מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

אשת_חבר

משתמש מקצוען
נקודה קטנה שכדאי לשים לב אליה.
שמדברים על צמצום הוצאות וניסיון לחסוך

החסכון הגדול מגיע כשצריכים לקנות מוצרים
כמו עגלה, מיטות, ספריות, ספות ועוד.

שם קניה מושכלת של דבר שאינו ממותג / יד 2
מגיע לחסכון של אלפי שקלים!
בשונה מחברת הבמבה שחוסכת 20 ש"ח בחודש..
יש ביטוי אנגלי
Penny wise and pound foolish
זה אומר שחכמים כשזה מגיע לאגורות אבל טפשים בשקלים.
מצד שני, לפעמים שווה להשקיע במיטות, ספריות, ספות ואפשר לשלם על איכות טובה יותר ליותר זמן כי חסכנו בבמבות.

מנגנת

משתמש מקצוען
נקודה קטנה שכדאי לשים לב אליה.
שמדברים על צמצום הוצאות וניסיון לחסוך

החסכון הגדול מגיע כשצריכים לקנות מוצרים
כמו עגלה, מיטות, ספריות, ספות ועוד.

בענין הזה אני רואה הרבה משמעות להתאמה אישית.
מצד אחד, רכישה בהתאמה אישית יותר יקרה.
מצד שני, כשאתה מנתח את הצורך האמיתי שלך אתה מבין שחלק ממה שאתה מוציא לא משרת אותך ואולי אפילו מפריע. פשוט כי זה חלק מאותו מוצר סטנדרט שמשווק לך.
כדאי בשלב ראשון להיות מודעים היטב למה שאנחנו צריכים, ולפעמים מתוך זה עולה הברקה לרכישה נכונה שתביא לסיפוק הצורך הספציפי בלי הגררות למוצרים פחות מועילים.
(יש לי דוגמאות לזה מהחיים)

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
מניסיון - זה לא זה.
עד שלא תשבי עם דף ועט, ותרשמי בזמן אמת כל שקל וחצי שנתת לאוסף הצדקה בדלת - לא תדעי מה הסכומים האמיתיים שאת מוציאה.
נכון מאוד. ואפילו שחושבים שיודעים כמה זה ה''בערך'' תמיד מופתעים מהתוצאה המדויקת.

בובתי

משתמש מקצוען
אדם שחי עם חשבון וחוסך כל חודש יכול להרשות לעצמו לקנות יד ראשונה ואיכות טובה ולהיות מרוצה! אדם שלא חי בחשבון כי צריך שיהיה בשפע וכדו' נאלץ לקנות יד 2 ולהיות לא מרוצה או לקחת הלוואה...

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
אדם שחי עם חשבון וחוסך כל חודש יכול להרשות לעצמו לקנות יד ראשונה ואיכות טובה ולהיות מרוצה! אדם שלא חי בחשבון כי צריך שיהיה בשפע וכדו' נאלץ לקנות יד 2 ולהיות לא מרוצה או לקחת הלוואה...
זה לא סותר. אפשר לחיות בחשבון ובהחלט לקנות ביד 2. ואולי אפילו יש בזה משהו מומלץ, זה הרבה יותר חסכוני.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אוי נו.
ברור. הכל תלוי בחשבון!
בכלל לא בגובה ההכנסות.....

בובתי

משתמש מקצוען
אוי נו.
ברור. הכל תלוי בחשבון!
בכלל לא בגובה ההכנסות.....
אדם שחי בחשבון גם חוסך וקונה מכסף שיש לו ולא מהלוואות ולא משנה כמה הוא מרוויח בלי חשבון תמיד ייגמר הכסף היכן שהוא... למה מעניין פתאום למלאות אקסל אם כל חודש נשאר לכם כסף...

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אדם שחי בחשבון גם חוסך וקונה מכסף שיש לו ולא מהלוואות ולא משנה כמה הוא מרוויח בלי חשבון תמיד ייגמר הכסף היכן שהוא... למה מעניין פתאום למלאות אקסל אם כל חודש נשאר לכם כסף...
גם אדם שחי מחשבון אין לו לכל מה שהוא רוצה.
וגם לאדם שחי בלי חשבון.

על שניהם ישפיע יותר גובה ההכנסות מאשר החשבון.ואת מבחינתי מראה כמה עוות זה כל היום לעשות חשבון, כאילו החשבון מיצר כסף. הוא מיצר כסף קטן וגם זה באופן מוגבל ביותר (המשפחה שהיא נשוא האשכול לא הראתה שהחשבון מאפשר להם לקנות הרבה, היא הראתה להפך). בעוד הכנסות יכולות ליצר באמת איכות חיים ורוחה..
אממה יכול להיות שחשבון יכול לנווט נכון יותר את הכסף, זה מה שאני באה לבדוק.
אבל בפועל יותר אנשים שנמצאים בחנות רהיטים זה אנשים שלא ממלאים אקסל (כי זה לא חשוב להם ולא בהכרח כי הם לוקחים הלואות...) מאנשים שממלאים אותו.

בובתי

משתמש מקצוען
וגם לאדם שחי בלי חשבון.

על שניהם ישפיע יותר גובה ההכנסות מאשר החשבון.ואת מבחינתי מראה כמה עוות זה כל היום לעשות חשבון, כאילו החשבון מיצר כסף. הוא מיצר כסף קטן וגם זה באופן מוגבל ביותר (המשפחה שהיא נשוא האשכול לא הראתה שהחשבון מאפשר להם לקנות הרבה, היא הראתה להפך). בעוד הכנסות יכולות ליצר באמת איכות חיים ורוחה..
אבל בפועל יותר אנשים שנמצאים בחנות רהיטים זה אנשים שלא ממלאים אקסל (כי זה לא חשוב להם ולא בהכרח כי הם לוקחים הלואות...) מאנשים שממלאים אותו.
המשפחה הנ"ל מסתבר שכבר מזמן לא ראו אקסל הם פשוט יודעים מה קורה בלי לתעד האקסל מיועד רק בהתחלה כדי ללמוד את הממוצע מי שנתקע באקסל לא יהיה לו שום תועלת זה רק כדי לנהל את החשבון בהתאם לממוצע
הגדלת הכנסות בלי חשבון יכולה להשאיר את האדם במינוס ורק להעלות את רמת החיים
תתארי שמדינת ישראל תחליט שמכיוון שאנחנו ממילא בגירעון אז לא נעביר תקציב ל2020 וכל משרד יוציא " בערך"את מה שצריך ורק נמלא אקסלים...
גם מי שמרוויח 50000 בחודש צריך חשבון

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני מציעה לך, לבוא לעדכן אותנו עוד 3 חדשים, או אחרי שתחיי לפי האקסלים,
אני אומרת לך, זה פשוט עולם אחר!
ואני אומרת לך, שרוב האנשים בחנות רהיטים, קונים בהלוואות, ו/או תשלומים, שזה אותו דבר.

שושנית100

משתמש מקצוען
המשפחה הנ"ל מסתבר שכבר מזמן לא ראו אקסל הם פשוט יודעים מה קורה בלי לתעד האקסל מיועד רק בהתחלה כדי ללמוד את הממוצע מי שנתקע באקסל לא יהיה לו שום תועלת זה רק כדי לנהל את החשבון בהתאם לממוצע
הגדלת הכנסות בלי חשבון יכולה להשאיר את האדם במינוס ורק להעלות את רמת החיים
תתארי שמדינת ישראל תחליט שמכיוון שאנחנו ממילא בגירעון אז לא נעביר תקציב ל2020 וכל משרד יוציא " בערך"את מה שצריך ורק נמלא אקסלים...
גם מי שמרוויח 50000 בחודש צריך חשבון
ברור שהם ממשיכים לחיות עם אקסל...
בלי רישום מדויק על כל רכישה
אי אפשר להגיע לסכום עלויות / לשלוף תשובות

לילי 1

משתמש מקצוען
וגם לאדם שחי בלי חשבון.

לא נכון
עד שלא תנסי לא תביני
כזוג צעיר המשכורת שלי עלתה מ3 אלף ל5 אלף בבת אחת. הסתדרנו עד אז, אז היינו בטוחים שנתחיל לשחות בכסף.
ולא היא! הכסף פשוט נוזל בין האצבעות, אי אפשר להבין את זה, סיימנו את החודש בערך באותו מצב ולא הבנו מה עשינו בכסף! זה היה השלב בו החלטנו שצריך לעשות מעשה ועברנו לשיטת המעטפות (האמת שחשבנו שהמצאנו את הגלגל), היה מצוין במשך שנים, לפחות חמש, היום היא די התאדתה מהחיים שלנו אבל ההשפעות שלה ממש בשטח.
ולגבי ריהוט ואנשים שעושים חשבון- הבית שלי כולו מרוהט מבניה עצמית או יד 2 ותרומות מאנשים. ברור לי שזה לא מתאים לכל אחד, אין ספק, אבל מה שאני באה להגיד זה שאת מעבירה את החיים מבעד לפריזמה שלך כך שהמציאות יוצאת לך מעוותת. זה לא נעשה מחסר בעובר ושב. זה נעשה מבחירה. ואני לא צדיק יחיד בדורו, יש טרנד שלם היום של קיימות ואחריות לשלום כדור הארץ. אז המניעים שלי טיפה שונים אבל מי שמוכן לפקוח עיניים ימצא עוד הרבה אנשים בגישה הזו. הסיפוק והחיבור שבעשייה עצמית, מי ישווה לו.

ספרי לי בעוד שלושה חודשים מה המסקנות שלך. מאמינה שנהיה דומות יותר אז בהשקפת עולם...

ראש על הכתפיים

משתמש פעיל
בקשר ליד שניה
שני סוגי אנשים אחד קונה עגלה חדשה ב 3000 מוכר אחרי שנתייים ב 2000
והשני קונה יד שניה משומשת ב 2000
לא תמיד זה כך אבל צריך לשים לב גם לזה
על זה מסופר שההבדל בין העשיר לעני הוא ההתחלה שהעשיר קונה חליפה כל שנה ב 1000 ש"ח ומוכר את הישנה לעני ב 500 ש"ח יוצא שגם לעני וגם לעשיר עלה 500 ש"ח רק שלעשיר היה את ה 500 ש"ח יותר בהתחלה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
יש מישהו שיש לו תוכנה או קובץ טוב
בשביל רישום הוצאות והכנסות
אשמח אם יוכל להעלות
תודה!
בבקשה, רישומון של פעמונים
http://bit.ly/2p9p4dx

לסירטוני הדרכה על הרישומון
https://www.paamonim.org/?p=5208

מדריכים וכלים של פעמונים
מדריכים כלים ומחשבונים לניהול כלכלת המשפחה מבית פעמונים.
https://www.paamonim.org/he/כלים-ומחשבונים/

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה

בובתי

משתמש מקצוען
ברור שהם ממשיכים לחיות עם אקסל...
בלי רישום מדויק על כל רכישה
אי אפשר להגיע לסכום עלויות / לשלוף תשובות
אין שום צורך! בתחילת חודש מחלקים את הכסף לפי הפירוט ולא חורגים ממנו . את הפירוט יוצרים מרישום במשך כמה חודשים

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
אין שום צורך!
וזה כמעט לא מציאותי לחיות כך על בסיס קבוע.
זה מכניס לתחושה של דקדוקי עניות, של צמצום בראש (לאו דווקא בהוצאות) ולעומס רגשי.
אחרי שיודעים מה המצב, אפשר לתכנן אותו בלי לחץ מיותר ולחיות איתו מצוין ועם תחושת שפע, אפילו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה