קאפוסטה- כרוב ממולא- רק בהונגרי, מאכל שאכלו כמעט בכל או לי כמעט- ארצות אשכנז. ויש עוד כמה- לכי תסבירי לחילוני מה זה קרעפלאך, או קישקע, או גולאש ופפריקש (מאכלים בלעדיים להונגריים- רק הם יודעים איך מדברים את השפה שלהם ואיך מכינים את האוכל שלהם)אצל אשכנזים נראה לי זה יותר כוללני כזה לכולם
לא כל החסידים, לא מעלים אלא לובשים מכנסיים קצרות עד הברך, ואצל הצ'אלמערס (עוד ביטוי שרק חרדי מבין) לא רק בשבתחסידים שמעלים את המכנסיים בשבת
ליל שבת- שבת צום נאכט באידיש תיקנית.שבת'צונאכטס
מה שנוגע לאוכל הונגרי הם מבינים טוב מאוד טומי לפיד חילוני למהדרין הוציא ספר מתכונים הונגרי בשם "פפריקה"קאפוסטה- כרוב ממולא- רק בהונגרי, מאכל שאכלו כמעט בכל או לי כמעט- ארצות אשכנז. ויש עוד כמה- לכי תסבירי לחילוני מה זה קרעפלאך, או קישקע, או גולאש ופפריקש (מאכלים בלעדיים להונגריים- רק הם יודעים איך מדברים את השפה שלהם ואיך מכינים את האוכל שלהם)
הוא הונגרי?מה שנוגע לאוכל הונגרי הם מבינים טוב מאוד טומי לפיד חילוני למהדרין הוציא ספר מתכונים הונגרי בשם "פפריקה"
הוא היה אומר "בני-אדם אוכלים כדי לחיות. הונגרי, אם הוא בן-אדם, חי כדי לאכול"
מוצ"שליל שבת- שבת צום נאכט באידיש תיקנית.
היה. אביו של יאיר לפידהוא הונגרי?
מחילה,נו, או
זה שהוא אביו ידעתי. לפיד זה שם מעוברת, לא ידעתי שבמקור הונגריהיה. אביו של יאיר לפיד
אידיש עתיקה וגרמנית. היום אומרים מאמע, ובכינוי מאמיאגב באידיש המילה היא "מוטער" שמזכירה את הגרמנית ועוד.
הונגרי שנולד בשם למפלזה שהוא אביו ידעתי. לפיד זה שם מעוברת, לא ידעתי שבמקור הונגרי
ההונגרים קוראים לזה הוליפצעסאצל ההונגרים קוראים לזה "קאפוסטו/ה" ואוכלים אותו גם בהושענא רבה יש לי דוד שאוכל את זה במקום בהושענא רבה בשמחת תורה, אמא שלי אומרת שזה כנראה קשור למתי שהגיע המנהג למקום שבו גרו בהושענא רבה או בשמחת תורה
שבת צו נאכט זה מוצאי שבתליל שבת- שבת צום נאכט באידיש תיקנית.
בתרגום מאידיש - מרעדט פון דעםיצא לי לשמוע חסידים שאומרים "מדברים מזה" במקום "מדברים על זה". זה משהו מגזרי?
כנראה שוב הבדלים בין סוגי האידיששבת צו נאכט זה מוצאי שבת
ציינע (עשר)לגור יש ביטוי מסויים לזה שהולכים לישון לפני 10 בלילה, אבל אני לא יודעת לצטט
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: