מה אתם יודעים על מעלה עמוס?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך

cyp

משתמש מקצוען
הייתם שם פעם?
סעו פעם אחת ותרגישו.
אני ניסיתי יותר מפעם אחת.

ההפחדות הם בערך כמו שאמריקה חושבת על ישראל.
הכל ביחסיות כמובן
אני הייתי שם וכן לא הרגשתי ממש נעים בדרך אבל אולי זה סתם פסיכולוגי.... וגם מתוכנן כביש חדש

cyp

משתמש מקצוען
אהיה כנה.
לא מכירה את ההתנחלויות האילו.
ולא רואה את עצמי גרה ספציפית במקומות האלו גם מהבחינה שהאוכלוסיה לא מתאימה לי.
יש לי פחד להגיע למקומות האילו לביקור ואם יהיה צורך אז אגיע בהחלט. לאחר הרבה הכנות נפשיות..

הדיון כאן על מגורים. ובדיון כזה צריך לשקלל מכלול.
איזה סגנון חברה מחפשים

יכולות כלכליות
יכולות נפשיות
חינוך הילדים

מקום לא נמדד רק לפי ערבים או לא.
התמודדויות לא חסרות בחיים.
ואי אפשר לברוח מהתמודדות

אז כל אחד צריך לדעת על כל אופציה מה היתרונות ומה החסרונות
אילו התמודדויות יש לו בכל מקום וסדרי עדיפויות.

ממליצה ללכת לשאול את האדמור מביאלא שליט"א מדוע הלך על ההחלטה הזו למען חסידיו.
כ-50 משפחות כבר קנו שם בית.
זה אומר בית כנסת משלהם.. מוסדות משלהם. קהילה.
מה חסר?
גם האדמור מפינסק... 100 משפחות רוכשות עכשיו....

אפשוטער איד

משתמש מקצוען
ממליצה ללכת לשאול את האדמור מביאלא שליט"א מדוע הלך על ההחלטה הזו למען חסידיו.
כ-50 משפחות כבר קנו שם בית.
זה משהו אחר! כשבן אדם שואל על מקום ספציפי בתור איש בודד שמחפש מקום לרוחו ולכיסו אז מתאים כל דבריי דלעיל.
אך כשמדובר על קהילה מגובשת כל ההתלבטויות משתנות כי לפעמים קיהלה מאותה חסידות מגובשת וגדולה שפותחים לעצמם מקומות לימוד, ועוזרים אחד לשני בהסעות, רכבים, קניות ,כמו שאני יודע על קהילה מסוימת באיזור יחסית נידח שכל פעם שמישהו יוצא לעיר הגדולה הוא מעדכן בוואצאפ , ושואל אם מישהו צריך שם משהו, ולכן כשהולכים בקבוצה מגובשת הכל נראה אחרת, ע"ע ויז'ניץ בעפולה, גור בערד, צאנז וקרלין בטבריה, סלונים בעמנואל, וכן על זה הדרך

מצות

משתמש פעיל
עברתי על כל הפורום וקראתי את כל הדיעות
אני בהחלט מזדהה עם מה שנכתב ע''י מריומה.
נסעתי כמה פעמים למקום.
מדובר במקום פשוט מדהים, עם נופי בראשית עוצרי נשימה
כשיש ראות טובה ניתן לראות גם את ים המלח
ניתן לראות את שמחת החיים על הילדים, שלא כמו במרכז שהם עסוקים כל הזמן לרוץ סביב עצמם ולהתחרות עם חביריהם, וכילדים הקטנים כן גם אנחנו... כן .. כן ... כן... אל תתביישו להודות.
לדידי, הערבים בכלל לא קיימים והייתי הולך לגור בכל התנחלות שהיא, כמובן במידה שהאופי והדת מתאימים להשקופתיי.
דיברתי עם הרבה אברכים שהגיעו לגור שם לאחרונה וכולם מרוצים עד השמיים.
זה בהחלט לא מתאים למי
שקונה נעליים/בגדים/אוכל/ריהוט וכו' בגלל השכנים והאורחים.
וכן זה לא מתאים למי שהורג את עצמו מהעבודה בכדי להרשים את החברים בשטיבל וכו' וד''ל.
זה כן מתאים למי שמחפש את האמת אצל עצמו, למי שרוצה לעבוד את ה', למי שרוצה לחנך את ילדיו מתוך מנוחת הנפש ורחבות הדעת, למי שרוצה חיים איכותיים ורגועים.
כמי שגר במרכז הארץ ואני נסחף במירוץ של כולם, כי כך כולם עושים וכו', וכמה שתרצה ללכת נגד הזרם זה לא ממש יעזור, כי כמו שהרמב''ם כותב שהאדם צריך ללכת למקום שדעת בנ''א טובה כי סוף סוף הוא מושפע מהמקום, אז למי שבאמת חשוב לו לחיות חיים אמיתיים, אני חושב שאין תחליף למעלה עמוס או ישובים דומים.

bp1

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נסעתי כמה פעמים למקום.
ניתן לראות את שמחת החיים על הילדים, שלא כמו במרכז שהם עסוקים כל הזמן לרוץ סביב עצמם ולהתחרות עם חביריהם, וכילדים הקטנים כן גם אנחנו... כן .. כן ... כן... אל תתביישו להודות.
לדידי, הערבים בכלל לא קיימים והייתי הולך לגור בכל התנחלות שהיא, כמובן במידה שהאופי והדת מתאימים להשקופתיי.
זה בהחלט לא מתאים למי
וכן זה לא מתאים למי שהורג את עצמו מהעבודה בכדי להרשים את החברים בשטיבל וכו' וד''ל.
זה כן מתאים למי שמחפש את האמת אצל עצמו, למי שרוצה לעבוד את ה', למי שרוצה לחנך את ילדיו מתוך מנוחת הנפש ורחבות הדעת, למי שרוצה חיים איכותיים ורגועים.
כמי שגר במרכז הארץ ואני נסחף במירוץ של כולם, כי כך כולם עושים וכו', וכמה שתרצה ללכת נגד הזרם זה לא ממש יעזור, כי כמו שהרמב''ם כותב שהאדם צריך ללכת למקום שדעת בנ''א טובה כי סוף סוף הוא מושפע מהמקום, אז למי שבאמת חשוב לו לחיות חיים אמיתיים, אני חושב שאין תחליף למעלה עמוס או ישובים דומים.
כל מילה!
על החתום- תושבת מעלה עמוס.

שווה שווה

משתמש פעיל
bp1
שאלה:
זוג צעיר מעונין לקנות במעלה עמוס דירה(למגורים או השקעה)
הסכום הוא 750000
יש מצב למצוא דירה לפחות 90 מ"ר ??
תודה לעונים!!

גדול מרבן שמו

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
נסעתי כמה פעמים למקום.
זה בהחלט לא מתאים למי
והכי טוב שהם בחיים לא יהיו בסגר...
כי המדד הוא מספר חולים לאלף נפש, ואין שם אלף נפש

שווה שווה

משתמש פעיל
@bp1
שאלה:
הסכום הוא 750000
תודה לעונים!!
תתקשרו ל- 0527630544
מספר של מתווך?
ואני שואלת שוב המחיר שנתתי הוא הגיוני?

bp1

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
bp1
שאלה:
הסכום הוא 750000
תודה לעונים!!
בפרויקט שבבניה דירת 4 חדרים (בערך 90 מ"ר)+ חצר בערך 100 מ"ר בסביבות ה-800 אלף

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה