מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

ראש על הכתפיים

משתמש פעיל

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
האמת שפרוג זה גם סוג של אינטרנט, אז אני לא מבין באיזה דרך יש בכוונתך לקבל את זה.
אבל עשיתי מה שאני יכול.

קבצים מצורפים

• רישומון_ממוחשב_040517.xls
    4.5 MB · צפיות: 65

אסתי פעמון

משתמש מקצוען
אני רוצה להוסיף על מה שנכתב פה הרבה- מכל הכיוונים של המסכימים, המתקיפים, הלא מבינים והמזועזעים.

יש עשרות, מאות ואלפי משפחות שתנאי המחיה שלהם הם כמו @מקצועי בלבד וגם כאלו שהרבה פחות. אני גרה במודיעין עילית ושם רובם של המשפחות מתנהלות עם סכומים נמוכים מזה- האברכים מקבלים הרבה פחות מ-3000 ₪ והרבה מהנשים לא מרוויחות אפילו שכר מינימום ואולי שכר מינימום. גם אנחנו משפחה של 9 נפשות- הורים +7 בלע"ה וכ"י מצליחים להתנהל כך בהרבה פחות הכנסות ממה ש @מקצועי בלבד פרטה לנו וכל כך הרבה התקיפו אותה. ואנו שמחים ומודים לה' על כל השפע שנותן לנו, ב"ה אנחנו לא מרגישים שחסר לנו ולהפך אנחנו גם חוסכים (לא 2000, אבל קצת) ונותנים מעשר מלא ב"ה. אנו דואגים לילדים לכל מה שהם צריכים ולא מרגישים מחסור וגם הילדים מרגישים שיש להם כל מה שצריכים- כי זה תלוי במה שההורים משדרים. (ובחודש שמרוויחים יותר מפרישים את זה לגמ"ח ומרוויחים גם חסכון וגם חסד)

ותגידו, אז הם חיים בעניות, רמת החיים לא מצוינת ועוד ועוד, אבל עוני ועושר זה לא דבר שתלוי בסכום כסף או במשכורת, עוני ועושר הם תלויים ברגש ובדעת, "אין עני אלא בדעת"

יש אלפי משפחות שמתנהלות בפחות כסף והם מרגישות שהמצב הכלכלי שלהם מצוין, יש להן מה שהן צריכות, נכון מחשבים לאן הולך כל שקל ויודעים כמה עולה וחושבים על סדרי עדיפויות ולא מתפתים למותרות והולכים לעשות קניות במקומות הזולים וקונים ביגוד בסוף עונה או במלבושי כבוד וכן, קונים ריהוט ביד שניה וכד' אבל אם שמחים ומרגישים שיש לי את כל מה שאני צריכה אז – עשירים!!!

ויש אלפי משפחות שמרוויחות הרבה יותר, כפול או משולש והן לא מסופקות ומרגישות שחסר להם והן צריכות עוד ומנסים עוד להגדיל את ההכנסה ועוד – זה נקרא עניים!!!

מברכת את כולם שיהיו עשירים גם בהכנסות וגם בדעת! איזהו עשיר השמח בחלקו!- זה לא סתם סיסמא!

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אני רוצה להוסיף על מה שנכתב פה הרבה- מכל הכיוונים של המסכימים, המתקיפים, הלא מבינים והמזועזעים.

יש עשרות, מאות ואלפי משפחות שתנאי המחיה שלהם הם כמו @מקצועי בלבד וגם כאלו שהרבה פחות. אני גרה במודיעין עילית ושם רובם של המשפחות מתנהלות עם סכומים נמוכים מזה- האברכים מקבלים הרבה פחות מ-3000 ₪ והרבה מהנשים לא מרוויחות אפילו שכר מינימום ואולי שכר מינימום. גם אנחנו משפחה של 9 נפשות- הורים +7 בלע"ה וכ"י מצליחים להתנהל כך בהרבה פחות הכנסות ממה ש @מקצועי בלבד פרטה לנו וכל כך הרבה התקיפו אותה. ואנו שמחים ומודים לה' על כל השפע שנותן לנו, ב"ה אנחנו לא מרגישים שחסר לנו ולהפך אנחנו גם חוסכים (לא 2000, אבל קצת) ונותנים מעשר מלא ב"ה. אנו דואגים לילדים לכל מה שהם צריכים ולא מרגישים מחסור וגם הילדים מרגישים שיש להם כל מה שצריכים- כי זה תלוי במה שההורים משדרים. (ובחודש שמרוויחים יותר מפרישים את זה לגמ"ח ומרוויחים גם חסכון וגם חסד)

ותגידו, אז הם חיים בעניות, רמת החיים לא מצוינת ועוד ועוד, אבל עוני ועושר זה לא דבר שתלוי בסכום כסף או במשכורת, עוני ועושר הם תלויים ברגש ובדעת, "אין עני אלא בדעת"

יש אלפי משפחות שמתנהלות בפחות כסף והם מרגישות שהמצב הכלכלי שלהם מצוין, יש להן מה שהן צריכות, נכון מחשבים לאן הולך כל שקל ויודעים כמה עולה וחושבים על סדרי עדיפויות ולא מתפתים למותרות והולכים לעשות קניות במקומות הזולים וקונים ביגוד בסוף עונה או במלבושי כבוד וכן, קונים ריהוט ביד שניה וכד' אבל אם שמחים ומרגישים שיש לי את כל מה שאני צריכה אז – עשירים!!!

ויש אלפי משפחות שמרוויחות הרבה יותר, כפול או משולש והן לא מסופקות ומרגישות שחסר להם והן צריכות עוד ומנסים עוד להגדיל את ההכנסה ועוד – זה נקרא עניים!!!

מברכת את כולם שיהיו עשירים גם בהכנסות וגם בדעת! איזהו עשיר השמח בחלקו!- זה לא סתם סיסמא!
!!!
תודה רבה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד איך מחשבים הכנסות של עצמאי?
כאב ראש.
עצמאי זה סיפור נפרד לחלוטין, וזה כבר נמצא בתחום הייעוץ העסקי שלי, שזה בתשלום!!
סתם, סתם, :p

בכל אופן, דבר ראשון שכל עצמאי חייב לעשות, זה להפריד את העסק מהבית,
שזה אומר לפתוח חשבון בנק נפרד לעסק, [יכול להיות חשבון רגיל, ולאו דווקא עסקי] ושם מתנהלים כל הכספים של העסק, ומשם אתם מושכים כל חודש משכורת לעצמך, כמה שאתם חושבים שאפשר למשוך, והעסק ימשיך לזרום.
ומכאן התשובה לשאלה שלך, פשוטה.
המשכורת, זה ההכנסה שלך.

sara gold

משתמש מקצוען
העליתי באשכול אחר, מעלה גם פה
דוח הכנסות והוצאות - מומלץ מאוד ונותן הערכה על המצב הכלכלי

קבצים מצורפים

• דוח הכנסות הוצאות.xls
    KB 32.5 · צפיות: 84

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שאלתי אותה שוב על הנושא [גם לי זה היה קצת מוזר] והתברר לי שהיה לי [או לה] טעות בהעתקה והסכום הנכון הוא 250 ש"ח לחודש, שבחשבון דו חודשי זה 500 ש"ח בממוצע, כך שבקיץ הם משלמים כ 600 ש"ח ובחורף כ 400 ש"ח
עכשיו היא שלחה לי את החשבון החשמל האחרון שקיבלו, שימו לב, זה חשבון דו חודשי,
upload_2019-12-26_16-45-55.png

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
עכשיו היא שלחה לי את החשבון החשמל האחרון שקיבלו, שימו לב, זה חשבון דו חודשי,
צפה בקובץ המצורף 583737
גם לנו יצא כ 130 לחודש, אבל עד השעה 4 בצהריים אני לבד בבית (עובד מהבית), וגם בחודשיים האלו באמת לא היה צורך בחימום הבית וכדומה. מעניין כמה יהיה השימוש בחשמל ב 72 שעות של הסופה ביחסיות ל 72 שעות ''קלאסיות''.

Prk

משתמש פעיל
זה ממש מוזר,
אולי שתשלח לנו טיפים איך היא חוסכת בחשמל?
לי יוצא סביבות 700 ש"ח ואנחנו מצב משפחתי דומה לשלה.
אצלי יש בלי סוף כביסות, בחורף חייבים מייבש וחימום
בקיץ יצא לנו יותר מ 1000 ש"ח
איך יוצא לה כל כך מעט?

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
יש הרבה דברים שאפשר ''לחסוך''.
תמיד חייבים מייבש וחימום? גם אם כן, אפשר אולי לפצל את הכביסות, דבר שחייבים שיתייבש מהר לשים במייבש והשאר על מתקן כביסה. בקשר לחימום, תלוי איך מחממים וכמה? המזגן חייב להיות על 30 מעלות, עוצמה 3 כל הלילה?
יש מקפיא?
בקיצור, הכל עניין של התנהלות. זה לא נראה לי דקדוקי עניות.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה ממש מוזר,
אולי שתשלח לנו טיפים איך היא חוסכת בחשמל?
הנה כמה טיפים פה
https://www.prog.co.il/threads/אשכול-בנושא-מינימליזם-חסכנות-ואנטי-צרכנות.479981/page-25#post-6903213
אצלי יש בלי סוף כביסות, בחורף חייבים מייבש וחימום
כבר כתבתי שאצלה לא מפעילים כמעט חימום, היא גרה במרכז.

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הנה כמה טיפים פה
https://www.prog.co.il/threads/אשכול-בנושא-מינימליזם-חסכנות-ואנטי-צרכנות.479981/page-25#post-6903213

כבר כתבתי שאצלה לא מפעילים כמעט חימום, היא גרה במרכז.
בוילר? חימום באמבטיה? ואם יש תינוקות קטנים גם במרכז מפעילים חימום, אולי לא בתחילת חשוון אבל ימים כמו עכשיו לבית עם תינוק צריך חימום.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בוילר? חימום באמבטיה? ואם יש תינוקות קטנים גם במרכז מפעילים חימום, אולי לא בתחילת חשוון אבל ימים כמו עכשיו לבית עם תינוק צריך חימום.
ברור!!!
אבל באופן כללי, כמעט ולא מדליקים חימום, וודאי לא ביחס לירושלים.
[וכמה זמן כבר נמצאים באמבטיה?]

Prk

משתמש פעיל
יש הרבה דברים שאפשר ''לחסוך''.
תמיד חייבים מייבש וחימום? גם אם כן, אפשר אולי לפצל את הכביסות, דבר שחייבים שיתייבש מהר לשים במייבש והשאר על מתקן כביסה. בקשר לחימום, תלוי איך מחממים וכמה? המזגן חייב להיות על 30 מעלות, עוצמה 3 כל הלילה?
.

זה ברור הבגדים תלויים על מתקני כביסה 3 או 4 ימים ורק מה שחייבים דחוף נכנס ל 10 דקות גמר ייבוש במייבש
לא משאירים בדרך כלל מזגן, הסקה רק בימים ממש קרים וגם לפרקים.
אין אצלי מקפיא (כלומר נפרד מהמקרר)
זה נשמע שיש אצלה משהו מעבר , אולי היא לא אופה? אולי לא זורקים את כל הבגדים לכביסה כל יום?
אולי מחממת מים על גז במקום בקומקום?
לא נראה לי שאנחנו בזבזניים במיוחד.

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ברור!!!
אבל באופן כללי, כמעט ולא מדליקים חימום, וודאי לא ביחס לירושלים.
[וכמה זמן כבר נמצאים באמבטיה?]
אני גם לא מדליקה חימום רק באמבטיה ועם 2 ילדים וכבר ממזמן לא קיבלנו כזה חשבון חשמל
לא אופה בכמויות, לשבת יש לי פלטה, מרתיחים אולי 3 פעמים ביום את הקומקום, המחשב דולק.
מגהץ פעם בשבוע, ומכונת כביסה לפחות 5 מכונות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה