פרווה מג'דרה - עדשים כתומות???

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא מזמן ראיתי בקטיפה, אביגיל מייזליק הציעה מנה כזו של אורז ועדשים כתומות
עם שם אחר...שאני לא זוכרת.

חיפוש בגוגל מעלה את השם קיצ'רי - אולי מדובר בתבשיל הזה.

אגב, ואין כמו מג'דרה עם עדשים ירוקות:)
 

single

משתמש מקצוען
לא מזמן ראיתי בקטיפה, אביגיל מייזליק הציעה מנה כזו של אורז ועדשים כתומות
עם שם אחר...שאני לא זוכרת.

חיפוש בגוגל מעלה את השם קיצ'רי - אולי מדובר בתבשיל הזה.

אגב, ואין כמו מג'דרה עם עדשים ירוקות:)
עזרת לי מאד!!!
 

מושית

משתמש מקצוען
מג'דרה זה מאכל טעים ממש.
למרות שהמאכל מורכב מדברים ממש פשוטים.
אנחנו מכינים את זה
עם אורז
עדשים חומות
בצל
חזה עוף
מעדן ממש!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש לך מתכון מסודר לאורז עם עדשים כתומות? מאוד אודה לך...
כמו אורז רגיל
מטגנים 2 כוסות אורז+ 1/3 כוס עדשים בשתי כפות שמן עד שהם מצופים.
מוסיפים 2 כפיות שטוחות מלח וקצת פלפל ומים רותחים (לאורז פרסי 3 כוסות מים) מערבבים פעם אחת מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
 
נערך לאחרונה ב:

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
אני אוהבת להוסיף למג'דרה גם בצל מטוגן וגם כורכום וכמון. כמון בכמות לא קטנה, נותן את הטעם המיוחד של התבשיל. (יש מוסיפים גם גזר מגורד)

לגבי העדשים, הענין הוא שלכל סוג עדשים יש מרקם שונה לאחר הבישול. כפי ששירה כתבה- הכתומות יותר נמסות ופחות נגיסות. אז הכל ענין של טעם (אגב לי ידוע שהכי הולך עדשים חומות)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני אוהבת להוסיף למג'דרה גם בצל מטוגן וגם כורכום וכמון. כמון בכמות לא קטנה, נותן את הטעם המיוחד של התבשיל. (יש מוסיפים גם גזר מגורד)

לגבי העדשים, הענין הוא שלכל סוג עדשים יש מרקם שונה לאחר הבישול. כפי ששירה כתבה- הכתומות יותר נמסות ופחות נגיסות. אז הכל ענין של טעם (אגב לי ידוע שהכי הולך עדשים חומות)
אני מטגנת לפחות שלשה בצלים בשמן זית כ-50 דקות עד להשחמה עמוקה ואז מוסיפה אורז , עדשים ומטגנת עם התבלינים כדי שטעמם "יפתח" בחום.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני מטגנת לפחות שלשה בצלים בשמן זית כ-50 דקות עד להשחמה עמוקה ואז מוסיפה אורז , עדשים ומטגנת עם התבלינים כדי שטעמם "יפתח" בחום.
אני ממליץ להפריש חלק מהבצל, ולהגיש מעט ממנו בכל מנה מעל האורז, עם תיבול קליל של כמון ומלח ים גרוס.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אמיליה

משתמש מקצוען
כמו כן יש את הדאל: תבשיל עדשים כתומות אסייתי עם עגבניות ותבלינים שמגישים מעל אורז.
ספק נזיד ספק מרק ובריא מאד.
אפשר מתכון מסודר ?
אף פעם לא הכנתי עדשים, בשום צבע.
איך בכלל מתעסקים איתן?
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה