מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

אשת_חבר

משתמש מקצוען
תודה זה ממש עוזר ולכן אשתף גם: (שלושה ילדים קטינם)
משכנתא 4000
ארנונה 800 (כולל מים)
ועד בית 171
ביטוחים 665 (כולל ביטוח בריאות מקיף עקב מצב בריאותי של מישהו בשפחה)
שכר לימוד 1020
הסעות 340
תמי 4 49
תקשורת נטפרי ושיחות לחו"ל (יש מה להוריד פה) 220
חשמל 270
אוכל 3500, (אין משפחה בארץ ולכן עושים את רוב השבתות בבית)
דלק 1100 - אנחנו גרים רחוק ונוסעים הרבה
שונות 600
עוזרת בית 800
סכ"ה 13,535
(מעשרות לא מפרטת, תוסיפו עוד סכום)

לא פרטתי הוצאות שנתיות כגון קיטנות (חנוכה, ערב פסח, קיץ)
חימום חורף 2000 (גז)
טיפולי רכב
מיסים

אשמח לקבל הערות על הנ"ל
שנינו עובדים ומרוויחים טוב ב"ה.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
(מעשרות לא מפרטת, תוסיפו עוד סכום)

מעשרות והוצאות גנרטור שבת וכו' לא צריך לחשב:
אי אפשר להתווכח עם עובדות, הקב"ה מחשב את ההוצאות האלה ומחזיר אותן.

אישית, אני זו שאחראית על התחום הפיננסי בבית, מעולם לא חישבתי את שני הנ"ל ומעולם לא ראיתי גירעון בגינם.

ולא מדברת אמונה וכו', פקט, מעשי לגמרי.

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
המלצות באוויר לא שוות הרבה כי הצרכים וההחלטות על מה לוותר משתנים מאד ממשפחה למשפחה

הצד השווה בכולם, שחייבים מודעות מדויקת לכמה נכנס ומאיפה, כמה יוצא ולאיפה.

״בערך״ הוא בולען הכסף הכי גדול שהמציאו אי-פעם.

לאחרונה ישבתי עם מישהו ששדרג רכב, שאלתי אותו כמה עלה השדרוג (כמה נמכר הישן, כמה נקנה החדש,
בדיקות, העברת בעלות, התקנות וכו׳)

הוא אמר 15,000₪

לקחנו דף ועט והגענו ל 35,000₪!!!!

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מעשרות והוצאות גנרטור שבת וכו' לא צריך לחשב.
זו טעות חמורה.

המשנ״ב בהלכות יו״ט לגבי הוצאות יו״ט מזהיר לחיות לפי מה שיש לו ולא להגזים, והוא לא חשוד על מחסור באמונה.

מה שכן, לכל אחד יכול להיות סעיף או שניים (בטווח מסויים), ששם הוא משחרר חגורה, כל זמן שיתר החישובים מסודרים, ולא חיים באווירת הפקרות כללית

אשת_חבר

משתמש מקצוען
או בלי הנחה עקב הכנסות גבוהות
אין הנחה ודירה יחסית גדולה לא ענקית...
שכחתי להוסיף סעיף ביגוד - 340 ממוצע לחודש
מעבירים הרבה מיד ליד ואני גם לוקחת יד שניה ממי שמוכן לתת לי
לא משתמשת במיבש ולכן הכל מחזיק הרבה יותר זמן

יודלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מה שהכי מפליא בעיניי:
מהאשכול עולה חוק טבע - שככל שהמשפחה מרוויחה יותר - כך רמת החיים עולה וגבוהה בהתאם,

ובחישוב קר וטכני:

אם לדוג' משפחה שמרויחה 15,000 ש"ח לחודש כמו ש@אשת_חבר הביאו
היו חיים בצורה דומה לדוגמא ש @מקצועי בלבד הביאו

הם היו חוסכים כ 7000 ש"ח לחודש
שהם 84,000 ש"ח לשנה!
ו - 600,000 ש"ח ב- 5 שנים!!

הצרה היא, שאנו מוקפים היום בכ"כ הרבה פיתויים כספיים שטובי מוחות השיווק עמלים לשכנע אותנו שאנחנו חייבים אותם, עד שאנו מאמינים בזה באמת,

עד לפני שנים ספורות רק עשירים נסעו לחופש בחו"ל, והיום כשרואים את הפרסומות בטוחים שכל העולם נוסע חוץ ממני,

לקנות פעם רכב היו צריכים לחסוך 100,000 ש"ח לאורך שנים, הגיעו חברות הליסינג, והצליחו לשכנע אותנו שכולנו חייבים להחזיק רכב נוצץ, ובמחיר אפסי... לחודש בלבד,

סלון מפואר היה עד לאחרונה רק לגביר השכונה ולראש הקהל, היום ספות עור וארון ספרים מפואר נמכרים ב36 תשלומים ארוכים כפריט חובה,

אני לצערי גם באותה בור, אך לדעתי המשפחה הנ"ל שהביאה @מקצועי בלבד הצליחה להתעלות מעל השיווקים והפרסומים, ולחיות עם מה שיש וצריך באמת, ולא עם מה שהחליטו בשבילנו שצריך.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
זו טעות חמורה.

המשנ״ב בהלכות יו״ט לגבי הוצאות יו״ט מזהיר לחיות לפי מה שיש לו ולא להגזים, והוא לא חשוד על מחסור באמונה.

מה שכן, לכל אחד יכול להיות סעיף או שניים (בטווח מסויים), ששם הוא משחרר חגורה, כל זמן שיתר החישובים מסודרים, ולא חיים באווירת הפקרות כללית

הבנת הנקרא: איך מדברי המשנ"ב הסקתם שמותר להגזים?

גנרטור זו לא הגזמה, מעשרות זו לא הגזמה. מה שחייבים יוצא מהכיס ונאמן הוא בעל מלאכתנו לשלם שכרנו.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אין הנחה ודירה יחסית גדולה לא ענקית...
שכחתי להוסיף סעיף ביגוד - 340 ממוצע לחודש
מעבירים הרבה מיד ליד ואני גם לוקחת יד שניה ממי שמוכן לתת לי
לא משתמשת במיבש ולכן הכל מחזיק הרבה יותר זמן
את ביקשת הערות לכן אני כותבת,
ממה שאני מכירה, לדירה 100 מ"ר משלמים 400 ש"ח לחודש, [ללא הנחה] לדירה 150 מ"ר משלמים 600 ש"ח בחודש, ונגיד שאתם משתמשים במים בשפע גדול, לא תגיעו ליותר מ200 ש"ח בחודש,
אז לכן אם יש לך דירה בגודל של 150 מ"ר לפחות, אז זה נשמע לי הגיוני, אחרת, כדאי לך לבדוק שוב. אלא א"כ אתם גרים בעיר שהארנונה היא מאד יקרה.

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הבנת הנקרא: איך מדברי המשנ"ב הסקתם שמותר להגזים?

גנרטור זו לא הגזמה, מעשרות זו לא הגזמה. מה שחייבים יוצא מהכיס ונאמן הוא בעל מלאכתנו לשלם שכרנו.
טעיתי.
לשון המשנ״ב ״ואל יצמצם בהוצאות יו״ט אבל בשאר הימים צריך כל אדם לצמצם וכו׳ וינהל הוצאות ביתו בחשבון כפי ערך הרווחתו״

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
או בלי הנחה עקב הכנסות גבוהות
אינני יודעת באיזו עיר מדובר.
דירה של 100 מ"ר בירושלים עולה בין 6000 ל7000 ש"ח ארנונה לשנה בלי הנחה.
בחלוקה ל-12 חודשים מדובר על סכום של 500 ש"ח לחודש או קצת יותר.
800 ש"ח לחודש, זו דירה ענקית.
בערים אחרות המחיר למ"ר אפילו פחות.
אם זה לחודשיים, בלי הנחה, זה נשמע יותר סביר.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
אינני יודעת באיזו עיר מדובר.
דירה של 100 מ"ר בירושלים עולה בין 6000 ל7000 ש"ח ארנונה לשנה בלי הנחה.
בחלוקה ל-12 חודשים מדובר על סכום של 500 ש"ח לחודש או קצת יותר.
800 ש"ח לחודש, זו דירה ענקית.
בערים אחרות המחיר למ"ר אפילו פחות.
אם זה לחודשיים, בלי הנחה, זה נשמע יותר סביר.
היא כתבה שזה כולל מים, וגם צריך להחשיב ביוב אז 200 שקל זה הרבה יותר סביר.

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מה שהכי מפליא בעיניי:
מהאשכול עולה חוק טבע - שככל שהמשפחה מרוויחה יותר - כך רמת החיים עולה וגבוהה בהתאם,

ובחישוב קר וטכני:

אם לדוג' משפחה שמרויחה 15,000 ש"ח לחודש כמו ש@אשת_חבר הביאו
היו חיים בצורה דומה לדוגמא ש @מקצועי בלבד הביאו

הם היו חוסכים כ 7000 ש"ח לחודש
שהם 84,000 ש"ח לשנה!
ו - 600,000 ש"ח ב- 5 שנים!!

הצרה היא, שאנו מוקפים היום בכ"כ הרבה פיתויים כספיים שטובי מוחות השיווק עמלים לשכנע אותנו שאנחנו חייבים אותם, עד שאנו מאמינים בזה באמת,

עד לפני שנים ספורות רק עשירים נסעו לחופש בחו"ל, והיום כשרואים את הפרסומות בטוחים שכל העולם נוסע חוץ ממני,

לקנות פעם רכב היו צריכים לחסוך 100,000 ש"ח לאורך שנים, הגיעו חברות הליסינג, והצליחו לשכנע אותנו שכולנו חייבים להחזיק רכב נוצץ, ובמחיר אפסי... לחודש בלבד,

סלון מפואר היה עד לאחרונה רק לגביר השכונה ולראש הקהל, היום ספות עור וארון ספרים מפואר נמכרים ב36 תשלומים ארוכים כפריט חובה,

אני לצערי גם באותה בור, אך לדעתי המשפחה הנ"ל שהביאה @מקצועי בלבד הצליחה להתעלות מעל השיווקים והפרסומים, ולחיות עם מה שיש וצריך באמת, ולא עם מה שהחליטו בשבילנו שצריך.
לא מדוייק.
רמת ההוצאה לא עולה ביחס ישיר לרמת ההכנסה (ע״ע מיסוי פרוגרסיבי) אך בהחלט עולה משלל סיבות הגיוניות לפני פרסומים.
המשפחה החסכנית שעוררה את הדיון גם היא לא תחיה כפי שהיא חיה אם תהיה לה האפשרות.

מעבר לזה הכנסות גבוהות זה אומר שעות עבודה שמחייבות סידורים שונים שעולים כסף כגון בייביסיטר/מעונות/חוגים, עזרה בבית, וכדו׳ וגם רצון להנות מהכסף.

גם בלי פרסומות אם אני עובד 9 שעות ביום אני רוצה ספה נוחה ליפול עליה כשאחזור. (סתם דוגמא, זה יכול להיות ״כריות״ רכב או כל מיני)

הטענה נכונה לגבי מי שחי ב110% מההכנסה שלו

אשת_חבר

משתמש מקצוען
אסביר למה פרטתי את ההוצאות שלי בצורה כ"כ גלויה
גם לי הרגיש ש 13.500 זה המון הוצאות למשפחה כ"כ קטנה
ביקשתי את חכמת ההמונים שיעזרו לי לצמצם בהוצאות
כי אני רוצה לשמור על רמת חיים נמוכה יחסית
הסעיף היחיד שבמחינתי הוא חובה - עוזרת בית. אני סובלת מחולשה גופנית וזה ממש לא בגדר מותרות (לפי הפרמטרים האישיים שלי), בעיקר לאור שעות העבודה הארוכות שלי.
אז בבקשה בואו תתקיפו אותי, תחפרו לי על כל סעיף
ותעזרו לי לצמצם בהוצאות.
בקשר לארנונה, אכן עיר יקרה בלי הנחה ודירה גדולה יחסית כמו שאמרתי. במים אנחנו הרבה מתחת לממוצע. אלה הוצאות קבועות, מיסים שצריך לשלם ואין מה לעשות.

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
אסביר למה פרטתי את ההוצאות שלי בצורה כ"כ גלויה
גם לי הרגיש ש 13.500 זה המון הוצאות למשפחה כ"כ קטנה
ביקשתי את חכמת ההמונים שיעזרו לי לצמצם בהוצאות
כי אני רוצה לשמור על רמת חיים נמוכה יחסית
הסעיף היחיד שבמחינתי הוא חובה - עוזרת בית. אני סובלת מחולשה גופנית וזה ממש לא בגדר מותרות (לפי הפרמטרים האישיים שלי), בעיקר לאור שעות העבודה הארוכות שלי.
אז בבקשה בואו תתקיפו אותי, תחפרו לי על כל סעיף
ותעזרו לי לצמצם בהוצאות.
בקשר לארנונה, אכן עיר יקרה בלי הנחה ודירה גדולה יחסית כמו שאמרתי. במים אנחנו הרבה מתחת לממוצע. אלה הוצאות קבועות, מיסים שצריך לשלם ואין מה לעשות.
זה ממש לא עניין של התקפה....
בהוצאות של תחבורה יש גם נסיעות 1100 דלק וגם 340 נסיעות, אגב, דלק 1100 זה כולל ביטוח על הרכב והוצאות שוטפות וקבועות על הרכב?
אוכל 3.5k זה נראה לי הרבה מעל הממוצע, אנחנו גם 3 ילדים והממוצע הוא בין 1800 ל 2000 כולל שבתות בבית על בסיס קבוע.
חשמל 270 עם תמי 4 שידוע כזולל חשמל זה בסדר גמור.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה