התייעצות לקוחה ששכחה לשלם....

חיה4

משתמש מקצוען
אסרטיביות היא דבר נצרך אבל צריכה להיות בגבול.
אני לקחתי צלמת ומראש סיכמתי איתה שאת התמונות אני אבחר אחרי כמה חודשים כי הייתי בחל"ד ולא הייתה לי גישה למייל. שילמתי לה בסיום הצילומים.
אחרי כמה שבועות היא מתקשרת אלי עצבנית כולה שעוד כמה ימים היא מוחקת לי את כל התמונות.
מסתבר שהיא שלחה לי הרבה התראות למייל לבחור תמונות (ולא ראיתי כמובן). הטלפון בנס היה איום אחרון.
הסברתי לה שסיכמנו מראש אבל זה לא עזר.
נאלצתי לחפש מחשב עם אינטרנט ולבחור תמונות בלי נשימה (אח"כ גם התחרטתי על חלק)
ואני לא מסוג הנצלנים, מבטיחה!
בקיצור - צלמת מעולה. אובר אסרטיבית. לא אקח אותה בחיים ולא אמליץ עליה יותר לאף אחד. אז מה היא הרוויחה?
לתשומת לב הצלמים האסרטיבים שענו פה....

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני צלמת, אבל כשאני מתחייבת ללקוח\ה אני אעמוד מאחורי המילים.
לקוחה פנתה אליי לצילומי N.B. לפני 5 ח' בערך, הצילומים כללו את כל המשפחה וכו', יצאה לנו תנובה מהממת ומשובחת, הענין הוא שהיא היתה צריכה את התמונות תוך יומיים!!!
ישבתי יומיים רצופים וערכתי לה את התמונות, בסופם רצתי לפתח באלבום, אחרי יומיים היא קיבלה אלבום יפהפה ומושקע+אונקי עם התמונות.
נכון, היה לי קשה ומלחיץ, היו לי עוד סטים של תמונות באמצע, אבל ידעתי שכדי להיות צלמת הוגנת-עליי לעמוד במילה שלי.

וזה חוץ מחוזה שהלקוח צריך לחתום מול הצלם.

בהצלחה.

זרימה

משתמש פעיל
אני צלמת, אבל כשאני מתחייבת ללקוח\ה אני אעמוד מאחורי המילים.
לקוחה פנתה אליי לצילומי N.B. לפני 5 ח' בערך, הצילומים כללו את כל המשפחה וכו', יצאה לנו תנובה מהממת ומשובחת, הענין הוא שהיא היתה צריכה את התמונות תוך יומיים!!!
ישבתי יומיים רצופים וערכתי לה את התמונות, בסופם רצתי לפתח באלבום, אחרי יומיים היא קיבלה אלבום יפהפה ומושקע+אונקי עם התמונות.
נכון, היה לי קשה ומלחיץ, היו לי עוד סטים של תמונות באמצע, אבל ידעתי שכדי להיות צלמת הוגנת-עליי לעמוד במילה שלי.

וזה חוץ מחוזה שהלקוח צריך לחתום מול הצלם.

בהצלחה.
ומה עושים עם יש חוזה כתוב במפורש במייל על זמן סיפוק התמונות ותשלום.
ובסוף התמונות לא מגיעות בזמן שהתחייבו בקושי 2 תמונות לא מעובדות שהצלחנו לשחרר מהצלמת לתאריך שהיינו צריכים (אחרי מלא התשלום כמובן)
ובסוף העבודה הצלמת כותבת שהעבודה לא השתלמה לה ועוד כל מיני שטויות ומשאירה את התמונות אצלה ערובה עד לתוספת תשלום.......
למה תמיד הצלמות צודקות והלקוחות לא?!
במקרה שלי יצאתי עם הרגשה סופר רעה ... ולעולם לא אמליץ למישהי ממכרותי על אותה אחת.
אז צלמות יקרות נכון שקשה לעמוד מול לקוחות אבל שימו לב גם שיש צלמות שקשה לעמוד מולן...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
את צודקת
זה מתסכל, אבל זו לא אני...
במקום אני דורשת מהאמא לבחור את התמונות, למרות ששתינו עייפות, כי אם לא תבחר עכשיו, רק אלוקים יודע מתי כן.
ואני שונאת לרדוף אחרי לקוחות.
ואני חושבת שזה משדר רצינות, חוצמיזה, אני עומדת בתאריכים (אצלי, זה תוך שבועיים, תמונות ערוכות ומושלמות, במקרה הנ"ל היה מצב חריג, כי התינוקת היתה צהובה מאוד ואושפזה בבי"ח, והאמא תכננה לנסוע להורים, התינוקת שוחררה ולמחרת על הבוקר צילמתי, אבל אחרי יומיים תיכננה לנסוע אז התמונות היו מוכנות להראות לכל המשפחה)
בנוסף, להבא, כדאי לך להחתים את הצלמת מצידך על חוזה, זה מוזר, אבל לפעמים, אין ברירה.

זרימה

משתמש פעיל
יותר מייל כתוב ומסודר שמפרט מה התמורה לסכום הבסיס.
עלות על חריגה בזמן ו/או בתמונות
ויש לי מייל אישור ממנה.
כל ההתנהלות היה לא בדרך הישר בלשון המעטה....
וגם את התמונות לבחיר הייתי צריכה לרדוף אחריה תשלח לי אחרי שעבר שבוע מהתמונות ולא שמעתי ממנה מאומה.
כמה זמן לוקח לשלוח תמונות לבחירה?

פיקצר פרפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
היה לנו מקרה של לקוח שלא שילם על תמונות שהדפיס. רק בגלל שהוא לא חשב שבאמת הדפסנו לפני התשלום. והוא "הופתע" שהתייחסנו בכלל להזמנה שלו והפקנו אותה.... הוא בסוף התחרט, ולא הרגיש צורך לעדכן אותנו.
אז הודענו לו שזה ישמש אותנו כדוגמה ושלא יתפלא שזה יככב בפרסומים שלנו. תוך יום הלקוח בא, אסף ושילם.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
באמת התנהלות לא תקינה
הייתי מנסה, למרות הכעס והכל לדון לכף זכות, ואז לנסות שוב להתקשר.

בתחילת דרכי, לפני 10 שנים, מישהי פנתה אלי לצילומים של חלאק'ה, לקחתי אז על 10 תמונות 100 ש"ח, היום אפילו מישהי שלא למדה צילום לא לוקחת ככה...
ובאמת אמרתי לאישה ההיא שכבר לא היה שווה לי לצלם לה, היא כ"כ הרבה טרטרה, ובאה לראות את התמונות 4 פע' לפני ששלחתי להדפסה, ואחרי שהתמונות היו מודפסות, היא דרשה אלבום, לא הסכמתי, ואז היא התחילה להתלונן על התמונות.

מה חשבת לקבל ב-100 ש"ח?????
עוד שנה אחרי היו לה עוד שינויים שרצתה שאבצע בתמונות, אבל אמרתי לה שכבר מחקתי וזהו.

חיה4

משתמש מקצוען
במקום אני דורשת מהאמא לבחור את התמונות, למרות ששתינו עייפות, כי אם לא תבחר עכשיו, רק אלוקים יודע מתי כן.
את מידעת כל לקוחה מראש על הכלל הזה? כי אני לא הייתי לוקחת צלמת שדורשת ממני לבחור במקום מוקפת בילדים עייפים.

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
למה מ הקרה אני קופת חסד?
וממשש לא נראה לי שזה נכון לגביה...

אם היא לא תיצור קשר אני אנדנד לה שוב....

מי שיש לה אייפון , לא נשמע שהיא נמנית על בעיה כלכלית, המכשיר והתוכניות שבו עולות הרבה, ואם היא משלמת עליו אז...

ולגבי הנדנוד - מעולה! אנחנו נחזיק לך אצבעות מכאן!

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
קרה לי פעם פעם פעם שפתחתי אשכול פה בפרוג על לקוחה כמו הנ"ל
מה שלא ידעתי, שהיא ניקית פה בפורום.

וואו איזה צרחות (!) קיבלתי ממנה ומבעלה...

אה, ושקל לא ראיתי, קיבלתי "עונש"...
מה????
אני עוצרת מיד: זה לא טונים שאני מדברת איתם, ואני לא שומעת כלום בטונים האלו,
אתם רוצים לדבר? יש דרך...
מהבושה הם יורידו פרופיל.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@חיה4
אני ממליצה מראש, כלומר אין כפיה, אבל מוסיפה את האזהרה שאם לא עכשיו-אימתי?

היו אימהות שזרמו איתי, והיה לי קל, היו אימהות שהעדיפו לסמוך עלי ועל "עיניים של צלמת" והיו שבחרו להגיע בזמן אחר.
אני מכבדת את כולן, אבל מעדכנת אימהות שבאות לבחור מתישהו, שמהרגע בו הן בוחרות, ייקחו לי עוד שבועיים, כך שזה שיקול שלהן, בנוסף, מציינת שאחרי 3 ח' מהצילום, אני מוחקת את התמונות, כך שיש להן טווח של זמן שהן בוחרות מה הן מעדיפות.

ואגב, התחום שלי הוא יותר צילום מזון וניובורן, כך שלא תמיד יש משפחה עייפה, יש יולדת, שבאמצע הצילומים, אנחנו כבר מחליטות יחד מה היא מעדיפה וכו'
וכשמגיעים הילדים הגדולים יותר יש משחקים, ואו מקרנצ'יק ותמיד יש מלווה, בנוסף אני משאירה את צילומי המשפחה לסוף, ורק אז הם מגיעים, ע"מ לחסוך את העייפות של הילדים והשיעמום שלהם.

עוד לא קרה לי שאישה שכחה מזה, היא כבר שילמה...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@shifrash
הייתי צוציקית, מתחילה, אסרטיביות זו מילה שלמדתי ככל שהתמקצעתי, היא אישה, אני בחורה,
אצלינו אמונים על שמיעה לקול המבוגרים, שאני אנתק לה בפרצוף?
אני חוצפנית?

היום אני מלכתחילה לא מאפשרת טונים גבוהים-וגם ב"ה לא יצא לי להיתקל בכך שוב, אני חושבת שיש סוג של חוסר כבוד של מבוגר מול בעל מקצוע צעיר, והוא מזלזל בו.
בכל מקרה עברו הרבה מים בירדן, נישאתי, אני מתמקצעת כל הזמן, לומדת קורסים, קונה תוכנות חדשות ואביזרים, אם הייתי יכולה להראות תמונות שלי (ניובורן) מתחילת הדרך ועכשיו, הייתי מראה-אין לי אישור פרסום...

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
לא היה לי כח לקרא הכל אבל,
אם אני רואה שיש לי לקוחות שקשה מאוד להוציא מהם כסף
אני מנסה לבוא לקראתם:
אפשר לחלק את התשלום להרבה תשלומים.
אפשר לעשות 5% הנחה,
(בד"כ הם מרגישים מזה בעננים שהצליחו להוריד אותי מהמחיר ומשלמים מיד)

ואם אחרי הכל זה לא עובד,
אני אומרת להם שהכסף שלי,
אין לי זמן לרדוף אחריהם יום אחרי יום,
שיסתדרו עם אלוקים.

זרימה

משתמש פעיל
ועוד משהו לכל העצמאיות ובמיוחד לצלמות.
התחייבות לזמן היא חלק מהחוזה לכל דבר.
א"א לזלזל בלקוחה להביא לה סחורה פגת תוקף (כן בהחלט תמונות 3-4 חודשים אחרי מבחינת הלקוחה הן פגות תוקף ולא מעבר לנחמד). ואח"כ לטעון למה הלקוחה לא הוגנת שתזרום...
רוצות הגינות?! בבקשה! תהיו הוגנות גם.
תעמדו בזמנים, תגיבו גם אתן לפניות מצד הלקוחות (גם כשלטעמכן הם טרחניים, יש כל מיני סוגי אנשים וזה חלק מהעבודה הפחות נחמדה של עצמאי),
תעמדו במילה ובמיוחד בחוזים כתובים ואז בס"ד כל הצדדים יהיו מרוצים.

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
@shifrash
הייתי צוציקית, מתחילה, אסרטיביות זו מילה שלמדתי ככל שהתמקצעתי, היא אישה, אני בחורה,
אצלינו אמונים על שמיעה לקול המבוגרים, שאני אנתק לה בפרצוף?
אני חוצפנית?

היום אני מלכתחילה לא מאפשרת טונים גבוהים-וגם ב"ה לא יצא לי להיתקל בכך שוב, אני חושבת שיש סוג של חוסר כבוד של מבוגר מול בעל מקצוע צעיר, והוא מזלזל בו.
בכל מקרה עברו הרבה מים בירדן, נישאתי, אני מתמקצעת כל הזמן, לומדת קורסים, קונה תוכנות חדשות ואביזרים, אם הייתי יכולה להראות תמונות שלי (ניובורן) מתחילת הדרך ועכשיו, הייתי מראה-אין לי אישור פרסום...
טונים, זה לא מתאים בשום גיל בשום מצב, תמיד יש כאלו מרחרחים ומרימים קולם, סוג של אגרסיביות - שיטת המצליח, ואין בחיים אין!!!! (לכל הניקיות למיניהן הצופות ), שלא לשלם ?!
זה גזל ! ובאים על זה בדיוק לעולם פה, אז הם "הרוויחו" מעט כסף, ואני לא רוצה לחשוב מה הפסידו, גם אם וויתרת,
ורק שתדעי היום זו את, מחר זה בעל מקצוע אחר,
יש הרבה נקמנים כאלו שמחפשים דרך תמיד איך להיפטר מנושא התשלום, וכי למה?
ויש מושג - "ביומו תתן שכרו"! איפה כל היר"ש נעלמת ? כי כתבו על ניקית פה??? הייתי רוצה לראות אותה, אם היא לא מסמיקה לפני רבש"ע על הגזל הטהור הזה.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מחלתי לה מזמן, כבר כתבתי פה, זהו חלאס, עבר, היום זה קוריוז מוזר ותו לא.

זרימה

משתמש פעיל
טונים, זה לא מתאים בשום גיל בשום מצב, תמיד יש כאלו מרחרחים ומרימים קולם, סוג של אגרסיביות - שיטת המצליח, ואין בחיים אין!!!! (לכל הניקיות למיניהן הצופות ), שלא לשלם ?!
זה גזל ! ובאים על זה בדיוק לעולם פה, אז הם "הרוויחו" מעט כסף, ואני לא רוצה לחשוב מה הפסידו, גם אם וויתרת,
ורק שתדעי היום זו את, מחר זה בעל מקצוע אחר,
יש הרבה נקמנים כאלו שמחפשים דרך תמיד איך להיפטר מנושא התשלום, וכי למה?
ויש מושג - "ביומו תתן שכרו"! איפה כל היר"ש נעלמת ? כי כתבו על ניקית פה??? הייתי רוצה לראות אותה, אם היא לא מסמיקה לפני רבש"ע על הגזל הטהור הזה.
אני לא מצדיקה ח" לא לשלם ומקפידה מ-א-ד לשלם בזמן.
אבל בסיפור של פותחת האשכול עלו לי לא מעט תמיהות.
הלקוחה רצתה לשלם בו ביום והצלמת לא רצתה אח"כ מפאת קורונה או שלא התמונות נדחו עד עכשיו.
אין לי מושג אם הלקוחה ניסתה לייצור קשר או שלא והאם היא נענתה ע"י הצלמת או שלא.
אבל כלקוחה היא מבינה שהכסף לא דחוף לצלמת אחרת כבר היתה משחררת את התמונות מזמן.
היא לא מבינה מה הלחץ של הצלמת לתפוס אותה כרגע...
היא לא ניסתה לגנוב והוכחה היא אפילו לא הורידה את התמונות... (מבחינתה כנראה השלימה עם זה שלא תקבל אותן)
לפותחת האשכול סתם כך אל תשלחי לעולם חומר לפני ששילמו עליו.
אבל מפה ועד למסקנות שיש פה לקוחה לא הוגנת, גזלנית וכו ועד איומים בדיני תורה זה קצת רחוק....

ותרשו לי לתהות אם לא מגיע לה קצת פיצוי על ההמתנה הארוכה הזו שספק אם קיבלה ע"כ הודעה והתנצלות....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה