עזרה מדברים בחרדית? זקוקה לתרגום!

מצב
הנושא נעול.

אחד משלנו

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
דיברתי פעם בשבת אצל משפחה חילונית בשבת שבע ברכות
ואמרתי להם שבשבת אני נוהג כך וכו' בהקשר מסויים
אז שאלו אותי רגע אבל אסור לנהוג בשבת ?
ניסיתי כמנהגי להסביר להם על מושג הנקרא מנהג

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אצל אשכנזים נראה לי זה יותר כוללני כזה לכולם
קאפוסטה- כרוב ממולא- רק בהונגרי, מאכל שאכלו כמעט בכל או לי כמעט- ארצות אשכנז. ויש עוד כמה- לכי תסבירי לחילוני מה זה קרעפלאך, או קישקע, או גולאש ופפריקש (מאכלים בלעדיים להונגריים- רק הם יודעים איך מדברים את השפה שלהם ואיך מכינים את האוכל שלהם)

יהודה גל

משתמש מקצוען
בחסידויות יקראו לזמר החצר – "בעל מנגן".
"תקונע'ס" - תקנות לעריכת שמחות או לשמירה על גדרי הצניעות בקהילה.
בחסידויות רבות יש את "דף הקהילה" או "עמוד הקהילה" - אותו רעיון כמו דף היומי אך במתכונת יחודית לקהילה.

בגור - חברותא הוא בכלל שותף.
הבחורים והאברכים מאורגנים ב"חברה" המתקבצת פעם בשבוע לשיחת בענייני חסידות ובזמנים מיוחדים ל"טרינק", מסיבה שבה עוסקים בענייני חסידות. אצל הבחורים בדרך כלל מנהיג את האספה ה"קומנדאנט" (אחראי).

בבעלזא מכנים את רב הקהילה בתואר "דיין" על אף שברוב הפעמים הוא כלל לא מוסמך לדיינות.
ואת האדמו"ר מכנים בתואר "רב" (כנ"ל גם בבאבוב).
"גרויסע שטוב" - היכל הטישים המרכזי.
לכל אחד יש "חברה" (מלשון חבורה) ויש "קבוצה".

בבאיאן ובחסידויות לבית רוזין - בית הכנסת הוא בכלל "קלויז".

בחב"ד"קבוצה" (במלעיל) - נסיעה לרבי לשנת לימוד ב-770 לפני יציאה לשליחות, בחור מכונה ''תמים'' על אף שהוא תחמן גדול...
בוזיניץ מרכז - קוראים לאדמו"ר "היילגער רבי", וואטסעפ – "פאסקוצווע'ס" (משהו בסגנון...)

תושב מאה שערים

משתמש פעיל
קאפוסטה- כרוב ממולא- רק בהונגרי, מאכל שאכלו כמעט בכל או לי כמעט- ארצות אשכנז. ויש עוד כמה- לכי תסבירי לחילוני מה זה קרעפלאך, או קישקע, או גולאש ופפריקש (מאכלים בלעדיים להונגריים- רק הם יודעים איך מדברים את השפה שלהם ואיך מכינים את האוכל שלהם)
מה שנוגע לאוכל הונגרי הם מבינים טוב מאוד טומי לפיד חילוני למהדרין הוציא ספר מתכונים הונגרי בשם "פפריקה"
הוא היה אומר "בני-אדם אוכלים כדי לחיות. הונגרי, אם הוא בן-אדם, חי כדי לאכול"

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מה שנוגע לאוכל הונגרי הם מבינים טוב מאוד טומי לפיד חילוני למהדרין הוציא ספר מתכונים הונגרי בשם "פפריקה"
הוא היה אומר "בני-אדם אוכלים כדי לחיות. הונגרי, אם הוא בן-אדם, חי כדי לאכול"
הוא הונגרי?

imagine

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מחילה,
בדיוק נטלתי
אז מהר עשיתי המויציא
וכשסיימתי את הכזית
הבנתי שכבר אין לזה פשט
להציג כאילו לא הבנתי מה את מנסה לרמוז לי...
א קיצער, בואי נעשה שולם
אחרת את קונה לעצמך מפטיר...
נו, מהר, תיכף חצות
ויעבור לך הזמן

ואז אל תתפלאי אם יגידו עלייך
שאת יותר מדי אויבער חוכם!
תיזהרי, זה יכול להזיק לך בשיד>וכים...

חיה ארנטרוי

משתמש פעיל
אצל ההונגרים קוראים לזה "קאפוסטו/ה" ואוכלים אותו גם בהושענא רבה יש לי דוד שאוכל את זה במקום בהושענא רבה בשמחת תורה, אמא שלי אומרת שזה כנראה קשור למתי שהגיע המנהג למקום שבו גרו בהושענא רבה או בשמחת תורה ;)
ההונגרים קוראים לזה הוליפצעס
קאפוסטה לא שמעתי אף פעם

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה