וכאשר אבדתי אבדתי
משתמש מקצוען
מעולם לא חשבתי שאני מכיר את כל העולם...כנראה שאתם לא כולם.
כי אני כן מכירה מקרוב הרבה אשכנזים שכן, חלקם אפילו משפחה יחסית קרובה.
רק הפתיע אותי לשמוע שיש דבר כזה
זה לכאורה לא אמור להיות קיים
מעולם לא חשבתי שאני מכיר את כל העולם...כנראה שאתם לא כולם.
כי אני כן מכירה מקרוב הרבה אשכנזים שכן, חלקם אפילו משפחה יחסית קרובה.
האמת שאנחנו משפחה מעורבת וחלקם חוצניקים יתכן שיש בזה משהו.מעולם לא חשבתי שאני מכיר את כל העולם...
רק הפתיע אותי לשמוע שיש דבר כזה
זה לכאורה לא אמור להיות קיים
שום רקע חסידי.ליטאים שלא אוכלים דג עם חלב? אולי רקע חסידי?
מכירה גם יקים מהודרים שלא אוכלים דג עם חלבי יחד אפילו לא באותה צלחתליטאים שלא אוכלים דג עם חלב? אולי רקע חסידי?
אומריםטעימות מהטשולנט של שבת.
בשקט, בשקט-
הטשולנט ביום שישי יותר טעים מבשבת! אבל כבר נאמר 'טועמיה חיים זכו!'
מוכן הכוונה מלא בדברים טובים?לאחרונה גם יצא שאכלנו לחוח קנוי..-טעים, משביע ומשמין.
אין לי מושג בכל זה.מוכן הכוונה מלא בדברים טובים?
או ממלאים בבית?
עברתי על כל האשכול וחיפשתי בדיוק את זה.
אנחנו קונים לחוח
מכניסים בפנים עגבניות,מלפפון חמוץ ,בצל,סחוג,עמבה,לפעמים יש שניצל וחצילים אפויים
אורזים בגלגול בנייר כסף
מברכים מזונות וזה משביע ולא ממלא מדי.
הא...ואנחנו חסידים...
מעניין,אנחנו אוכלים תבשיל מרוקאי מיוחד ליום שישי
זה עובר בדורות.. אני צעירה בהעברה הדורית הזאת... לא תמיד יש לי כוח להכין לפעמיים אמא שלי שולחת לי או שאני מכינה .
סבתא שלי היתה מכינה את זה, סבתא רבה.. כל הדודים והדודות זה מה שהם אוכלים ביום שישי..
קוראים לזה 'טמראה'
תבשיל שיש בו פרוסות תפו"א מעל מעל פרוסות בטטה, מעל פרוסות עגבנייה וגרגירי חומוס.
מטבלים במלח, פפריקה, שמן, מים שמכסים את הכל. מבשלים טוב ואז תוך כדי בישול (לקראת הסוף) לוקחים כוס שמים מלח, פפריקה,שמן, מעט מים ושופכים מעל התבשיל.
אוכלים חלה טרייה.
יש לזה ריח למרחקים (ריח טוב כמובן) וזה טעיםםם..
אגב מעניין אותי אם יש עוד משפחות מרוקאיות שאוכלות את זה. (במרוקו היו שמים מעל דג.. זה המתכון המקורי)
לא הבנתי, מצערים את המבוגרים שיצטרכו לשמוע את הפזמון "אני רעב, מה יש לאכול?" שוב ושוב או את הילדים?רק למבוגרים, ילדים זה איסור דאוריתא של צער בעלי חיים ]
ואיך העצבים?בבוקר חתיכת עוגה
במשך היום שותים מים וקפה
וסעודת שבת נאכלת [מהחלה עד הקינוח] בתאבון ובעונג רב ..
[מאוד מאוד בריא לגוף פעם בשבוע לדלג על ארוחה ,
פשוט לתת לקיבה קצת לנוח לפני שבת ...]
כדאי לכולם לעשות כך .
[רק למבוגרים, ילדים זה איסור דאוריתא של צער בעלי חיים ]
למה מזונות, זה מטוגן בשמן עמוק?מוכן הכוונה מלא בדברים טובים?
או ממלאים בבית?
עברתי על כל האשכול וחיפשתי בדיוק את זה.
אנחנו קונים לחוח
מכניסים בפנים עגבניות,מלפפון חמוץ ,בצל,סחוג,עמבה,לפעמים יש שניצל וחצילים אפויים
אורזים בגלגול בנייר כסף
מברכים מזונות וזה משביע ולא ממלא מדי.
הא...ואנחנו חסידים...
כאשר אחד האדמו"רים בדורות הקודמים הציע לסבא רבא שלי סיגריה, הוא סירב...
חסיד בחיים לא היה עושה כזה דבר...
השבת מוכנה ביום חמישיואיך העצבים?
בנאדם שלא אוכל = בנאדם עצבני..
לא מומלץ ביום שישי ארוך וקייצי שחם.
לחוח הוא בלילה רכה מאד עם שמרים, כמו בלינצ'ס שאינה מטוגנת אלא על מחבת משומנת מעט מעט.למה מזונות, זה מטוגן בשמן עמוק?
אם מטוגן בשמן דק ואתם קובעים על כך סעודה הברכה המוציא
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: