גם אדם שחי מחשבון אין לו לכל מה שהוא רוצה.
וגם לאדם שחי בלי חשבון.
על שניהם ישפיע יותר גובה ההכנסות מאשר החשבון.ואת מבחינתי מראה כמה עוות זה כל היום לעשות חשבון, כאילו החשבון מיצר כסף. הוא מיצר כסף קטן וגם זה באופן מוגבל ביותר (המשפחה שהיא נשוא האשכול לא הראתה שהחשבון מאפשר להם לקנות הרבה, היא הראתה להפך). בעוד הכנסות יכולות ליצר באמת איכות חיים ורוחה..
אממה יכול להיות שחשבון יכול לנווט נכון יותר את הכסף, זה מה שאני באה לבדוק.
אבל בפועל יותר אנשים שנמצאים בחנות רהיטים זה אנשים שלא ממלאים אקסל (כי זה לא חשוב להם ולא בהכרח כי הם לוקחים הלואות...) מאנשים שממלאים אותו.
לא נכון
עד שלא תנסי לא תביני
כזוג צעיר המשכורת שלי עלתה מ3 אלף ל5 אלף בבת אחת. הסתדרנו עד אז, אז היינו בטוחים שנתחיל לשחות בכסף.
ולא היא! הכסף פשוט נוזל בין האצבעות, אי אפשר להבין את זה, סיימנו את החודש בערך באותו מצב ולא הבנו מה עשינו בכסף! זה היה השלב בו החלטנו שצריך לעשות מעשה ועברנו לשיטת המעטפות (האמת שחשבנו שהמצאנו את הגלגל), היה מצוין במשך שנים, לפחות חמש, היום היא די התאדתה מהחיים שלנו אבל ההשפעות שלה ממש בשטח.
ולגבי ריהוט ואנשים שעושים חשבון- הבית שלי כולו מרוהט מבניה עצמית או יד 2 ותרומות מאנשים. ברור לי שזה לא מתאים לכל אחד, אין ספק, אבל מה שאני באה להגיד זה שאת מעבירה את החיים מבעד לפריזמה שלך כך שהמציאות יוצאת לך מעוותת. זה לא נעשה מחסר בעובר ושב. זה נעשה מבחירה. ואני לא צדיק יחיד בדורו, יש טרנד שלם היום של קיימות ואחריות לשלום כדור הארץ. אז המניעים שלי טיפה שונים אבל מי שמוכן לפקוח עיניים ימצא עוד הרבה אנשים בגישה הזו. הסיפוק והחיבור שבעשייה עצמית, מי ישווה לו.
ספרי לי בעוד שלושה חודשים מה המסקנות שלך. מאמינה שנהיה דומות יותר אז בהשקפת עולם...