ומכאן הגיע ה @אפכא מסתבראמקובלני מבית אבא לברך 'שהכל', אבל לאחר שחתני הרב הכניס בלבי פקפוק בעניין התחלתי לפטור מן הצד.
ומכאן הגיע ה @אפכא מסתבראמקובלני מבית אבא לברך 'שהכל', אבל לאחר שחתני הרב הכניס בלבי פקפוק בעניין התחלתי לפטור מן הצד.
שאלו פעם שני אנשים את הרב אליישיב מה מברכים על השניצלכמדומה שאין צריך לברך מזונות. עי' משנ"ב סימן קס"ח ס"ק מ"ו: ואם אכל המרקחת מלמעלה והשאיר הרקיקין ואכלן בפני עצמן צריך לברך במ"מ עליהם אך אם אכלן ביחד ונשאר עוד קצת רקיק בלא מרקחת אין צריך לברך עליו כיון דעיקר אכילתו היה ביחד ונחשב לטפל להמרקחת אין חוששין על גמר האכילה:
זה לא מוסכם על כולם. יש שמברכים תמיד שהכל. תעיין בוזאת הברכה.אני מברך מזונות בלי שום חשש,
לפחות אצלי הפירורים באים נטו בשביל הטעם!
לא צריך מידי לדון-
אם זה בא בשביל הטעם צריך לברך מזונות ולא משנה מה העיקר ומה הטפל.
לפי מה שאני יודע זה מוסכם על כולם ש"טעם דגן לא בטל",זה לא מוסכם על כולם. יש שמברכים תמיד שהכל. תעיין בוזאת הברכה.
?מאכל שיש בו חמשת מיני דגן שבאים לטעם, ברכתו מזונות אפי' אם הם המיעוט.
יש אומרים שעל מיעוטא דמיעוטא [שלטעם] לא קפדינן. [ילקוט יוסף והגר"מ אליהו.] ותמיד שהכל.לפי מה שאני יודע זה מוסכם על כולם ש"טעם דגן לא בטל",
רק בשניצל חלקו האם זה בא לטעם או סתם ליופי,
אני יודע בוודאות שזה בא לטעם-לכן אני מברך מזונות בלי חשש!
לפחות הילקוט יוסף אמר שאם זה בא להטעים וודאי צריך לברך מזונותיש אומרים שעל מיעוטא דמיעוטא לא קפדינן. [ילקוט יוסף והגר"מ אליהו.] ותמיד שהכל.
וזאת הברכה עמוד 111 [באותיות הקטנות] מביא אותו לא ככה. אלא שלעולם שהכל.לפחות הילקוט יוסף אמר שאם זה בא להטעים וודאי צריך לברך מזונות
תעיין שוב את מי ציטטתי.שאלו פעם שני אנשים את הרב אליישיב מה מברכים על השניצל
לאחד ענה מזונות, ולשני הוא ענה שהכל
שאלו אותו איך זה ?
ענה הרב אליישיב (כמו שהזכירו את זה פה באשכול) שתלוי איך השואל שאל את השאלה, אם הוא שאל שהציפוי נועד רק שלא ידבק, אז שהכל. ואם לטעם - אז מזונות.
אני בטוח שהמו"ץ יודע את המשנ"ב הזה, ואם כל זאת הוא ביקש לדעת מה הציבור נוהג, אז כנראה זה לא כזה פשוט ...
כנ"למאז שבעלי חמד את הסוגיא השתדרגנו למזונות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: