מידע שימושי ל"ג בעומר במירון תשפ"ב

מצב
הנושא נעול.

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מישהו יודע אם האירוע במוצאי ל"ג הוא אירוע סגור או שכל מי שיהיה במירון באותה שעה יוכל להכנס?

אבורם

משתמש פעיל
מישהו יודע אם האירוע במוצאי ל"ג הוא אירוע סגור או שכל מי שיהיה במירון באותה שעה יוכל להכנס?
בנוסף, במוצאי ההילולה, בליל שישי, י"ח באייר, יתקיים אירוע זיכרון ומעמד סיום משניות לעילוי נשמת 45 הקדושים שנספו באסון מירון בשנה שעברה. האירוע סגור למשפחות.

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בנוסף, במוצאי ההילולה, בליל שישי, י"ח באייר, יתקיים אירוע זיכרון ומעמד סיום משניות לעילוי נשמת 45 הקדושים שנספו באסון מירון בשנה שעברה. האירוע סגור למשפחות.
מאיפה הציטוט?
וחוץ מזה איך יסגרו זה יהיה במתחם סגור?

שלמה הצדיק

משתמש פעיל
מירון: בימים האחרונים הוחלט על הקמת שני מתחמי ענק בתחתית ההר שם יתקיימו כלל המסורות הנהוגות בציון הרשב"י בל"ג בעומר. במתחמים שיוקמו על ידי ארגון "הייליגער רבי שמעון" יערכו מעמדי חלאקה, סעודות, חלוקת ח"י רוטל ורחבת ריקודים. ההפקה בתיאום עם פרויקטור מירון צבי טסלר

זמר

משתמש מקצוען
אפשר לנהל דו שיח בצורה יותר מכבדת ולא כל כך מתלהמת.
ועכשיו לגופו של ענין מה שונה הר הבית מהר מירון??
הר מירון הוא 90,596 דונם והר הבית 140 דונם בלבד, אז למה אני לא צודק בבקשה??
אפשר למצוא הרבה פתרונות צריך רק לרצות למצוא פתרונות...
נתחיל ברשימה חלקית:
1. כל ההדלקות יהיו למטה בשטחים ריקים ככה שלמעלה יעלו רק בשביל תפילות.
2. ויסות של שעות שבכל רגע נתון יהיה כמות מסוימת של אנשים.
3. אין זמרים והופעות כלל [יחסכו חצי מהכמות של האנשים...] ועוד כהנה וכהנה פתרונות כיד ה' הטובה עליכם...
פעם שמעתי שאמרו בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם...
הדיון לא רלוונטי לסיטואציה הזו בשורה התחתונה היו הרבה מידי ששילמו מחיר על המצב במירון ביום ההילולה וכיהודים נצטווינו על ו"נשמרתם", כיוון שסביר להניח שאת האחריות לא היית מסוגל לקחת על עצמך והשתדלות חייבת להיעשות אז מן הראוי שניצמד להוראות ונישא תפילה שלא נצטרך לשאת בליבנו חשש כי ידינו לא שפכו את הדם הזה.
גם כך מפחיד מאד בעיני שסומכים על אחריות הציבור שיצא בשעה הנקובה בכרטיס ולא יעשה דין לעצמו ונתפלל שלא יהיו דחיפות של אותם שהכרטיס שלהם נכנס כבר לתוקף אך לא יורשו לעלות כי ההר לא התפנה מאלו שפג להם...

AAYALAA

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מה עם ההדלקה של שובו בנים?
לא במירון?

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
פעם שמעתי שאמרו בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם...
הדיון לא רלוונטי לסיטואציה הזו בשורה התחתונה היו הרבה מידי ששילמו מחיר על המצב במירון ביום ההילולה וכיהודים נצטווינו על ו"נשמרתם", כיוון שסביר להניח שאת האחריות לא היית מסוגל לקחת על עצמך והשתדלות חייבת להיעשות אז מן הראוי שניצמד להוראות ונישא תפילה שלא נצטרך לשאת בליבנו חשש כי ידינו לא שפכו את הדם הזה.
גם כך מפחיד מאד בעיני שסומכים על אחריות הציבור שיצא בשעה הנקובה בכרטיס ולא יעשה דין לעצמו ונתפלל שלא יהיו דחיפות של אותם שהכרטיס שלהם נכנס כבר לתוקף אך לא יורשו לעלות כי ההר לא התפנה מאלו שפג להם...
האוטובוסים בחול המועד בחזור מהכותל כבר בסדר?

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
למה? למה?
את הכאב העצום והחרדות של אותו לילה כולם חוו (וזה עדיין מדמם) וגם אלו שלא היו מעולם בהילולה!

דרך אגב חלק מההרוגים היו ממשפחות שרובם לא היו מעולם בהילולה, כך שגם למי שלא עלה אף פעם יש זכות דיבור...
אף אחד לא כתב שזה לא מצער!
נכון מדמם ומצער..
אבל מי שרוצה לדבר על הצער וכו', מוזמן לפתוח נושא חדש ושם לדבר, הנושא כאן היא על איך כן להגיע..
וכסתם ככה אלו שחשבו בלי שום דעת תורה ודעה רבנית על לעשות יום אבל וכדו' (שכפי שכבר כתבו שגם המשפחות עצמם לא סבורים כך..), שלא מצינו כדבר הזה בתורה וכדו', ובפרט ביום גדול שכזה, אולי עדיף שיחשוב על לעשות את זה ביום 30/4 שזה היום למנינם שבה נעשית האבל, אבל אנו כמאמינים בני מאמינים, מתחזקים ויודעים כי הכל מאיתו יתברך, ואגב אבל כבר נהגו בשנה שעברה שלא קיימו אז ברחבי כל העולם הדלקות כמנהג, מעתה צריך לשמוח ורק לשמוח עם רשב"י, וכמובן שאין זה כלל וכלל על חשבון המשפחות וכל כלל ישראל המתאבלת..
כך שגם למי שלא עלה אף פעם יש זכות דיבור...
זכות דיבור לא אמרתי שאין, מי אני שימנע ממישהו לכתוב מה הוא סבור, רק שמטרת הנושא וכזכור היא למי שכן רוצה לנסוע להילולא, ע"כ כתבתי מה שכתבתי. (וכן לבריאותכם כדי שלא תאכלו את הלב..)

נערך לאחרונה ב:

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
זה לא העיקר
יום ל"ג בעומר הוא לא יום תפילה, זה יום שמחה שאנחנו שמחים בשמחת רשב"י ביחד עם רשב"י על גילוי העצום של התורה שהוא גילה באותו היום, וזהו עיקר היום ועיקר הסיבה שבאים למירון, התפילות הם בונוס שכיוון שהיום כזה גדול ואנחנו באים לשמוח אצל רשב"י אז הוא מסוגל לתפילה, אבל זה בפירוש לא העיקר, ולכן אין גם מקום לכל המשפטים של "אני יכול להתפלל גם מהבית"...
לא בדיוק, יום ל"ג בעומר במילה אחת, זה יום "מסוגל", וכידוע רשב"י רצה ששישמחו ביום זה, אבל יחד עם זה זהו יום מסוגל מאוד להתפלל ולפעול, וכידוע מרבות בשנים על כך שבחצר זה כמו שמחת תורה -הריקודים וכו', הילולת רשב"י, ופנים המערה היא כמו יוהכ"פ ללא זכר לריקודים, וכן ייסד המנהג, להתפלל ולפעול אצל רשב"י, ואני תמוה איך עובר בשתיקה המתכונת של אין ריקודים בחצר.
ואם כבר אדבר, אני גם לא מבין איך מסכימים לכך שיהיה שאטלים שזה דבר מזומן לפורענות, ומאוד לא טוב. (אני מדבר לציבור יראי ה' , שמקפידים תמיד על מהדרין, ומשתתפים בכל שנה ושנה בהילולת רשב"י..) ומאוד מעורב, מקוה שיפעלו בנידון, כט"ס.

זמר

משתמש מקצוען
האוטובוסים בחול המועד בחזור מהכותל כבר בסדר?
שוב, איך קשור לכאן,
מה עניין שמיטה להר סיני?
ענין ונשמרתם מחויב בכל מקום ובכל זמן
וכן אנחנו משתדלים בחוה"מ לנסוע בשעות פחות עמוסות וללא ילדים קטנים שעבורם הדוחק וריבוי האנשים הינם סיוט מתמשך...

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai

ייצ'ק

משתמש מקצוען
עדכון ממירון,
שברו את המדרגות המובילות ממרפסת הכהנים ובונים שם אני לא בדיוק יודע מה
ומסביב לכל השטח
מההדלקה של הרב הרוש והלאה בנו שם ביטון, כנראה לעכב את החסידים מלפרוץ...
שבוע שעבר ביום חמישי ושישי כבר לא נתנו לרכבים פרטיים לעלות למעלה
היינו צריכים לחנות למטה ולעלות ברגל...
בקיצור יש שם עבודות מסיביות...
לגבי אוכל קרליבך כבר כמה חודשים לא נותנים אוכל רק בחוץ
ובל"ג בעומר יהיה מותר לתת אוכל רק במושב..
ושתיה ליד הציון..

D

Deleted 66182

אורח
יש כאן ניקים שכותבים בסגנון של "שתו לי" "לקחו לי"
מה מטרת האשכול?
האם יש לנו יכולת לשנות מה שהוחלט?
האם כל מה שנכתב כאן מביא תועלת?

ייצ'ק

משתמש מקצוען

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
זה לא העיקר
יום ל"ג בעומר הוא לא יום תפילה, זה יום שמחה שאנחנו שמחים בשמחת רשב"י ביחד עם רשב"י על גילוי העצום של התורה שהוא גילה באותו היום, וזהו עיקר היום ועיקר הסיבה שבאים למירון, התפילות הם בונוס שכיוון שהיום כזה גדול ואנחנו באים לשמוח אצל רשב"י אז הוא מסוגל לתפילה, אבל זה בפירוש לא העיקר, ולכן אין גם מקום לכל המשפטים של "אני יכול להתפלל גם מהבית"...
נכון מאוד כל מילה בסלע

עלקי רוזנפלד

משתמש חדש
לגבי הגישה לציון עצמו השנה יהיה לגברים נחש דומה למה שהיה עד היום לנשים הכניסה לנחש גם לגברים וגם לנשים כנראה מהכניסה הראשית כמו כל השנה
שטח תולדות אברהם יצחק יהיה אוהל תפילה
שטח באיאן יהיה שטח לריקודים במקום החצר המיתולגית
שטח בני עקיבא למעלה ישרת את הקהילות שהיו שם כל השנים בינהם
זווהיל קרלין רחמסטרויקא לעלוב מתמידים ועוד
חסדי באיאן יהיו רק בלילה גם טקס החלאקות יהיה בלילה ולא כמו כל השנים ביום

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה