את זה תדע אחרי המאה ועשרים.האנשים במרכז הצליחו יותר ברוחניות ובגשמיות
עד היום לא שמעתי על מחלקת פריפריה בגן עדן ובגיהנום.
את זה תדע אחרי המאה ועשרים.האנשים במרכז הצליחו יותר ברוחניות ובגשמיות
במחילה, אבל מה יותר ישפיע רוחנית על הילדים שלך - ביקור חד-פעמי בכולל חזון אי"ש, או הסתובבות יומיומית ברבי עקיבא המלאה חנויות אוכל, בגדים, מחשבים, וחרדיים מודרניים מאד?@GRN איני מצדד לכאן או לכאן , אבל יש דברים שאי אפשר להכחיש ,
אקח לדוגמא את בני ברק , מהפן הליטאי לצורך העניין ,
איפה בפריפריה תמצאו מקום כמו כולל חזון אי"ש ??? , לאיפה תיקח את ילדיך לראות אנשים "פשוטים" המתהלכים בצידי הדרכים , אך כבר 70 שנה אין בעולמם אלא תורה ??? ,
איפה יש לך בפריפריה מקום כמו הכולל של דן גרטלר , מאות אברכים השקועים בתורה מבוקר עד ליל ???
איפה יש לך מקום שבשכונה אחת יש עשרות בתי מדרש המלאים בכוללים בכל שעות היום ???
וכו' וכו' ,
שוב , ברור שיש צדדים לכאן או לכאן , אך להכחיש את הרוחניות המורגשת לכל מתבונן , זה שקר או תמימות .
ראית את ההודעה שציטטתי ?אני לא מבין אותך יש מישהו שחושב שעפולה יותר עדיף מבני ברק לשם דוגמה?
לא חושב כולם יודעים שבני ברק זה חרדי על מלא השאלה הוא האם יש אופציה לגדל שם ילדים בצורה נורמאלית האם יוקר המחיה שרק עולה ועולה נותן אופציה לגדל שם ילדים בדירה נורמאלית
כן גם ילד חרדי צריך כרית ומיטה ולא לגור בחור מתחת לרצפה עם 3 ילדים במיטה ביחידה של 25 מטר
אחרי שמבינים את זה אפשר להמשיך בדיון האם המחיר (תרתי משמע) שאלו שבוחרים לשלם כדי להישאר במרכז שווה את זה או לא ..
קראתי.קראת את הודעתי מתחילה עד הסוף (כלומר את ההתחלה והסוף ?)
קראתי.
אבל עדיין לא הבנתי איפה הדיון
במידה ולאדם אין אפשרות ריאלית לגור במרכז
אז מה זה השיקול הזה שאתה מכניס אותו פה למשוואה
של רוחניות וקדושה וטהרה שיש בבני ברק יותר מהפרייפריה
הרי בסופו של דבר אם האפשרות הם או דירה פיצית עם 7000 שקלים(וללמוד בכולל חזון איש תוך לחץ קבוע וכו)
או לגור בפרייפריה בדירה נורמלית המרחיבה דעתו של אדם באופן שיש אפשרות ריאלית לסגור את החודש
אז זה נראה פשוט שכל בר דעת ילך לפרייפריה (אני מכיר כאלה שעזבו את המרכז לפרייפריה על שיקולים כאלה
לאחר התייעצות עם תלמידי חכמים חשובים)
אדגיש , לא דיברתי כלל על הנקודה של זה שאתה גר רק בין חרדים , אלא על רמה גבוהה יותר , זה שאתה גר במקום בו הקירות ספוגות בקדושה . הנקודה הזו הוכחשה כמעט בפירוש בהודעה שציטטתי , לכן כתבתי מה שכתבתי ,
אז אם כך --מדוע אתה שואל את השאלה פה בפרוגאם במרכז הוא יהיה קשור ומחובר לרבו
אם במרכז יהיה לו כוילל ברמה גבוהה
אם במרכז ילדיו לא יגורו בין חילונים
אם במרכז ילדיו יספגו יראת שמים ותורה ורק תורה
אז אולי כן...
אני מעולם לא גרתי בפריפריה. מי שכן שיגיד אך הולך שם.
(האשכול נהיה מעגלי...)
על זה אומריםאת זה תדע אחרי המאה ועשרים.
עד היום לא שמעתי על מחלקת פריפריה בגן עדן ובגיהנום
בערים מעורבות הילדים חסינים יותר כי הם רגילים וזה לא קורץ להם. יודעים מצוין לעשות את ההפרדה. (הסיפורים הכי מזעזעים קורים דווקא בערים החרדיות ככה שלשלוח ילדים לרחוב בכל מקרה זה לא ברגוע)לך ברח' חזון איש בבבני ברק
איי כמה חסד
כמה גמחים
כמה עצרות חיזוק
כמה עזרה לזולת
ואתה הולך בצפת אתה רואה פסטיבל כליזמרים בצפת 2019
בעפולה 'אוגוסט חם בעפולה וכו' ואיכהמ''ל
מרגישים כמו חו''ל כמו איזה רוסיא
גם בחופש מזהירים את הילדים לא להתבונן בכל הרחוביות הזו
אבל בבני ברק ובית שמש אפשר לשלוח ילדים רגוע לרחוב
ואין חולק בכך
אם זהו השיקול, אז צפת וטבריה ספוגות יותר בקדושה מאשר בני ברק.ראית את ההודעה שציטטתי ?
אדגיש , לא דיברתי כלל על הנקודה של זה שאתה גר רק בין חרדים , אלא על רמה גבוהה יותר , זה שאתה גר במקום בו הקירות ספוגות בקדושה . הנקודה הזו הוכחשה כמעט בפירוש בהודעה שציטטתי , לכן כתבתי מה שכתבתי ,
הכללה קשה ולא נכונה. חבל. @חשוב לפני שאתה מדבריכול להיות שעוד 8 שנחם זה יהיה יותר טוב אבל כהיום המצב של הפריפריה קשה מאד רוחנית
אני לא יודע מה נקרא אצלך רמה גבוהה בכל אופן כחסיד קצת קשה לי להבין את זהראית את ההודעה שציטטתי ?
לא חייבים להיתמם , הסברתי בהרחבה לעיל .אם זהו השיקול, אז צפת וטבריה ספוגות יותר בקדושה מאשר בני ברק.
גור כבר שםואם הוא אשכנזי ? חסידי ?
(אגב , אני חסיד)אני לא יודע מה נקרא אצלך רמה גבוהה בכל אופן כחסיד קצת קשה לי להבין את זה
למדתי בבני ברק בתור בחור בישיבה אבל לא רואה את עצמי גר שם אי פעם אין בי אפילו רצון לגור שם כך שקשה לי להתחבר למה שכתבת
בכל אופן אני יכול להגיד באופן אישי שלפני שעברתי לפריפריה (חריש ) גרתי בבית שמש ובמידה מסוימת מרוב שאתה בין כה נמצא בחברה חרדית אז בפנימיות אתה הרבה פחות עובד על עצמך להתקדמות אישית ודוקא בפריפריה שאתה גר בין יהודים שהם לא שומת"ומ רואים שהציבור מבין שהוא אמור ליצג את הציבור החרדי ורואים אנשים שבמקומות אחרים הם כנראה לא היו בתוך החברה בגלל הרמה הרוחנית ופתאום הם מתחילים לפרוח בכל המובנים..
עדיף לי להזהיר את הילדים על כך, בידיעה ברורה שזה לא קשור אלינו, מאשר ללכת בגאולה ובני ברק ולראות אנשים משלנו בצורה שאני מעדיפה לא לפרט.לך ברח' חזון איש בבבני ברק
איי כמה חסד
כמה גמחים
כמה עצרות חיזוק
כמה עזרה לזולת
ואין חולק בכך
בנתיבות ? ברצינות ?גור כבר שם
בערים המעורבות הילדים יותר שמורים, כי מלמדים אותם יותר לשמור על העיניים יותר להיזהר מאנשים ויותר חוסן נפשי מאשר הערים החרדיותלך ברח' חזון איש בבבני ברק
איי כמה חסד
כמה גמחים
כמה עצרות חיזוק
כמה עזרה לזולת
ואין חולק בכך
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: