התייעצות לקוחה ששכחה לשלם....

אנונימית חדשה

משתמש פעיל
ואם כבר דנים בנושא צילומים, רציתי לשאול למה צילום של 20 תמונות קפץ היום למחירים של מעל אלף שקלים (וזה בלי לקבל אלבום, אצל אותה אחת שביררתי אצלה, והמחיר המדויק שהיא רצתה היה 1500 ש"ח ל20 תמונות), זה הגיוני??? לכל תמונה מעל חמישים ש"ח, ולא היא לא היחידה שביקשה סכומים כאלה.
אני מעלה את זה כאן כי יש פה הרבה צלמות ומעניין אותי תגובתן

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ועוד משהו לכל העצמאיות ובמיוחד לצלמות.
התחייבות לזמן היא חלק מהחוזה לכל דבר.
א"א לזלזל בלקוחה להביא לה סחורה פגת תוקף (כן בהחלט תמונות 3-4 חודשים אחרי מבחינת הלקוחה הן פגות תוקף ולא מעבר לנחמד). ואח"כ לטעון למה הלקוחה לא הוגנת שתזרום...
רוצות הגינות?! בבקשה! תהיו הוגנות גם.
תעמדו בזמנים, תגיבו גם אתן לפניות מצד הלקוחות (גם כשלטעמכן הם טרחניים, יש כל מיני סוגי אנשים וזה חלק מהעבודה הפחות נחמדה של עצמאי),
תעמדו במילה ובמיוחד בחוזים כתובים ואז בס"ד כל הצדדים יהיו מרוצים.
כל מילה!! חבל שזה לא נמצא בפורום צלמות שכולן תראנה..
יש לי ניסיון עגום עם כמה צלמות סופר מקצועיות ומפורסמות מאד!
התחושה שהן תמיד צודקות והלקוח הוא הנודניק, הכי בלתי נסבלת בעיני.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ועוד משהו לכל העצמאיות ובמיוחד לצלמות.
התחייבות לזמן היא חלק מהחוזה לכל דבר.
א"א לזלזל בלקוחה להביא לה סחורה פגת תוקף (כן בהחלט תמונות 3-4 חודשים אחרי מבחינת הלקוחה הן פגות תוקף ולא מעבר לנחמד). ואח"כ לטעון למה הלקוחה לא הוגנת שתזרום...
רוצות הגינות?! בבקשה! תהיו הוגנות גם.
תעמדו בזמנים, תגיבו גם אתן לפניות מצד הלקוחות (גם כשלטעמכן הם טרחניים, יש כל מיני סוגי אנשים וזה חלק מהעבודה הפחות נחמדה של עצמאי),
תעמדו במילה ובמיוחד בחוזים כתובים ואז בס"ד כל הצדדים יהיו מרוצים.
זה חלק מהתפיסה העסקית שחסרה לפעמים בתחילת הדרך.
קרה לא פעם שאמרתי למישהי 'את בעלת עסק', או 'את עצמאית', והיא - מה? אני? מה פתאום, אני ככה בקטנה עושה גרפיקה לאנשים....
עוד הענווה הזה מצד אחד פותח פתח לניצול מצד הלקוחות, אבל לא פחות מזה מביא לשרות לא מי-יודע-מה מצד בעל העסק עצמו.

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ותרשו לי לתהות אם לא מגיע לה קצת פיצוי על ההמתנה הארוכה הזו שספק אם קיבלה ע"כ הודעה והתנצלות....
ואולי כותבת האשכול רצתה לערוך יפה את התמונות לפני שהיתה נותנת בו ביום התמונות?
פיצוי בעולם המקצועי פחות מקובל, מה גם שתמיד יקפוץ אי מי ויבקש הנחה וכו'...
איך היא אמרה: זה לא קופת חסד, כי תמונות זה מותרות, וזו לא לשכת הסעד...

זרימה

משתמש פעיל
מתחילת אדר ועד עכשיו היה כבר מספיק זמן לכל הדעות.
לא מכירה מישהו שמזמין עבודה כזו לעוד 3 חודשים.
ותשאלו כל לקחה האם מתאים לה לקבל את התמונות בעוד 3 חודשים לא מאמינה שהיא תסגור על העסקה הזו.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אין שום קשר בין פיצוי ללקוח שקיבל שרות לא-מספק לקופת חסד ומותרות.
ההצעה שלי: לתת תמונה בונוס או שתיים בגלל הזמן שחלף יכול לעשות הרגשה טובה ולא לפגוע ברווחים. (כן, זה יעלה קצת זמן לערוך אותה, לא נורא. )
אני קיבלתי פעם מספק רהיטים מראת קיר תואמת לחדר, כפיצוי על עיכוב בהזמנה. זה גרם לי לחשוב שהוא גמ"ח? לא.
זה גרם לי להעריך אותו שהוא מבין שהיה כאן תסבוכת (לא היה אשם בה אלא הספק שלו, לא משנה) ולי נגרמה עוגמת נפש.
לא מפתיע שמאוחר יותר קניתי אצלו שוב :)

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ואם כבר דנים בנושא צילומים, רציתי לשאול למה צילום של 20 תמונות קפץ היום למחירים של מעל אלף שקלים (וזה בלי לקבל אלבום, אצל אותה אחת שביררתי אצלה, והמחיר המדויק שהיא רצתה היה 1500 ש"ח ל20 תמונות), זה הגיוני??? לכל תמונה מעל חמישים ש"ח, ולא היא לא היחידה שביקשה סכומים כאלה.
כשאני התחלתי את הדרך, וטרם הייתי מנוסה, והלכתי לצלמות מומחיות לבת מצווה של הבת שלי,
המחיר היה בין 700-1000 ואת מחליטה כמה תמונות,
יכול להיות שהקורונה עשתה את שלה :)

שרי קליגער

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
ומה עושים עם יש חוזה כתוב במפורש במייל על זמן סיפוק התמונות ותשלום.
ובסוף התמונות לא מגיעות בזמן שהתחייבו בקושי 2 תמונות לא מעובדות שהצלחנו לשחרר מהצלמת לתאריך שהיינו צריכים (אחרי מלא התשלום כמובן)
ובסוף העבודה הצלמת כותבת שהעבודה לא השתלמה לה ועוד כל מיני שטויות ומשאירה את התמונות אצלה ערובה עד לתוספת תשלום.......
למה תמיד הצלמות צודקות והלקוחות לא?!
במקרה שלי יצאתי עם הרגשה סופר רעה ... ולעולם לא אמליץ למישהי ממכרותי על אותה אחת.
אז צלמות יקרות נכון שקשה לעמוד מול לקוחות אבל שימו לב גם שיש צלמות שקשה לעמוד מולן...
אם יש צלמות שמתנהגות ככה לא נראה לי שיש להם לקוחות...
אחד הדברים שמבררים לפני שלוקחים צלמת זה שירות ועמידה בזמנים..
אז יכול להיות שהיא הייתה מתחילה ולא נראה לי שאפשר להמשיך בכזה דרך

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אין שום קשר בין פיצוי ללקוח שקיבל שרות לא-מספק לקופת חסד ומותרות.
ההצעה שלי: לתת תמונה בונוס או שתיים בגלל הזמן שחלף יכול לעשות הרגשה טובה ולא לפגוע ברווחים. (כן, זה יעלה קצת זמן לערוך אותה, לא נורא. )
אני קיבלתי פעם מספק רהיטים מראת קיר תואמת לחדר, כפיצוי על עיכוב בהזמנה. זה גרם לי לחשוב שהוא גמ"ח? לא.
זה גרם לי להעריך אותו שהוא מבין שהיה כאן תסבוכת (לא היה אשם בה אלא הספק שלו, לא משנה) ולי נגרמה עוגמת נפש.
לא מפתיע שמאוחר יותר קניתי אצלו שוב :)
זה לא נקרא פיצוי, זה מחווה , ובאמת משאיר טעם טוב של עוד, מסכימה.

מתוכנתת

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אם יש צלמות שמתנהגות ככה לא נראה לי שיש להם לקוחות...
אחד הדברים שמבררים לפני שלוקחים צלמת זה שירות ועמידה בזמנים..
אז יכול להיות שהיא הייתה מתחילה ולא נראה לי שאפשר להמשיך בכזה דרך
אני דווקא ראיתי שככל שהצלמת מקצועית ומפורסמת יותר, האף שלה גבוה יותר..... ומרשה לעצמה לא לעמוד בזמנים, לא להגיב למיילים ולהתעצבן על תיקונים ובקשות של הלקוח. (כמובן בלי להכליל, בטוחה שלא כולן כאלה, רק אני לא זכיתי להכיר אותן :()

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נראה לי שכמו שאני בדקתי באתרים מחירונים של צלמות אחרות, גם הן בדקו (היה להן זמן) והקפיצו מחירים...

גם לי היה פיתוי, אבל כשישבתי עם עצמי, הבנתי שעדיף להיות ריאליים, כי ייתכן שיהיו כמה שיסכימו לשלם את המחיר, אבל עדיף לי הרבה לקוחות בסכום סביר ומעלה ולא במחיר מופקע,
אבל לכל צלמת יש את השיקולים שלה, ואת חייבת לכבד אותם, את לא חייבת ללכת אליה, אבל לכבד את ההחלטה שלה-חייבת, זו זכותה.

שרי קליגער

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אני דווקא ראיתי שככל שהצלמת מקצועית ומפורסמת יותר, האף שלה גבוה יותר..... ומרשה לעצמה לא לעמוד בזמנים, לא להגיב למיילים ולהתעצבן על תיקונים ובקשות של הלקוח. (כמובן בלי להכליל, בטוחה שלא כולן כאלה, רק אני לא זכיתי להכיר אותן :()
מעניין... אולי אני לא מכירה מספיק..
אבל יש כמה צלמות מקצועיות מאוד ( אני לא יכתוב פה שמות)שאני בטוחה שהשרות שלהם מעולה...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בכל דבר יש הכללות,
הציבור החרדי לא שומר על הנחיות
החסידות הזו והזו עשירה
המגזר הזה הוא קמצן
האשכנזים...
הספרדים...

גם בזה.

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני בדר"כ מנס

ממש לא כולן לוקחות כאלה מחירים..

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
את רצינית? ומה עשית ?
שתקת כמו דג כסף?

מה זה 'לא נעים'? לעבוד חינם כן נעים?
אני עד היום שותקת כמו דג כסף וכמו דג זהב וכמו עוד הרבה סוגי דגים

ממש לא נעים לי לעבוד חינם אבל זאת אשה רמת מעלה ולא נעים לי לומר לה (היא בטוח שכחה, זה לא בכוונה)

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני צלמת, אבל כשאני מתחייבת ללקוח\ה אני אעמוד מאחורי המילים.
לקוחה פנתה אליי לצילומי N.B. לפני 5 ח' בערך, הצילומים כללו את כל המשפחה וכו', יצאה לנו תנובה מהממת ומשובחת, הענין הוא שהיא היתה צריכה את התמונות תוך יומיים!!!
ישבתי יומיים רצופים וערכתי לה את התמונות, בסופם רצתי לפתח באלבום, אחרי יומיים היא קיבלה אלבום יפהפה ומושקע+אונקי עם התמונות.
נכון, היה לי קשה ומלחיץ, היו לי עוד סטים של תמונות באמצע, אבל ידעתי שכדי להיות צלמת הוגנת-עליי לעמוד במילה שלי.

וזה חוץ מחוזה שהלקוח צריך לחתום מול הצלם.

בהצלחה.
מה המספר או המייל שלך ליצירת קשר?

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הרוב המוחלט!

3 חודשים ביררתי על צילומי חלאקה במחיר שפוי עד שמצאתי משהי

מי שרוצה המלצות באישי
אני אשמח לקבל ממך המלצות, אבל אין אישי :(

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה