מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני בדיוק באותו סטטוס (כולל השכנה המורה שמשדלת אותנו מדי פעם עם שאריות מהצהרונים)
ובאמת אין פה דוג' להוצאות אוכל של משפחות כאלה. רב המשפחות שהעלו כאן דוג' הם עם ילדים יותר קטנים. שזה משמעותי הן לתדירות האוכל והן לכמויות.
להאכיל שלושה ילדים גדולים, בעל וגברת ששומרת על משקל כל יום ארוחת צהריים זה ספור יקר. (וזה חוץ מהילדים שאוכלים בצהרונים ומעונות)
הרגע החלטתי לנסות למלא אקסלים כדי שאוכל להיות רלונטית בדיונים האלה... תשמעי ממני עוד שלושה חודשים :)
לכי שלושה חודשים לאחור.
אני גם רוצה לעשות אקסל, וגם עשיתי בעבר,
כי לא ברור לי איך אנחנו מכניסים סכום, חוסכים יחסית, לא רהבתניים בכלל, ויוצאים סכומים אדירים.
אבל אני צריכה זמן כי זה לוקח בוקר..

גלינג

משתמש סופר מקצוען
יש מישהו שיש לו תוכנה או קובץ טוב
בשביל רישום הוצאות והכנסות
אשמח אם יוכל להעלות
תודה!
דף ועט.. ;)
זה ממאד משתנה מה צורת החישוב הרצויה/המועדפת אליכם
יש דרכים רבות לעניין ועדיף ליצור קובץ אקסל בהתאמה אישית.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
לכי שלושה חודשים לאחור.
כי לא ברור לי איך אנחנו מכניסים סכום, חוסכים יחסית, לא רהבתניים בכלל, ויוצאים סכומים אדירים.
מזדהה, לקח לי המון זמן להגיע לתמונת מצב מושלמת.
אני משתמשת באקסל של מסילה אבל הבנתי שיש אחרים, טובים יותר.
החכמה היא לכתוב הכל הכל הכל הכל הכל הכל - כולל הוצאות גודלות רב שנתיות.
לחלק כל דבר לקטגוריות יחסית כלליות - אוכל (כולל כל מה שקונים בסופר, טיטולים ואבקת כביסה) שונות - משקפים, וכו ולרשום כל שקל במקום הנכון.

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
הפירוט שהעלתה @מקצועי בלבד מסתדר לי יופי.
גם אני נחשבת חסכנית לכאורה, ולא מוציאה יותר מדי.
כשעברתי על הפירוט הזדהיתי. רק שבתכלס אני מוציאה הרבה יותר בחודש,
ולא מצליחה לחסוך 2000.
לכן משו לא הגיוני לי, לא יודעת למה.
עוד בלי לחשב הוצאות חריגות,
רק כרטיסי אשראי שכוללים חשבון חשמל (שלא יקר אצלנו!! החודש היה בערך 550 כמדומני), תרומות, קניות מכולת, וארנונה, וכמובן דלק (שאני חושדת שהוא הזולל אצלנו)- יוצא כ8000 לחודש.
וזה לא כולל הוצאות מזומן ועוד ביטוחים שנמצאים בהוק הרגיל.
מעון- 1000 לחודש
וזה בלי לחשב עוד דמי שכלול, חיידר, משכנתא, ועוד.
ואני ממש לא פזרנית (חוץ מהדלק שזו לא אשמתי:)).
ובכל זאת ההוצאות הרבה יותר ממה שפורט כאן לאותה משפחה.
כלומר החישוב מאד הגיוני, אבל בפועל, בתכלס, תמיד יש וצאות חריגות שמתקזזות אחכ לכל השנה.
(והחודשים שעשיתי חישוב עליהם היו חודשים שלא קניתי ריהוט וכאלו, שכן יצא לי להוציא עליו הרבה לאחרונה. אלא חקחתי חודשים הרבה יותר מינוריים.

הייתי שמחה לחיות עם הוצאות של 8000 לחודש ולחסוך את השאר. רק לא ברור לי איך עושים את זה.
לא היה לי כח לקרא את כל האשכול, מקווה שאני לא חוזרת על אחרים:
1. איפה נכנסו טיפולי שיניים?
2. במשפחה של 7 נפשות יש בטח כמה זוגות משקפיים בשנה
3. הוצאות חריגות, לא בדיוק הוכנסו שם -
(אחת ל-7 -5 שנים בממוצע קונים מ. כביסה חדשה/מזגן חדש/ארון נוסף/עגלה חדשה וכד' ומשלמים עליו בתשלומים למשך שנה)
4. רפואה - אצלי ב"ה עולה הרבה, (נורופון ונובימול כל הזמן, ויטמין סי למבוגרים ולילדים, פרוביוטיקה (100 ש"ח בערך) מידי פעם הוצאה חריגה כמו קניית מכשיר אינהלציה או רופא מסוים.... אנחנו מאוד בריאים ב"ה, אבל זה בכחף מגיע ל-200 ש"ח בחודש לדעתי)
5. החשמל, המים, והוצאות החגים מגוחכים מאוד לדעתי.
6. יוצא לי בשנה גם די הרבה כסף על משחקים וספרים לילדים. (ואני לא מתחרטת על זה)

אשת_חבר

משתמש מקצוען
עוד משהו שחשוב להכיר זה משולש המשאבים.
יש משולש של זמן-כוח-כסף
ז"א שאם החלק החזק במשולש זה זמן, אז אפשר לחסוך בכוח וכסף
או הרבה כוח, אנשים מאוד חזקים אפשר לחסוך בכסף וזמן - זה כולל גם תיקונים לבד, לבנוק ארונות בעצמינו לקנות את הבית כמו שצריך.
ויש כסף - אם יש יותר כסף אז חוסכים בזמן (לא נוסעים לקנות במקומות יותר זולים אלא יקר וקרוב לבית למשל) או בכוח - משתמשים בעוזרת, בייביסיטר וכו.
לכן מאוד קשה להקיש ממשפחה למשפחה
העיקר - לחיות לפי מה שיש ולא הרבה מעבר לסביבה לשני הצדדים.

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לכי שלושה חודשים לאחור.
מניסיון - זה לא זה.
עד שלא תשבי עם דף ועט, ותרשמי בזמן אמת כל שקל וחצי שנתת לאוסף הצדקה בדלת - לא תדעי מה הסכומים האמיתיים שאת מוציאה.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מניסיון - זה לא זה.
עד שלא תשבי עם דף ועט, ותרשמי בזמן אמת כל שקל וחצי שנתת לאוסף הצדקה בדלת - לא תדעי מה הסכומים האמיתיים שאת מוציאה.
בדור הדיגיטלי שלנו הכל רשום. גם אם עוד לא התפנית לערוך סדר ברשימות.
מי שאין לו הכנסות במזומן. אין סכוי להפסיד שקל שהוצאת
(הוראות קבע, פרוט אשראי וכמובן משיכה בכספומט הכל מופיע באתר הבנק)
ודווקא מי שממעט במזומן גם יודע לאן יצא כל שקל.
עברתי על הוצאות מזומן, אני מושכת כ1000 ש' מזומן בחודש, מתוך זה 600 הולך לעוזרת ועוד 100-200 להוצאה אחרת שאני יודעת את טיבה. נשאר ממש סכום פעוט שאני אצטרך לשער את ההתפלגות שלו.
כל היתר אני יכולה גם שנתיים אחורה עכשיו לנהל באקסל ולדעת בדיוק מה יצא (אבל אין לי זמן...)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הרגע החלטתי לנסות למלא אקסלים כדי שאוכל להיות רלונטית בדיונים האלה... תשמעי ממני עוד שלושה חודשים :)
היי היי, לא להאמין....:cool:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא היה לי כח לקרא את כל האשכול, מקווה שאני לא חוזרת על אחרים:
1. איפה נכנסו טיפולי שיניים?
2. במשפחה של 7 נפשות יש בטח כמה זוגות משקפיים בשנה
3. הוצאות חריגות, לא בדיוק הוכנסו שם -
(אחת ל-7 -5 שנים בממוצע קונים מ. כביסה חדשה/מזגן חדש/ארון נוסף/עגלה חדשה וכד' ומשלמים עליו בתשלומים למשך שנה)
4. רפואה - אצלי ב"ה עולה הרבה, (נורופון ונובימול כל הזמן, ויטמין סי למבוגרים ולילדים, פרוביוטיקה (100 ש"ח בערך) מידי פעם הוצאה חריגה כמו קניית מכשיר אינהלציה או רופא מסוים.... אנחנו מאוד בריאים ב"ה, אבל זה בכחף מגיע ל-200 ש"ח בחודש לדעתי)
5. החשמל, המים, והוצאות החגים מגוחכים מאוד לדעתי.
6. יוצא לי בשנה גם די הרבה כסף על משחקים וספרים לילדים. (ואני לא מתחרטת על זה)
מה נראה לך שעשו פה ב 20 דפים האחרונים?
בקיצור, על כל מה שהזכרת, כבר דובר.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
היי היי, לא להאמין....:cool:
לא יפה לצחוק עלי...
זה כל כך מסקרן אותי עד שהחלטתי שזה יהיה הבילוי הזוגי שלנו בחנוכה. מקוה שגם בעלי יחשוב כמוני שזה יכול להיות מענין יותר מחדר בריחה...

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא יפה לצחוק עלי...
זה כל כך מסקרן אותי עד שהחלטתי שזה יהיה הבילוי הזוגי שלנו בחנוכה. מקוה שגם בעלי יחשוב כמוני שזה יכול להיות מענין יותר מחדר בריחה...

זה יצא פחות יקר, וזה העיקר!:mad::mad::mad:

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה חדר כניסה למציאות, להבדיל מבריחה...
המציאות קיימת גם אם לא חוקרים אותה.
שורה תחתונה כל אחד יודע מה וכמה נשאר בסוף החודש וזה מבחינתי המציאות. ועם זה צריך להתמודד.
להתחיל לחקור אותה, תאמת בעקבות מה שעולה כאן מסקרן אותי.
אבל אני עדיין חושבת שהתעסקות יתר לא נכונה ולא בריאה. ולפעמים מונעת מאהבת ממון וקמצנות שהן מידות מגונות בדיוק כמו בזבזנות. מה שאומר שגם אם אני מוכנה ללמוד ממה שיש פה לחברה להציע אני עדיין חושבת שצריך להזהר מנזקי התופעה.

Prk

משתמש פעיל
לפני כשבועיים המתנתי לתורי בבית המרקחת, לפני עמד אדם בסביבות גיל 65 שרכש תרופות
כשהסתיים החשבון הרוקח אמר לו 500 ש"ח, הוא פלט קריאת הפתעה אך שילם בלית ברירה את כל הסכום.
מהסיפור הזה למדתי מוסר השכל משמעותי לגבי סעיף החסכון באוכל בריא..

שושנית100

משתמש מקצוען
חבל על הכסף שלכם. תעדכנו בגיחון (או בחברת המים שלכם) על מתגוררים נוספים בנכס שלכם, זה פשוט ונראה לי שאפשר גם רטרו במידה מסויימת.
הופ, חסכתי לך כמה אלפים...
רק קחו בחשבון
שהדיירים צריכים להחליף את הכתובת בת.ז. לכתובת של יחידת הדיור
ומכאן ואילך זו הכתובת שלהם
זה משמעותי ל:
הנחה במים (כמו שאמרו)
רישום בגנים ובתי ספר (מגיל 3)
אבל,
הכתובת שלהם תהיה רשומה גם במשרד הפנים / עירייה / מס הכנסה / ביטוח לאומי/ בנקים וכו'
בעת העברת דירה חובה על המשכיר והדייר לוודא שיבוצע שינוי מען בכל המקומות.
לשוכר - על מנת שימשיך לקבל מכתבים / התראות / הודעות וכו'
למשכיר - כדי שלא לקבל מכתבים / התראות / מכתבי עו"ד / הוצל"פ וכו' ששיכים לשוכר שעזב...

ר. צדק

משתמש צעיר
נקודה קטנה שכדאי לשים לב אליה.
שמדברים על צמצום הוצאות וניסיון לחסוך

החסכון הגדול מגיע כשצריכים לקנות מוצרים
כמו עגלה, מיטות, ספריות, ספות ועוד.

שם קניה מושכלת של דבר שאינו ממותג / יד 2
מגיע לחסכון של אלפי שקלים!
בשונה מחברת הבמבה שחוסכת 20 ש"ח בחודש..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה