מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

לילי 1

משתמש מקצוען
את ביקשת הערות לכן אני כותבת,
ממה שאני מכירה, לדירה 100 מ"ר משלמים 400 ש"ח לחודש, [ללא הנחה] לדירה 150 מ"ר משלמים 600 ש"ח בחודש, ונגיד שאתם משתמשים במים בשפע גדול, לא תגיעו ליותר מ200 ש"ח בחודש,
אז לכן אם יש לך דירה בגודל של 150 מ"ר לפחות, אז זה נשמע לי הגיוני, אחרת, כדאי לך לבדוק שוב. אלא א"כ אתם גרים בעיר שהארנונה היא מאד יקרה.
לא יודעת מאיפה הנתונים שלך.
בירושלים משלמים על 100 מטר 7500 לשנה. הדירה שלי פחות ממאה מטר, בירושלים, ואני משלמת 750 ש"ח לארנונה בכל חודש! כי יש לי בנוסף גם מחסן קטן ועוד איזה שטח מקורה לפני הבית ועל כל מטר כזה גם משלמים.
וההכנסות לא צריכות להיות גבוהות כדי לא לקבל הנחה.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
ל 5 נפשות אין הנחה רק אם ההכנסה היא מעל 13,085. אמנם זה לא הרבה מעל הממוצע אבל בהחלט מעניין כמה משפחות יש החתך של 5 נפשות שזו ההכנסה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא יודעת מאיפה הנתונים שלך.
בירושלים משלמים על 100 מטר 7500 לשנה. הדירה שלי פחות ממאה מטר, בירושלים, ואני משלמת 750 ש"ח לארנונה בכל חודש! כי יש לי בנוסף גם מחסן קטן ועוד איזה שטח מקורה לפני הבית ועל כל מטר כזה גם משלמים.
וההכנסות לא צריכות להיות גבוהות כדי לא לקבל הנחה.
אמרתי שאם היא גרה במקום שהארנונה יקרה, אז זה הגיוני, ובהרבה אזורים חרדיים שאני מכירה, גם במרכז, הנתונים דומים למה שהבאתי,
דבר שני, לא כל ירושלים זה אותו דבר, זה תלוי בשכונות,
וגם אני דיברתי ללא הנחה.

חרמון

משתמש מקצוען
לא מצליחה להבין,
איך זוג +3 מסתדרים עם 2000 שח אוכל בחודש???
אנחנו זוג+1 , יש צהרון, קונים הרבה במשנת יוסף ולא מבשלת כל יום בשרי (מחוסר זמן וכח)
מגיעים לסכומים גבוהים יותר.
@אשת_חבר פיספסתי כמה נפשות אתם, אבל 3500 שח למשפחה עם מעט ילדים זה נשמע לי נורמלי.
גילוי נאות- הוצאות על אוכל- מחשיבה כל מה שקונים ב"סופר" כולל ח"פ, מוצרי ניקיון וכו.
והעיצה שלי ששמעתי מאיש מקצוע ויישמתי,
קודם כל לחסוך- אפילו משהו, אם את/ה ממש דחוק אפילו 200 שח לחודש, (ועדיף לקרן השתלמות או קופת גמל שיורד בהו"ק כמו שאר ההוצאות הקבועות) ותחליט/י שכל שנה את/ה מגדיל/ה את החיסכון ב10% לדוגמה, שנה ראשונה תחסוך/י כל חודש 200 שח, אחרי שנה תתחיל/י לחסוך 220 שח וכן על זו הדרך.
אילו סכומים נמוכים אבל מצטברים לסכומים נחמדים, ויותר נכון מכניס אותך לאוירה של חיסכון, אם יש הגדלה בהכנסות או יורדת הוצאה אחרת, לדוגמה ילד שהיה במעון ומתחיל ללכת לגן עירוני ניתן להגדיל את החיסכון,
העיקרון המנחה זה להתחיל להפריש לחיסכון, כמו שלא מתלבטים על החשבון חשמל כך לא מתלבטים על החיסכון.
@cyp התחברתי מאד לדברים שרשמת, צריכה עוד להתעמק בהם..

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
והעיצה שלי ששמעתי מאיש מקצוע ויישמתי,
קודם כל לחסוך- אפילו משהו, אם את/ה ממש דחוק אפילו 200 שח לחודש, (ועדיף לקרן השתלמות או קופת גמל שיורד בהו"ק כמו שאר ההוצאות הקבועות) ותחליט/י שכל שנה את/ה מגדיל/ה את החיסכון ב10% לדוגמה, שנה ראשונה תחסוך/י כל חודש 200 שח, אחרי שנה תתחיל/י לחסוך 220 שח וכן על זו הדרך.
אילו סכומים נמוכים אבל מצטברים לסכומים נחמדים, ויותר נכון מכניס אותך לאוירה של חיסכון, אם יש הגדלה בהכנסות או יורדת הוצאה אחרת, לדוגמה ילד שהיה במעון ומתחיל ללכת לגן עירוני ניתן להגדיל את החיסכון,
העיקרון המנחה זה להתחיל להפריש לחיסכון, כמו שלא מתלבטים על החשבון חשמל כך לא מתלבטים על החיסכון.
@cyp התחברתי מאד לדברים שרשמת, צריכה עוד להתעמק בהם..
אנחנו חוסכים בהו"ק לגמ"ח.
ממליצה מאד.
גם יורד כל חודש כאחת מההוצאות וחוץ מהחיסכון מרוויחים חסד על הדרך...

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא מצליחה להבין,
אנחנו זוג+1 , יש צהרון, קונים הרבה במשנת יוסף ולא מבשלת כל יום בשרי (מחוסר זמן וכח)
אולי חלק מהפתרון זה שהם אוכלים בשרי בדר"כ?
שימו לב, הרבה מאד פעמים להכין בשרי באמצ"ש, הרבה יותר זול מפרווה.
הסויה והדגים למיניהם, יוצא בדר"כ הרבה יותר יקר.
דבר שני, איפה כתוב שחייבים להשתמש בחד פעמי, וגם אם כן, איזה ח"פ? וכמה ח"פ.
וכן על זה הדרך, יש אנשים שבטוחים שאי אפשר להסתדר ללא מעדנים כל יום בוקר וערב, ויש משפחות שזה לא נמצא אצלם בסל כלל, [יכול להיות גם מטעמי בריאות] ולא כולם קונים גם בקר מספר 5, וגם עוף לכל שבת, וכו' וכו',
תצאו מנקודת הנחה, שאין שום דבר שאתם קונים, שהוא מוכרח, כל משפחה יש לה את הסל שלה, ואת מה שבעיניה מוכרח, ואת מה שבעיניה מיותר.

Rochit

משתמש מקצוען
לא מצליחה להבין,
אנחנו זוג+4 וההוצאות הם בין 2000-2400 לחודש (בלי ניסן, פסח זה נושא אחר), כולל טיטולים חומרי נקיון וכו'. וגם אוכל לכל מיני רגישים (גלוטן חלב ...)
הילדים אוכלים בצהרונים/משפחתון.
לא אוכלים אצלי בשרי כל יום, כי לא אוהבים. אבל כמו שכתבו זה לא מה שמוזיל את העלויות לעומת חלבי או פרווה.
אני ממש לא קונה בקמצנות. כן משתדלת במבצעים מה שיש לי מקום לאכסן. ולא בחנויות יקרות, ובעלי לעיתים (כשיש זמן) ילך לשתיים שלוש חנויות למצוא מה שזול בכל אחד.
אחנו כמעט כל שבת בבית לסעודה אחת, וסעודה שניה בדרך כלל אצל ההורים. ומארחים קבוע את חמותי בשבתות אז זה עוד מבוגר.
אני יודעת שלנו יש מה לצמצם בסעיף האוכל אם נחליט על זה. אבל זה עניין נפשי בשבילי ההתחשבנויות ברמה הקיצונית, אני עובדת המון שעות מחוץ לבית וחד פעמי ולפעמים שניצל תירס זה מה שמציל את המצב....

דווקא מהדוגמא המקורית של מקצועי בלבד, אנחנו פחות או יותר דומים מאוד, חוץ מעניין הדיור - שלנו זה גבוה בהרבה, ואנחנו לא מוציאים כאלה סכומים על חופשים, ויש לנו אוטו.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
לא מצליחה להבין,
אין כבד בשבת. אין בשר בצ'ונט יש כנפיים וזה יוצא לא פחות טעים. אין מעדני יולו או משהו(יש לבן בטעם וניל ותות...), אין גבינה צהובה בלי חשבון, ועוד ועוד. בשורה התחתונה זה מצטרף להרבה כסף בחודש.
יהיו כאלו שיגידו שבלי בשר בצ'ונט זה לא שאבעסדיג... אבל אנחנו מרגישים שאבעס מצויין גם עם כנפיים...
בנוסף, גם בחגים ממש לא תמיד קונים סלמון. אין אצלינו בשבת ח''י סלטים... מסתדרים מצויין עם 6 סלטים.
עיתון לשבת? מחוץ לתמונה.

נערך לאחרונה ב:

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
הוצאות שהת משלמות את עצמן
לא תמיד... אם קונים בלי חשבון אז יש מושג של עשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות. ו300 גרם שקדים קלויים ועוד 400 גרם גרעינים שחורים ולבנים, אה, וכמובן פופקורן... לא בטוח שזה חוזר.
לא אני אמרתי. בשם רב.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הוצאות שהת משלמות את עצמן
לא תמיד... אם קונים בלי חשבון אז יש מושג של עשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות. ו300 גרם שקדים קלויים ועוד 400 גרם גרעינים שחורים ולבנים לא בטוח שזה חוזר.
לא אני אמרתי. בשם רב.
אני הבנתי שזה תלוי ברמת הביטחון שלנו.
ליוסף מוקיר שבת שקנה תמיד את הדג הכי גדול ומשובח, לא נראה שהיה גביר, וה' החזיר לו בכפל כפליים, ומצד שני, מי שסתם חי בלי חשבון, וכשמדברים על דברים לשבת, אז הוא אומר: אה זה הוצאות שבת זה חוזר, אז אני לא בטוחה שכל דבר יחזור.

elibeli

משתמש מקצוען
לא מצליחה להבין,
אבל מהכרות... את טיפוס מאד מפנק. הכל אצלך בשפע.
אולי זה באמת לא מצדיק את הסכומים, אני לא מתעמקת.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
אני הבנתי שזה תלוי ברמת הביטחון שלנו.
ליוסף מוקיר שבת שקנה תמיד את הדג הכי גדול ומשובח, לא נראה שהיה גביר, וה' החזיר לו בכפל כפליים, ומצד שני, מי שסתם חי בלי חשבון, וכשמדברים על דברים לשבת, אז הוא אומר: אה זה הוצאות שבת זה חוזר, אז אני לא בטוחה שכל דבר יחזור.
זה נכון שכתוב שהאמונה היא תנאי לזה אבל זה לא סותר לעשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות.
אפילו שעכשיו עיינתי שוב ורשי במסכת ביצה דף יז עמוד א אומר:
כל מזונותיו של אדם - כל מה שעתיד להשתכר בשנה שיהא נזון משם קצוב לו כך וכך ישתכר בשנה זו ויש לו ליזהר מלעשות יציאה מרובה שלא יוסיפו לו שכר למזונות אלא מה שפסקו לו:

חוץ מהוצאת שבתות - אותה לא פסקו לו מה ישתכר לצרכה ומהיכן תבואהו אלא לפי מה שרגיל ממציאים לו לשעה או לאחר שעה:
לכאורה כן כתוב כאן שזה לפי מה שרגיל.
אברר. בלי נדר.

חרמון

משתמש מקצוען
אולי חלק מהפתרון זה שהם אוכלים בשרי בדר"כ?
שימו לב, הרבה מאד פעמים להכין בשרי באמצ"ש, הרבה יותר זול מפרווה.
הסויה והדגים למיניהם, יוצא בדר"כ הרבה יותר יקר.
דבר שני, איפה כתוב שחייבים להשתמש בחד פעמי, וגם אם כן, איזה ח"פ? וכמה ח"פ.
וכן על זה הדרך, יש אנשים שבטוחים שאי אפשר להסתדר ללא מעדנים כל יום בוקר וערב, ויש משפחות שזה לא נמצא אצלם בסל כלל, [יכול להיות גם מטעמי בריאות] ולא כולם קונים גם בקר מספר 5, וגם עוף לכל שבת, וכו' וכו',
תצאו מנקודת הנחה, שאין שום דבר שאתם קונים, שהוא מוכרח, כל משפחה יש לה את הסל שלה, ואת מה שבעיניה מוכרח, ואת מה שבעיניה מיותר.
לא מתכוונת לאכול דגים או סויה (למרות שבאמת מענין אותי לבדוק האם שניצל סויה קנוי יקר יותר מרבע עוף)
ח"פ פשוט- מה שמוכרים במשנת יוסף;)

אנחנו זוג+4 וההוצאות הם בין 2000-2400 לחודש (בלי ניסן, פסח זה נושא אחר), כולל טיטולים חומרי נקיון וכו'. וגם אוכל לכל מיני רגישים (גלוטן חלב ...)
הילדים אוכלים בצהרונים/משפחתון.
לא אוכלים אצלי בשרי כל יום, כי לא אוהבים. אבל כמו שכתבו זה לא מה שמוזיל את העלויות לעומת חלבי או פרווה.
אני ממש לא קונה בקמצנות. כן משתדלת במבצעים מה שיש לי מקום לאכסן. ולא בחנויות יקרות, ובעלי לעיתים (כשיש זמן) ילך לשתיים שלוש חנויות למצוא מה שזול בכל אחד.
אחנו כמעט כל שבת בבית לסעודה אחת, וסעודה שניה בדרך כלל אצל ההורים. ומארחים קבוע את חמותי בשבתות אז זה עוד מבוגר.
אני יודעת שלנו יש מה לצמצם בסעיף האוכל אם נחליט על זה. אבל זה עניין נפשי בשבילי ההתחשבנויות ברמה הקיצונית, אני עובדת המון שעות מחוץ לבית וחד פעמי ולפעמים שניצל תירס זה מה שמציל את המצב....

דווקא מהדוגמא המקורית של מקצועי בלבד, אנחנו פחות או יותר דומים מאוד, חוץ מעניין הדיור - שלנו זה גבוה בהרבה, ואנחנו לא מוציאים כאלה סכומים על חופשים, ויש לנו אוטו.
שואלת ממש בכנות,
איך??
אולי אפילו נעבור לאישי ותחכימי אותי?

אין כבד בשבת. אין בשר בצ'ונט יש כנפיים וזה יוצא לא פחות טעים. אין מעדני יולו או משהו(יש לבן בטעם וניל ותות...), אין גבינה צהובה בלי חשבון, ועוד ועוד. בשורה התחתונה זה מצטרף להרבה כסף בחודש.
יהיו כאלו שיגידו שבלי בשר בצ'ונט זה לא שאבעסדיג... אבל אנחנו מרגישים שאבעס מצויין גם עם כנפיים...
בנוסף, גם בחגים ממש לא תמיד קונים סלמון. אין אצלינו בשבת ח''י סלטים... מסתדרים מצויין עם 6 סלטים.
עיתון לשבת? מחוץ לתמונה.

ובאופן כללי חשוב לי לומר משו חשוב,
אם ניקח את כ---ל הפינוקים המדוברים
מדברת על פינוקים ברמה של בלי דקדוקי עניות,
גבינה צהובה - הפשוטה- בהמשך אסביר למה אני מתכוונת,
קורנפלקס, בלי התחשבנות על מוצרי יסוד, חלב, מוצרי חלב, ירקות וכו..
ונחשב בכמה גדלה ההכנסה בגינם נראה שלא מדובר בסכום גדול אבל הוא נותן את ההרגשה של "יש" ושל "שפע" וז שווה את זה,
הרי ממרח כלשהו על הלחם צריך שיהיה אז ההפרש בין גבינה פשוטה לממרח בוטנים לא מצדיק את ההרגשה של ה"אין" וה"צמצום" שתתן לי הגבינה כמובן במקרה שלא מתחשק לך גבינה אלא ממרח בוטנים,
וכבד קצוץ, כמה הוא כבר עולה לשבת?
תחשבו את הכבד ( לא משתמשים בכל החבילה), הביצים והבצל וזה בא במקום משהו אחר שהיו אוכלים שגם הוא עולה כסף רק יותר זול,
בחשבון שלי מדובר בהפרש של עוד 500-600 שח בחודש שעושים את ההרגשה,
בואו לא נחיה בדקדוקי עניות,
"ג׳ דברים מעבירים אדם על דעתו ועל דעת קונו, ואלו הן: עובדי כוכבים ורוח רעה ודקדוקי עניות."

עריכה:
הבטחתי הסבר בענין הגב"צ:
לי לדוגמה, חשוב שיהיה גב"צ בבית למקרה הצורך, מבדיקה שמתי לב שהפעמים היחידות שאני משתמשת בגב"צ זה לטוסטים/פיצות וכו,
ולזה מספיק בהחלט גבינות צהובות פשוטות כמו פיצרלה וכו, שהן הרבה יותר פשוטות,
הנה דוגמה נוספת להרגשת שפע בלי דקדוקי עניות.

נערך לאחרונה ב:

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
הרגשה זה משהו מאוד סובייקטיבי, אגב, זה יותר מ 600 לחודש, כי עוף אחד עולה סביבות ה 45 שקל אז כל הורה אוכל רבע עוף? ואם יש 4 ילדים מה הם יאכלו? אז צריך 2 עופות זה כבר 90 שקל, כבד עולה 30, עיתון משפחה(לדוגמא כמובן, כן? אל תסקלו אותי) כמה עולה?, בקר לצ'ונט כמה עולה לשבת אחת? אם יש בערך 12 ריבועים בחבילה, ויש 4 ילדים אז שמים לפחות 5 ריבועים שזה בערך 25 שקל. כבר רק זה הגענו ל 150 שקל, גבינה צהובה הפשוטה עולה כ 16 שקל? כמה עולה קורנפלקס וכמובן החלב שבא איתו בעסקת חבילה? ויש עוד דברים, לא חסר...

חרמון

משתמש מקצוען
הרגשה זה משהו מאוד סובייקטיבי, אגב, זה יותר מ 600 לחודש, כי עוף אחד עולה סביבות ה 45 שקל אז כל הורה אוכל רבע עוף? ואם יש 4 ילדים מה הם יאכלו? אז צריך 2 עופות זה כבר 90 שקל, כבד עולה 30, עיתון משפחה(לדוגמא כמובן, כן? אל תסקלו אותי) כמה עולה?, בקר לצ'ונט כמה עולה לשבת אחת? אם יש בערך 12 ריבועים בחבילה, ויש 4 ילדים אז שמים לפחות 5 ריבועים שזה בערך 25 שקל. כבר רק זה הגענו ל 150 שקל, גבינה צהובה הפשוטה עולה כ 16 שקל? כמה עולה קורנפלקס וכמובן החלב שבא איתו בעסקת חבילה? ויש עוד דברים, לא חסר...
לא יודעת למה, אבל קשה לי ממש ההתחשבנויות על הוצאות שבת, הן 1/7 מכל השבוע ודוקא עליהן מובטח לנו שהן חוזרות.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
לא יודעת למה, אבל קשה לי ממש ההתחשבנויות על הוצאות שבת, הן 1/7 מכל השבוע ודוקא עליהן מובטח לנו שהן חוזרות.
הכל תלוי במצב הכלכלי,כמו שכתבתי לעיל.
נכון שזה 1/7 מהשבוע אבל זה היום הכי יקר.
כל אחד והקושי שלו בהתחשבנויות...

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
(למרות שבאמת מענין אותי לבדוק האם שניצל סויה קנוי יקר יותר מרבע עוף)
רק להדגשה, ברור שלא התכוונתי לאכילת רבע עוף כל יום, ולכל ילד,
יש קציצות עוף ברוטב,
קציצות עוף מטוגנות או אפויות,
שניצלים,
סטייקים,
שיפודים,
מוסקה,
פלפל ממולא,
כנפיים,
ועוד ועוד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה