לכאורה גם לדין הזה שחמשת מיני דגן לא בטלים גם כשהן מועטים, יש לזה גבולות וכאן כשכל אחד מבין שהעוף הוא העיקר, יש לברך שהכל. כך פוסק גם בס' וזאת הברכה, אא"כ הציפוי עבה מאד שאז הוא פחות בטל.התבקשתי ע"י מוראה הוראה לעשות סקר מה העולם נוהג לברך על שניצל אשמח לשמוע את דעתכם
ואכמ"ל ויעויין בפנים הספרים.לכאורה גם לדין הזה שחמשת מיני דגן לא בטלים גם כשהן מועטים, יש לזה גבולות וכאן כשכל אחד מבין שהעוף הוא העיקר, יש לברך שהכל. כך פוסק גם בס' וזאת הברכה, אא"כ הציפוי עבה מאד שאז הוא פחות בטל.
בדיעבד מזונות פוטר כל מידי דזיין (כלומר כל המאכלים חוץ ממים ומלח), כך שברכה לבטלה אין כאן.ולא לעשות מזונות על השניצל מחשש ברכה לבטלה,
וכך שמעתי אני מבעל המעשה (מן הסתם היו הרבה כאלו), ששאל את הרב אלישיב זצוק"ל מה לברך על שניצל, והוא שאל אותו מה זה שניצל. תיאר לו שזה עוף שמצפים וכו' אז הוא שאל אותו מה העיקר ואמר לו שהעוף, אז אמר הגרי"ש שאם כן ברכתו שהכל.שהכל,
וידוע הסיפור עם הגרי"ש אלישיב זצ"ל כששאלו אותו מה הברכה ותיארו לו מה זה שניצל, סבר לומר שזה מזונות,
בארוחת צהרים נכדו הצביע על השניצל ואמר זה המאכל שהתכוונו בשאלה, הוא אמר אהה זה בטח שזה שהכל!
לכתחילה לא עושים כך.בדיעבד מזונות פוטר כל מידי דזיין (כלומר כל המאכלים חוץ ממים ומלח), כך שברכה לבטלה אין כאן.
נשמע לי מעניין שמורה הוראה מחפשים סקרים בפרוג...התבקשתי ע"י מוראה הוראה לעשות סקר מה העולם נוהג לברך על שניצל אשמח לשמוע את דעתכם
הוא לא חיפש לעשות סקרים בפרוג והוא בטח לא יודע מה זה פרוג הוא רק רצה לדעת מה העולם נוהג (מה שנקרא "פוק חזי מאי עמא דבר") וזה סה"כ סניף לנידון ובטח לא התכוון לפסוק ע"פ סקר...נשמע לי מעניין שמורה הוראה מחפשים סקרים בפרוג...
בכיף כף יש שטוענים שזה רק בא לדבק (להחזיק את העיסה) ולא לתת טעם,לי פשוט שעל שניצל ועל כיף-כף ועל פסק זמן מברכים שהכל
פתחתי אשכול של הלכות סגרוהתבקשתי ע"י מוראה הוראה לעשות סקר מה העולם נוהג לברך על שניצל אשמח לשמוע את דעתכם
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: