דרוש מידע לצורך עבודת מחקר, איזה חוקים טובים יש בעולם ואין בארץ?

מצב
הנושא נעול.

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
זו "המצאה" מאד ישנה.
אולי אתה לא מכיר, אבל יש ספר יהושע, ובו מסופר שאחרי שבני ישראל נכנסו לארץ והצטוו להרוג את כל השבע אומות - התחפשו הגבעונים לאנשים מארץ רחוקה, וכרתו ברית עם יהושע והזקנים, ואחרי שהתברר לבני ישראל שהם רימו עליהם - "וְלֹא הִכּוּם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, כִּי נִשְׁבְּעוּ לָהֶם נְשִׂיאֵי הָעֵדָה בַּה' אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל".
והגמרא בגיטין מסבירה: מי חלה שבועה עילוייהו כלל? כיון דאמרו להו מארץ רחוקה באנו ולא באו, לא חיילה שבועה עילוייהו כלל, והאי דלא קטלינהו? משום קדושת השם.

אז כנראה זו המצאה ישנה מאד של הגמרא, שלמרות שהיה חיוב דאורייתא להרוג את הגבעונים, ולמרות שהשבועה שנשבעו להם לא חלה - אבל "משום קדושת השם" - וכפי שמסביר רש"י - "שלא יאמרו העובדי כוכבים עברו על שבועתן" - הם עברו על דין התורה.

אין ענין לפתוח דיון מפורט
הנקודה די ברורה
לא כל דבר שיהודי חרדי עושה זה חילול ה' כי החילוני לא אוהב את זה
והראיה שהבאת לכאן אין במקומה ודי למבין

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אין ענין לפתוח דיון מפורט
הנקודה די ברורה
לא כל דבר שיהודי חרדי עושה זה חילול ה' כי החילוני לא אוהב את זה
והראיה שהבאת לכאן אין במקומה ודי למבין
אני מבין שהובכת קשות מהראיה שהבאתי. אבל זה בסדר. אני לא מצפה מאנשים כמוך שיודו באמת. הם פשוט יתחמקו 'הראיה אינה במקומה ודי למבין'. מגוחך.

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אני מבין שהובכת קשות מהראיה שהבאתי. אבל זה בסדר. אני לא מצפה מאנשים כמוך שיודו באמת. הם פשוט יתחמקו 'הראיה אינה במקומה ודי למבין'. מגוחך.

אין לי ענין להתדיין בזה
אבל תעיין טוב ותראה שלא הבאת שום ראיה על הנידון
בן אדם חרדי שמוחה על מצפוניו לא עושה שום חילול ה'
לעומת מה שמדובר שם שעשו איתם ברית ובזה שהם לא עומדים בברית יש חילול ה'
מה ענין שמיטה אצל הר סיני

במה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
קראתי ספר של איזה צ'אלמער - הוא בטוח שכל הסיבה שיש חילונים בעולם זה רק בגלל שלא עשו מספיק הפגנות. לדעתו, אם על כל 'פאה נכרית' או 'משחק כדורגל' היו עושים 'מחאה נמרצת' - ברור שכל עם ישראל היה היום נטורי-קרתא.

כל מי שנשאר

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אין לי ענין להתדיין בזה
אבל תעיין טוב ותראה שלא הבאת שום ראיה על הנידון
בן אדם חרדי שמוחה על מצפוניו לא עושה שום חילול ה'
לעומת מה שמדובר שם שעשו איתם ברית ובזה שהם לא עומדים בברית יש חילול ה'
מה ענין שמיטה אצל הר סיני
הנידון היה האם יש חילול ה' כשמדובר במעשה מותר, אבל 'אחרים' - הגויים, החילונים רואים את זה בעין לא יפה.

יוסלה גולם

משתמש מקצוען
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
כן, ראינו איך הם אוהבים את תושבי בר אילן. אהבת נפש!

ברור. בית שמש היא אור לחרדים. כל הערים החרדיות משתוקקות להפוך לבית שמש! מתחננות שיבואו אליהן קנאים!

בהחלט יש בזה משהו.

ולאיפה הקנאים הגיעו אחרי מאה שנים של קנאות? כמה אחוזים מהציבור הולך אחריהם?

זו "המצאה" מאד ישנה.
אולי אתה לא מכיר, אבל יש ספר יהושע, ובו מסופר שאחרי שבני ישראל נכנסו לארץ והצטוו להרוג את כל השבע אומות - התחפשו הגבעונים לאנשים מארץ רחוקה, וכרתו ברית עם יהושע והזקנים, ואחרי שהתברר לבני ישראל שהם רימו עליהם - "וְלֹא הִכּוּם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, כִּי נִשְׁבְּעוּ לָהֶם נְשִׂיאֵי הָעֵדָה בַּה' אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל".
והגמרא בגיטין מסבירה: מי חלה שבועה עילוייהו כלל? כיון דאמרו להו מארץ רחוקה באנו ולא באו, לא חיילה שבועה עילוייהו כלל, והאי דלא קטלינהו? משום קדושת השם.

אז כנראה זו המצאה ישנה מאד של הגמרא, שלמרות שהיה חיוב דאורייתא להרוג את הגבעונים, ולמרות שהשבועה שנשבעו להם לא חלה - אבל "משום קדושת השם" - וכפי שמסביר רש"י - "שלא יאמרו העובדי כוכבים עברו על שבועתן" - הם עברו על דין התורה.
בלי להיכנס לנידון (אני נגד הפגנות שכוללת חסימת כבישים, אני חושב שאף רב ממנהיגי העדה החרדית לא התכוונו לזה) שים לב שיהושע לא היה לו בעיה של חילול ה' ברצח עם של ז' עמים, אני די בטוח שכהיום היו כל היפי נפש מתייפחים על החילול השם של הריגת אנשים נשים רק בגלל שיש להם אמונות אחרות.

בגמרא מסופר על רב אדא בר אהבה שקרע בגד לא צנועה מאישה, והתחרט רק בגלל שנוגע לו שהיה היתה כותית (לא יהודייה), איך היו מגדירים אותו היום?

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אולי כי עוד לא ראיתי אפילו חילוניה אחת
שזרקו עליה ביצה אז היא אמרה:
נכון, הם צודקים. אתחיל ללכת עם מטפחת.
או אברך שאמר-
טוב, הם שורפים את החנות-
אז לא אקנה יותר פלאפון לא כשר.

יש דרך לומר דברים.
וכשם שמצווה לומר דבר הנשמע...
מעניין.
כי אני כן רואה שהחילוניות מסתובבות פחות באיזורים שהזכרת (מא"ש ובי"ש) ושם אכן לא קיימים חנויות פלאפונים לא כשרים, ובשמחות בית השואבה של הקהילות הללו לא תראה אף פעם סמארטפונים.
אם כל הציבור החרדי היה ככה (ואני לא פוסק אם זה נכון או לא, אלא מתייחס לחלק המציאותי אליה גם אתם התייחסתם) פשוט לא היו סמארטפונים במרחב הציבורי.
לא היו מסתובבים בלבושים מסויימים באיזורים חרדיים.
וכו' וכו'

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בגמרא מסופר על רב אדא בר אהבה שקרע בגד לא צנועה מאישה, והתחרט רק בגלל שנוגע לו שהיה היתה כותית (לא יהודייה), איך היו מגדירים אותו היום?
הוא גופא...
זה מסופר על האמורא רב אדא בר אהבה הק',
שהיה ברור לו שזה לשם שמים..
ולא על הני בריוני דחציפי....
או כל דרדק זב חוטם המעוניין בתעסוקה לשעות הערב...
אם הרבנים (אם יש להם) של אותם מפגינים היו מתנהגים כמוהם לא הייתי מעיז לומר מילה...

יוסלה גולם

משתמש מקצוען
הוא גופא...
זה מסופר על האמורא רב אדא בר אהבה הק',
שהיה ברור לו שזה לשם שמים..
ולא על הני בריוני דחציפי....
או כל דרדק זב חוטם המעוניין בתעסוקה לשעות הערב...
אם הרבנים (אם יש להם) של אותם מפגינים היו מתנהגים כמוהם לא הייתי מעיז לומר מילה...
כאמור לא נכנסתי לגופו של עניין, רק רציתי להמחיש שחילול השם לא ממש תלוי לפי ראות עינינו.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בלי להיכנס לנידון (אני נגד הפגנות שכוללת חסימת כבישים, אני חושב שאף רב ממנהיגי העדה החרדית לא התכוונו לזה) שים לב שיהושע לא היה לו בעיה של חילול ה' ברצח עם של ז' עמים, אני די בטוח שכהיום היו כל היפי נפש מתייפחים על החילול השם של הריגת אנשים נשים רק בגלל שיש להם אמונות אחרות.
אז היה מקובל בכל העולם להשמיד עמים אחרים.
בזמנו כולם נזהרו מלבוש לא צנוע, והבגד שהוא קרע היה נחשב לא צנוע רק אצל היהודיות.

יוסלה גולם

משתמש מקצוען
אז היה מקובל בכל העולם להשמיד עמים אחרים.

בזמנו כולם נזהרו מלבוש לא צנוע, והבגד שהוא קרע היה נחשב לא צנוע רק אצל היהודיות.
אז בעצם אתה אומר שאם יהושע בן נון היה היום הוא לא היה עושה את זה, והיה מצפצף על מצוות ה' 'לא תחיה כל נשמה', וואלה, זה ממש ממש אסור לחשוב כך.

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לשון הגמרא שם
אמר ליה רב פפא לאביי מאי שנא ראשונים דאתרחיש להו ניסא ומאי שנא אנן דלא מתרחיש לן ניסא אי משום תנויי בשני דרב יהודה כולי תנויי בנזיקין הוה ואנן קא מתנינן שיתא סדרי וכי הוה מטי רב יהודה בעוקצין האשה שכובשת ירק בקדרה ואמרי לה זיתים שכבשן בטרפיהן טהורים אמר הויות דרב ושמואל קא חזינא הכא ואנן קא מתנינן בעוקצין תליסר מתיבתא ואילו רב יהודה כי הוה שליף חד מסאניה אתי מטרא ואנן קא מצערינן נפשין ומצוח קא צוחינן ולית דמשגח בן אמר ליה קמאי הוו קא מסרי נפשייהו אקדושת השם אנן לא מסרינן נפשין אקדושת השם כי הא דרב אדא בר אהבה חזייה לההיא כותית דהות לבישא כרבלתא בשוקא סבר דבת ישראל היא קם קרעיה מינה אגלאי מילתא דכותית היא שיימוה בארבע מאה זוזי א"ל מה שמך אמרה ליה מתון אמר לה מתון מתון ארבע מאה זוזי שויא:

סטיל יאנג

משתמש מקצוען
החילונים שונאים גם חרדים מודרנים וכו' (וקנאים אוהבים כל החרדים ולא רק את מי שחושב כמוהם)
חלקו הראשון של המשפט לצערי- מסכימה איתו. (רובם)
חלקו השיני- אם יהיה שוטר חרדי, ויש, לא יצעקו עליו "נאצי?"
מדוע הם שורפים חנויות של חרדים? מאהבה?
וכל השילוט ברחובות משדר רק מסר אחד : "זה בסדר לא לחשוב כמונו- אנחנו אוהבים את כ0ולם!!!!"
(שוב, לא כולם. בכלל בכלל.)
וכשעברתי בבר -אילן ואחד התלונן שהפסיד את הייארצייט של אביו בשל ההפגנות, ענה לו אדם משולהב-
"יופי. ככה נקדש שם שומיים"
??????????????

הכי הכי טוב

משתמש פעיל
סתם נהיה שרשור של פילוג וחבל
אני באמת קורא לאהבת חינם אמיתית בין כל סוגי הדתות שיש בעם היהודי
כל אחד והדת שלו
חבל לריב זה לא ויכוח. זה פשוט שתי דתות
שונות לגמרי אבל צריך לחיות עם זה באהבה כמה שאפשר
נ.ב. אני גר רחוק מאוד מאזור של הפגנות
לא התנסתי בצער אף פעם
שלא נדע מצער אף פעם

ברכה וישועה

משתמש פעיל
שהממשלה תמנה את השופטים (ארה"ב) מה שללא ספק ימתן את שלטון הבג"ץ

ואני הייתי בטוח שהישראלים הכי מוכשרים בלמצוא תפקידים הזויים לאנשים ממורמרים.
רק שתדע שבחוץ לארץ אנשים פחות נהנים מהשופטים מבארץ ויותר מרגישים שהחלטת השופטים פולטי ויודעים הרבה יותר לטובת מי הם יפסקו מאשר בארץ רק עכשיו בארץ ראינו איך שהשופטים פסקו נגד החלטת המעונות נגד החלטה של שר התקשורת [ונגד פסילת שיקלי ואף אחד לא חשב שכך הם יפסקו] לכן כל מי שיצא לו להיות בבית משפט יוע שמח כמה שיותר שהפוליטקה מחוץ לתחום של השופטים

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אם כל הציבור החרדי היה ככה (ואני לא פוסק אם זה נכון או לא, אלא מתייחס לחלק המציאותי אליה גם אתם התייחסתם) פשוט לא היו סמארטפונים במרחב הציבורי.
:LOL::ROFLMAO::LOL:
אולי..
אבל ככל אלה שכרגע עם סמארטפון
כבר היו נמצאים הרחק הרחק מאיתנו
ולא רק עם סמארטפון

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה