכ"י מצליחים להתנהל כך בהרבה פחות הכנסות ממה ש
@מקצועי בלבד פרטה לנו וכל כך הרבה התקיפו אותה. ואנו שמחים ומודים לה' על כל השפע שנותן לנו, ב"ה אנחנו לא מרגישים שחסר לנו ולהפך אנחנו גם חוסכים (לא 2000, אבל קצת) ונותנים מעשר מלא ב"ה. אנו דואגים לילדים לכל מה שהם צריכים ולא מרגישים מחסור וגם הילדים מרגישים שיש להם כל מה שצריכים- כי זה תלוי במה שההורים משדרים. (ובחודש שמרוויחים יותר מפרישים את זה לגמ"ח ומרוויחים גם חסכון וגם חסד)
ותגידו, אז הם חיים בעניות, רמת החיים לא מצוינת ועוד ועוד, אבל עוני ועושר זה לא דבר שתלוי בסכום כסף או במשכורת, עוני ועושר הם תלויים ברגש ובדעת, "אין עני אלא בדעת"
יש אלפי משפחות שמתנהלות בפחות כסף והם מרגישות שהמצב הכלכלי שלהם מצוין, יש להן מה שהן צריכות, נכון מחשבים לאן הולך כל שקל ויודעים כמה עולה וחושבים על סדרי עדיפויות ולא מתפתים למותרות והולכים לעשות קניות במקומות הזולים וקונים ביגוד בסוף עונה או במלבושי כבוד וכן, קונים ריהוט ביד שניה וכד' אבל אם שמחים ומרגישים שיש לי את כל מה שאני צריכה אז – עשירים!!!
ויש אלפי משפחות שמרוויחות הרבה יותר, כפול או משולש והן לא מסופקות ומרגישות שחסר להם והן צריכות עוד ומנסים עוד להגדיל את ההכנסה ועוד – זה נקרא עניים!!!
מברכת את כולם שיהיו עשירים גם בהכנסות וגם בדעת! איזהו עשיר השמח בחלקו!- זה לא סתם סיסמא!