מה זה?ומה עם קסני"ק,
זה מושג שאין מי שלא מכיר, אבל רק חרדי...
אייבישטער-יש לכם עוד ביטויים כאלו? השייכים לישיבה? לחסידות? לקהילה?
תכתבו לי ובלי נדר אשתף בתוצאות - - בטוח יהיה מענין!
לא ידעתי האם זה רציני או לא...מה זה?
עריכה: אני רואה שאתם בהלם, אני חוצנקית ולא מכירה. בדקתי אפילו בגוגל, נו לא תגלו?
באותו עניין - המודיע יקפידו לקרוא לתוספת השבועית 'תוספת', בעיתונים האחרים זה 'מוסף'במקום תקרבי את הכיסא לשולחן
"תקריבי" את הכיסא לשולחן
במקום "עוקף" אותך
אני "מעקיף" אותך
ליטאים וספרדים?
לא,במקום תקרבי את הכיסא לשולחן
"תקריבי" את הכיסא לשולחן
במקום "עוקף" אותך
אני "מעקיף" אותך
ליטאים וספרדים?
זה בגלל שמוסף זה מושג קדוש והם לא רוצים לקרוא כך לעיתוןבאותו עניין - המודיע יקפידו לקרוא לתוספת השבועית 'תוספת', בעיתונים האחרים זה 'מוסף'
פחדתי מהלכם/ןקרה לכם.ן
קסניקיםמה זה?
[עריכה: אני רואה שאתם בהלם, אני חוצנקית ולא מכירה. בדקתי אפילו בגוגל, נו לא תגלו? ]
מי הבנ"א הכי תמים שאת מכירה?? זה הבנ"א הכי משופשף בק"ס....מה זה?
עריכה: אני רואה שאתם בהלם, אני חוצנקית ולא מכירה. בדקתי אפילו בגוגל, נו לא תגלו?
לא נכון בכלל,לא,
אנשים שלא יודעים עברית
?לא נכון בכלל,
אם הייתי יכולה לכתוב שמות של כל האנשים שאני מכירה...
הרוב, מי שאני מכירה הם ספרדים/אשכנזים
או תאאקיפי בעיגול..במקום תקרבי את הכיסא לשולחן
"תקריבי" את הכיסא לשולחן
במקום "עוקף" אותך
אני "מעקיף" אותך
ליטאים וספרדים?
אהה, הבנתילא,
אנשים שלא יודעים עברית
הכוונה היא בדיוק לזה, אבל בהקשרים קהילתיים יותר.איבדתי את הקצב של האשכול אבל יש כאן טעויות שנראה יותר קשור לדוברי שפה זרה מאשר חרדים
למשל אמירה של 'לקחת מקלחת' במקום להתקלח או לעשות מקלחת, אני יכולה עד היום בשיחה לומר ככה למרות שאני יודעת שזה לא תקין ובכתיבה זה לא יצא לי ככה.
זה נושא ענק בפני עצמו לאשכול חדש.במקום תקרבי את הכיסא לשולחן
"תקריבי" את הכיסא לשולחן
במקום "עוקף" אותך
אני "מעקיף" אותך
ליטאים וספרדים?
פונוביצ'ערתפרח'ניק ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: