בד''כ בחורף מנשנשים ואין משהו מיוחד.
בקיץ זה אחד מאלו:
בורקס ורוטב פטריות /רוטב קיקות (אין לי מושג איך נקרא בעברית אולי מישהו יחכים אותי)
נקניקיות וצ'יפס.
לפעמים ממש אורז אדום.
לאחרונה גם יצא שאכלנו לחוח קנוי..-טעים, משביע ומשמין.
לקראת שבת-
אוכלים פס שמרים שזה בעצם בצק של החלות עם שוקולד (ברכתו מזונות)
לעניות דעתי טעים הרבה יותר מהשמרים הרגיל.
יש גם שטועמים מהקיגל תפו''א או איטריות, אני בד''כ פחות אוהבת שעושים את זה כי כשזה מתחיל זה לא נגמר או יותר נכון נגמר וצריך להכין חדש..
אצלנו באופן כללי לא אוכלים המוציא מהצהריים ביום שישי...
ככה שרוב הדברים זה ''בקטנה'' ואח''כ בערב יש את סעודת השבת ''המלכותית'' כמו שצריך.
לפי השו"ע אסור לאוכל דגים עם חלבי
לפי הרמ"א מותר לאכול דגים עם חלבי
מה שיוצא שלספרדים אסור ולאשכנזים מותר
מה שכן דגים עם בשר זה חמירא סכנתא מאיסורא ולכן שותים בין הדגים לבשר שיהיה משהו של הפסק.
אכילת דגים עם חלב/גבינות וכ' חוששים לזה משום צרעת.
האשכנזים לא חוששים ויש כאלו שכן קבלו את הפסק של השולחן ערוך והנהיגו את זה על המשפחה שלהם, לכן אצל הספרדים רובם אם לא כולם לא אוכלים יחד והאשכנזים אפשר למצוא משפחות משפחות ולא קהילה שלמה, כי תכל''ס לפי פסקי הרמ''א הוא לא חשש לזה והתיר.
אצלנו לדוג' יש במשפחה כמעט מכל העדות והחוגים ועד כמה שידוע לי גם האשכנזים שבנינו לא אוכלים גבינה וחלב רק מה, ההבדל הוא שהם נזהרים שלא יהיה יחד, בעוד שאנחנו צריכים לשטוף ידיים ולשתות משהו בין לבין ולפעמים להמתין (כשמדובר בגבינה קשה).
לעומת זאת בתור ילדה למדתי בכיתה בזמנו עם חברות שהביאו טונה בגבינה לבנה במקום מיונז...
ולא הבנתי איך הן אוכלות בשר וחלב בכזה רוגע...
עד שהסבירו לי שמבחינתם זה מותר לכתחילה.
סבתא מכינה ושולחת לכל הנכדים
קוסקוס עם ירקות
חתיכת נוסטלגיה מבחינתי...
כשהייתי ילדה קטנה והיינו נוסעים אליהם לשבת.
כל יום שישי הינו חוגגים על קוסקוס מעשי ידייה ורוטב אדום רותחחחחחחחח!
היום למי יש זמן וכח?
פעם בשבוע שבועיים תופסים יוזמה ועושים ''יום קוסקוס''.
זה עדיין לא דומה לא כמעט לריח והטעם של ימי שישי ההם..