מידע שימושי ל"ג בעומר במירון תשפ"ב

מצב
הנושא נעול.

אברך.

משתמש מקצוען
התוכנית של מי?
זאת שטות והבל.
להכריח אנשים לתרום, למי ולמה?
1. אני מאמין שיעתרו לבג"ץ האם זה חוקי לגבות כסף או להכריח אנשים לתרום בשביל להגיע למקום ציבורי...
2. אי אפשר להמשיך את המסורת של כל השנים אחרי האסון הנורא לכן בחרו לגבות כסף על ההגעה כדי לצמצם את כמות האנשים ימים יגידו האם ההחלטה היתה החלטה מושכלת...

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
רק אני היחידה שקוראת את האשכול ונזכרת בשנה שעברה?
השעה פחות או יותר אותה שעה שהתגובה הזאת נכתבה.
ליל ל"ג בעומר.
זוכרת שדפדפתי בפרוג, בכל אתר חדשות אפשרי בעצם.
אמרו שיש אר"ן.
מישהו דיווח על עשרות החייאות בשטח.
כל שלוש הודעות בפרוג, עודכן מספר הרוגים חדש.
אנשים חיפשו את יקיריהם עד שעות ארוכות לפני שבת.

קשה לי להבין, באמת.

זה לא היה כל כך מזמן ש45 אנשים נסעו למירון לחגוג ומשם הגיעו לאבו כביר.
מה עוד צריך לקרות כדי שנבין שהאופציה להתבכיין שייכת לעבר?
מה נעשה עם טיעונים חכמים ושנונים עם עוד כמה עשרות מתים ח"ו?
זאת לא המדינה/ משטרה/ עסקנים למיניהם שאמורים להיות הנושא באשכול הזה.
זאת אחריות אישית סביבתית מינימלית שהילדים שלנו והבעל של השכנה יחזרו בל"ג בעומר בריאים ושלמים הביתה.
ואם זאת האווירה באשכול שמתיימר לתת עדכונים טכניים וחשובים על אירוע שגם כך צריך הרבה רחמי שמים כדי לעבור אותו בשלום, אז באמת שאיבדנו את זה.
מסתבר שהזיכרון שלנו לטווח ארוך - קצר.

יש לי המלצה קטנה, לכל הממורמרים והמקופחים למיניהם.
תעשו חיפוש על צמד המילים 'אסון מירון' בגוגל.
כנסו לפרוג אם עדיין קיימים האשכולות מאותו לילה נורא שנמשך עד הבוקר.
אולי כל מה שצריך זה פשוט להיזכר.
אולי אחר כך תכתבו כבר אחרת.

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
התכנית: למכור אישורי כניסה ב150 ש"ח ליחידה
ולתת כל ההכנסות למשפחות נפגעי אסון מירון
אם יבואו 200000 איש יתחלקו ב3 מליון
30 מיליון.

נשמע הבלים...

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ליל ל"ג בעומר.
אמרו שיש אר"ן.

קשה לי להבין, באמת.

זאת לא המדינה/ משטרה/ עסקנים למיניהם שאמורים להיום הנושא באשכול הזה.
זאת אחריות אישית סביבתית מינימלית שהילדים שלנו והבעל של השכנה יחזרו בל"ג בעומר בריאים ושלמים הביתה.
ואם זאת האווירה באשכול שמתיימר לתת עדכונים טכניים וחשובים על אירוע שגם כך צריך הרבה רחמי שמים כדי לעבור אותו בשלום, אז באמת שאיבדנו את זה.

כל מילה! תודה לך!

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
ליל ל"ג בעומר.
אמרו שיש אר"ן.

קשה לי להבין, באמת.

זאת לא המדינה/ משטרה/ עסקנים למיניהם שאמורים להיות הנושא באשכול הזה.

איך אפשר בכלל להשוות?
באותה שנה המשטרה חסמה את כל היציאות וזו הייתה היציאה היחידה, וזה מה שגרם לאסון. בכל שאר השנים היו כמה יציאות נוספות.
אני לא רוצה לפתוח פה חלילה, אבל התוכנית של השנה לתת כניסה לקבר הרשב"י רק מצד אחד ויציאה רק מהצד השני במדרגות עלולה להיות מסוכנת במידה ויתרחש אירוע שיגרום לאנשים רבים לצאת בבת אחת מהציון.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
ועכשיו לגופו של ענין מה שונה הר הבית מהר מירון??
הר הבית זאת רחבה ענקית ונמצא במישור
לעומת הר מירון שבנוי על "הר" פשוטו כמשמעו ומורכב מהרבה רחבות קטנות ומדרגות ביניהם

D

Deleted 66182

אורח
לא יעזרו הספקולציות, אנחנו לא נשנה כלום רק את הגישה שלנו-
חיובית ואחראית
אף אחד לא יודע מה הכי טוב רק בורא עולם.
לעשות השתדלות, לציית לגדו"י
לא להסחף לעימותים עם המשטרה
לזכור את המטרה-להתפלל מתוך שמחה וקרבת ה' ולחזור הביתה בשלום בעז"ה
מצבי סיכון באמת לחשוב שוב אם הכרחי לסוע.
שנים נחרדתי באלו ניסים היום הזה עובר.

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מה שהכי לא מובן זה איך מתבצעת השליטה על יציאה?
גם אם נגיד הכרטיס נסיעה נקוב לשעה מסוימת לא חסרים אנשים שלא יהיה אכפת להם להשאר שם לעוד כמה שעות
והבנתי שגם אלה שישנו במירון הכניסה להר עצמו תותר ע"פ כרטיס אז באמת איך יפקחו שיצאו??
לתת על זה קנס לא נראה לי שיש עילה חוקית. (רק מקווה שלא יסמכו על "ההגינות" של האנשים שיאפשרו כניסה לבאים בתור.
כמו"כ ישנו רווח נוסף במתווה הזה ל שנה להכנס לציון עצמו היה צריך מסירות נפש גוף ופעמים אם ממון וזמן, אם הכל יתנהל לפי הספר לא יהיה עומס בציון עצמו ותתאפשר כניסה כמו שצריך.
בהקשר של "מכסות" לחסידויות מסוימות זו שערוריה!! (למרות שככל הנראה ההגיון נועד כדי שיבאו כל החסידים בשעה אחת - אבל איך אפשר לעשות אפליה ולסגור מראש שעה מסוימת לחסידות מסוימת??? איך אמר כאן מישהו 'תרבות השטטיטל' חוצפה ממש!!)

אברך.

משתמש מקצוען
מה שהכי לא מובן זה איך מתבצעת השליטה על יציאה?
גם אם נגיד הכרטיס נסיעה נקוב לשעה מסוימת לא חסרים אנשים שלא יהיה אכפת להם להשאר שם לעוד כמה שעות
והבנתי שגם אלה שישנו במירון הכניסה להר עצמו תותר ע"פ כרטיס אז באמת איך יפקחו שיצאו??
לתת על זה קנס לא נראה לי שיש עילה חוקית. (רק מקווה שלא יסמכו על "ההגינות" של האנשים שיאפשרו כניסה לבאים בתור.
כמו"כ ישנו רווח נוסף במתווה הזה ל שנה להכנס לציון עצמו היה צריך מסירות נפש גוף ופעמים אם ממון וזמן, אם הכל יתנהל לפי הספר לא יהיה עומס בציון עצמו ותתאפשר כניסה כמו שצריך.
כל מילה.
בהקשר של "מכסות" לחסידויות מסוימות זו שערוריה!! (למרות שככל הנראה ההגיון נועד כדי שיבאו כל החסידים בשעה אחת - אבל איך אפשר לעשות אפליה ולסגור מראש שעה מסוימת לחסידות מסוימת??? איך אמר כאן מישהו 'תרבות השטטיטל' חוצפה ממש!!)
אני באמת לא מבין אתם רוצים שיפזרו אותם בכוח על כמה שעות בשביל מה צריך לריב איתם, ההפך כולם יגיעו בשעה אחת ואח"כ כולם ילכו ושלום על ישראל.

S234

משתמש פעיל
בכל זמן נתון יוכלו להיות בהר 20000 איש,
אין שום חסידות שמגיעה למירון ומונה מספר כזה של אנשים, כך שלא מדובר על 'לסגור' שעה מסוימת לחסידות מסוימת.

אברך.

משתמש מקצוען
מנסים להסתכל קדימה.
ממש לא אחורה.
ובטח שלא על נסיבות.

אבל לפי הכיוון של האשכול הזה נראה שהולך להימחק בקרוב, אז חבל על המאמץ.
את שלי אמרתי ואם מישהו לקח מהם משהו והיה זה שכרי.
בשביל להסתכל קדימה חייבים להסתכל אחורה ולהסיק מסקנות מהאסון הנוראי ולא לחזור על אותו טעות של שנה שעברה עם היציאה היחידה שהיתה ולכן @אלעזר 1 מתמקד על הכשלים של שנה שעברה וטוען שהיציאה הבודדת מהציון שמתכננים לעשות השנה מסוכן מאוד.

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בכל זמן נתון יוכלו להיות בהר 20000 איש,
אין שום חסידות שמגיעה למירון ומונה מספר כזה של אנשים, כך שלא מדובר על 'לסגור' שעה מסוימת לחסידות מסוימת.
גם לסגור חלקית זה בעייתי
לקבוע מראש ששעה מסוימת יש אלף אלפיים איש שי להם זכות קדימה לכל יהודי אחר שנוח לו בדיוק בזמן הזה
גם אם אין לו רב'ה או מכר שיארגן לו את זה
אם לדוגמא משפחה תרצה להתאחד כולם באותה שעה ולא יהיו להם מספיק כרטיסים מישהו יסדר להם משהו??

אברך.

משתמש מקצוען
גם לסגור חלקית זה בעייתי
לקבוע מראש ששעה מסוימת יש אלף אלפיים איש שי להם זכות קדימה לכל יהודי אחר שנוח לו בדיוק בזמן הזה
גם אם אין לו רב'ה או מכר שיארגן לו את זה
המשטרה לא מחפש צרות ועימותים מיותרים ללכת בכוח נגד החסידויות...

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

הכנות לאירוע זכרון מרכזי במקום האסון במירון עם אמן הרגש מוטי שטיינמץ​

לקראת אירועי ל”ג בעומר שיתקיימו בעוד כ3 שבועות נפגשו נציגי פורום משפחות אסון מירון עם פרוייקטור מירון צבי טסלר והמפיק דודי עזריאלי לקראת הפקת הענק שתתקיים במקום האסון לזכר 45 ההרוגים ז”ל.

אסון מירון. אילוסטרציה // צילום: פלאש 90

באירוע שיתקיים בשעה 18:30 ביום ל”ג בעומר ישתתפו כל משפחות ההרוגים אף אלו הגרות בחו”ל, סוכם כי הזמרים שישתתפו הם, נפתלי קמפה, מוטי שטיינמץ, מוטי ויזל, וחיים ישראל.
בנוסף, החזן איצ’ה מאיר הלפגוט, ילד הפלא בנצי קלצקין, מקהלת הילדים חסידימלע’ך, ומקהלת מלכות.

הפרוייקטור צבי טסלר אמר במהלך הפגישה: “מה שהיה עד היום לא יקרה השנה, כל ההילולא תהיה שונה בתכלית, אנחנו עושים הכל בכדי שההילולא תתקיים בצורה מסודרת ובטוחה, בעיני יש חשיבות גדולה ביותר לאירוע הזכרון להרוגי האסון, אסור שהאסון הזה ישכח מהלב”.
מנדי צדיק, בנו היתום של הרב אריאל צדיק ז”ל שנהרג באסון אמר: “עברנו בשנה האחרונה תקופה לא פשוטה, אנחנו כולנו כאן מודים לפרוייקטור שנטל על עצמו את המשימה המורכבת של הפקת אירועי ל”ג בעומר, ומקווים וקוראים לציבור להישמע להנחיות, כי מי כמונו יודעים שהוראות אלו נכתבו בדם”.

https://www.kupat.org.il/Project/587/?source=mochd1

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשטרה לא מחפש צרות ועימותים מיותרים ללכת בכוח נגד החסידויות...
צודק!
הלואי וזה באמת יחסוך את כל העימותים
כי אם למשל קבוצה חסידית שלמה תבוא בעשה היעודה להם ולא יתנו להם להיכנס כי לא גמרו לצאת ושאר ענייני בטיחות הם הזמינו לעצמם מסה שלמה מרוכזת שתתנפל עליהם בשעת מעשה

אברך.

משתמש מקצוען
צודק!
הלואי וזה באמת יחסוך את כל העימותים
כי אם למשל קבוצה חסידית שלמה תבוא בעשה היעודה להם ולא יתנו להם להיכנס כי לא גמרו לצאת ושאר ענייני בטיחות הם הזמינו לעצמם מסה שלמה מרוכזת שתתנפל עליהם בשעת מעשה
אם המשטרה תחליט שיש יותר מדאי הרבה אנשים ולא גמרו לצאת היא פשוט תחסום את האוטבוסים עוד למטה.

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אם המשטרה תחליט שיש יותר מדאי הרבה אנשים ולא גמרו לצאת היא פשוט תחסום את האוטבוסים עוד למטה.
וזה בדיוק הבעיה שלהם לצאת מעשר אוטבוסים בבת אחת?
תזכרו בשנים הקודמות איזה מאבקים היו עם המשטרה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה