אני אסביר את עצמי לטובת כולם.
לא מדובר בעמותה "רעיונית", שאז זה באמת מורכב ומסובך. (להלן: "העמותה למען הפיכת הכבישים בישראל לירוקים והפחתת זיהום אוויר בדרכים")
מדובר על עמותה שאמורה לעזור ולתרום לאנשים שמתמודדים עם קושי מסוים, בין חרדים בין חילונים. לא אמור להיות הבדל ביניהם. (להלן: "העמותה לאנשים שנפגעו מרכבים אוטונומיים בישראל")
העמותה אמורה לתת קודם כל מידע זמין, יכולת להיוועץ באנשי מקצוע מהתחום אונליין, וכמובן- פורום זמין ותומך של "נפגעים" נוספים.
(לא מדובר באמת בנפגעים וכל זה, כן? נטו להמחשה.)
כרגע קיימת עמותה חזקה מאד בנושא בציבור הכללי, ובקושי ארגון חסד אחד וחלש בציבור החרדי, שלא עונה לפחות על שני הצרכים הראשונים.
מתוך הבנה שמידע ואנשי מקצוע משותפים לכולנו, מה שנשאר זה רק לטפל בפורום האנושי.
ולכן האופציות הן כאלו:
1. להקים עמותה מאפס: לשלם עליה (דווקא הסכומים פה לא נורא גבוהים, ככה שזה פחות מרתיע אותי.), לתחזק אותה, להביא אליה אנשים (למה שיגיעו למקום בלתי מוכר?), להביא אנשי מקצוע בחינם (לא יקרה), להנגיש מידע, להקים אתר פעיל.
וגם: להרוויח מקום חרדי לחלוטין ללא חשש כלשהוא מחילוניות, "לקבל את הכסף", האחריות והשליטה מלאות.
2. להיצמד לעמותה קיימת: לא לשלם עליה, לדאוג לחברי קהילה אך ללא דאגה קיומית מהתחזוק שלה, להנות מכוח פרסום קיים שרק צריך הסבה למגזר, לקבל ייעוץ מאנשי מקצוע מהשורה הראשונה חינם, להנות ממידע זמין, לבדוק האם אפשר לפתוח דף מיוחד באתר הכללי שיהיה מיועד לחרדים ויפתח עבורם בסינונים.
וגם: לעבוד על סינון מאסיבי של כל התכנים, להביא אלפי אנשים לעמותה בלי התחייבות לכלום מצד האחראים, לצאת לדרך כשההגה לא בידיים שלי, להיות כל הזמן תחת ביקורת פנים.
עכשיו יותר ברור?
אשמח לעזרה.