TYPE:{programmer}
משתמש סופר מקצוען
מה? איפה???אני שמעתי שיש מקומות בעולם שנהגים עוצרים כשהרמזור אדום.
וחלק אפילו מאותתים לפני שהם פונים!!!
לא יכול להיות
מה? איפה???אני שמעתי שיש מקומות בעולם שנהגים עוצרים כשהרמזור אדום.
וחלק אפילו מאותתים לפני שהם פונים!!!
ומי שמתעצבן על הקנאים
שיערב לו
אבל המקומות היחידים שהרופאים והרופאות והאחיות מגיעים בקוד לבוש (לא הכי טוב אבל עדיין יותר טוב ממקום אחר)
זה באיזורים של הקנאים
אני גר מעל קופת חולים מאוחדת ואחד התנאים שהועד בית ביקש שיהיה קוד לבוש לרופאות והמזכירות וב"ה זה עובד מצויין, אולי קורה פעם שהם שוכחים ומזכירים להם באופן יפה (בלי לזרוק ביצים) והכל מסתדר...
הם מבינים מצויין שזה פוגע ולא צריך להתיפיף בפניהם והם מכבדים אותנו ואנחנו נכבד אותם.
השאלה מה אנחנו רוצים- להזיז דברים בכל דרך?ומי שמתעצבן על הקנאים
שיערב לו
אבל המקומות היחידים שהרופאים והרופאות והאחיות מגיעים בקוד לבוש (לא הכי טוב אבל עדיין יותר טוב ממקום אחר)
זה באיזורים של הקנאים
אני גר מעל קופת חולים מאוחדת ואחד התנאים שהועד בית ביקש שיהיה קוד לבוש לרופאות והמזכירות וב"ה זה עובד מצויין, אולי קורה פעם שהם שוכחים ומזכירים להם באופן יפה (בלי לזרוק ביצים) והכל מסתדר...
הם מבינים מצויין שזה פוגע ולא צריך להתיפיף בפניהם והם מכבדים אותנו ואנחנו נכבד אותם.
(ועוד משהו לא קשור לאשכול אבל קשור לקנאים
השבוע הייתי בביתר והמתנתי לאוטובוס בחזור כשעה וחצי
בסוף הלכתי לתחנה ראשונה ובתחנה האחרונה נוסעים בתחנה שזעמו חסמו את הכביש
ולא נתנו לנסוע הם מחו יפה מאוד
והגיע 3-4 ניידות משטרה ורצו לתת מכות למוחים
אנחנו באוטובוס לא התעצבנו עליהם הבנו שהם בדיוק כמונו חיכו פה שעה וחצי ובלי מחאה לא יעזור להם
והשוטרים "בשם שמירה על הסדר" קודם התחילו לצעוק וכמעט נתנו מכות
ורק כמה ירושלמים שהיו שם שלא פחדו אמרו להם אנחנו לא זזים עד שמגיע אוטובוסים
כנראה שפה במדינה זזים דברים רק עם ביצים ומחאות
אז אל תזלזלו בקנאים
נאום איש הישוב הישן
לא מהקנאים
אבל דר איתם ומסתדר איתם יפה...
אני הייתי מתרגז מאד אם היו חוסמים אותי גם אם אין להם מקום...
השאלה מה אנחנו רוצים- להזיז דברים בכל דרך?
להפגין גם אלימות, לשלוח ילדינו להתעמת בכבישים ובחוצות, ואת ילדותינו לזרוק ביצים מתוך הבית....
אם אוטובוס לא הגיע- לא צריך למחות בכביש ולחסום תנועה- צריך אולי מול משרדי התחבורה.
אולי הסיבות נכונות, אבל הדרכים כ"כ מרגישות מוזר, לא מתאים.
לעיתים אני מרגישה שהם דווקא מפגינים- נגדי. כי השוטרים- זו עבודתם, אז הם הצליחו להגיע לעבודה, ואני- לא.
מה אנחנו רוצים פה? לא לחנך את ילדינו שאנחנו שונים מהם? השוטרים לא מתנהגים טוב- זה ברור.
אבל אנחנו- ברמה הרבה יותר גבוהה, אם מישהו יורד ברמתו- אנחנו לא יורדים אליו!!!!
אם שוטר משתולל- אנחנו לא. אם פרחחים שורפים פחים- אנחנו לא. אנחנו אחרים- מורמים יותר.6
איפה הד"א? המתינות, החינוך ליר"ש? זה נראה קצת הפוך מה שהולך שם.
ומי שמתעצבן על הקנאים
שיערב לו
זה באיזורים של הקנאים
יכול להיות שזה עוזר ...לא לכל דבר צריך למחות
אבל זה לצערינו המצב
שבלי זה לא זזים דברים
ותראה בכנסת איך הבלגנים והצעקות של החרדים הפילה ממשלה
ואיך השמאל עכשיו מאיים בהפגנות
כנראה שמשהו מאמין שאפשר להזיז בזה המון.
ואם מוחים על זה שאנחנו רוצים לגור בשכונה נקייה בלי חילול שבת ופריצות מה הבעיה בזה
ואם מגיעים השוטרים להוריד שלט המעבר בשכונה כאן היא רק בלבוש צנוע בשביל שאיזה ארגון נשים קיצוני (שמפריע גם להפרדה באקדמיה (שהאקדמיה נאסרה ע"י גדולי הרבנים)) אז מה צריך לעזור לשוטרים במקום להוריד את השלט...
לא. אבל ישנה צורה להפגנות.לא לכל דבר צריך למחות
אבל זה לצערינו המצב
שבלי זה לא זזים דברים
ואם מוחים על זה שאנחנו רוצים לגור בשכונה נקייה בלי חילול שבת ופריצות מה הבעיה בזה
ואם מגיעים השוטרים להוריד שלט המעבר בשכונה כאן היא רק בלבוש צנוע בשביל שאיזה ארגון נשים קיצוני (שמפריע גם להפרדה באקדמיה (שהאקדמיה נאסרה ע"י גדולי הרבנים)) אז מה צריך לעזור לשוטרים במקום להוריד את השלט...
שאלת מה אני מעדיף?
עניתי לך.
ובגדול
זה שמשהו מתאים באזור מסויים, לא אומר שמתאים גם בארץ.
לא כל תופעה תרבותית צריך להעתיק.
אם ניכנס במבט קצת יותר רחב לחברה החרדית
ניווכח שקודי לבוש מונהגים, תוך כדי שהם דורסים מסורות ומנהגים עתיקים.
התימנים היום לבושים בחליפות קצרות ושחורות, במקום גלימות צבעוניות - נראה לך מכובד יותר?
האם חברה יכולה לבלוע ייחודיות של חברה אחרת על ידי הטמעה של קוד לבוש?
האם פגשת פעם זמר חסידי מתולדות אהרון, שמחליף את הקאפטן המפוספס שלו בחליפה שחורה, כשהוא שר באירועים של חסידויות אחרות?
אני פגשתי לא מעט כאלה, שמסתירים את התרבות היום יומית שלהם, כי הם במיעוט שחושש למשוך תשומת לב.
מכיוון שהרוב דרס באמצעות קוד הלבוש, את הייחודיות שלהם.
אני מעדיף את מי שעומד ממולי - לבוש ככל שניתן, לאופן שבו הוא רוצה להציג את עצמו, ולא באופן שהחברה כפתה עליו להתלבש.
אתה שואל אותי?
מה לגבי יהודי חבאן שנהגו ללכת בשיער ארוך, גם כיום נמליץ להם להמשיך כך ?
יהדות חבאן – המכלול
www.hamichlol.org.il
תמונת יהודי חבני שורשי
צפה בקובץ המצורף 1262375
וכן מה לגבי מנהגם העתיק של בני משפחת מרציאנו שכל המשפחה מגדול ועד קטן אנשים נשים וטף הולכים עם עגיל זהב באוזן ימין ?
צפה בקובץ המצורף 1262379
ואם כבא אמרת את זה1000 פעמים נכון!!!
אל תשכחו שה"ממושמעים" הללו, יפי הנפש,
גזלו את כספי אבותינו...
ותחת השלג השוויצרי היפהפה
קבור הון רב של יהודים.
"הרצחת וגם ירשת...."?
כי הם היורשים....
והם גם לא הסכימו ליהודים להיכנס לארצם הבוהקת,
ולהמלט מצפורני הנאצים.
אז אולי גם בגדר רוצחים...?
ובלי לדבר על הקללות שיוצאות מפיהם
כשראו ילדון חרדי זורק עטיפת חטיף....
אני כמעט התעלפתי מפחד!!!
אילו גערות!!! איפה הנימוסים???!!!
והיהודי שהיה איתנו במלון ואיבד את הכרתו,
ואף אחד לא ניגש לסייע!!!
כששאלתי אותם למה הם לא עוזרים,
הם הסתכלו עלי במבט מוזר ואמרו-
הזמנו אמבולנס! מה עוד אתה רוצה שנטרח עבורו?
(היהודי ההוא מת. לצערי. הי"ד???)
אז ככה שעדיפים פי מיליון ישראלים,
יהודים,
כן, עם כל ה"חוצפה הישראלית"-
תסתכלו סביבכם (גם בשכונה לא חרדית)
מה קורה כשמישהו צריך עזרה....
100%.יכול להיות שזה עוזר ...
אבל זה לא הדרך שלנו...
מה לעשות גם ללמוד באקדמיה זה עוזר שיהיה לנו כסף לתרום לישיבות אבל בכל אופן זה אסור...
יש דברים שאינם דרכם של יהודים שומרי תורה ומצוות...
יש מושג של 'נצחנו בקרב, הפסדנו במלחמה'.לא לכל דבר צריך למחות
אבל זה לצערינו המצב
שבלי זה לא זזים דברים
הייתי מסכיםחוק נוסף.
איסור לדבר בפלאפון באוטובוס.
יש מושג של 'נצחנו בקרב, הפסדנו במלחמה'.
יכול להיות שהקנאים מנצחים בקרב ספציפי כזה או אחר על קוד לבוש או על חילול שבת ליד הבית, אבל הם גורמים להפסד כולל במלחמה, כי הם פשוט משניאים את הדת והיהדות - ולא רק על החילונים.
(וקנאים אוהבים כל החרדים ולא רק את מי שחושב כמוהם)
ברור. בית שמש היא אור לחרדים. כל הערים החרדיות משתוקקות להפוך לבית שמש! מתחננות שיבואו אליהן קנאים!ראינו את זה בקורונה
הפוך מהקנאים הם פחדו ובבי"ש היה סדר נורמלי וחתונות וכל הארץ הגיע לבית שמש
בהחלט יש בזה משהו.אולי החרדים שהולכים לכנסת משניאים את החרדים בעיני החילונים כי הם דורשים תקציב לישיבות
ולאיפה הקנאים הגיעו אחרי מאה שנים של קנאות? כמה אחוזים מהציבור הולך אחריהם?אם תחשוב כך אף פעם לא תגיע לכלום.
זו "המצאה" מאד ישנה.זה המצאה חדשה של הדור החדש שכל מה שיהודי עושה וחילוני לא אוהב זה חילול השם
חילול ה' זה רק אם זה חילול שמו יתברך ושיאמרו כך מתנהג יהודי חרדי ירא שמים
אבל אם חילוני לא אוהב את זה כי הוא שונא יראי ה' זה לא חילול ה'
אדרבה משנאיך ה' אשנא
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: