ואיפה להתפלל בשבת בבוקר בבית שני ב"בני תורה"? או בתפארת?או ב"חדש"?במקום להקשקש פה
הכי מומלץ להגיע לחיפה ליום שלם או הכי טוב לנפוש בשבת
להסתובב בעיר, בבתי כנסת, בגינות,
ואז יפתרו רוב השאלות
ואיפה להתפלל בשבת בבוקר בבית שני ב"בני תורה"? או בתפארת?או ב"חדש"?במקום להקשקש פה
ואז יפתרו רוב השאלות
המלצה-לשכור שם דירה לשבת ולהתרשם מקרוב
זה נכון,במקום להקשקש פה
ואז יפתרו רוב השאלות
מחילהאשמח לשמוע מאלה שגרים בחיפה.
האם זו עיר שמתאימה למשפחה ליטאית מיינסטרים?
האם יש שם מוסדות לימוד מתאימים? בית ספר / חיידר / סמינר ?
באיזה איזור /רחובות בחיפה מרוכז הציבור הליטאי?
וכמה בערך עלות של דירת 5 חד 120-130 מ"ר?
אודה מאד אם מי שעונה ירשום מאיפה ההיכרות שלו עם העיר.
תודה מראש לכל העונים
בשביל זה יש 3 תפילות.ואיפה להתפלל בשבת בבוקר בבית שני ב"בני תורה"? או בתפארת?או ב"חדש"?
ומה אני יעשה שאני לא מאלה ולא מאלה אלא משהו באמצע??מחילה
אבל השאלה נשמעת לי קצת מעניינת
כלומר ליטאים זה סקאלה רחבה מאוד!!!! (ואני ליטאית ככה שאני מעיזה להגיד)
מסכימה איתי שמשפחות של בוגרי ישיבת חברון וולפסון
קצת שונה מבוגרי ישיבת בית מדרש עליון וכו....??
---
יש ליטאיות שלמדו בלוסטיג ויש שלמדו בסניף/וולף
תמקדי מה השאלה
כלומר האם מתאים למגורים למשפחה שהיא בסגנון כך וכך??
אחרת לא משנה ליטאים או ספרדים השאלה מה הרוח במקום
על סמך מה אתם אומרים את זה? חסר ישיבתי בהדר? לא שנו"ש לא ישיבתי. אבל הדר אם יש קהילה כיום זה קהילה ישיבתית ענקית...אם אתם מחפשים קהילה, משהו יותר ישיבתי, אז נו"ש זה יותר המקום.
בנו"ש יש לכל היותר שני בניינים "חרדים" לגמריהבנינים בהדר והנו"ש הם מעורבים?
או שיש בנינים/רחובות שהם חרדים לגמרי?
בנוסף, מה השמות של הרחובות החרדיים בהדר ונו"ש?
אמרתי יותר ישיבתי...על סמך מה אתם אומרים את זה? חסר ישיבתי בהדר? לא שנו"ש לא ישיבתי. אבל הדר אם יש קהילה כיום זה קהילה ישיבתית ענקית...
ממש לא מדויק, וקצת מוגזם, אבל אם הרגשות לא מתווכחים.מלבוא לשבת אחת לא מתרשמים מכלום.
כל מקום שם זו הליכה רצינית, ובחום הזה זה סיוט רציני להגיע מהרחובות ש'למטה' לרחובות ש'למעלה',
ולהגיע לנו"ש זה בכלל לא שייך.
אגב, אחד החסרונות של חיפה, זה שהכל שם רחוק... זה הר וכל הזמן עולים ויורדים. אין צורך בחדר כושר...
אם אתה גר ליד החיידר, החנויות והסופרים רחוקים בטרוף, אם אתה גר ליד חנויות, המוסודות סופר רחוקים.
למיטב התרשמותי מהעיר, אם אתם מחפשים שקט, לכו להדר- אפשר למצוא דירות יפות ברחובות שקטים כאלה, ואך אחד לא יכיר אתכם ועדיין יהיו בתי כנסת ומוסדות משלנו לידכם.
אחד הדברים שהיו לי הכי קשים שם זו האוכלוסיה הכללית, שהיא די מפחידה. (והחולדות והג'וקים שמסתובבים ברחובות). אחד הדברים המגניבים שם, זה שכשאתה הולך ברחוב, רגיל ואפילו מוזנח, פתאום אתה מסתכל הצידה ורואה נוף מטורף של ים.
אם אתם מחפשים קהילה, משהו יותר ישיבתי, אז נו"ש זה יותר המקום. גם אזור הרבה יותר יפה עם אוכלוסיה(כללית כמובן, לא החרדית) יותר... נורמלית? (סליחה על הביטוי)
וזה לא נכון!!!אמרתי יותר ישיבתי...
הדר:מה השמות של הרחובות החרדיים בהדר ונו"ש?
הסתובבו גם לאורך כל שעות היום במשך תקופה ארוכה מאד.מה שכן באזורים מסוימים ברחובות למעלה היה תקופות שהסתובבו חזירי בר בעיקר בשעות הקטנות של הלילה, העניין מטופל ע"י העייריה.
מדוייק!!סליחה על ההתפרצות,
ב"ה בשנים האחרונות הגיעו המון צעירים לחיפה (גילוי נאות, אני ביניהם)
אני ממליץ לבוא בשעה אחת בצהריים לשכונת הדר, שהרחובות נראים כמו בני ברק (ואני לא מגזים בכלל),
בשנה האחרונה רוב מוחלט של הזוגות הצעירים שמחפשים דירות בצפון, מחפשים בחיפה (לפני זה כולם חיפשו בעפולה או ברכסים), ואני אומר את זה מידיעה,
רק בשבל לשבר את האוזן אני ייתן נתון, באלול הקרוב עומדות להצטרף לקהילה החרדית למעלה משלושים משפחות ליטאיות!!!!!
לדעתי החיסרון היחיד בחיפה, זהו יוקר המחיה, חנויות המזון (ולא רק) שם מחוררות את הכיס, אלא א"כ אתה לא עצלן ומוכן לנדוד עד 'אושר עד' או 'רמי לוי',
ואם אתה בני ברקי שרוצה שכל הרחוב יהיה סגור בשבת כדי שח"ו לא תצעק שאבע'ס, אז אולי כדאי שתחפש מקום אחר, כי בפירוש ישנם חילונים בהדר, אבל האווירה ברחוב כ"כ חרדית שמי שלא מצומצם (בראש) זה פשוט לא מפריע לו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: