דרוש מידע מה אוכלים אצלכם ביום שישי בצהרים?

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מעולם לא חשבתי שאני מכיר את כל העולם...
רק הפתיע אותי לשמוע שיש דבר כזה
זה לכאורה לא אמור להיות קיים
האמת שאנחנו משפחה מעורבת וחלקם חוצניקים יתכן שיש בזה משהו.
עוד נתון שהרבה מהם כן מגיעים מרקע חסידי-אולי זה גם משהו (כפי שמישהו כאן כתב) לא בדקתי.
בכ''א יתכן באמת שהליטאים השורשיים כולם לא חוששים לזה. לא יודעת.
 

Sara Rivka

משתמש מקצוען
ליטאים שלא אוכלים דג עם חלב? אולי רקע חסידי?
שום רקע חסידי.
כאשר אחד האדמו"רים בדורות הקודמים הציע לסבא רבא שלי סיגריה, הוא סירב...
חסיד בחיים לא היה עושה כזה דבר...
גם הורי אימי מקפידים על כך, וגם להם אין כל רקע חסידי.
 

מתכנתת+

משתמש מקצוען
ארוחת בוקר
צהריים - ביצה ירקות פירות חלבי ואם ממש רעבים נוטלים ידיים טוסט/כריך
 

אחד1

משתמש צעיר
בבוקר חתיכת עוגה
במשך היום שותים מים וקפה

וסעודת שבת נאכלת [מהחלה עד הקינוח] בתאבון ובעונג רב ..

[מאוד מאוד בריא לגוף פעם בשבוע לדלג על ארוחה ,
פשוט לתת לקיבה קצת לנוח לפני שבת ...]

כדאי לכולם לעשות כך .
[רק למבוגרים, ילדים זה איסור דאוריתא של צער בעלי חיים ]
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ליטאים שלא אוכלים דג עם חלב? אולי רקע חסידי?
מכירה גם יקים מהודרים שלא אוכלים דג עם חלבי יחד אפילו לא באותה צלחת
(כלומר, לא דג מבושל עם חלבי, אלא לא יאכלו דג+לזניה למשל על אותה צלחת)
 

יאנקאלע

משתמש מקצוען
טעימות מהטשולנט של שבת.

בשקט, בשקט-

הטשולנט ביום שישי יותר טעים מבשבת! אבל כבר נאמר 'טועמיה חיים זכו!'
אומרים
שהבחורים אוכלים טשולנט ביום חמישי שישי שבת
והאברכים אוכלים טשולנט ביום שבת ראשון שני
 

להודות ולהלל!

משתמש מקצוען
לאחרונה גם יצא שאכלנו לחוח קנוי..-טעים, משביע ומשמין.
מוכן הכוונה מלא בדברים טובים?
או ממלאים בבית?
עברתי על כל האשכול וחיפשתי בדיוק את זה.
אנחנו קונים לחוח
מכניסים בפנים עגבניות,מלפפון חמוץ ,בצל,סחוג,עמבה,לפעמים יש שניצל וחצילים אפויים
אורזים בגלגול בנייר כסף
מברכים מזונות וזה משביע ולא ממלא מדי.
הא...ואנחנו חסידים...
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
אנחנו אוכלים תבשיל מרוקאי מיוחד ליום שישי
זה עובר בדורות.. אני צעירה בהעברה הדורית הזאת... לא תמיד יש לי כוח להכין לפעמיים אמא שלי שולחת לי או שאני מכינה .
סבתא שלי היתה מכינה את זה, סבתא רבה.. כל הדודים והדודות זה מה שהם אוכלים ביום שישי..
קוראים לזה 'טמראה'
תבשיל שיש בו פרוסות תפו"א מעל מעל פרוסות בטטה, מעל פרוסות עגבנייה וגרגירי חומוס.
מטבלים במלח, פפריקה, שמן, מים שמכסים את הכל. מבשלים טוב ואז תוך כדי בישול (לקראת הסוף) לוקחים כוס שמים מלח, פפריקה,שמן, מעט מים ושופכים מעל התבשיל.
אוכלים חלה טרייה.
יש לזה ריח למרחקים (ריח טוב כמובן) וזה טעיםםם..

אגב מעניין אותי אם יש עוד משפחות מרוקאיות שאוכלות את זה. (במרוקו היו שמים מעל דג.. זה המתכון המקורי)
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מוכן הכוונה מלא בדברים טובים?
או ממלאים בבית?
עברתי על כל האשכול וחיפשתי בדיוק את זה.
אנחנו קונים לחוח
מכניסים בפנים עגבניות,מלפפון חמוץ ,בצל,סחוג,עמבה,לפעמים יש שניצל וחצילים אפויים
אורזים בגלגול בנייר כסף
מברכים מזונות וזה משביע ולא ממלא מדי.
הא...ואנחנו חסידים...
אין לי מושג בכל זה.
קונים את זה ארוז כמו פיתות גדולות כאלו,
ואוכלים ככה- בלי כלום.
מי שרוצה מוסיף חומוס, חמוצים בקטנה, יש מהדרים לאכול איתו קיגל איטריות.(לדעתי זה ממש טנק ביחד..)

אין לנו שום צד תימני אז אני ממש לא מתמצאת באיך זה עובד ועם מה אוכלים את זה.
אבל די קניתי את הרעיון שלך אולי ננסה פעם.
הייתה לי חברה תמניה ששכנעה אותי לנסות טעמתי ובאמת היה טוב.
אבל אז זה היה ביתי, והבנתי שקצת מסובך להכין את זה אז לא לי,
עברו מאז כמה שנים ולאחרונה ראיתי את זה באיזה מקום קניתי, טעמנו וממש הלך.
החיסרון של זה- מלא בשמן, ויחסית יקר למשפחה.
אלא אם כן עושים את מה שאמרת ואז זה באמת ארוחה רצינית משביעה ושווה.
אנחנו אוכלים תבשיל מרוקאי מיוחד ליום שישי
זה עובר בדורות.. אני צעירה בהעברה הדורית הזאת... לא תמיד יש לי כוח להכין לפעמיים אמא שלי שולחת לי או שאני מכינה .
סבתא שלי היתה מכינה את זה, סבתא רבה.. כל הדודים והדודות זה מה שהם אוכלים ביום שישי..
קוראים לזה 'טמראה'
תבשיל שיש בו פרוסות תפו"א מעל מעל פרוסות בטטה, מעל פרוסות עגבנייה וגרגירי חומוס.
מטבלים במלח, פפריקה, שמן, מים שמכסים את הכל. מבשלים טוב ואז תוך כדי בישול (לקראת הסוף) לוקחים כוס שמים מלח, פפריקה,שמן, מעט מים ושופכים מעל התבשיל.
אוכלים חלה טרייה.
יש לזה ריח למרחקים (ריח טוב כמובן) וזה טעיםםם..

אגב מעניין אותי אם יש עוד משפחות מרוקאיות שאוכלות את זה. (במרוקו היו שמים מעל דג.. זה המתכון המקורי)
מעניין,
יש לנו צד מרוקאי (רבע האמת)
אף פעם לא שמעתי על זה...
איך הוגים את השם של זה ? tamre/tamara/tamra

יש כאן מגוון כ''כ ענק של עדות וחוגים שבא לי יום אחד לאגד הכל לאיזו סדרה מרתקת.
שאנשים יבינו כמה העם שלנו מעניין ומרתק מעבר לכל הקטלוגים ההזויים.
 

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
רק למבוגרים, ילדים זה איסור דאוריתא של צער בעלי חיים ]
לא הבנתי, מצערים את המבוגרים שיצטרכו לשמוע את הפזמון "אני רעב, מה יש לאכול?" שוב ושוב או את הילדים? :)
ואגב אצלינו אוכלים חלה הכי פשוטה וטחינה.
 

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
בבוקר חתיכת עוגה
במשך היום שותים מים וקפה

וסעודת שבת נאכלת [מהחלה עד הקינוח] בתאבון ובעונג רב ..

[מאוד מאוד בריא לגוף פעם בשבוע לדלג על ארוחה ,
פשוט לתת לקיבה קצת לנוח לפני שבת ...]

כדאי לכולם לעשות כך .
[רק למבוגרים, ילדים זה איסור דאוריתא של צער בעלי חיים ]
ואיך העצבים?
בנאדם שלא אוכל = בנאדם עצבני..
לא מומלץ ביום שישי ארוך וקייצי שחם.
 

RikiZ

משתמש רשום
אצלינו אוכלים כבר שנים , פשוט אטריות עם גבינה מתוקה
דקה הכנה
ומשביע ממש...
 

דיני

משתמש מקצוען
מוכן הכוונה מלא בדברים טובים?
או ממלאים בבית?
עברתי על כל האשכול וחיפשתי בדיוק את זה.
אנחנו קונים לחוח
מכניסים בפנים עגבניות,מלפפון חמוץ ,בצל,סחוג,עמבה,לפעמים יש שניצל וחצילים אפויים
אורזים בגלגול בנייר כסף
מברכים מזונות וזה משביע ולא ממלא מדי.
הא...ואנחנו חסידים...
למה מזונות, זה מטוגן בשמן עמוק?
אם מטוגן בשמן דק ואתם קובעים על כך סעודה הברכה המוציא
 

אחד1

משתמש צעיר
ואיך העצבים?
בנאדם שלא אוכל = בנאדם עצבני..
לא מומלץ ביום שישי ארוך וקייצי שחם.
השבת מוכנה ביום חמישי
ביום שישי יושבים בבית הכנסת עם 4 מזגנים
הולכים למקוה
מתכונים רוחנית לשבת על ידי לימוד תורה וחזרה בתשובה
שעתים לפני השקיעה חוזרים לבית מכונים שעון ועוד כמה דברים קטנים
הולכים לנוח
ואז בשבת יש שמחה שמי שלא טעם לא יבין
השמחה ממשיכה בדרך כלל עד יום שיני ולפעמים יותר ...
[כמובן שמי שזה גורם לו עצבני לא ירגיש את השמחה הגדולה
כך שמי שחושש ל"עצבני "בסוף ישאר גם רעב וגם עצוב....]
 

nech4

משתמש פעיל
למה מזונות, זה מטוגן בשמן עמוק?
אם מטוגן בשמן דק ואתם קובעים על כך סעודה הברכה המוציא
לחוח הוא בלילה רכה מאד עם שמרים, כמו בלינצ'ס שאינה מטוגנת אלא על מחבת משומנת מעט מעט.
ברכתה מזונות, ואם עוביה מעל 7 מ"מ לפי חלק מהפוסקים- ניתן לקבוע סעודה.
ממלאים את הלחוח בכל מה שרוצים.
 

nech4

משתמש פעיל
קוראת ומשתאה על הזמן שיש להרבה פה להכנה של אוכל מיוחד בימי שישי!

אצלינו בבית נהגו תמיד אורז וירק/תבשיל קטניות (שמכינים בכל מקרה לליל שבת)
+בורקסים חמים.

אהה עוד משהו.
כשהתחילו הבחורים לטעום מהעוגות של שבת וכמעט ולא נותר כלום לשבת, הונהג בביתנו "עוגה ליום שישי"- עוגת טורט פשוטה וטעימה שמספקת את אלו שרוצים רק משהו עם הקפה.

ופעם אכלתי אצל קרובי משפחה מרק עוף עם אטריות. גם קליל להכנה ומשביע.
 

אליהו הנביא 1

משתמש רשום
המשתמש נחסם
אני ביום שישי אוכל את הלב...
והמשפחה שלי אוכלים בצהרים:
לחם ירקות טריים טונה שימורים ועוד בסגנון
צמוד לשבת עושים טעימה קטנה שהמאכלים וזהו
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה